اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

نامه 269 استاد دانشگاه تهران به وزیر علوم


در حالی كه تعدادی از نمایندگان مجلس و در صدر آنها برخی از چهره‌های كمیسیون آموزش با جمع‌آوری امضا همچنان پیگیر استیضاح رضا فرجی‌دانا، وزیر علوم با دلایلی همچون «انتصابات ضعیف» هستند، 269 استاد دانشگاه تهران در نامه‌ای به وزیر علوم حمایت خود را از او اعلام و از شیوه انتخاب رییس دانشگاه تهران تشكر و قدردانی كردند.

روزنامه اعتماد: در حالی كه تعدادی از نمایندگان مجلس و در صدر آنها برخی از چهره‌های كمیسیون آموزش با جمع‌آوری امضا همچنان پیگیر استیضاح رضا فرجی‌دانا، وزیر علوم با دلایلی همچون «انتصابات ضعیف» هستند، 269 استاد دانشگاه تهران در نامه‌ای به وزیر علوم حمایت خود را از او اعلام و از شیوه انتخاب رییس دانشگاه تهران تشكر و قدردانی كردند.

در نامه 269 استاد دانشگاه تهران به وزیر علوم آمده است: فرآیندی كه در طول هفته‌های اخیر برای تعیین رییس دانشگاه تهران به نمایش درآمد، بی‌شك حمایت بیش از پیش استادان سراسر كشور را در پی خواهد داشت. ضمنا این رویكرد با ایجاد آرامش، همدلی و وفاق در فضای دانشگاه، تداوم و اثربخشی فعالیت‌های علمی و فناوری دانشگاهیان را نیز در پی خواهد داشت.

انتصابات و تغییرات وزارت علوم در این دوره به همان اندازه كه مورد حمایت جامعه دانشگاهی بوده، به مذاق مجلسی‌ها خوش نیامده است. «ضعیف بودن انتصابات» و «بی‌توجهی به نظرات دیگران در انتصابات» از جمله دلایلی است كه مجلسی‌های پیگیر استیضاح، برای استیضاح وزیر علوم عنوان می‌كنند؛ استیضاحی كه بعد از افشای پرونده بورسیه‌های غیرقانونی دولت گذشته از سوی وزارت علوم دولت یازدهم جدی‌ترشد و به نظر می‌رسد بیشتر با اهداف و سهم‌خواهی‌های سیاسی دنبال می‌شود.

سبك و سیاق وزارت علوم در این دوره در انتخاب روسای دانشگاه‌ها با مشورت اعضای هیات علمی دقیقا نقطه مقابل شیوه انتخابی روسای دانشگاه‌ها در هشت سال گذشته وزارت علوم است. مشاركت دانشگاهیان در معرفی گزینه‌های مورد تایید اكثریت به وزیر علوم و انتخاب گزینه نهایی ریاست از سوی وزیر، رضایت دانشگاهیان را بعد از هشت سال حاشیه‌نشینی و دور بودن از هرگونه مشاركت در انتخاب روسای دانشكده‌ها و دانشگاه‌ به دنبال داشته است.

استادان دانشگاه تهران در نامه تقدیر و حمایت خود از فرجی دانا نوشته‌اند: شورای منتخب اعضای هیات علمی دانشگاه تهران كه با درایت جنابعالی ایجاد شد، در هفته‌های اخیر فضای دانشگاه را از وفاق، همدلی و اعتماد آكنده كرد و باعث افزایش آرامش و انسجام در بین استادان دانشگاه شد و درایت و تدبیر آنان را به نمایش گذاشت. در ادامه این نامه با اشاره به انتخاب نیلی احمدآبادی برای ریاست دانشگاه تهران آمده است: جناب آقای دكتر محمود نیلی احمدآبادی، استاد برجسته دانشكده مهندسی متالورژی و مواد پردیس دانشكده‌های فنی كه از خدمتگزاران و یادگاران دفاع مقدس است و در سنگر علم و دانش، مراتب بالای علمی، وقار، آرامش، مدیریت و تدبیر از برجستگی‌های شاخص ایشان است، توسط شورای منتخبین مشورتی به همراه افراد عالم و شایسته دیگری پیشنهاد شدند و جنابعالی با درایت و دوراندیشی ایشان را به سرپرستی دانشگاه منصوب فرمودید. لازم است به خاطر این انتصاب شایسته ومورد وثوق خانواده بزرگ دانشگاه تهران، تشكر و تقدیر كرده و مراتب رضایتمندی و خرسندی خود را ابراز كنیم.

در این نامه با اشاره به سرپرستی چند ماهه محمد حسین امید در دانشگاه تهران بعد از پایان دوران ریاست فرهاد رهبر آمده است: همچنین بایسته است از زحمات همكار عزیز و دلسوز، استاد برجسته دانشگاه تهران، جناب آقای دكتر امید، كه در این مدت ساز و كار تشكیل شورای منتخبین مشورتی را فراهم آورد و اعضای شورای منتخبین، تشكر و قدردانی كنیم.

