اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

مردان سیاست ایران قرمزاند یا آبی؟


اینکه چهره های سیاسی ایران طرفدار کدام دو باشگاه پرطرفدار استقلال - پرسپولیس هستند سوالی است که شاید جواب به آن جالب توجه باشد.

 تمایل مقام های سیاسی به تیم های آبی و قرمز چقدر است؟
اینکه چهره های سیاسی ایران طرفدار کدام دو باشگاه پرطرفدار استقلال - پرسپولیس هستند سوالی است که شاید جواب به آن جالب توجه باشد. یکی از نمایندگان مجلس در پاسخ به این سوال لبخندی می زند و می گوید: «معلوم است ما پرسپولیسی ها خیلی بیشتر هستیم.» او دکتر عوض حیدرپور است، نماینده شهرضا. پرسپولیسی تیر است. او مثل خودش در مجلس زیاد دارد. »

وی ادامه می دهد: «ما قرمزها بیشتریم.» او اینقدر پرسپولیسی است که اگر بخواهد خاطراتش را بگوید باید یک صفحه روزنامه برایش کنار گذاشت. از قبل از انقلاب شروع می کند و مختصر توضیحی می دهد: «طرفدار شاهین بودم. اولین بار سال 47 با دوستانم از شهرضا آمدیم تهران، رفتیم امجدیه بازی شاهین را ببینم. عاشق بازیکنان این تیم بودم. آن روز هم بردیم.» بعد می رسد به بعد از انقلاب: «دوباره می رفتیم استادیوم. تا سال 86 زیاد می رفتم اما بعد دیگر نشد.»

دلیل این نرفتن هم واضح است؛ عمل قلب. دکترها به نماینده شهرضا توصیه کرده اند اصلا فوتبال نبیند، اگر هم می بیند ضبط شده: «به همین خاطر همیشه بازی ها را ضبط می کنم و می بینم. اصلا برایم خوب نیست هیجان. می ترسم من را بکشد.»با این حال در بین مجلسی ها، او کم کری نمی خواند.

حداد عادل ، حسین حسنی بافرانی(نماینده نائین) از جمله کسانی هستند که معمولا مقابل او ساکت نمی نشینند. حیدرپور لبخندی می زند و می گوید: «آقای امیدوار شانس آورد این دو عزیز هستند وگرنه تنها می شد. طبق آماری که من دارم فقط این دوستان پرسپولیسی نیستند.»

در مجلس، تعداد پرسپولیسی ها مدام دارد زیاد می شود. حسنوند نماینده اندیمشک از  قرمزهای تند است. یعنی اگر پایش بیفتد تا آخر شب برای همه کری می خواند. او سال قبل و پیش از دربی رفت گفته بود: «اصلا آبی ها به برد فکر نکنند که ما قعطا برنده ایم.» اما نقل است بعد از شکست در دو بازی رفت و برگشت، آبی های مجلس تا توانستند اذیتش کردند.

او با این حال هنوز می گوید: «مجلس کلا پرسپولیسی است. چند تا استقلالی بیشتر پیدا نمی شود.» تا آنجا که لو رفته فعلا غیر از امیدوار رضایی، حداد عادل، حسنی و مقداد نجف نژاد نماینده بابلسر و فریدونکنار، زیاد آبی در مجلس پیدا نمی شود. اما از بین قرمزها می شود به به یوسف نژاد و شجاعی کیاسری دو نماینده ساری اشاره کرد.

گفته می شود رئیس مجلس یعنی آقای علی لاریجانی هم بعد از صبا، یک نیم نگاهی به پرسپولیس دارد. طبق اخبار موثق پسر او فرید، دو آتیشه قرمز است و پدر و پسر در دربی ها با هم همراهی می کنند. از جمله دو آتیشه های مجلس باید به دکتر فریدون سره صدق اشاره کرد. یکی از نمایندگان مجلس که دوست ندارد نامش فاش شود درباره او می گوید: «قطعا و با اختلاف دو آتیشه ترین قرمز مجلس حساب می شود.» او نمانیده کلیمیان مجلس است و می گویند این هفته در جلسات، کری را به حد اعلا رسانده. او جزو سردمداران قرمزهاست که همیشه وقت برای کری خواندن دارد.

درباره یحیی زاده رئیس سابق کمیته تربیت بدنی مجلس هم شنیده می شود پرسپولیسی است اما مثلا درباره دهقان رئیس فعلی این کمیته، خبر موثقی نیست. دهقان می گوید: «می دانید چرا هیچکس نمی داند من کدام طرفی ام؟ چون اصلا طرف هیچکدام نیستم. چون خودم فوتبالیست بودم و به صورت حرفه ای در شیراز هم بازی کردم، هیچوقت نرفتم سمت هیچکدام از این رنگ ها.»

