اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

خبرساز‌ترین مردان سیاست ایران در سال 92


تغییر دولت ایران، در سال گذشته، فضای سیاست داخلی را متحول کرد؛ تحولی که پای برخی چهره ها را به رسانه ها باز کرد و بعضی ها را هم به حاشیه برد.

خبرآنلاین: تغییر دولت ایران، در سال گذشته، فضای سیاست داخلی را متحول کرد؛ تحولی که پای برخی چهره ها را به رسانه ها باز کرد و بعضی ها را هم به حاشیه برد.

این گزارش نگاهی به برخی چهره های خبرساز سال 92 دارد. چهره هایی در این گزارش آمده اند براساس حروف الفبا در این لیست قرار گرفته اند.

اکبر ترکان:
مسئولیت های 6 گانه وی در دولت را به ابوالمشاغل دولت یازدهم تبدیل کرد. دبیر شورای عالی مناطق آزاد جمهوری اسلامی ایران ، سرپرست موقت سازمان فضایی ایران، شورای عالی امور ایرانیان خارج از کشور، معاونت امور بین الملل ریاست جمهوری و دبیرخانه جنبش عدم تعهد و رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان از جمله سمت های کنونی ترکان است.

ترکان که در دولت نهم معاون وزیر نفت بود، اما خیلی طول نکشید که در ادامه راه از دولت احمدی نژاد جدا شد و بعدها وقتی در دولت یازدهم مسئولیت گرفت، به نقد دوران ماضی پرداخت. نقد های تند و تیزی که خیلی زود نمایندگان حامی دولت سابق را نسبت به او حساس کرد.انتقادهایی که نوعی پیش بینی درباره رای نیاوردن نمایندگان منتقد رویه دولت یازدهم بود.ترکان در چند ماه اخیرکمتر اظهار نظر سیاسی کرده است و بیشتر به اموری که مسئولیت آن را بر عهده دارد، می پردازد.رویه ای که در سال 93 می تواند فضای سیاسی را برای منتقدان تنگ تر کند.

حسین شریعتمداری: تنها روزنامه نگار ایرانی که نقد هایش به مذاکرات هسته ای،تکیه گاهی برای منتقدان  است.تکیه گاهی برای حمله یا نقد دولتی است که می خواهد از طریق مذاکره، گره 10 ساله پرونده هسته ای را باز کند. شریعتمداری و ظریف اما در عین حال زیاد کنار هم دیده شده اند. حضور شریعتمداری در مراسم ختم مادر ظریف و حضور این دو در دیدار برخی مسئولان نظام با رهبر انقلاب پیرامون اقتصاد مقاومتی از جمله تصاویری بود که با واکنش های زیادی در شبکه های اجتماعی روبرو شد.با این حال، دو طرف همچنان بر مواضع خود هستند؛ ظریف خوش بینی هایش را درباره به سرانجام رساندن مذاکرات ادامه داده وشریعتمداری پیش بینی هایش درباره نقض عهد طرف غربی را. امری که پیش بینی می شود در سال 93 هم ادامه پیدا کند.

محمد جواد ظریف: او بی شک خبر ساز ترین چهره سیاسی سال 92 است. مردی که با مذاکرات هسته ای با گروه ۵+۱، پرکار‌ترین وزیر کابینه یازدهم بود.خبر سازی او بیش از همه به دلیل حضور وی در شبکه‌های اجتماعی و گزارش‌دادن‌های مداوم و ارتباط مستقیم با مردم بود.او در عین حال، تنها وزیری بود که بیشترین منتقدان رادر میان نمایندگان مجلس و منتقدان دولت داشت.خیز منتقدان ظریف برای زیر خم گرفتن او و سوال از او در سحن علنی مجلس است.با این حال ، بعد از هر دور از مذاکرات هسته ای،معاونان ظریف به جای او به بهارستان می روند و درباره مذاکرات توضیح می دهند. سه روز بعد از پایان تعطیلات نوروزی، دور جدید مذاکرات هسته ای در وین برگزار خواهد شد. آیا دور جدید موجب می شود که ظریف توقع جدیدی از مذاکرات داشته باشد؟

عارف: مرد دلخور انتخابات که حالا آن قدر اعتماد به نفس دارد که دو سال مانده به انتخابات مجلس شورای اسلامی از تصمیم خود برای حضور در انتخابات مجلس دهم سخن بگوید.عارف روزهای سال 92 را با حضور در انتخابات و سفرها و حضورش در میان مردم و پس از آن حضور هفتگی در رسانه ها و دیدارها گذراند و نقطه نظراتش را در حوزه های مختلف بیان کرد.او از هم اکنون سر لیست برخی گروه های اصلاح طلب برای انتخابات است.می گوید هنوزناگفته هایش از انتخابات 92 را نگفته است.

علی مطهری: سال 92 اگر چه نطق ها و اظهارات مطهری کمتر بود، اما باز هم نطق هایش سر و صدا به پا کرد؛ آخرینش مربوط به نطق او در مجلس درباره فتنه 88 بود. نطقی که آن قدر حساسیت برانگیز شد که دادستان کل کشور، علیه وی اعلام جرم کرد و وبسایت شخصی مطهری فیلتر شد. با این حال، حمایت رئیس مجلس از او و اعلام اینکه ، اظهارات وی در چارچوب وظایف نمایندگی بوده است، در نهایت ماجرای اختلاف دو قوه را خاتمه داد.

