اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

قیمت طلا را چگونه پیش‌بینی کنیم؟


اساساً باید میان معامله‌گران طلا تفاوت و تمایز قایل شد، آن دسته از معامله‌گرانی که به خریداران فیزیکی معروفند و آن دسته که به نام معامله‌گران آتی خوانده می‌شوند. بی‌گمان، نحوه برخورد این دو دسته با وضعیت تغییر و تحولات بهای طلا در بازار داخل و خارج متفاوت است.

تابناک: اساساً باید میان معامله‌گران طلا تفاوت و تمایز قایل شد، آن دسته از معامله‌گرانی که به خریداران فیزیکی معروفند و آن دسته که به نام معامله‌گران آتی خوانده می‌شوند. بی‌گمان، نحوه برخورد این دو دسته با وضعیت تغییر و تحولات بهای طلا در بازار داخل و خارج متفاوت است.

اصولاً درباره معامله‌گران فیزیکی طلا، همواره توصیه بر آن است که معامله‌های خود را با درجه بالایی از «امنیت» و ریسک پایین انجام دهند؛ رفتاری که شبیه به رفتار شوالیه‌هاست و فرصت طلبی در معاملات این دست از افراد، نکته بسیاری مهمی است. در این نوع از رفتار، بهای روزانه طلا هم در داخل و هم در خارج برای معاملات آنی و کوتاه مدت اهمیت بسیار بالایی دارد.

 اصولاً هدف معامله‌گران فیزیکی از معامله در بازار طلا دو نکته است: امنیت مالی و جمع‌آوری ثروت. امنیت مالی در برابر بی‌ثباتی‌های اقتصادی و اعمال خواسته یا ناخواسته و یکباره بانک‌های مرکزی و دولت‌ها برای کاهش ارزش پول و ثروت اندوزی با توجه به نیم نگاهی که فرد نسبت به گذشته و پیش بینی از آینده دارد.

هرچند نوسانات روزانه قیمتی برای معامله‌گران فیزیکی اهمیت بسیاری دارد، عمق حساسیت این افراد در برخورد با نوسان قیمت‌ها کمتر است؛ به این معنا که در برابر افت و خیز‌های بها، کمتر حساسیتی نشان می‌دهد. کاهش بها برای این افراد فرصتی برای طلااندوزی بیشتر است و اصولاً روند بازار به گونه‌ای است که معمولاً در زمان افت قیمت، حجم معاملات فیزیکی بیشتر می‌شود.

عبارت دیگر این بیان، آن است که اگر بهای جهانی طلا به ۳۰۰۰، ۴۰۰۰ یا حتی ۵۰۰۰ دلار در هر اونس برسد و بهای داخلی نیز مرز ۳ میلیون یا ۴ میلیون را برای هر سکه رد کند، همواره بسیاری افراد هستند که از خرید سکه به بهای ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار یا ۳ میلیون خوشحال خواهند بود؛ بنابراین، ثبات بازار آن چیزی است که این دست از معامله‌گران زیاد از آن خوشحال نخواهند شد.

این گزارش می‌افزاید: مهمترین ریسک و البته فرصت برای این دست از معامله‌گران، دخالت‌های ‌گاه و بی‌گاه و نا‌بجای بانک‌های مرکزی برای توقف معاملات یا دخالت در بازار طلاست، به ویژه اگر این دخالت‌ها همراه با سیاست‌های غیر مبهم باشد که می‌تواند نوسانات را کاملاً غیر منطقی رقم بزند؛ به عبارتی، ابهام در سیاست‌های دخالتی می‌تواند منجر به افت بها به شکلی غیر منطقی یا بالعکس افزایش بها در جهتی نا‌معقول باشد.

بنابراین، توصیه برای بیشتر این افراد و معامله‌گران فیزیکی ـ که معمولاً آن سوی پرچین ایستاده و منتظر فرصت برای پرش هستند ـ زمان سنجی مناسب برای اقدام و سرعت عمل در معاملات برای کاهش ریسک است. انتظار آن چیزی است که این دست از معامله‌گران را می‌تواند با ریسک بالایی روبه‌رو کرده و هدف معاملات (امنیت و ثروت) را به کلی نقض کند.

