اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

سیاه‌ بخت شدن دختران با لباس سفید!


در سال 1353 قانونی با عنوان قانون حمایت از خانواده حداقل سن ازدواج در ایران را به صورت چشمگیری افزایش داد. در این قانون، حداقل سن ازدواج برای دختران 18 سال تمام شمسی و برای پسران 20 سال تمام شمسی در نظر گرفته شد.

روزنامه آرمان: ازدواج کودکان به‌ویژه دختربچه‌ها در دوره‌های گذشته امری مرسوم محسوب می‌شد. در گذشته در بسیاری از جوامع، دختربچه‌ها به اجبار پدر و به منظور کسب منفعت اقتصادی، گرفتن امتیاز یا حتی پایان یافتن جنگ و نزاع میان گروه‌ها به عقد مردانی درمی‌آمدند که گاه بسیار از آنان بزرگ‌تر بودند. به‌تدریج تحولات اجتماعی کشورها و افزایش میزان طلاق و آسیب‌های جسمانی و روانی حاصل از ازدواج دختران در سنین کودکی موجب شد تا در تمامی جوامع، قانونگذاران حداقل سن قانونی لازم را برای ازدواج تعیین کنند.

با‌وجود آنکه وضع قانون در این مورد از میزان ازدواج دختران کاسته است، این معضل اجتماعی در برخی از کشورها همچنان با آمارهای تکان‌دهنده‌ای همراه است. به‌طور مثال، براساس گزارش صندوق جمعیت سازمان ملل در سال‌های اخیر بیشترین نرخ ازدواج دختربچه‌ها در نواحی روستایی کشورهای جنوب صحرای آفریقا و جنوب آسیا اتفاق افتاده است. این گزارش همچنین نشان می‌دهد که در جنوب آسیا تقریباً نصف زنان تا قبل از ۱۸‌سالگی ازدواج می‌کنند.

البته این رقم در کشور‌های جنوب آفریقا بیش از یک‌سوم است. علاوه بر این،  9 کشور از ۱۰ کشور دارای بیشترین نرخ ازدواج بچه‌ها، در آفریقا هستند و کشور نیجریه  با 75 درصد بیشترین نرخ ازدواج کودکان را دارد. آمار تکان دهنده ازدواج دختران زیر سن قانونی در کشور همسایه ایران، ترکیه نیز حاکی از آن است که طی 11 سال گذشته 500 هزار نفر از دختران زیر 17 سال مجبور به ازدواج شده‌اند. گزارش‌های منتشرشده از آمار ازدواج دختران زیر سن قانونی نشان می‌دهد که این شکل از ازدواج‌ها بیشتر در مناطق فقیر و سنتی که زنان از اختیار زیادی برخوردار نیستند، اتفاق می‌افتد و گاه حتی رنگ فروش دختر بچه‌ها را به خود می‌گیرد.

 ازدواج 30هزار دختر نوجوان زیر 15 سال

با وجود آنکه ازدواج دختران زیر سن قانونی در ایران در مقایسه با بسیاری از کشورهای آفریقایی و آسیایی در وضعیت مطلوب‌تری قرار دارد، آماری که به‌تازگی از سوی سازمان ثبت احوال کشور منتشر شده است، به نگرانی‌های موجود درباره روند رو به رشد این‌گونه از ازدواج‌ها دامن زده است. بر اساس آخرین آمار اعلام‌شده از سوی سازمان ثبت احوال ایران، 30 هزار و 956نفر از مجموع 579هزار و871 ازدواج مربوط به ازدواج در 9 ماهه نخست سال 92 مربوط به دختران زیر 15سال بوده که این میزان  5/3 درصد مجموع کل ازدواج‌ها را شامل می‌شود.

بر اساس همین آمار طی این هفت‌سال همواره بیش از یک‌سوم زنانی که ازدواج آنها ثبت شده، زیر 19 سال بوده‌اند. علی‌اکبر محزون، مدیركل آمار اطلاعات جمعیتی و مهاجرت سازمان ثبت‌احوال نیز پیش‌تر اعلام کرد که در سال 90، 7440 ازدواج در سنین كمتر از 15 سالگی در كشور رخ داده كه این رقم برای سه ماهه نخست امسال  91 1805 ازدواج رسید. همچنین، آمارهای منتشرشده از سوی سازمان‌های مدافع حقوق کودکان نشان می‌دهد که از سال 84 تا 89 حدود 45 درصد ازدواج و طلاق در میان کودکان افزایش یافته است و مبتنی بر آمار سال 89 حدود 37 هزار نفر از کودکان و نوجوانان دختر 10 تا 18 سال مطلقه و بیوه در کشور وجود دارد.

