اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

نظر رئیس بانک مرکزی درباره کاهش نرخ ارز


رییس کل بانک مرکزی با بیان این‌که تعیین نرخ سود بانکی در دستور کار شورای پول و اعتبار است، درباره ارائه بسته سیاستی و نظارتی برای سال 93 گفت: موضوعات لازم مورد به مورد در شورای پول و اعتبار بررسی خواهد شد.

خبرگزاری ایسنا: رییس کل بانک مرکزی با بیان این‌که تعیین نرخ سود بانکی در دستور کار شورای پول و اعتبار است، درباره ارائه بسته سیاستی و نظارتی برای سال 93 گفت: موضوعات لازم مورد به مورد در شورای پول و اعتبار بررسی خواهد شد.

ولی الله سیف در حاشیه همایش روز آمار و برنامه‌ریزی درباره بازنگری بخشنامه‌های ارزی اظهار کرد:‌ بازنگری بخشنامه‌های ارزی بانک مرکزی در شرف انجام است، البته در زمینه ال.سی و بحث دریافت 30 درصد معادل ریالی ارز مورد نیاز از سوی بانک‌ها ابهاماتی برای بانک‌ها وجود داشت که در این راستا جلساتی تشکیل شده است. در این راستا طی دو روز گذشته جلسه‌ای با معاون ارزی بانک مرکزی و بانک‌ها انجام شده است.

وی با اشاره به این‌که موانع موجود به سرعت برداشته می‌شود، خاطرنشان کرد:‌ دستورالعمل درباره گشایش اعتبار که از سوی بانک مرکزی به بانک‌ها ابلاغ کرده بود به صورت شفاف قابل اجراست.

به گفته او ابهامات مربوط به تامین نحوه تامین مورد نیاز برای گشایش ال.سی بوده است.

* تعیین نرخ سود در دستور کار شورای پول واعتبار

رییس کل بانک مرکزی در ادامه در پاسخ به سوال ایسنا مبنی براین که آیا برای سال 93 بسته سیاستی نظارتی ارائه می‌دهید، تصریح کرد: تعیین نرخ سود در دستور کار شورای پول و اعتبار قرار دارد. اما در مورد ارائه بسته جدید موضوعات لازم مورد به مورد در شورای پول واعتبار بررسی خواهد شد.

وی با بیان این‌که جلسه شورای پول واعتبار امروز تشکیل نمی‌شود، گفت: ‌هر زمان که اعضای شورا قانع شوند و در این زمینه تصمیماتی اتخاذ شود درباره نرخ سود به نتیجه می‌رسیم اما مسلم این است که همت اصلی و تلاش بانک مرکزی در راستای کاهش تورم است که در این مسیر کنترل نقدینگی و استفاده بهینه از نقدینگی موجود از بحث‌های اساسی است.

* جزییات جلسه سیف با معاون اول رییس جمهور

سیف در ادامه درباره جلسه شب گذشته با معاون اول رییس‌جمهور تاکید کرد:‌ موضوع تجهیز امکانات در جهت حمایت از تولید است و قطعا تمام امکانات به کار خواهیم گرفت زیرا یکی از سیاست‌های اصلی اقتصادی دولت این است که بتوانیم هر چه سریع‌تر بتوانیم در بخش تولید زمینه‌های رشد و حرکت جدید ایجاد کنیم و در این زمینه نظام بانکی از کلیه توانی که می‌تواند در این راستا به کار گیرد استفاده خواهد کرد.

* 20 درصد حجم فعالیت‌های بانکی زیر چتر بانک مرکزی نیست


رییس کل بانک مرکزی در پاسخ به ایسنا که آیا اینکه گفته می‌شود میزان نقدینگی اعلام شده از سوی بانک مرکزی (حدود 490 هزار میلیارد تومان تا پایان شهریور ماه) بدون احتساب نقدینگی بانک‌ها و موسسات اعتبار تازه تاسیس است، خاطرنشان کرد:‌ فعالیت‌های بانکی وجود دارد که تحت نظارت بانک مرکزی نیست اما بانک مرکزی در حال تلاش است و حتما در آینده اقدامات جدی‌تری انجام خواهد داد تا آن بخش از فعالیت‌ها را زیر چتر نظارتی خود قرار دهد.

وی ادامه داد:‌ آماری که اکنون از نظام پولی کشور منعکس می‌شود بخشی را در برمی گیرد که زیر چتر نظارت بانک مرکزی است لذا آن بخشی از فعالیت‌ها که بانک مرکزی بر آن‌ها اشراف ندارد در اعلام میزان نقدینگی لحاظ نشده است که 20 درصد حجم فعالیت‌هایی است که زیر چتر بانک مرکزی است.

* همه حرف ما به حرکت در آوردن چرخ تولید است

سیف در پاسخ به اینکه آیا برای کنترل نرخ تورم از ابزاری مانند اوراق مشارکت و یا سیاست‌های پولی دولت قبل استفاده خواهید کرد؟‌ اظهار کرد: به نظر می‌رسد با توجه به شرایطی که وجود دارد سیاست اصلی باید استفاده بهینه از امکان تسهیلات جدیدی باشد که می‌تواند به بخش صنعت تخصیص داده شود.

