اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

سود گوگل از کاربران ایرانی چقدر است؟


ایران از جمله کشورهایی است که کاربران اینترنت آن بیشترین استفاده را از موتور جستجوی گوگل دارند.

تماشا: همیشه احساس نیاز به اطلاعات بیشتر، یک گزینه را پیش روی شما قرار می دهد؛ کافی است بلافاصله آدرس «google.com» را تایپ کنید تا بتوانید به اقیانوسی از ناشناخته ها دست پیدا کنید.

تکرار روزانه این عادت توسط ایرانی ها سبب شده است تا معاون وزیر ارتباطات و فناوری آمار جالب توجهی را ارائه کند. بنا بر گفته های علی حکیم جوادی هر کاربر ایرانی به طور متوسط روزانه 5 بار در موتور جستجوگر گوگل، جستجو می کند و با احتساب حدود 5/36 میلیون کاربر اینترنت در ایران، این موتور جستجوگر بالغ بر 443 میلیارد تومان در سال از کاربران ایرانی سود کسب می کند.

حکیم جوادی، ایران را از جمله کشورهایی عنوان می کند که کاربران اینترنت آن بیشترین استفاده را از موتور جستجوی گوگل دارند. البته وی در لابلای سخنان خود به موتورهای متعدد داخلی و خارجی برای جستجو هم اشاره می کند اما عادت ایرانیان را «استفاده روانی از گوگل» اعلام می کند.



وی در عین حال به تحقیقات گسترده ای که در این حوزه انجام شده اشاره کرد و گفت: «بر اساس نتایج تحقیقات به عمل آمده که از سوی مجمع فعالان فناوری اطلاعات و رسانه های دیجیتال انقلاب اسلامی منتشر شده است، سود کلی موتور جستجوی گوگل در سال 2011 حدود 36 میلیارد دلار بوده که سود این موتور جستجو از کرابران ایرانی در سال گذشته، 443 میلیارد تومان – البته با قیمت دلار 1600 تومانی – تخمین زده شده است.
در این بررسی ها مشخص شده در مجموع این موتور جستجو از کاربران ایرانی طی یکسال 277 میلیون دلار درآمد کسب کرده است.» همچنین بر اساس این گزارش هر کاربر ایرانی به طور متوسط روزانه 5 بار در موتور جستجوگر گوگل جستجو می کند.

با این حال معاون وزیر ارتباطات و فناوری بر این نظر است که «موتور جستجوی گوگل به آن شکل هم نیست که ما نتوانیم نیازهای روزانه خودمان را با موتورهای دیگر تامین کنیم.»

به هر حال سودآوری گوگل از کاربران ایرانی در حالی مطرح می شود که موضوع راه اندازی یک موتور جستجو بومی و ملی که بتواند با موتورهای جستجوگری چون «یاهو» و «گوگل» رقابت کند در نیمه سال 89 و از سوی رضا تقی پور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات مطرح شد و وی اعلام کرد که ایران برای جوابگویی به نیازهای داخلی می خواهد موتور جستجو ملی راه اندازی کند.

یکی از مسئولان سازمان فناوری اطلاعات ایران نیز در تشریح آغاز به کار این پروژه تاکید کرده بود که حتی پیشنهاداتی در مورد نام این طرح ارائه شده که وزیر ارتباطات از عنوان «یاحق» برای نام این موتور جستجوگر یاد کرده است.

خارجی یا داخلی؟

بسیاری از مسئولان وزارت ارتباطات و فناوری در لابلای سخنان خود به ضرورت استفاده از موتور جستجوگر ملی اشاره کرده اند. در این میان حتی برخی پا را فرراتر گذاشته و از گوگل به عنوان ابزار جاسوسی یاد می کنند.

مسئله قابل تامل این است که آیا موتور جستجوگر ملی می تواند جایگزین مناسبی برای گوگل باشد یا اینکه این موتور فقط در حد یک ایده باقی مانده و عملیاتی نمی شود؟


ویدیو مرتبط :
کاربران ایرانی در گوگل دنبال چه اطلاعاتی از چه هستند؟

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

درخواست امنیتی گوگل از کاربران ایرانی


تعداد قابل‌توجهی از کاربران ایرانی جی‌میل ، پیامی مبنی بر تلاش مشکوک برای دسترسی به ای‌میل دریافت کرده‌اند. گوگل به این افراد پیشنهاد داده رمز ورود خود را سریعا تغییر دهند.

تعداد قابل‌توجهی از کاربران ایرانی جی‌میل ، پیامی مبنی بر تلاش مشکوک برای دسترسی به ای‌میل دریافت کرده‌اند. گوگل به این افراد پیشنهاد داده رمز ورود خود را سریعا تغییر دهند.

این اتفاق که بعدازظهر پنج‌شنبه 17 شهریور 1390 روی داده، در بیشتر شرکت‌های فراهم‌کننده خدمات اینترنتی (آی.اس.پی) ها روی داده و منحصر به کاربرانی است که از داخل ایران به اینترنت متصل می‌شوند. گوگل هنوز در این مورد رسما اظهار نظر نکرده است.

در هفته اول شهریور ماه نیز شرکت‌های گوگل و موزیلا (تولیدکننده مرورگر اینترنتی فایرفاکس) از تلاش‌های مشکوک برای دسترسی به حساب‌های کاربری کاربران ایرانی جی‌میل خبر داده بودند و به این کاربران توصیه کرده بودند با نصب آخرین نسخه این مرورگرها و استفاده از آخرین به‌روزرسانی‌های نرم‌افزاری و توجه به تمام نکات امنیتی شبکه، از امکان سوء استفاده افراد مشکوک جلوگیری کنند.

منبع : خبرآنلاین