براساس این آمارها، در هر سال 800 کودک دختر 10 تا 14 سال و 15 هزار دختر 15 تا 19 سال در کشور طلاق گرفته‌اند.نگرانی درباره میزان ازدواج دختران زیر سن قانونی در کشور درحالی است که بسیاری از کارشناسان و فعالان حقوق کودکان قوانین موجود در این زمینه را نیازمند بازنگری می‌دانند.

نخستین‌بار در سال 1313 قانونگذار مطابق با ماده 1041 قانون اساسی حداقل سن ازدواج برای دختران را 15 سال تمام شمسی و برای پسران 18 سال تمام شمسی در نظر گرفته بود. البته در همان قانون تدابیری اندیشیده شده بود كه در شرایط استثنایی، دختران 13 ساله و پسران 15ساله نیز قادر به ازدواج باشند.

در سال 1353 قانونی با عنوان قانون حمایت از خانواده حداقل سن ازدواج در ایران را به صورت چشمگیری افزایش داد. در این قانون، حداقل سن ازدواج برای دختران 18 سال تمام شمسی و برای پسران 20 سال تمام شمسی در نظر گرفته شد. البته، در شرایطی خاص دادگاه‌ها مجاز دانسته شدند تا به دخترانی كه به 15 سال تمام شمسی رسیده‌اند، اجازه ازدواج دهند. در سال 1361 بار دیگر قانونگذاران اقدام به تغییر قانون مدنی كرده و ناگهان حداقل سن ازدواج را از 18 و 20 سال تمام شمسی به 9 و 15 سال تمام قمری كاهش دادند.

با وجود تمام انتقاداتی كه از سوی حقوقدانان به ماده 1041 وارد شد، این ماده از سال 1361 تا 1381 بدون هیچ تغییری پا برجا ماند. درنهایت، در سال 1381 قانونگذاران وقت مصمم شدند تا با تغییر مجدد این ماده، حداقل سن قانونی برای ازدواج را قدری افزایش دهند. بدین معنی که 9 سال تمام قمری برای دختران به 13 سال تمام شمسی تغییر یافت و 15 سال تمام قمری برای پسران به 15 سال تمام شمسی تبدیل شد. البته باید به این نكته مهم توجه داشت كه در سال 1381 ازدواج اطفال زیر 13 و 15 سال به كلی منع نشد بلكه قانون عقد دختر قبل از رسیدن به سن 13 سال تمام شمسی و پسر قبل از رسیدن به 15 سال تمام شمسی را منوط به اذن ولی، به شرط رعایت مصالح و با تشخیص دادگاه مجاز اعلام کرد.

 عدم تعلق به زندگی مشترک

یک فعال حقوق کودکان با اشاره به آسیب‌های فردی و اجتماعی ازدواج دختران زیر سن قانونی می‌گوید: در بحث آسیب‌های فردی، کودکانی که باید وارد فرایند جامعه‌پذیری شوند به اجبار پا به زندگی مشترک می‌گذارند که بسیار جدی است و با حال و هوای بچگی کاملاً متفاوت است. از حیث آسیب‌های اجتماعی نیز وجود این ازدواج‌ها در هر کشوری نشان دهنده فقر اقتصادی و فرهنگی کشور است.

فرشید یزدانی در ادامه عنوان می‌کند: بسیاری از خانواده‌ها به‌دلیل فشار اقتصادی، کودکان خود به ویژه دخترها را در کودکی به عقد مردان گاه مسن درمی‌آورند تا مجبور به تامین معیشت آنان نباشند. این اتفاق بیشتر در شهرهای بزرگ روی می‌دهد. در مناطق قومی و قبیله‌ای اما ازدواج دختربچه‌ها نوعی مبادله محسوب می‌شود افراد قبیله از این طریق به دنبال کسب یک نوع سود یا منفعت اجتماعی هستند.

او در ادامه با انتقاد از قوانین موجود در این زمینه می‌گوید: متاسفانه در حال حاضر  برخی قوانین ناقصی که در این زمینه وجود دارد به نگرانی فعالان حقوق کودکان دامن می‌زند. از این‌رو، مهم‌ترین اقدام برای کاهش میزان این آسیب اجتماعی تغییر قانون و ممنوعیت کامل ازدواج در سنین کودکی است.

علیرضا عزیزی، جامعه‌شناس نیز با اشاره به فرایند ازدواج می‌گوید: در گذشته به‌دلیل سیطره جامعه بر فرد، عمدتا ازدواج توسط خانواده‏‌ها انجام می‌گرفت اما در دوران معاصر به دلیل تغییر مناسبات اجتماعی و رشد فردیت، شاهد تغییر نگرش نسبت به پدیده ازدواج هستیم. در حال حاضر، ازدواج نه یك انتخاب خانوادگی كه انتخابی فردی است كه در آن فرد تصمیم می‌‏گیرد كه ادامه مسیر زندگی خود را با چه كسی شریك گردد و به نوعی حق فرد برای تعیین سرنوشت خود می‌‏باشد.