رییس کل بانک مرکزی با تاکید بر این‌که همه حرف ما این است که بتوانیم چرخ تولید را به حرکت در بیاوریم، گفت:‌ در این راستا باید دقت داشته باشیم که منابع محدود که می‌تواند با توجه با نگاهی که در مورد کنترل نقدینگی وجود دارد به تولیدکننده واقعی اختصاص داده شود تا منجر به تولید واقعی شود.

وی در پایان درباره کاهش نرخ ارز طی روزهای اخیر، تاکید کرد: ‌روند تغییر نرخ ارز را تایید می‌کنیم.


ویدیو مرتبط :
استقبال بانک مرکزی از تصمیم بانک ها برای کاهش نرخ سود

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

نظر رئیس کل جدید بانک مرکزی در خصوص نرخ ارز



اظهار نظر سیف درباره نرخ ارز,نرخ ارز,وضعیت اقتصاد کشور

نظر رئیس کل جدید بانک مرکزی در خصوص نرخ ارز

اظهار نظر سیف در خصوص نرخ ارز بیانگر دیدگاه وی در رابطه با مسائل اقتصادی است. دیدگاهی که ضمن قبول واقعیات در جامعه و اقتصاد کشور به دنبال تبیین علمی آنها است و نه در پی فرار از آنها و فرافکنی.

اظهار نظر سیف در خصوص نرخ ارز بیانگر دیدگاه وی در رابطه با مسائل اقتصادی است. دیدگاهی که ضمن قبول واقعیات در جامعه و اقتصاد کشور به دنبال تبیین علمی آنها است و نه در پی فرار از آنها و فرافکنی.

به گزارش تابناک، شاید یک از مهمترین نکاتی که در خصوص رئیس کل بانک مرکزی کشور به آن توجه میشود، موضوع اشراف وی بر تحولات اقتصادی داخلی و توان درک وی از شرایط ساختاری اقتصاد با توان و تکیه بر بعد نظری و همزمان تجربه کاری است.

اکنون نرخ ارز در کشور و وضعیت آن به یکی از مهمترین موضوعات روز اقتصاد کشور تبدیل شده است که دیدگاههای رئیس کل بانک مرکزی در این رابطه میتواند بیانگر خط سیر فکری وی در این خصوص و همچنین بیانگر شمای کلی از سیاستهای آتی بانک مرکزی در رابطه با نرخ ارز باشد.

ولی الله سیف که اکنون انتصاب وی به عنوان رئیس کل بانک مرکزی از سوی مجمع عمومی این بانک تایید شده است، با بیان دیدگاه خود به عنوان رئیس کل بانک مرکزی در خصوص نرخ ارز نشان داده است که رویکرد وی به نرخ ارز به کلی متفاوت با رویکرد دولت پیشین و رئیس کل پیشین بانک مرکزی است.

وی در اولین اظهار نظر ارزی خود در قامت رئیس کل بانک مرکزی در خصوص نرخ ارز، با اشاره به فرمول برابری قدرت خرید گفت: طی سالهای گذشته نرخ ارز در کشور رشد متناسب خود را نداشته است و در نتیجه این امر تفاوت تورم داخلی و خارجی که باید به عنوان مبنای علمی تعیین نرخ ارز در هر کشور قرار بگیرد، در نرخ ارز کشور لحاظ نشده است.

وی گفت: این امر منجر به آن شده است که طی سالهای گذشته با عدم رشد متناسب نرخ ارز با توجه به میزان تورم داخلی و خارجی فنر ارز فشرده شود که این فنر به یکباره طی ماههای اخیر آزاد شد و منجر به افزایش یکباره نرخ ارز شد.

ولی الله سیف گفت: اگر نوسانات نرخ دلار را طی دو سال گذشته در نظر بگیریم باید بگوییم که افزایش دلار از 790 تومان به 3200 تومان طبیعی است و این نرخ واقعا بی جا نیست. زیرا بر اساس فرمول فوق این تقریبا نرخ واقعی ارز در کشور است.

نظرات سیف در خصوص نرخ ارز در کشور حاکی از آن است که وی از یک دیدگاه کاملا علمی به مسئله نگاه میکند. این در حالی است که بارها از سوی مدیران دولت قبل همچون وزیر اقتصاد و رئیس کل بانک مرکزی اظهاراتی را مبنی بر سیاسی بودن و غیر واقعی بودن نرخ ارز در کشور میشنیدیم.

شمس الدین حسینی به کل رخ ارز فعلی را نرخ کاذب میدانست و محمود بهمنی نیز بدون توجه به مسائل موجود در فضای اقتصادی کشور این نرخ و افزایش بهای ارز در اقتصاد را «سیاسی» عنوان میکرد.

حال سیف از یک رویکرد علمی واقعیات ارز در اقتصاد کشور را بیان میکند. این بیان میتواند نشانگر دیدگاه کلی رئیس جدید بانک مرکزی در خصوص ارز و سایر مسائل اقتصادی باشد. دیدگاهی که بیانگر این امر است که بانک مرکزی در آینده راهی را خواهد پیمود که مبنای آن شاید قبول واقعیات و جایگزین کردن علم و نظریه علمی به جای فرافکنی و فرار از واقعیات باشد.

هرچند البته هنوز برای اینگونه نتیجه گیری زود است، اما شاید بتوان به تبعیت از آن مثال معروف، امید داشت که بانک مرکزی کشور بعد از سالها سردرگمی و بلاتکلیفی و دنباله رو بودن های اخیر، در نهایت رویکرد علمی و واقع بینی را در دستور کار خود ببیند./تابناک