این از مجلس، اما در دولت چه خبر است.
یک منبع خیلی موثق خبر می دهد، رئیس دولت آبی است! نقل است در دیداری که وی، مورالس رئیس جمهور بولیوی و ستاره های استقلال و پرسپولیس برگزار شد، وقتی سعیدلو رئیس وقت سازمان به فتح الله زاده سرپرست استقلال کارت قرمز نشان داد، فتح الله زاده رو به احمدی نژاد گفت: «آقای دکتر، رئیس قرمزها به من کارت قرمز نشان داد.» که رئیس جمهور لبخندی زد و همان کارت را به سعیدلو نشان داد! می گویند رئیس جمهور با برادرش داوود احمدی نژاد که بدجوری پرسپولیسی است کری دارد.

از بین وزرای احمدی نژاد نیز کامران دانشجو قرمز است. او نیز با برادرش خسرو دانشجو که عضو شورای شهر است،  کری دارد. آصفی سخنگوی سابق  وزارت امور خارجه اما استقلالی تیر است. روایت می کنند او همیشه در کنفرانس های مطبوعاتی اش، دستور می داد پرده آبی نصب شود.

زریبافان رئیس امور بنیاد شهید و ایثارگران هم با آصفی دستش در یک کاسه است. او دوست دارد به استقلال بازگردد و دوباره رئیس مجمع این باشگاه شود. گفته می شود با استقلالی بودن احمدی نژاد کلا کفه ترازو در دولت به نفع آبی هاست تا یک جورهایی قرمز بودن مجلس بالانس شود. جالب اینجاست که دوروبری های رئیس جمهور اغلب قرمز هستند . از جمله آنها می توان به علی سعیدلو اشاره کرد که سعی می کند کلا همه را به سمت این رنگ بکشاند!

منبع: خبرآنلاین



ویدیو مرتبط :
سیاست ما ، سیاست ما عین دیانت ماست ، سیاست روز ، سیاست ما ، دنیای سیاست

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

خبرساز‌ترین مردان سیاست ایران در سال 92


تغییر دولت ایران، در سال گذشته، فضای سیاست داخلی را متحول کرد؛ تحولی که پای برخی چهره ها را به رسانه ها باز کرد و بعضی ها را هم به حاشیه برد.

خبرآنلاین: تغییر دولت ایران، در سال گذشته، فضای سیاست داخلی را متحول کرد؛ تحولی که پای برخی چهره ها را به رسانه ها باز کرد و بعضی ها را هم به حاشیه برد.

این گزارش نگاهی به برخی چهره های خبرساز سال 92 دارد. چهره هایی در این گزارش آمده اند براساس حروف الفبا در این لیست قرار گرفته اند.

اکبر ترکان:
مسئولیت های 6 گانه وی در دولت را به ابوالمشاغل دولت یازدهم تبدیل کرد. دبیر شورای عالی مناطق آزاد جمهوری اسلامی ایران ، سرپرست موقت سازمان فضایی ایران، شورای عالی امور ایرانیان خارج از کشور، معاونت امور بین الملل ریاست جمهوری و دبیرخانه جنبش عدم تعهد و رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان از جمله سمت های کنونی ترکان است.

ترکان که در دولت نهم معاون وزیر نفت بود، اما خیلی طول نکشید که در ادامه راه از دولت احمدی نژاد جدا شد و بعدها وقتی در دولت یازدهم مسئولیت گرفت، به نقد دوران ماضی پرداخت. نقد های تند و تیزی که خیلی زود نمایندگان حامی دولت سابق را نسبت به او حساس کرد.انتقادهایی که نوعی پیش بینی درباره رای نیاوردن نمایندگان منتقد رویه دولت یازدهم بود.ترکان در چند ماه اخیرکمتر اظهار نظر سیاسی کرده است و بیشتر به اموری که مسئولیت آن را بر عهده دارد، می پردازد.رویه ای که در سال 93 می تواند فضای سیاسی را برای منتقدان تنگ تر کند.

حسین شریعتمداری: تنها روزنامه نگار ایرانی که نقد هایش به مذاکرات هسته ای،تکیه گاهی برای منتقدان  است.تکیه گاهی برای حمله یا نقد دولتی است که می خواهد از طریق مذاکره، گره 10 ساله پرونده هسته ای را باز کند. شریعتمداری و ظریف اما در عین حال زیاد کنار هم دیده شده اند. حضور شریعتمداری در مراسم ختم مادر ظریف و حضور این دو در دیدار برخی مسئولان نظام با رهبر انقلاب پیرامون اقتصاد مقاومتی از جمله تصاویری بود که با واکنش های زیادی در شبکه های اجتماعی روبرو شد.با این حال، دو طرف همچنان بر مواضع خود هستند؛ ظریف خوش بینی هایش را درباره به سرانجام رساندن مذاکرات ادامه داده وشریعتمداری پیش بینی هایش درباره نقض عهد طرف غربی را. امری که پیش بینی می شود در سال 93 هم ادامه پیدا کند.