او مطرح می‌کند: ازدواج در سنین پایین ‏تر از ١٥ سالگی، كه تحت‌تاثیر فشار اجتماعی از سوی خانواده و نزدیكان صورت می‏ گیرد، به نوعی سلب این حق برای فرد محسوب می‏‌شود. نتیجه این امر هم می‌تواند کاهش احساس تعلق به زندگی مشترک باشد که در بلندمدت می‌تواند روابط فرازناشویی را به‌وجود بیاورد.


ویدیو مرتبط :
‫آموزش سیاه سفید کردن عکس.عکاسی سیاه سفید.پلاگین سیاه سفید‬‎

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

مسافران جام جهانی لباس سیاه و سفید نپوشند



اخبار,اخبار ورزشی, جام جهانی برزیل


 اخبار ورزشی - سفیر ایران در برزیل:
مسافران جام جهانی لباس سیاه و سفید نپوشند

سفیر ایران در برزیل به ایرانیانی که قصد شرکت و حضور در مسابقات جام جهانی در برزیل را دارند با بیان اینکه سفارت ایران در برازیلیا آماده ارائه خدمات کنسولی به تماشاگران جام جهانی در طول این بازی‌ها است برای تسهیل در سفر و حفظ امنیت و آرامش آنها توصیه‌هایی کرد.

سفیر ایران در برزیل درباره توصیه های سفارت به ایرانیان برای در نظر گرفتن مسائل امنیتی نیز تاکید کرد: موضوعات امنیتی حتما از مسائلی است که باید هموطنان ما، اعضای تیم و خبرنگاران به آن توجه ویژه ای داشته باشند.احتمال داده می شود که در زمان برگزاری بازی‌ها برزیل شاهد تظاهرات متعدد در شهرهای مختلف باشد، توصیه ما این است که هموطنان ما به هیچ وجه وارد این گروه‌ها نشوند. ممکن است که در بین این گروه ها دستگیر شوند. عمدتا لباسی که این گروه ها می پوشند لباس سفید رنگ است؛ توصیه می‌کنیم هموطنان ما با لباس سفید وارد این گروه ها نشوند و نزدیک این گروه ها قرار نگیرند.


محمد علی قانع زاده، سفیر ایران در برزیل در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه اقدامات متعددی برای حضور ایرانی ها در برزیل انجام داده ایم و اقدامات دیگری در دست انجام است، اظهار کرد: در مسافرتی که به سه شهر محل برگزاری بازی‌های تیم ملی ایران در مرحله مقدماتی بوده است انجام دادیم،‌ با مقامات ایالتی ملاقات کردیم و قرار شد که ما در هر سه شهر پست کنسولی داشته باشیم. آدرس و شماره تلفن مسوولان این پست های کنسولی به زودی اعلام می شود.

وی افزود: پست های کنسولی در این سه شهر مسوول خدمات رسانی به ایرانیانی هستند که احیانا مدارک شخصی و یا بلیطشان گم شده است و یا به خدمات پزشکی نیاز دارند. دوستان در محل آمادگی دارند که به هموطنان گرامی خدمات رسانی کنند.

سفیر ایران در برزیل گفت: همزمان با برقراری پست کنسولی، سه هفته فرهنگی در این سه شهر خواهیم داشت که چند روز قبل از آغاز بازی های تیم ایران شروع می‌شود و تا سه روز پس از پایان این بازی‌ها هم ادامه می‌یابد که آدرس و نحوه حضور در این مراسم اطلاع رسانی می‌شود.

4 هزار و 300 ایرانی بلیط بازی های جام جهانی را تهیه کرده‌اند
وی با اشاره به اطلاعیه‌هایی که سفارت ایران درباره مسافرت آرام و تسهیل حضور ایرانیان در زمان برگزاری این بازی‌ها صادر کرده است، گفت: مسوولیت تدارکات، پشتیبانی و تمرین تیم با فدراسیون محترم فوتبال کشورمان است و آنها در هماهنگی هایی که با مسوولان فیفا کرده اند برنامه ریزی لازم را برای آرامش این عزیزان انجام داده اند، هتل محل استقرار و محل باشگاهی که در آن تمرین می کنند مشخص شده است، همه برنامه ریزی های لازم برای حضور موفق این عزیزان از سوی فدراسیون صورت گرفته و فدراسیون هم در این رابطه نقش خود را ایفا می کند.

قانع زاده گفت: تا کنون حدود 4 هزار و 300 ایرانی موفق شده اند، بلیط بازی ها را تهیه کنند و احتمالا آنها در هنگام بازی ها در برزیل حضور دارند اما تعداد دیگری بلیط هست که هنوز فروش نرفته، ممکن است در آینده ایرانیان بیشتری اقدام به خرید بلیط کنند و در آن زمان وارد برزیل شوند که ممکن است تعداد بیشتری از ایرانیان بتوانند در هنگام بازیها در برزیل حضور داشته باشند.

