اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

وزرای بهداشت و کشاورزی!‌ ما همه «دلواپس» سرطان معده هستیم



اخبار,اخبار اجتماعی ,وزرات بهداشت

 

اخبار اجتماعی - وزرای بهداشت و کشاورزی!‌ ما همه «دلواپس» سرطان معده هستیم

تعارفی هم در کار نیست چون سرطان هم تعارف ندارد و دولت روحانی و احمدی نژاد نمی شناسد. تا سموم استاندارد توزیع نشود و تا نظارت جدی و سختگیرانه بر نحوه استفاده از سموم اعمال نشود و بازرسی های فراگیر در میدان ها و فروشگاه های عرضه میوه و نمونه برداری های مداوم وجود نداشته باشد تا میوه ها و سبزیجات مسموم از رده خارج شوند،‌اوضاع بر همین منوال است و همه مان فارغ از این که چه گرایش فکری و سیاسی و عقیدتی داریم ،‌ در معرض ابتلا به سرطان و به ویژه سرطان معده قرار داریم.

جعفر محمدی - سال 1391 محمد دهقان عضو هیأت رئیسه مجلس با بیان اینکه میزان باقیمانده سموم و کودهای شیمیایی در محصولات کشاورزی بیش از حد مجاز است گفت: یک سوم عامل سرطان ها مربوط به باقیمانده سموم و کودهای شیمیایی در محصولات کشاورزی است و این یک هشدار برای دولت و مسئولان است زیرا دولت مسئول سلامت مردم است.

در آن زمان ،‌ عصرایران به این موضوع به عنوان یک بحران جدی پرداخت و طبق معمول روال گذشته ،‌ متهم به سیاه نمایی شد. این در حالی بود که مدام از سوی منابع مختلف ، خبرهایی مبنی بر شیوع وحشتناک سرطان در کشور منتشر می شد و حتی در یک مورد ،‌ سردار رحیم صفوی ،‌مشاور رهبر معظم انقلاب نیز اعلام کرد که رشد سرطان در کشور شگفت انگیز شده است.

اکنون که در اوایل سال 1393 هستیم ،‌ بار دیگر یک مسوول دیگر حرف هایی نظیر سخنان 2 سال پیش عضو هیأت رئیسه مجلس گفته است تا مشخص شود خطر ،‌هنوز در کمین فرد فرد ماست.


دکتر علیرضا زالی ،‌ رئیس سازمان نظام پزشکی اخیراً گفته است: "آلوده بودن مواد غذایی به ویژه میوه‌ها به سموم نباتی که متأسفانه با فلزات سنگین و مواد آلاینده‌ آلوده شده‌اند به ویژه در مورد میوه‌های گلخانه‌ای به دلیل برداشت پیش از نابود شدن سموم معضلی است که در بخش سلامت وجود دارد."

در حالی که همه ما به میوه ها و سبزی ها به عنوان غذاهای شفابخش می نگریم ولی با این شرایط ،‌ واقعیت تلخ این است که بسیاری از میوه ها ،‌عملاً‌ بلای جان شده اند.


وقتی گفته می شود سالانه بین 70 الی 90 هزار ایرانی به سرطان مبتلا می شوند ( از هر هزار ایرانی حداقل یک نفر!) و هر سال 40 هزار ایرانی بر اثر سرطان می میرند، - که بیش از آمار کشته شدگان رانندگی است - حتماً علت ویژ های دارد و سموم باقی مانده بر روی میوه ها و سبزی ها ،‌یکی از مهم ترین علت هاست و عمدتاً‌ هم به سرطان معده منجر می شود که یک سوم سرطان های کشور است.

مسوولیت مستقیم این بحث ،‌با دو وزارتخانه جهادکشاورزی و بهداشت است. در زمان احمدی نژاد ، هر چه گفتیم و فریاد کشیدیم ،‌گوش کسی بدهکار این حرف ها نشد و ملت ، همچنان دانسته و نادانسته انواع میوه های و سبزی های آلوده و مسموم را خوردند و بسیاری شان هم سرطان گرفتند.

اینک، همان مسوولیت بر زمین مانده متوجه وزرای جهاد کشاوزی و بهداشت دولت یازدهم است. تعارفی هم در کار نیست چون سرطان هم تعارف ندارد و دولت روحانی و احمدی نژاد نمی شناسد. تا سموم استاندارد توزیع نشود و تا نظارت جدی و سختگیرانه بر نحوه استفاده از سموم اعمال نشود و بازرسی های فراگیر در میدان ها و فروشگاه های عرضه میوه و نمونه برداری های مداوم وجود نداشته باشد تا میوه ها و سبزیجات مسموم از رده خارج شوند،‌اوضاع بر همین منوال است و همه مان فارغ از این که چه گرایش فکری و سیاسی و عقیدتی داریم ،‌ در معرض ابتلا به سرطان و به ویژه سرطان معده قرار داریم.

امیدواریم این مشکل در این دولت به سرعت حل شود تا مردم وقتی میوه ای می خورند ،‌نگران آلودگی اش نباشند. عجالتاً تا آن موقع ،‌ قبل از خوردن میوه و سبزی ،‌آن راتا حد امکان ضدعفونی کنید -ولو با مایع ظرفشویی- و میوه ها را عمیق تر از حد استاندارد پوست بگیرید.

