اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

نظر وزیر درباره «اعتیاد» دانش‌ آموزان


وزیر آموزش و پرورش گفت: آموزش و پرورش در حد توان خود درصصد است تا به بحث "سبک زندگی" و "آموزش" دانش‌آموزان در حوزه آسیب‌های اجتماعی بپردازد و تا جایی که توان داشته باشد این موضوع را در دستورکار قرار می دهد.

خبرگزاری ایسنا: وزیر آموزش و پرورش گفت: آموزش و پرورش در حد توان خود درصصد است تا به بحث "سبک زندگی" و "آموزش" دانش‌آموزان در حوزه آسیب‌های اجتماعی بپردازد و تا جایی که توان داشته باشد این موضوع را در دستورکار قرار می دهد.

علی اصغر فانی درباره برنامه‌های پیشگیرانه که وزارتخانه می‌تواند در سطح مدارس برای دانش‌آموزان انجام دهد، افزود: پرداختن به مساله اعتیاد تنها معطوف به وزارت آموزش و پرورش نیست و فراتر از وظایف این دستگاه است.

وی درباره اینکه برخی از دانش‌آموزان بنا به دلایل متعدد دارای خانواده‌های آسیب‌دیده‌ای هستند و به تبع اعتیاد پدر یا مادر یا اعضای خانواده ممکن است به این سمت کشیده شوند، گفت: چنین دانش‌آموزانی به دلیل دانش‌آموز بودن در دام اعتیاد نمی‌افتند بلکه به علت قرار گرفتن در خانواده آسیب‌دیده در معرض این خطر هستند.

وزیر آموزش و پرورش با بیان این که بحث اعتیاد یک بحث فراگیر و فراتر از آموزش و پرورش است چرا که عوامل متعددی در بروز و ظهور آن موثر است، تاکید کرد: آموزش و پرورش در حد توان خود در تلاش است تا آموزش‌های لازم را در اختیار دانش‌آموزان و خانواده‌ها قرار دهد و هشدارهای لازم را به آن‌ها بدهد.

فانی ابراز امیدواری کرد تا با قرار گرفتن یک نیروی انسانی متخصص و دانشگاهی در حوزه سلامت آموزش و پرورش، نوآوری‌های جدیدی را برای حوزه مقابله با آسیب‌های اجتماعی و آموزش دانش‌آموزان در دستور قرار دهد.

وی تاکید کرد: مدرسه محل تجمع دانش‌آموزان است نه محل ترویج اعتیاد چرا که ممکن است دانش‌آموز در بیرون از مدرسه به مشکلاتی دچار شده باشد و در مدرسه تجمع داشته باشد و این اشتباه است که بگوییم مدرسه محل اعتیاد است و آموزش و پرورش نیز در حد وظایفی که قانونی برای این وزارتخانه مشخص کرده به وظایف خود عمل می‌کند.

وزیر آموزش و پرورش تصریح کرد: یک سوءتفاهم در این بخش ایجاد شده و آن این که بگوییم چه تعداد دانش‌آموز معتاد داریم؟ چرا که معتقدیم دانش‌آموز به دلیل دانش‌آموز بودنش معتاد نیست، بلکه به دلیل داشتن خانواده‌ آلوده ممکن است به این بلا گرفتار شده باشد اما چون دانش‌آموز است باید برای ادامه تحصیل به مدرسه بیاید.

فانی درباره برنامه‌های آموزش و پرورش برای دانش‌آموزان در معرض خطر نیز گفت: معاونت سلامت و آموزش و پرورش قطعا برنامه‌هایی را برای آگاهی و ارتقاء آموزش دانش‌آموزان در حوزه آسیب‌های اجتماعی در دستور کار دارد.

