اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

فعالیت پلوتو پس از 4.5 میلیارد سال!


کاوشگر «افق جدید» به مطالعه پلوتو پرداخته و از احتمال فعالیت مجدد زمین شناسی این سیاره پس از ۴.۵ میلیارد سال خبر داده است.

خبرگزاری مهر:  کاوشگر «New Horizons» ناسا در متن مهمترین مأموریت چند سال اخیر صنعت فضایی جهان قرار دارد. این فضاپیمای روباتیک پس از سفری که نزدیک به یک دهه به طول انجامیده به پلوتو رسیده است، سیاره کوتوله ای که تا سال ۲۰۰۶ یکی از ۹ سیاره منظومه شمسی بود اما با تعریف جدیدی که از سیارات از سوی اتحادیه بین المللی اخترشناسی ارایه شد از این مجموعه خارج و به عنوان سیاره کوتوله و همچنین نخستین گروه از مجموعه «اجرام فضایی فرانپتونی» در طبقه بندی جدیدی قرار گرفت.

کاوشگر «New Horizons» با انجام این ماموریت توانست به بسیاری از سئوالات کارشناسان ناسا مانند اندازه سیاره پلوتو پاسخ دهد. این کاوشگر پس از طی مسافتی در حدود ۴.۸۸ میلیارد کیلومتر ابعاد جدیدی از این سیاره را پیش روی کارشناسان ناسا قرار داد. فرضیه های بسیاری درباره این سیاره وجود دارد که مهمترین آن عصر یخبندانی است که میلیاردها سال پیش رخ داده است.

فعالیت پلوتو پس از 4.5 میلیارد سال!

کاوشگر «New Horizons» تاکنون نزدیک به دو درصد از اطلاعات ارزشمندی که درباره پلوتو به دست آورده را بارگذاری کرده است. دانشمندان ناسا می گویند انتقال تمامی این اطلاعات به زمین در حدود ۱.۵ سال آینده امکانپذیر خواهد بود. دوری پلوتو از زمین علت اصلی طول کشیدن این فرآیند عنوان شده است.

اطلاعات جدیدی از این سیاره کشف شده که بیش از عکس ها و تصاویر دریافتی اهمیت پیدا کرده است. اکتشافات جدید کاوشگر «New Horizons» که با سرعتی بسیار محدود به زمین ارسال شده اند، نشان می دهد که احتمالا فعالیت مجدد زمین شناسی در این سیاره در حال انجام است. این اطلاعات در حالی است که بسیاری از کارشناسان ناسا سیاره پلوتو و قمرهای اطرافش را «مرده» خطاب می کردند.

 Alan Stern سرپرست این تیم تحقیقاتی می گوید : « تصاویر جدید کاوشگر «New Horizons» از این سیاره نشان می دهد، بخش شبیه به قلب معروف این سیاره دچار تغییر حالت شده و در حال حاضر دیگر صخره ای در آن دیده نمی شود. عدم وجود صخره ها در این سیاره گواهی از فعالیت های زمین شناسی جدیدی در این سیاره است.»

دیگر اطلاعات جدید از این سیاره نشان می دهد که قمرهای Nix و  Hydra نیز به نسبت قمر  Charon دو برابر درخشنده تر هستند اما هنوز چرایی این موضوع مشخص نشده است. اطلاعات تکمیلی کاوشگر «New Horizons» در حال ارسال هستند و باید منتظر اطلاعات جدیدتری درباره این سیاره بود.


ویدیو مرتبط :
دانلود انیمیشن کودکانه پلوتو - این داستان : اهنگسازی پلوتو

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

فاش شدن 2 سال فعالیت "گروه جنگ اقتصادی علیه ایران" : عربستان و امارات هم عضو هستند



 

فاش شدن 2 سال فعالیت گروه جنگ اقتصادی علیه ایران  : عربستان و امارات هم عضو هستند

 

حدود 11 کشور و سازمان بین المللی برای پیگیری و تبادل نظر درباره تحریم ایران نشستی را در رم ایتالیا برگزار کردند.

