اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

صدور یک روزه شناسنامه به دلیل انتخابات


معاون اسناد هویتی سازمان ثبت احوال از صدور یک روزه شناسنامه برای رای دادن در انتخابات پیش رو خبرداد و گفت: برای دادن رای وجود شناسنامه و کارت ملی ضروری است به همین دلیل سازمان ثبت احوال شناسنامه و تاییدیه کارت ملی را در یک روز صادر می کند.

خبرگزاری مهر: معاون اسناد هویتی سازمان ثبت احوال از صدور یک روزه شناسنامه برای رای دادن در انتخابات پیش رو خبرداد و گفت: برای دادن رای وجود شناسنامه و کارت ملی ضروری است به همین دلیل سازمان ثبت احوال شناسنامه و تاییدیه کارت ملی را در یک روز صادر می کند.
محسن کرمی در نشست خبری روز سه شنبه افزود: برای برگزاری انتخابات شوراها از سوی وزارت کشور 300 هزار استعلام از ثبت احوال انجام شد که به تمامی آن ها پاسخ دادیم.

وی تاکید کرد: همچنین برای انتخابات میان دوره ای مجلس 112 استعلام انتخابات ریاست جمهوری 687 استعلام و انتخابات مجلس خبرگان نیز 28 استعلام صورت گرفت که توانستیم زودتر از مهلت قانونی به استعلام ها پاسخ دهیم.

به گفته وی: در حال حاضر 600 دفتر ثبت احوال در سراسر کشور فعال است و برای تسهیل در انتخابات اطلاعیه های متعددی برای صدور شناسنامه و تاییدیه کارت ملی به این دفاتر ارسال کردیم تا با تسهیل در شرایط برگزاری حضور حداکثری را در انتخابات داشته باشیم.

معاون اسناد هویتی سازمان ثبت احوال گفت: هیچ فردی با داشتن شماره ملی نمی تواند در دو مکان و یا با داشتن دو شناسنامه رای دهد و یک کد ملی واحد این امکان را از آنها گرفته است.

کرمی اظهار داشت: تمامی دفاتر ثبت احوال در یک روز قبل و روز انتخابات حضوری فعال و دائم خواهند داشت و متقاضیان می توانند برای صدور شناسنامه و یا مشکلات ثبتی و کارت ملی به آن ها مراجعه و نسبت به رفع مشکلات خود اقدام کنند.

کرمی با اشاره به این که در حال حاضر 4 ملیون 700 شناسنامه مکانیزه برای متقاضیان صادر شد گفت: سالانه 1 ملیون 400 هزار شناسنامه برای نوزادان و همچنین 1 ملیون 100 هزار شناسنامه نیز برای افراد 15 ساله صادر می شود.

وی در مورد کارت ملی هوشمند گفت: اجرای آزمایشی این طرح در استان قم آغاز شده و به 50 نفر نیز از طریق پورتال ثبت احوال ثبت نام کرده اند که از روز اول خردادماه ثبت نام این طرح آغاز می شود و مردم باید برای گرفتن عکس و اثر انگشت به دفاتر ثبت احوال در این استان اشاره کنند.

وی همچنین گفت: صدور کارت هوشمند ملی برای 1500 نفر از مجریان انتخابات خبر داد و گفت: از طریق امضای دیجیتال اطلاعات مربوط به انتخابات از طرق الکترونیکی ارسال می شود.

وی همچنین از آرشیو الکترونیکی 105 ملیون سند هویتی خبرداد و گفت: در حال حاضر بیش از 120 میلیون سند هویتی در اختیار داریم که از سال 89 نسبت به آرشیو آن اقدام کرده ایم و در آینده نزدیک نیز تمامی اسناد را اسکن و آرشیو خواهیم کرد.

به گفته معاون سازمان ثبت احوال استعلام داوطلبان انتخابات نیز قبل از موید مقرر به دلیل بهره مندی از آرشیو الکترونیکی اسناد بود.

وی درباره دفاتر پیشخوان نیز گفت: در حال حاضر 600 دفتر پیشخوان نسبت به 11 خدمت ثبت احوال به مردم خدمات انجام می دهند که قصد داریم در سال جاری تعداد این دفاتر را افزایش دهیم.

وی با اشاره به این که جمعیت کشور 75 میلیون نفر است گفت: در خصوص رای اولی ها وزارت کشور باید آمار و اطلاعات آنها ارائه دهد و وظیفه ما فقط پاسخگویی به استعلامات است.