کسانی که شمال برزیل می‌روند واکسن تب زرد تزریق کنند
وی همچنین درباره شیوع "تب زرد" در برزیل و نکات مورد توجه از سوی ایرانی ها در این رابطه اظهار کرد: در جنوب برزیل هیچ مشکلی از نظر تب زرد یا مسائل این چنینی وجود ندارد، اما به کسانی که به شمال برزیل و منطقه آمازون مسافرت خواهند کرد توصیه شده است که واکسن تب زرد را تزریق کنند که البته تیم ایران در آن منطقه بازی‌ای ندارد.

ایرانی‌ها با لباس سفید یا مشکی وارد تظاهرات خیابانی نشوند
سفیر ایران در برزیل درباره توصیه های سفارت به ایرانیان برای در نظر گرفتن مسائل امنیتی نیز تاکید کرد: موضوعات امنیتی حتما از مسائلی است که باید هموطنان ما، اعضای تیم و خبرنگاران به آن توجه ویژه ای داشته باشند. احتمال داده می شود که در زمان برگزاری بازی‌ها برزیل شاهد تظاهرات متعدد در شهرهای مختلف باشد، توصیه ما این است که هموطنان ما به هیچ وجه وارد این گروه‌ها نشوند. ممکن است که در بین این گروه ها دستگیر شوند. عمدتا لباسی که این گروه ها می پوشند لباس سفید رنگ است؛ توصیه می‌کنیم هموطنان ما با لباس سفید وارد این گروه ها نشوند و نزدیک این گروه ها قرار نگیرند.

وی توصیه کرد ایرانیان در زمان حضور در بازهای جام جهانی در برزیل هنگام شب به مناطق خلوت مراجعه نکنند و مراقب اشیاء شخصی و اسناد هویتی خود باشند.

قانع زاده ادامه داد: ایرانیان توجه داشته باشد ممکن است در طول این بازی ها گروه های دیگری با لباس مشکی در تظاهرات حاضر شوند. به هیچ وجه همرنگ آنها لباس نپوشند و وارد مجموعه آنها نشوند. توجه داشته باشند که برزیل مشکلات امنیتی خاص خود را دارد و می توان گفت که همه چیز در این کشور کامل نیست ، همچنان که در همه کشورها این گونه است، بنابراین باید توجه داشت که بر این مسائل دقت داشته باشند.

وی گفت: دیده شده که معترضان پیراهن سفید یا مشکی می پوشند و هماهنگ در تظاهرات حضور پیدا می کنند. این افراد از طریق شبکه های مجازی هماهنگ می شوند و به صورت یکپارچه و متحدالشکل در تظاهرات حضور پیدا می کنند.

سفیر ایران در برزیل خاطرنشان کرد: در صورتی که کسانی به آنها حمله کردند به هیچ وجه مقاومت به خرج ندهند. در صورتی که درخواستی برای پول یا گوشی تلفن همراه آنها صورت گرفت بدون اینکه مقاوت کنند آنها را تسلیم کنند ، زیرا مواردی وجود داشته که مقاومت افراد منجر به قتل آنها شده است.

سفیر ایران در برزیل درباره تسهیلات برای حضور خبرنگاران در مسابقات جام جهانی نیز اظهارکرد: به محض ورود خبرنگاران ایرانی در فرودگاه سن پائولا افرادی از سفارت از آنها استقبال خواهند کرد و برای استقرار در هتل هایی که از طریق فدراسیون و یا خودشان رزرو شده است کمک می کند. یک نفر از اعضای سفارت مسوول هماهنگی ها با خبرنگاران عزیز است و فرد دیگری هم قرار است از سوی وزارت خارجه به برزیل اعزام شود تا در هماهنگی با سفارت مسوول مرتبط با خبرنگاران باشد.

وی تاکید کرد: فیفا جایگاه خاصی برای خبرنگارانی که از طرف فیفا معرفی شده اند و یا هویت خبرنگاری شان مشخص شده در نظر گرفته که در زمان حضورشان در برزیل به آنها گفته می شود.

سفیر ایران در برزیل همچنین گفت: موفقیت تیم ملی فوتبال ایران برای حضور در بازی‌های جام جهانی 2014 در برزیل را به همه ورزش دوستان و اعضای تیم ملی فوتبال و مسوولان فدراسیون تبریک و تهنیت عرض می‌کنم و امیدوارم در مدت حضور تیم ملی فوتبال شاهد بازی‌های شادی آفرین در این کشور باشیم.
اخبار ورزشی - ایسنا