اما وضعیت در قبال معامله‌گران آتی ـ چه آن دسته که مشخصاً در بورس آتی هستند و چه آن دسته که بدون حضور در بورس سرمایه‌گذاری بلند مدت روی طلا را هدف خود تعریف کرده‌اند ـ به کلی متفاوت است. این افراد کسانی هستند که به شدت با روند تحولات بازار درگیر بوده و نوسانات آنی قیمت برای آن‌ها مبنای تصمیم گیری نیست. آنچه رفتار این افراد را در معاملات تعیین می‌کند، نگاهی تحلیلی به روند نوسان بهاست و نه میزان نوسان.

معامله‌گران آتی، نوسانات روزانه قیمت را حضور ثابت و پر تأثیر معامله‌گران فیزیکی در بازار می‌دانند و البته حضوری که خیلی زود کارت‌های برنده خود را خرج می‌کند؛ تفاوت معامله‌گر آتی با معامله‌گر فیزیکی در جمع کردن کارت‌های برنده برای آینده است.

معامله‌گر آتی، نمودار تکنیکال و رفتار بلند مدت بازار را مبنای عمل قرار می‌دهد و نه شایعه‌ها و اخبار روزانه را. مبنای توصیه همیشگی برای این افراد این است: برای دریافت آنچه پیش روست، روند فعالیت بازار را نگاه کنید، نه جزییات آن را.

این روز‌ها بهای جهانی طلا در پی چندین عامل در فشار قرار گرفته است. مهم‌ترین این عوامل، یکی تعطیلات سال نو در آسیاست که حجم معاملات فیزیکی را به شدت کاهش داده و دیگری نشست گروه ۲۰ بر سر دستیابی به توافقی در خصوص جنگ ارزی است. خروجی این نشست، گویا حاکی از آن است که جنگ ارزی متوقف خواهد شد و این بد‌ترین خبر برای طلاست. دیروز بهای جهانی اونس طلا به ۱۶۱۰ دلار سقوط کرد؛ اما همچنان سطح حمایتی در ۱۶۲۰ دلار.

هرچند این خبر برای معامله‌گران آتی چندان خوشایند نیست، برای معامله‌گران فیزیکی یک فرصت استثنایی است، چرا که بی‌گمان با افزایش حجم معاملات فیزیکی در هفته‌های آینده، بار دیگر بهای طلا روند افزایشی خواهد یافت.



اما روند بازار چه می‌گوید؟با نگاه به نمودار تحلیل تکنیکی از روند بهای طلا، می‌توان این را دریافت که به رغم کاهش ارزش اونس به پایین‌ترین بها در شش ماه گذشته، هنوز بازار طلا هیجانی است و دو دلیل بر این امر وجود دارد:

دلیل نخست: فضای بازار با توجه به نمودار نشان دهنده اشتیاق معامله‌گران در بازار است. (توجه کنید به آخرین نوسان کاهشی و آخرین نوسان افزایشی بها در نمودار و فاصله موجود بین آن‌ها). اکنون بازار بالا‌ترین نوسان را آزمایش می‌کند. زمانی که حضور معامله‌گران در بازار و با وجود یک چنین فاصله نوسانی تا این حد بلند مدت است، نشان از آن دارد که موفقیت این آزمایش چندان برای معامله‌گران اهمیت ندارد و اکنون بازار قوام دارد. این حضور که کنترلی اساسی برای نوسان بهاست، فضای هیجانی را در بازار تداوم می‌بخشد.

دلیل دوم: تحلیلی است که از افت بهای کنونی یا گسست فعلی در بها می‌توان به دست داد. بازار معاملات طلا، همواره و معمولاً شاهد یک گسست در نوسان پس از هر رالی قیمتی بوده است. برای درک این موضوع البته باید به نمودارهای تکنیکی بلند مدت نظر کرد. گسست اخیر و مقایسه آن با گسستی که پس از رالی سال ۲۰۱۱ اتفاق افتاد، دقیقاً نشان دارد که گسست کنونی، نسبت به گسست پیشین کم ژرفا و قابل چشم‌پوشی است.

در نتیجه باید گفت به رغم نوسان کاهشی این روز‌ها، دید بلند مدت برای طلا همچنان نشان از قوت دارد. دامنه قیمتی نیز بیانگر همین امر است که اکنون معاملات در بازار در حال تغییر وضعیت هستند. در نتیجه می‌توان گفت، در پیش‌بینی بهای آینده طلا، باید تمایز قطعی میان معامله‌گران آتی و فیزیکی قائل شد. هرچند هر دوی این گروه در دسته فعالان بازار طلا قرار دارند، اساس روند بازار برای هر دوی آن‌ها یکسان نیست. آنچه این روز‌ها به کار معامله‌گران فیزیکی می‌آید، سرعت عمل در معاملات و فرصت طلبی است و آنچه باید مد نظر معامله‌گران آتی باشد، تحلیل روند بازار و رجوع به نمودارهای تحلیل تکنیکال است.