مطهری همواره منتقد اوضاع فرهنگی بوده است. سال 93 ممکن است بار دیگر پاشنه آشیل همه دولتها -حوزه فرهنگ -صدای او را بلند کند. همچنان که در اواخر سال 92  وزیر کشور را در موضوع حجاب و عفاف به مجلس کشاند و از توضیحات وی قانع نشد.آیا فرهنگ ممکن است مطهری را منتقد دولت یازدهم کند؟

آیت الله مصباح یزدی: مرد اول منتقد دولت یازدهم که انتقاداتش از دولت شیخ دیپلمات تمامی ندارد. آخرین نقد های تند و تیز رئیس موسسه اموزشی امام خمینی قم در بیستمین همایش ملی دفتر پژوهش های فرهنگی در روز پایانی سال 92 رقم خورد که گفت که تصوری که خیلی‌ها از اعتدال دارند این است که کمی ملاحظه متدینین شود و کمی هم لحاظ آنها، متأسفانه بعضی در نوشته‌های خود تصریح کردند که منظور از اعتدال، حد وسط بین شریعت و خواسته‌های عمومی فرهنگ جهانی است.

اگر پایان سال مصباح یزدی منتقد بود، در ابتدای سال،حامی باقری لنکرانی و درادامه سعید جلیلی بود. اظهار نظر آیت الله مصباح در حمایت از لنکرانی در نشست انتخاباتی جبهه پایداری در روزهای نزدیک به انتخابات 92 ،از نظر بسیاری یکی از اشتباهات آیت الله مصباح بود. مصباح یزدی گفته بود:« بینی و بین الله شهادت می دهم که روی زمین و زیر این آسمان، کسی اصلح از آقای لنکرانی نمی شناسم؛ امیدوارم که این شهادت برگ زرینی درنامه 80 ساله‌ام باشد.»این عبارت مصباح یزدی را بعدها دیگر یزدی ساکن قم، آیت الله یزدی رئیس جامعه مدرسین اشتباه خواند.سال 93 ممکن است سال افرایش نقد های آیت الله نسبت به دولتی باشد که ویمی گوید بدان «انتقادات مبنایی» دارد.

آیت الله هاشمی رفسنجانی: همان قدر که حضور هاشمی در انتخابات 92 غافلگیر کننده بود، رد صلاحیت مردی که زندگی اش با انقلاب گره خورده است، غافلگیر کننده بود؛این اقدام اگر چه برای او و هوادارانش تلخ بود، اما منجر به روی کار امدن چهره ای شد که هاشمی از انتخابش توسط مردم راضی است.هاشمی در ماههای بعد از انتخابات حضور بیشتری در عرصه سیاسی دارد و با گروه های مختلف دیدار می کند. حال و روزش بهتر است و به آینده امیدوار است. اینها بخشی از حرفهای او در گفت وگو های نوروزی است.سال 92 اگر چه آغازش برای او تلخ بود، اما پایان خوشی داشت. هاشمی بی شک بزرگترین حامی دولت یازدهم است و با سخنرانی هایش این حمایت ادامه دارد.


ویدیو مرتبط :
سیاست ما ، سیاست ما عین دیانت ماست ، سیاست روز ، سیاست ما ، دنیای سیاست

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

توقف ایران برابر کویت/ تیم ملی سال 92 را با مساوی آغاز کرد



مقدماتی جام ملت های آسیا, جام ملت های آسیا,مسابقات مقدماتی جام ملت‌های آسیا

مقدماتی جام ملت های آسیا

توقف ایران برابر کویت/ تیم ملی سال 92 را با مساوی آغاز کرد

تیم ملی ایران در مسابقات مقدماتی جام ملت‌های آسیا برابر کویت به تساوی رسید.

به گزارش  فارس، تیم ملی فوتبال ایران از ساعت 21:05 امشب در کویت به مصاف تیم ملی این کشور رفت که این بازی با نتیجه مساوی یک بر یک به پایان رسید.

مسعود شجاعی در دقیقه 45 برای ایران گلزنی کرد. رضا قوچان نژاد نیز در وقت های تلف شده نیمه اول یک گل دیگر زد که کمک داور آن را آفساید اعلام کرد.

کویت در دقیقه 75 از روی نقطه پنالتی گل مساوی را به ثمر رساند.

دانیال داوری دروازه‌بان دورگه‌ای که به تیم ملی ایران دعوت شده در بازی امروز نیمکت نشین بود و رحمان احمدی در درون دروازه قرار گرفت.

داور کره ای در این بازی به احسان حاج صفی، آندرانیک تیموریان، مهرداد پولادی و مسعود شجاعی از ایران کارت زرد نشان داد.

این دومین بازی تیم ملی ایران در مقدماتی جام ملت های آسیا بود و در دیدار اول ایران با 5 گل تیم لبنان را شکست داده بود. کویت هم در بازی اول تیم تایلند را برده بود.

ایران صدرنشین گروه دوم مقدماتی جام ملت های آسیا با تیم های کویت، تایلند و لبنان همگروه است. تیم ملی ایران سال 92 را با یک تساوی شروع کرد.

ترکیب تیم ملی فوتبال ایران:

رحمان احمدی، سیدجلال حسینی، پژمان منتظری، خسرو حیدری، مهرداد پولادی، جواد نکونام، آندرانیک تیموریان، مجتبی جباری( از دقیقه 68 احسان حاج صفی)، مسعود شجاعی( از دقیقه 68 مهرداد اولادی)، اشکان دژاگه و رضا قوچان نژاد

سرمربی: کارلوس کی روش

فارس