به نقل از رویترز، یک منبع دیپلماتیک ایتالیا گفت:" دیپلمات هایی از آمریکا، اتحادیه اروپا و دیگر کشورهای هم پیمان دیروز سه شنبه درباره افزایش فشارها علیه ایران برای اجبار این کشور به از سرگیری مذاکرات هسته ای توافق کردند."

این دیپلمات ها در قالب مجموعه ای به نام "گروه کشورهای هم نظر" در نشستی در شهر رم ایتالیا اعمال تحریم های بیشتر علیه ایران را بررسی کردند. تحریم نفت ایران توسط اتحادیه اروپا یکی از موضوعاتی بود که مورد بررسی قرار گرفت.

رسانه های دیگر گفته بودند در نشست رم این موضوع بررسی می شود که چگونه می توان همزمان با تحریم نفت ایران توسط اتحادیه اروپا، از صعود قیمت های جهانی نفت جلوگیری کرد و صادرات نفت ایران به اتحادیه اروپا را جایگزین کرد.

"گروه کشورهای هم نظر" شامل آمریکا، اتحادیه اروپا، استرالیا، کره جنوبی، ژاپن، امارات و عربستان سعودی و چند کشور دیگر است. گروه کشورهای هم نظر را می توان گروه کشورهای حاضر در جنگ اقتصادی علیه ایران دانست.

امارات و عربستان از صادرکنندگان بزرگ نفت خام و کره جنوبی و ژاپن از مصرف کنندگان عمده نفت خام ایران هستند.

رویترز اضافه کرد: این مجموعه غیررسمی، از دو سال پیش نشست های خود را برگزار می کردند که هدف آن تبادل اطلاعات و بحث و بررسی گام های آینده در روند تحریم ایران است.

این منبع آگاه ادامه داد: "شرکت کنندگان در این نشست دوباره بر ضرورت پایبندی ایران به تصمیمات سازمان ملل متحد و آژانس بین المللی انرژی اتمی تاکید کردند و از ایران خواستند به مطالبات برای ارائه توضیحات کامل و فوری درباره برنامه هسته ای خود عمل کند."

وی بدون ارائه جزئیات بیشتری گفت: "حاضران در نشست رم بر پافشاری جدی خود برای ادامه فعالیت و همکاری با هدف تقویت اعمال فشارها علیه ایران برای از سرگیری مذاکرات هسته ای تاکید کردند."

ایران بارها ضمن تاکید بر صلح آمیز بودن برنامه هسته ای خود گفته است که توضیحات گسترده ای را در این باره در اختیار آژانس بین المللی انرژی هسته ای قرار داده است.

نشست رم به صورت بسته و غیرعلنی و با حمایت وزارت خارجه ایتالیا برگزار شد.

منابع دیپلماتیک پیش از این گفته بودند حاضران در نشست رم نظرات مختلف درباره احتمال تحریم نفت ایران توسط اتحادیه اروپا را بررسی می کنند.

این احتمال وجود دارد که در نشست آینده وزیران خارجه اتحادیه اروپا در ماه آینده میلادی (ژانویه 2012) تحریم واردات نفت خام از ایران تصویب شود.

اتحادیه اروپا به دنبال تحریم واردات نفت ایران است اما نگران است با این اقدام، قیمت نفت در بازارهای جهانی به صورت جهشی افزایش یابد.

همچنین تاکنون جایگزینی برای حدود 500 هزار بشکه نفت خام صادراتی ایران به اروپا پیدا نشده است.

پیش از این برخی منابع خبری گفته اند که آمریکا و اروپا به شدت به دنبال افزایش تولید نفت صادرکنندگان بزرگ این ماده مانند عربستان، کویت و امارات با هدف جایگزینی نفت خام ایران هستند.../