ویدیو مرتبط :
پیش بینی قیمت های آتی طلا و سکه - بازاربورس دات کام

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

قیمت طلا در بلند مدت صعودی پیش بینی شد



 

 

 

قیمت طلا

 

 

در هفته ای كه گذشت، روند قیمتی طلا در بازارهای جهانی با نوساناتی هیجانی همراه بود، ولی به طور كلی با روندی نزولی همراه بود. در هفته گذشته روند قیمتی طلا از میانگین ۱,۲۰۴,۶۲۵ دلار در تاریخ ۱۲ جولای، به میانگین قیمت ۱۱۹۷ دلار در تاریخ ۱۶ جولای ۲۰۱۰ رسید.

مهم ترین اتفاقاتی كه در هفته گذشته در بازارهای جهانی رخ داد و بازار طلا را نیز تحت تاثیر خود قرار داد، به شرح ذیل می باشد:

روز جمعه هفته گذشته، قیمت طلای تحویل فوری در ماه آگوست، با كاهش ۱۰/۲۰ دلاری به ۲۰/۱۱۸۸ دلار به ازای هر اونس رسید كه این بزرگ ترین كاهش یك روزه در طلا، از تاریخ اول جولای و كمترین میزان از ۲۱ مه ۲۰۱۰ می باشد. به طور كلی طلا در این هفته در حدود ۸/۱ درصد افت قیمت داشته است كه بیشترین افت آن در روز جمعه بوده است. در هفته گذشته بنا به گزارش سایت بلومبرگ، ارزش نرخ برابری دلار آمریكا در برابر یورو در بازارهای جهانی با كاهش همراه شد. علت عمده این امر داده های

نا امیدكننده منتشر شده توسط اداره آمار آمریكا بود كه موجب شد تا ارزش دلار از ماه مه تاكنون به میزان ۲۴/۲ درصد افت داشته باشد. این در حالی است كه نسبت برابری ارزش یورو در مقابل دلار از سطح ۲۶۴۱/۱ در ۹ جولای، به ۲۹۲۱/۱ در ۱۶ جولای (جمعه هفته گذشته) رسید. در همین حال، ارزش دلار آمریكا در برابر ین ژاپن نیز با افتی ۳/۲ درصدی همراه بوده است. بر همین اساس با انتشار این گزارش ها و چشم انداز منفی به وجود آمده، سرمایه گذاران بین المللی به طلا به عنوان كالایی ریسك گریز و جایگزینی امن برای سرمایه گذاری رویكرد نشان دادند و متعاقبا به دنبال افزایش تقاضا برای طلا بهای آن نیز رو به صعود نهاد.

همچنین در هفته گذشته به گزارش سایت marketwatch در روز پنج شنبه به دنبال انتشار داده های منفی توسط اداره آمار اروپا و با انتشار این خبر كه كشور اسپانیا - كه سومین كشور دارای بیشترین كسری تجاری در منطقه یورو است - بیشترین تقاضای فروش (در حدود ۸/۳ بیلیون دلار) یا سه بیلیون یورو از اوراق قرضه ۱۵ ساله را دارد، موجب گردید تا نگرانی هایی در بین سرمایه گذاران این منطقه به وجود آید و خاصیت امن بودن طلا برای سرمایه گذاری از مهم ترین دلایلی بود كه سبب افزایش بهای این فلز گران قیمت در این روز در بازارهای جهانی گردید. علاوه بر این بنا به گزارش خبرگزاری Reuters، تحقیق محققان دانشگاه میشیگان نشان داد كه شاخص اعتماد مصرف كننده در آمریكا در ماه جولای به كمترین میزان خود در یك ساله اخیر رسیده است. براساس این گزارش، شاخص مصرف كننده در این كشور از ۷۶ در ماه ژوئن به ۵/۶۶ در این ماه افت پیدا كرده است كه این بسیار بیشتر از میزانی بود كه كارشناسان اقتصادی آن را قبلا پیش بینی نموده بودند. همین مساله نیز سبب كاهش دلار در برابر سایر ارزهای عمده جهان مانند یورو در بازارهای جهانی گردیده و به دنبال آن نیز قیمت فلزات گرانبها مانند طلا در بازارهای جهانی رو به افزایش نهاد.