در پایان نامه تقدیر و حمایت 269 استاد دانشگاه تهران از وزیر علوم آمده است: جناب آقای دكتر فرجی دانا، خداوند منان را سپاس می‌گوییم كه با توفیقات الهی گام دیگری در مسیر ساختن دانشگاهی كه می‌خواهیم، برداشته شده است. استادان دانشگاه در صحنه حضور دارند و با جدیت، شكیبایی و تدبیر از جنابعالی حمایت و پشتیبانی می‌كنند و امیدوارند كه آموزش عالی، پژوهش و فناوری كشور با آرامش و همدلی و امید، صحنه شكوفایی و رشد و توسعه پایدار و سازنده برای كشور و مردم عزیزمان شود.


ویدیو مرتبط :
دکتر قناعتی(استاد رادیولوزی دانشگاه علوم پزشکی تهران)

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

نامه احمدی نژاد به وزیر علوم: رییس دانشگاه تهران و تربیت مدرس را برکنار کنید



اخبار,وزیر علوم,برکناری رییس دانشگاه تهران,

نامه احمدی نژاد به وزیر علوم: رییس دانشگاه تهران و تربیت مدرس را برکنار کنید

فرهاد رهبر از امضا کنندگان نامه دولتمردان سابق به رهبر معظم انقلاب در انتقاد از وضع موجود بود.

احمدی نژاد در نامه ای به وزارت علوم خواستار برکناری رییس دانشگاه تهران و تربیت مدرس شد.

به گزارش شبکه ایران متن نامه رییس جمهور به وزیر علوم بدین شرح است:

سلام علیکم

به عنوان یک دانشگاهی و وزیر به خوبی می دانید که دانشگاه بالاترین مقام علمی کشور است که اساتید فرهیخته و مومن دهه های متوالی نخبگان و زبدگان جوان این مرز و بوم را با عشق و ایمان و فداکاری تربیت کرده اند.

دانشگاهیان خدمات علمی و فناوری گسترده و افتخارآمیزی را به ملت بزرگ ایران تقدیم داشته اند که به طور مستمر شاهد به ثمر نشستن آنها هستیم . در دوره ی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس همپای ملت فداکاریها کردند و هزاران شهید و جانباز والامقام سند پیوند مقدس آنان با انقلاب و ملت است.

فرزندان ملت باید در فضای متعالی علم و اخلاق ، مشق آزادی و آزادگی، وطن دوستی، خداخواهی و خدمت گزاری کنند و خود را برای فردای بهتر و زیباتر و مسئولیت بزرگ ساختن و پیشرفت و استقرار عدالت و توحید آماده کنند . فضای عمومی دانشگاه باید سرشار از امید و مهربانی و آزادی و احترام و اعتماد باشد.

متاسفانه و بر اساس اطلاعات دقیق در دو دانشگاه مهم ، دانشگاه تهران که مادر دانشگاه های کشور و پرافتخار ترین آن است و دانشگاه تربیت مدرس که تنها مرکز رسمی تربیت مدرسین کشور است فضای عمومی به گونه ی دیگری مدیریت میشود که نه تنها سازنده نیست ، بلکه تا حدودی در نقطه مقابل حرکت عمومی ملت و شئون دانشگاه و دانشگاهیان است .

رویکرد سیاست زده و غیرعلمی و یا احیانا امنیتی توسط مدیران در محیط اجتماعی ناکارآمد و تخریب کننده و در محیط دانشگاهی ناکارآمدتر و مخرب تر است .

اینجانب ضمن احترام به روسای محترم این دو مرکز مهم علمی کشور و پیرو تذکرات متعدد چندین ماهه ی اخیر انتظار دارد بدون هر گونه ملاحظه ، جز شان و ماموریت علمی و فرهنگی و ایمانی دانشگاه و جز ارزشهای انقلاب اسلامی ، وظیفه ی قانونی خود را در صیانت از حریم دانشگاه به فوریت عمل نمایید و با نصب مدیران آشناتر به ظرافت ها و الزامات کار دانشگاهی از مدیران فعلی در محل دیگری استفاده فرمایید .

به خوبی می دانید که اینجانب به جنابعالی و این عزیزان و همه همکاران دانشگاهی و جوانان برومند دانشجو و سربلندی کشور و دانشگاه عمیقا علاقه دارم.

از خداوند منان برای همگان سعادت و سلامت و برای جنابعالی و این برادر کوچک شما توفیق خدمت بیشتر و والاتر به ملت و انقلاب عظیم اسلامی تحت توجهات حضرت ولیعصر (عج) مسئلت دارم .

شنیده های خبرنگار ما حاکی از آن است که تذکرات مکرر مشابه هم درباره تغییر رییس دانشگاه امیرکبیر و به دلایل  مشابه فوقاز طرف رییس جمهور به وزیر علوم داده شده است. همچنین مشابه این دستورات هم برای تغییر ریاست جهاد دانشگاهی کشور که معاون سابق دانشگاه تربیت مدرس در زمان ریاست فرهاد دانشجو (رییس فعلی دانشگاه آزاد و برادر وزیر علوم ) بوده است  به دلیل ضعف عملکرد نیز از طرف رییس جمهور صادر شده است. /شبکه ایران