اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

سفر یک فضانورد روس به ایران


ویژه برنامه‌ای با عنوان «مسافری از فضا» با حضور «الکساندر پاولویچ الکساندرف»، فضانورد روس، روز چهارشنبه 26 آذر ماه در مرکز علوم و ستاره شناسی تهران برگزار می‌شود.

خبرگزاری ایسنا: ویژه برنامه‌ای با عنوان «مسافری از فضا» با حضور «الکساندر پاولویچ الکساندرف»، فضانورد روس، روز چهارشنبه 26 آذر ماه در مرکز علوم و ستاره شناسی تهران برگزار می‌شود.

 این ویژه برنامه در قالب نشستهای علمی از ساعت 16 تا 20 در تالار کهکشان مرکز علوم و ستاره شناسی تهران برگزار می‌شود.

«الکساندر پاولویچ الکساندرف» متولد 20 فوریه 1943 از شهر مسکو (روسیه) است که تخصص مهندسی الکترومکانیک خود را در دانشگاه فنی بائومان به دست آورد و نامزد دریافت دکتری علوم فنی در سال 1997 شد.

سفر یک فضانورد روس به ایران

نخستین پرواز فضایی وی در 27 ژوئن تا 23 نوامبر 1983 به عنوان مهندس سفینه و دومین پرواز فضایی او در 22 ژوئن 1987 باز هم به عنوان مهندس سفینه فضایی در مجتمع مداری میر بود. مدت کل پروازهای او 309 شبانه روز و 18 ساعت و 2 دقیقه و 58 ثانیه است. تعداد کل راهپیمایی‌های فضایی وی دو بار به مدت پنج ساعت و 45 دقیقه بوده است.

در ویژه برنامه «مسافری از فضا»، الکساندر پاولویچ الکساندرف سخنرانی خود را با موضوع «سفرهای فضایی» به علاقه‌مندان ارائه خواهد داد و به سوالات حاضرین در جلسه پاسخ می‌دهد.

در این برنامه سخنرانی با موضوع «کاوشگرهای فضایی ایران» توسط دکتر رضا کلانتری نژاد از پژوهشکده سامانه‌های فضانوردی نیز به علاقه‌مندان ارائه می‌شود.

آشنایی شهروندان با مسائل مرتبط با دانش فضایی و دستاوردهای فضایی کشور از اهداف برگزاری این برنامه است. با شرکت در این برنامه، همه گروه‌های سنی جامعه به ویژه دانش‌آموزان و دانشجویان می‌توانند با فناوری‌های پیشرفته این حوزه به صورت کاربردی و موثر آشنا شوند.

این برنامه در سطح عمومی و به صورت رایگان برگزار می‌شود و علاقه‌مندان می‌توانند جهت حضور در این برنامه به نشانی میدان قدس، خیابان دزاشیب، خیابان عمار، کوی شهید صالحی (عرفات)،شماره‌ 22، مرکز علوم و ستاره‌شناسی تهران مراجعه کنند، همچنین می‌توانند برای کسب اطلاعات بیشتر به وب سایت http://sactehran.ir مراجعه کرده و یا با شماره تلفن‌های 22293280 و 22292246 (داخلی 104) تماس بگیرند.


ویدیو مرتبط :
پایان طولانی‌ترین سفر فضایی یک زن فضانورد

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

چرا سفر این ژنرال روس به ایران اهمیت بسیاری دارد؟



اخبار,اخبارسیاست  خارجی,همکاری نظامی روسیه و ایران

 

ژنرال سرگی شایگو، وزیر دفاع روسیه برای اولین بار طی 15 سال اخیر در سفری رسمی به ایران رفت.

صدای روسیه نوشت: ژنرال سرگی شایگو، وزیر دفاع روسیه برای اولین بار طی 15 سال اخیر در سفری رسمی به ایران رفت.

به گزارش «انتخاب»، وزیر دفاع روسیه دراین سفر با همتای ایرانی خود سرتیپ حسین دهقان گفتگو نمود.

طرفین به این نقطه نظر مشترک رسیدند که در حال حاضر همکاری در زمینه ی دفاعی نیازمند توسعه و پیشرفت است. به همین خاطر ژنرال شایگو خاطر نشان کرد که در وهله ی اول باید بر روی تقویت پایه و اساس حقوقی تمرکز کرد. بیستم ژانویه توافق مربوط به همکاری نظامی بین دو کشور امضاء شد.

وزیر دفاع روسیه اطلاع داد که در تهران از مسائلی صحبت شد که منافع متقابل را در برمی گیرد، از جمله توسعه ی تبادل هیات ها و رفت و آمد کشتی های نظامی به بنادر روسیه و ایران ، اجرای مذاکرات ستادی ، شرکت در مانورها به عنوان ناظر ، آماده سازی پرسنل نظامی و همچنین تبادل تجربه درفعالیت های حفظ صلح و مبارزه با تروریسم.

ولادیمیر ساژین تحلیلگر مسائل بین المللی در توضیح اهمیت سفر وزیر دفاع روسیه به ایران گفت: مذاکرات وزرای دفاع ایران و روسیه ، جنبه ی کاملا محرمانه داشته و تمام موضوعات آن در اختیار رسانه ها قرار نمی گیرد. اما از بیانیه های رسمی طرفین و همچنین از تاریخ ارتباط دو کشور در زمینه نظامی می توان نتایج کاملا مشخصی را در خصوص دیدار برگزار شده در تهران گرفت.