محمد جواد ظریف: او بی شک خبر ساز ترین چهره سیاسی سال 92 است. مردی که با مذاکرات هسته ای با گروه ۵+۱، پرکار‌ترین وزیر کابینه یازدهم بود.خبر سازی او بیش از همه به دلیل حضور وی در شبکه‌های اجتماعی و گزارش‌دادن‌های مداوم و ارتباط مستقیم با مردم بود.او در عین حال، تنها وزیری بود که بیشترین منتقدان رادر میان نمایندگان مجلس و منتقدان دولت داشت.خیز منتقدان ظریف برای زیر خم گرفتن او و سوال از او در سحن علنی مجلس است.با این حال ، بعد از هر دور از مذاکرات هسته ای،معاونان ظریف به جای او به بهارستان می روند و درباره مذاکرات توضیح می دهند. سه روز بعد از پایان تعطیلات نوروزی، دور جدید مذاکرات هسته ای در وین برگزار خواهد شد. آیا دور جدید موجب می شود که ظریف توقع جدیدی از مذاکرات داشته باشد؟

عارف: مرد دلخور انتخابات که حالا آن قدر اعتماد به نفس دارد که دو سال مانده به انتخابات مجلس شورای اسلامی از تصمیم خود برای حضور در انتخابات مجلس دهم سخن بگوید.عارف روزهای سال 92 را با حضور در انتخابات و سفرها و حضورش در میان مردم و پس از آن حضور هفتگی در رسانه ها و دیدارها گذراند و نقطه نظراتش را در حوزه های مختلف بیان کرد.او از هم اکنون سر لیست برخی گروه های اصلاح طلب برای انتخابات است.می گوید هنوزناگفته هایش از انتخابات 92 را نگفته است.

علی مطهری: سال 92 اگر چه نطق ها و اظهارات مطهری کمتر بود، اما باز هم نطق هایش سر و صدا به پا کرد؛ آخرینش مربوط به نطق او در مجلس درباره فتنه 88 بود. نطقی که آن قدر حساسیت برانگیز شد که دادستان کل کشور، علیه وی اعلام جرم کرد و وبسایت شخصی مطهری فیلتر شد. با این حال، حمایت رئیس مجلس از او و اعلام اینکه ، اظهارات وی در چارچوب وظایف نمایندگی بوده است، در نهایت ماجرای اختلاف دو قوه را خاتمه داد.

مطهری همواره منتقد اوضاع فرهنگی بوده است. سال 93 ممکن است بار دیگر پاشنه آشیل همه دولتها -حوزه فرهنگ -صدای او را بلند کند. همچنان که در اواخر سال 92  وزیر کشور را در موضوع حجاب و عفاف به مجلس کشاند و از توضیحات وی قانع نشد.آیا فرهنگ ممکن است مطهری را منتقد دولت یازدهم کند؟

آیت الله مصباح یزدی: مرد اول منتقد دولت یازدهم که انتقاداتش از دولت شیخ دیپلمات تمامی ندارد. آخرین نقد های تند و تیز رئیس موسسه اموزشی امام خمینی قم در بیستمین همایش ملی دفتر پژوهش های فرهنگی در روز پایانی سال 92 رقم خورد که گفت که تصوری که خیلی‌ها از اعتدال دارند این است که کمی ملاحظه متدینین شود و کمی هم لحاظ آنها، متأسفانه بعضی در نوشته‌های خود تصریح کردند که منظور از اعتدال، حد وسط بین شریعت و خواسته‌های عمومی فرهنگ جهانی است.

اگر پایان سال مصباح یزدی منتقد بود، در ابتدای سال،حامی باقری لنکرانی و درادامه سعید جلیلی بود. اظهار نظر آیت الله مصباح در حمایت از لنکرانی در نشست انتخاباتی جبهه پایداری در روزهای نزدیک به انتخابات 92 ،از نظر بسیاری یکی از اشتباهات آیت الله مصباح بود. مصباح یزدی گفته بود:« بینی و بین الله شهادت می دهم که روی زمین و زیر این آسمان، کسی اصلح از آقای لنکرانی نمی شناسم؛ امیدوارم که این شهادت برگ زرینی درنامه 80 ساله‌ام باشد.»این عبارت مصباح یزدی را بعدها دیگر یزدی ساکن قم، آیت الله یزدی رئیس جامعه مدرسین اشتباه خواند.سال 93 ممکن است سال افرایش نقد های آیت الله نسبت به دولتی باشد که ویمی گوید بدان «انتقادات مبنایی» دارد.

آیت الله هاشمی رفسنجانی: همان قدر که حضور هاشمی در انتخابات 92 غافلگیر کننده بود، رد صلاحیت مردی که زندگی اش با انقلاب گره خورده است، غافلگیر کننده بود؛این اقدام اگر چه برای او و هوادارانش تلخ بود، اما منجر به روی کار امدن چهره ای شد که هاشمی از انتخابش توسط مردم راضی است.هاشمی در ماههای بعد از انتخابات حضور بیشتری در عرصه سیاسی دارد و با گروه های مختلف دیدار می کند. حال و روزش بهتر است و به آینده امیدوار است. اینها بخشی از حرفهای او در گفت وگو های نوروزی است.سال 92 اگر چه آغازش برای او تلخ بود، اما پایان خوشی داشت. هاشمی بی شک بزرگترین حامی دولت یازدهم است و با سخنرانی هایش این حمایت ادامه دارد.