ویدیو مرتبط :
صدور شناسنامه ی جدید برای رهبر

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

صدور مجوز یک روزه برای انتشار كتاب



 

 

 

محمد الهیاری فومنی كه هفته گذشته با حكم وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی مسوولیت اداره كتاب و كتابخوانی این وزارتخانه را بر عهده گرفت در گفتگو با «جام‌جم» از كوتاه شدن زمان صدور مجوز و اعطای مجوز یكروزه (۲۴ ساعته) برای انتشار كتاب خبر داد.


وی درباره مهم‌ترین برنامه‌ها و اهداف اداره كتاب در آینده گفت: در ماه‌های گذشته كه سرپرستی این اداره به عهده من بود فرصت برای ایجاد تغییرات ماهوی چندان میسر نشد اما از امروز با ارائه برنامه‌های بلند مدت می‌كوشیم روند و زمان صدور مجوز كتاب را از آنچه اكنون هست كوتاه تر كنیم. الهیاری درباره زمان فعلی صدور مجوز افزود: براساس آماری كه به صورت ماهانه از سیستم جامع صدور مجوز كتاب می‌گیریم ، رقمی حدود ۷۰ درصد كتاب‌ها كه عمدتا كتاب‌های آموزشی، علمی، درسی و كمك درسی را شامل می‌شود، تقریبا در همان روز یعنی ۲۴ ساعته مجوزشان صادر می‌شود.



● ۳۰ درصد باقیمانده



وی درباره ۳۰ درصد باقیمانده هم تصریح كرد: كتاب‌های حوزه دین، روان‌شناسی، ادبیات و علوم انسانی حجم اصلی این ۳۰ درصد را دربر می‌گیرد كه پس از ورود به اداره كتاب، مراحل صدور مجوز، نظارت پیش از چاپ و گروه‌های تخصصی‌اشان شروع می‌شود.



اللهیاری درباره زمان ممیزی این كتاب‌ها نیز رقم یك هفته را عنوان كرد و گفت: در صورتی كه این كتاب‌ها مشكل خاصی نداشته باشند به مدت یك هفته مجوزشان صادر و اگر نیازی به اصلاح باشد به ناشر برگردانده می‌شود. به گفته وی، در مواردی نیز ممكن است رفت و آمد كتاب بین ارشاد و ناشر چندبار رخ دهد كه زمان صدور مجوز را كمی طولانی می‌كند، ولی می‌خواهیم كاری كنیم كه در حداقل زمان ممكن و مانند ۷۰ درصد دیگر مسیر صدور مجوز كوتاه طی شود.



● نظارت پیش از چاپ، نه ممیزی



رئیس جدید اداره كتاب همچنین از اعمال تغییراتی در آیین نامه چاپ كتاب خبر داد و افزود: آن ادبیاتی كه در قانون بصراحت آمده، نظارت پیش از چاپ است و معتقدم باید همین ادبیات را به جای ممیزی یا هر واژه دیگر به كار برد.



وی خاطرنشان كرد: هیات نظارت بر ضوابط نشر كتاب بتازگی آیین نامه را مورد بازبینی قرار داده است و نتایج آن نیز در ۲ جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی مورد موافقت قرار گرفت و تصویب شد و البته تغییراتی هم باقیمانده كه درجلسه دیگر شورا تصویب می‌شود.



● تغییرات در اداره كتاب



همچنین اللهیاری از تغییراتی در گروه‌های علمی خبر داد و تاكید كرد: كسانی كه امروز به عنوان گروه علمی در نظارت چاپ كتاب حضور دارند از نویسندگان،‌ شاعران خوشنام و صاحب سبك كشورمان هستند و همچنین تعداد زیادی از آنها را هم اعضای هیات علمی دانشگاه‌ها تشكیل می‌دهند. وی ادامه داد: با توجه به این كه بیست و سومین نمایشگاه بین‌المللی كتاب تهران در راه است و ثبت‌نام ناشران هم از چندی دیگر آغاز می‌شود و به طور طبیعی كتاب‌های بیشتری برای چاپ ارسال می‌شوند نیاز به تقویت و تغییرات در اداره كتاب و گروه‌ها داریم و باید از همكاران بیشتری بهره بگیریم.



صحبت‌های اللهیاری در حالی بیان می‌شود كه اداره كتاب وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی یكی از خبرسازترین و پر حاشیه ترین ادارات این وزارتخانه در طول ۴ سال گذشته بوده است و بسیاری از نویسندگان، مترجمان و مولفان نسبت به روند صدور مجوز اثرشان انتقاد داشته اند و گاهی عنوان شده كتابی بیش از یك سال در صف دریافت مجوز نشر باقی مانده است.