وزیر آموزش و پرورش با بیان این که دستگاه تعلیم و تربیت مشکلات متعددی را در حوزه افت تحصیلی، آموزش، معیشت فرهنگیان، ساختار 3-3-6 در دستور کار دارد که هر کدام از برنامه‌ها به نوبه خود سنگین است، اظهار کرد: آموزش و پرورش در حد توان و امکاناتی که دارد به بحث سبک زندگی و آموزش دانش‌آموزان در حوزه آسیب‌های اجتماعی نیز می پردازد که این امر مستلزم داشتن امکانات مناسب است و تا جایی که بتواند به وظیفه خود در این زمینه عمل می کند.


ویدیو مرتبط :
وزیر کار و رفاه در نهمین همایش دانش اعتیاد

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

چگونه دانش آموزان را با اعتیاد آشنا کنیم؟




 

چگونه دانش آموزان را با اعتیاد آشنا کنیم؟


یکی از موضوع های مهم در زمینه پیشگیری و مبارزه با اعتیاد ، آموزش نوجوانان در مدارس است. این آموزش ها باید در تمامی مقاطع تحصیلی به اشکال مختلف وجود داشته باشد.

یک آموزش استاندارد و هدفمند در زمینه پیشگیری از اعتیاد باید از مقطع راهنمایی آغاز شود به گونه ای که مربیان مربوطه بحث پیشگیری از اعتیاد و مبارزه با مواد مخدر را به دانش آموزان آموزش دهند و آنها را با خطرات احتمالی که در کمین شان است، آشنا کنند. علاوه بر این، آموزش مهارت های زندگی باید مورد توجه مربیان آموزشی قرار گیرد. درواقع می توان گفت اگر این آموزش ها همزمان با هم صورت گیرد، می توانیم به میزان قابل توجهی دانش آموزان را در برابر اعتیاد واکسینه کنیم. در این راستا وزارت آموزش و پرورش، حرکت های آموزشی را شروع کرد اما این آموزش ها در حد استاندارد و تاثیرگذار نیست و باید به صورت گسترده تر صورت گیرد. همان طور که بیان شد آموزش در زمینه اعتیاد نباید فقط معطوف به مقطع خاصی باشد. قبل از دوره راهنمایی، مربیان آموزشی باید با آموزش سلامت و مراقبت از خود، مهارت های مقابله با معضلات اجتماعی را به کودکان بیاموزند. این آموزش ها با مراقبت از بدن و چگونگی حفظ سلامتی آغاز می شود. به عنوان نمونه به کودکان آموزش داده شود که باید به بدن خود توجه کنند و مواردی که سلامتی آنها را به خطر می اندازند را بشناسند و سعی کنند به سلامت روح و جسم خود اهمیت بدهند. همچنین تقبیح سیگار و الکل و به طور کلی موادمخدر در آگاه کردن کودکان از معضل اعتیاد بسیار تاثیرگذار خواهد بود. این آموزش ها باید در مقطع پیش دبستانی و دبستان صورت بگیرد تا کودکان با آگاهی ای که در این مقطع به دست می آورند وارد دوره راهنمایی شوند و آنجا نیز آموزش های پیشگیری از اعتیاد را خواهند دید.

مساله مهم دیگری که باید به آن توجه داشت، نحوه برخورد با دانش آموزان معتاد است. متاسفانه معلمان ما در این زمینه، آموزش های لازم را ندیده اند و علاوه بر آن مشاوران ما نیز ضعیف عمل می کنند. برخی حرکات تدافعی مانند اخراج دانش آموز معتاد از مدرسه، اوضاع را بدتر می کند و دانش آموز اخراج شده نه تنها اصلاح نمی شود بلکه بیشتر به سمت موادمخدر روی می آورد. بنابراین لازم است که معلمان ما در این زمینه آموزش های لازم را ببینند و اگر اطلاعات کافی در مورد اعتیاد ندارند، دانش آموزان را به یک مشاور حاذق معرفی کنند.

از سوی دیگر، از آنجایی که مواد روان گردان یکی از معضلات اساسی جامعه در زمینه اعتیاد است، مربیان آموزشی از مقطع راهنمایی، دانش آموزان را با این مواد آشنا کنند، چون در غیر این صورت بچه ها اطلاعات شان را از منابع غیراخلاقی به دست خواهند آورد

منبع:salamat.ir