اتفاقات فوق در حالی است كه در روز جمعه هفته گذشته، سرمایه گذاران بین المللی به دنبال تصویب قانون اصلاحات مالی باراك اوباما توسط سنای آمریكا، نسبت به بهبود اوضاع اقتصادی در این كشور امیدوار شده، اقدام به فروش های هیجانی در بازار طلا نمودند كه به دنبال آن قیمت طلا نیز به یكباره با افتی محسوس در بازارهای جهانی همراه گردید.

● تحلیل تكنیكال طلا

با توجه به گواه های مشاهده شده در تحلیل تكنیكال، همان گونه كه در شكل نیز خط روند بلند مدت طلا مشهود است، روند بلندمدت طلا صعودی می باشد و ممكن است طلا در این بین نوساناتی نیز داشته باشد.

در هفته گذشته طلا تا روز پنج شنبه روندی صعودی داشت و در روز جمعه با افتی شدید همراه بود كه این افت برآیند حركتی، كل هفته را نزولی نمود. برای هفته آینده این پیش بینی وجود دارد كه با احتمال زیادی طلا در ابتدای این هفته روندی نزولی و سپس از اواسط هفته روندی صعودی داشته باشد. در این هفته چنانچه طلا بخواهد نزول پیدا كند، در این صورت با شكاندن نزدیك ترین محدوده ساپورتی خود كه ۱۲۰۰-۱۱۹۰ دلار است، احتمالا تا ساپورت مهم قیمتی ۱۱۷۵ دلار نیز پیدا خواهد كرد و در صورت صعود، در صورت عبور كردن از سطح مقاوتی مهم ۱۲۲۰ دلار، احتمال اینكه قیمت آن تا مقاومت ۱۲۴۰ دلار صعود پیدا كند، نیز وجود خواهد داشت.

در همین حال، با توجه به اتفاقات اخیر و چنانچه اتفاق غیرمنتظره ای رخ ندهد، پیش بینی می شود كه روند قیمتی طلا ابتدا نزولی و سپس صعودی باشد، هر چند كه ممكن است كه در این بین با نوساناتی نیز همراه شودو شواهد موجود در تكنیكال نیز از این پیش بینی حمایت می كند.

در هفته ای كه گذشت، روند قیمتی نقره در بازارهای جهانی با نوساناتی همراه بود، ولی به طور كلی با روندی نسبتا یكنواخت همراه بود. در هفته گذشته روند قیمتی نقره از میانگین ۱۸.۰۶۰۰ دلار در تاریخ ۱۲ جولای، به میانگین قیمت ۱۸.۲۵۰۰ دلار در تاریخ ۱۶ جولای ۲۰۱۰ رسید.

● تحلیل تكنیكال نقره

با توجه به بررسی های تحلیل تكنیكال، به نظر می رسد كه روند بلندمدت قیمتی نقره صعودی باشد و در هفته گذشته روند آن یكنواخت بود و برای هفته آینده این پیش بینی وجود دارد كه با احتمال زیادی نقره روندی نسبتا صعودی داشته باشد، در این صورت نقره با شكاندن نزدیك ترین سطح مقاومتی خود یعنی ۱۸ هزار دلار، احتمالا تا سطح قیمتی مهم ۱۸.۵۰۰۰ دلار نیز صعود خواهد داشت و در غیر این صورت، اگر نقره بخواهد روندی نزولی داشته باشد، نزدیك ترین خط ساپورتی آن ۱۷.۵۰۰۰ دلار است كه در صورت عبور از آن احتمالا تا حمایت قیمتی ۱۷ هزار دلار نیز نزول خواهد داشت.

در همین حال با توجه به اتفاقات اخیر و چنانچه اتفاق غیرمنتظره ای رخ ندهد، به نظر می رسد كه نقره در این هفته با روندی نسبتا صعودی همراه باشد، هرچند كه ممكن است در این بین با نوساناتی نیز همراه شود. این در حالی است كه گواه های موجود در تحلیل تكنیكال نیز از این مساله حمایت می كند...../تحلیل:دنیای اقتصاد