منتظر اقدام عملی و ملموس دولت در این باره هستیم. همه ما در این باره "دلواپس"‌هستیم.
اخبار اجتماعی - عصر ایران

 


ویدیو مرتبط :
بازدید وزرای بهداشت و راه از پروژه مهدی کلینیک

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

چه كنیم تا سرطان معده نگیریم؟



 

چه كنیم تا سرطان معده نگیریم؟

 

سرطان معده از طرق مختلف گسترش می‌یابد. می‌تواند از طریق دیواره خود معده به بافت‌ها و اعضای مجاور راه یابد. همچنین می‌تواند از طریق غدد عروق لنفاوی گسترش یابد. در مراحل پیشرفته نیز می‌تواند از طریق خون، سایر اندام و اعضا را درگیر كند.

 

سرطان معده ناشی از رشد خارج از كنترل‌ سلول‌های‌ بدخیم‌ در معده‌ است. این سرطان از دسته سرطان‌هایی است كه طی سالیان و به آرامی ‌رشد می‌كند، ولی قبل از این كه سرطان به معنای واقعی ایجاد شود، تغییراتی در لایه‌های معده ایجاد می‌شود.

 

متاسفانه در مراحل ابتدایی علائم چندانی دیده نمی‌شود و شاید به‌همین دلیل، سرطان معده در مراحل ابتدایی به سختی تشخیص داده می‌شود. سرطان معده در مردان 2 برابر زنان دیده می‌شود و در سنین بالاتر از 50 سال بشدت افزایش می‌یابد.

 

سرطان معده از طرق مختلف گسترش می‌یابد. می‌تواند از طریق دیواره خود معده به بافت‌ها و اعضای مجاور راه یابد. همچنین می‌تواند از طریق غدد عروق لنفاوی گسترش یابد. در مراحل پیشرفته نیز می‌تواند از طریق خون، سایر اندام و اعضا را درگیر كند.

 

نشانه‌های بیماری

از علائم شایع سرطان معده می‌توان به كاهش اشتها، كاهش وزن، كم‌خونی، ‌درد معده، علائم مبهم سوء‌هاضمه مانند آروغ زدن، استفراغ‌ خونی،‌ ‌احساس پری معده حتی پس از خوردن مقادیر اندك غذا، مدفوع‌ سیاه،‌ تهوع و استفراغ، درد بالای‌ شكم‌، سوزش سردل و علائم شبیه به زخم معده اشاره كرد.

 

درمان

متاسفانه در بیشتر موارد سرطان معده بسیار دیر تشخیص داده می‌شود. در این شرایط میزان‌ بقای‌ 5 ساله‌ حتی‌ در صورت‌ درمان‌، پایین‌ است‌.

 

در مراحل ابتدایی، جراحی و برداشتن تومور اولیه می‌تواند موثر باشد. زمانی كه سرطان گسترش یافته باشد می‌توان برای جلوگیری از خونریزی‌های طولانی و انسداد معده از روش جراحی استفاده كرد. شیمی‌درمانی نیز ممكن است در افرادی كه سرطان در آنها گسترش یافته باشد، استفاده شود و موثر باشد.

 

استفاده از رادیوتراپی بخصوص همراه با شیمی‌درمانی ممكن است برحسب صلاحدید پزشك استفاده شود. با وجود این كه شانس معالجه این بیماری در مراحل پیشرفته كم است باید توجه داشت كه هیچ كس نمی‌تواند میزان بهبودی و پاسخ هر فرد را به درمان به طور دقیق پیش‌بینی كند چراكه نوع سرطان و نحوه پاسخ بدن به درمان هر فرد به فرد دیگر می‌تواند متفاوت باشد. در این بین حالات روحی و روانی مناسب می‌تواند در درمان بسیار موثر باشد.

 
برای پیشگیری

- از كشیدن سیگار خودداری كنید.

- رژیم‌های غذایی شامل غذاهای دودی، گوشتی و نمك اندود را كمتر مصرف كنید.

- به‌ علائم‌ سوءهاضمه‌ كه‌ بیش‌ از چند روز طول‌ بكشند، ‌توجه‌ كنید.

- رژیم‌ غذایی‌ مغذی‌ و متعادل‌ را استفاده‌ كنید.

- در صورت لزوم آزمایش‌های‌ سالانه‌ غربالگری‌ را كه‌ توسط‌ پزشك‌ توصیه‌ شده‌ انجام‌ دهید.

- استفاده از ماهی و سبزیجات تازه محتوی ویتامینA و C را كه احتمال ابتلا به سرطان معده را كاهش می‌دهند فراموش نكنید.

 

-گوشت قرمز را به اندازه مصرف كنید. استفاده از گوشت قرمز بیش از 13 بار در هفته احتمال سرطان معده را 2 برابر می‌كند بخصوص اگر گوشت به صورت كبابی، پخته شود.

-مصرف نمك وغذاهای سرخ كرده را بسیار محدود كنید و برای پخت غذا از روش‌هایی نظیر بخارپز كردن و پخت در ماكروویو استفاده كنید.

- از مواد غذایی حاوی آنتی‌اكسیدان نظیر كلم بروكلی، هویج و گوجه فرنگی استفاده كنید.

- مصرف پیاز و سیر، خطر سرطان معده را كاهش می‌دهد.