وی افزود: 15 سال پیش از انقلاب اسلامی ، ایران از کمک های صد ها متخصص نظامی شوروی بهره می گرفت و بیش از 500 افسر ایرانی در اتحاد جماهیر شوروی تحصیل می کردند. اتحاد جماهیر شوروی ، فن آوری جنگی و تسلیحات را برای نیروهای زمینی، ارتش مهندسی و توپخانه ها به ایران فرستاد. در اصفهان و شیراز با کمک اتحاد جماهیر شوروی کارخانه های تعمیر این فن آوریها مجهز شد و متخصصین روسی در آنجا کار میکردند. در اطراف تهران و با همکاری فن آوری طرف شوروی کارخانجات عظیم " babak " ساخته شد. در این مجموعه کارگاه ها و آزمایشگاه های امروزی وزمینی برای آزمایشات فن آوری های نظامی و تسلیحات قرار داشت.

ساژین اضافه کرد: مرحله ی جدید همکاری نظامی – فن آوری پس از پیروزی انقلاب اسلامی آغاز شد، وقتی در سال های 1989 تا 1991 توافق بین دولتی در خصوص ارسال فن آوری های جنگی و تسلیحات روسی به ایران امضاء شد. متعاقبا مسکو با این اسناد در سال های نود مجموعه ی موشکی سی -200 ، بال گردهای متفاوت ، 24 جنگنده ی میگ -28 ، 12 بمب انداز سو-24 منطبق با تسلیحات را به تهران فروخت.

این کارشناس روس خاطرنشان کرد: نیروی دریایی ایران نیز فراموش نشد. ناوگان روسیه سه زیردریایی پروژه ی 877 EKM را به ایران داد که نام های ایرانی طارق، یونس و نور را به خود گرفتند.


در عین حال در سال 1995 روند توسعه ی ارتباطات فنی- نظامی متوقف گردید. و تنها در سال 2001 توافق جدیدی امضاء شد. و دوباره جریانی از فن آوری های جنگی و تسلیحات به جمهوری اسلامی ایران سرازیر شد ، این فن آوری ها شامل بالگردهای نظامی ، جنگنده ی های سو-25 و مجموعه های ضد هوایی " تاپ –ام 1" بودند.

ساژین تصریح کرد: در نتیجه توافق های سال های 2000 تا2007، ایران در جایگاه سوم در بین واردکنندگان تسلیحات روسی قرار گرفت. متاسفانه درگیری دیپلماتیک بین المللی مرتبط با مسئله هسته ای ایران، تاثیر منفی بر همکاری فن آوری – نظامی مسکو و تهران داشت. بدین ترتیب قرارداد ارسال سیستم های دفاع ضد موشکی سی-200 به ارزش بیش از 800 میلیون دلار توسط طرف روسی لغو گردید. در پاسخ به آن، تهران به دادگاه ژنو شکایت کرد و 4 میلیارد دلار تقاضای خسارت نمود. این پرونده هنوز درحال بررسی است. بدون شک ، برای ازسرگیری همکاری فن آوری نظامی باید این شکایت در دادگاه ژنو بررسی شود. احتمالا این مسئله نیز توسط ژنرال شایگو در تهران بحث و بررسی شده است.

وی ادامه داد: ضمنا شایگو به تبادل اطلاعات در مورد شرایط فعلی خاورمیانه و آسیای مرکزی علاقه نشان داد. وزیر دفاع روسیه ارزش بالایی برای تلاش تهران در مبارزه با تروریسم بین المللی قائل شد.

ساژین گفت: در این روزها در تهران صفحه ی جدیدی در توسعه ی همکاری نظامی روسیه و ایران گشوده شده است. اما باید این صفحه را با محتوای مشخص و دقیق پر کرد. دشورای های زیادی هنوز وجود دارند.

وی ادامه داد: غیر از پرونده ی موجود در دادگاه ژنو ، مشکل حل نشده ی هسته ای ایران که به مجموعه ای از تحریم ها علیه این کشور منجر شده در مسیر توسعه ی همکاری فن آوری نظامی قرار دارد. تحریم های بین المللی علیه ایران توسط شورای امنیت سازمان ملل متحد ،امکانات روسیه برای همکاری کامل فن آوری نظامی با ایران را محدود می سازد. بنابراین برداشتن تحریم ها امکان توسعه ی همکاری فن آوری نظامی را به طور کامل ایجاد می کند. کارشناسان معتقدند که حجم همکاری ایران و روسیه ممکن است به 11 تا 13 میلیارد دلار برسد.

ولادیمیر ساژین خاتمه می دهد : در این ارتباط سفر وزیر دفاع روسیه سرگی شایگو به تهران ممکن است به عنوان " مانوری برای پیشرفت" بوده و در جهت ایجاد میدانی برای توسعه ی آینده و ناگهانی( پس از لغو تحریم ها) همکاری فن آوری – نظامی با ایران باشد.


 اخبار سیاست  خارجی  -  انتخاب