اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

نامزدهای نهایی جایزه بوکر معرفی شدند


شش نامزد نهایی جایزه ادبی بوکر سال 2013 معرفی شدند و جومپا لاهیری یکی از آنهاست.

خبرآنلاین: شش نامزد نهایی جایزه ادبی بوکر سال 2013 معرفی شدند و جومپا لاهیری یکی از آنهاست.

 نام شش اثر نهایی جایزه ادبی بوکر 2013 دقایقی پیش (صبح سه‌شنبه به وقت بریتانیا) اعلام شد که نویسندگان انگلیسی زبان این آثار از سراسر نقاط دنیا هستند.

شگفتی‌ساز این دوره جایز بوکر النور کاتن، نویسنده جوان اهل نیوزلند است که رمانش با عنوان «ستارگان» (The Luminaries) در نیوزلند در دوران هجوم طلا می‌گذرد. بسیاری که از رمان اول کاتن به نام «تمرین» خوش‌شان آمده، از این کتاب 832 صفحه‌ای هم تعریف کرده‌اند.

این نویسنده جوان باید با کولم تویبین کارکشته رقابت کند که با رمان بسیار کوتاه «انجیل به روایت مریم» نامزد شده است. تویبین تا حالا دو بار نامزد بوکر شده و با رمان «بروکلین» برنده جایزه کوستاه شده است.

جیم کریس که طرفداران خاص خودش را دارد نیز با رمان «درو» (Harvest) از میان فهرست 13 نفره نامزدهای اولیه انتخاب شده تا خوره‌های کتاب نیز یک گزینه محبوب در میان نامزدهای نهایی بوکر داشته باشند. رمان درباره شهری بینام است. در این شهر تغییراتی شگرف رخ می‌دهد و مردم باید در شرایط جدید و عجیب و غریب‌شان سعی کنند به زندگی عادی بازگردند. جیم کریس از نام‌هاش آشنای بوکر است، او سال 1997 با رمان «قرنطینه» نامزد این جایزه شده بود.

شاید معروف‌ترین نامزد نهایی جایزه بوکر جومپا لاهیری باشد که با «زمین پست» (The Lowland) نامزد شده است. داستان این رمان بین کلکته و آمریکا می‌گذرد. لاهیری دو ملیتی است و همین به او کمک کرده در آمریکا و بریتانیا بسیار مشهور باشد. اولین کتاب او که مجموعه داستانی به نام «مترجم دردها» بود برنده جایزه پولیتزر شد. «مترجم دردها» و دیگر آثار لاهیری به فارسی ترجمه شده و بسیار پرفروش و محبوب بوده‌اند.

این نویسنده در توصیف روابط خانوادگی و تعلق خاطر به اشیاء و اشخاص مهارت دارد. داستان رمان جدید او درباره دو برادر است که در کلکته زندگی می‌کنند. یکی از آنها وارد گروهی شبه‌نظامی و بسیار خشن می‌شود و همین به شکلی تراژیک دو برادر را از هم دور می‌کند.

دو نامزد دیگر جایزه بوکر «ما به نام‌های جدید نیازمندیم» اولین رمان نووایولت بولاوایو است که داستان سردرآوردن دختر جوانی اهلی حلبی‌آبادهای زیمباوه از آمریکا را روایت می‌کند و «حکایتی برای زمان حال» (A Tale for the Time Being) نوشته روث اوزیک که داستان دختری دبیرستانی است که خودکشی کرده و پیدا شدن دفترچه خاطراتش در ساحل نقطه شروع رمان است.

در فهرست نهایی نامزدها جیم کریس با 67 سال سن و کاتن با 27 سال سن، به ترتیب سالمندترین و جوان‌ترین نویسنده هستند.

داوران این دوره جوایز بوکر رابرت مک‌فارلین، (رئیس هیئت داوران)، مارتا کندی مجری، رابرت داگلاس-فرهرست منتقد، ناتالی هیانز نتقد و استوارت کلی نویسنده هستند.

برنده جایزه 50 هزار پوندی بوکر روز 15 اکتبر معرفی می‌شود. امسال مصادف با 45 سالگی جایزه بوکر است.


ویدیو مرتبط :
نامزدهای نهایی توپ طلایی فیفا معرفی شدند

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

معرفی نامزدهای نهایی بوکر 2014


اسامی نویسندگان راه‌یافته به مرحله نهایی جایزه معتبر «بوکر» 2014 اعلام شد.

خبرگزاری ایسنا: اسامی نویسندگان راه‌یافته به مرحله نهایی جایزه معتبر «بوکر» 2014 اعلام شد.

فهرست نامزدهای نهایی جایزه «من بوکر» در حالی اعلام شد که دو نویسنده آمریکایی اولین حضور خود را به عنوان نمایندگان کشورشان در این رقابت‌ها تجربه می‌کنند.

همان‌طور که پیش‌بینی می‌شد، «هوارد جکوبسن» برنده پیشین این جایزه که از نویسندگان صاحب‌نام انگلیسی است‌، توانست به دور نهایی این جایزه راه پیدا کند.

«جکوبسن» 72 ساله، سال 2010 موفق شد این جایزه مهم ادبی را با رمان «سوال فینکلر» از آن خود کند و عنوان پیرترین برنده بوکر را به خود اختصاص دهد. وی امسال به «J» برای کسب بوکر تلاش می‌کند.

«نیل موخرجی» نویسنده هندی‌تبار معروف نیز با کتاب «زندگی دیگران» توانست در این دور از رقبای جکوبسن باشد.

«جاشوا فریس» نویسنده کتاب «دوباره برخاستن در زمان مناسب» و «کارن جوی فولر» نویسنده رمان «ما کاملا خود را کنترل کرده‌ایم» دو نویسنده آمریکایی هستند که علی‌رغم مخالفت‌های موجود به فهرست نامزدهای نهایی این جایزه 60 هزار پوندی راه پیدا کرده‌اند.

«من بوکر» بیش از 40 سال تنها به نویسندگان کشورهای مشترک‌المنافع، انگلیسی‌ها و ایرلندی‌ها تعلق می‌گرفت اما جایزه امسال با قوانین متفاوتی برگزار شده که طبق آن تمام نویسندگان انگلیسی‌زبان دنیا حق شرکت در این رقابت را دارند و همین مساله موجبات نارضایتی برخی را فراهم آورده است.

به گزارش گاردین، «آلی اسمیت» از دیگر نویسندگان معروفی است که پیش از این دوبار به فهرست نهایی راه یافته و اکنون با «چگونه دو نفر باشیم» برای کسب آن تلاش می‌کند.

آخرین نویسنده که نامش در فهرست شش نفری برگزیدگان نهایی بوکر 2014 به چشم می‌خورد، «ریچارد فلاناگان» استرالیایی است که رمان «جاده باریک به عمیق شمال» را به نگارش درآورده است.

بنیاد «بوکر» این جایزه را با مبلغ 60 هزار پوند در سال 2004 راه‌اندازی کرد. این جایزه دوسالانه به آثاری که به زبان انگلیسی منتشر شده‌اند، تعلق می‌گیرد.

برنده نهایی بوکر روز 15 اکتبر از میان شش نویسنده راه‌یافته به مرحله نهایی برگزیده می‌شود.