اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

زنان در کدام کشورها بیشتر عمر می کنند؟


طی اولین بار در 25 سال گذشته زنان ژاپنی جایگاه اول خود را در داشتن طول عمر در به زنان هنگ کنگی واگذار کردند.

خبرگزاری مهر: طی اولین بار در 25 سال گذشته زنان ژاپنی جایگاه اول خود را در داشتن طول عمر در به زنان هنگ کنگی واگذار کردند.

براساس اعلام  وزارت بهداشت، کار و رفاه ژاپن، طول عمر زنان ژاپنی در سال 2010 از 86.30 به 85.90 در سال 2011 رسیده است درحالیکه این میزان در مردان ژاپنی از 79.55 در سال 2010 به 79.44 در سال 2011 رسیده است.

این درحالی است که در هنگ کنگ طول عمر زنان 86.7 و مردان 80.5 سال بوده است.

طول عمر یک شاخص آماری است که نشان می ‌دهد متوسط طول عمر در یک جامعه چقدر است و یا به عبارت دیگر هر عضو آن جامعه چند سال می‌تواند توقع طول عمر داشته باشد.

هر چه شاخص‌های بهداشتی و همچنین درمانی بهبود یابد طول عمر افزایش خواهد یافت و از این رو این شاخص یکی از شاخص‌های سنجش پیشرفت و عقب ماندگی کشورها است. طول عمر زنان در همه جوامع چند سال (در کل جهان چهار و نیم سال) بیشتر از مردان است.


این درحالی است که مسئله طول عمر زنان باید بار دیگر که آمارها این مسئله را محاسبه می کنند به جایگاه اول باز گردد، چرا که مسئله طول عمر متوسط  براساس داده های یک بخشی از یک جمعیت در یک نقطه زمانی بررسی می شود و به نظر می رسد که سال 2011 سال بعدی از نظر مرگ و میر در ژاپن بوده است.

برخی اظهار می دارند که سونامی- زلزله سال 2011 که طی آن 65 درصد قربانیان 60 یا بیشتر از آن سن داشتند عامل کاهش طول عمر زنان ژاپنی است.

پیتر مونیگ از دانشگاه کلمبیا اظهار داشت: مرگ و میر تنها یکبار روی طول عمر تأثیر می گذارد. به نظر می رسد بار دیگر که این آمارها ارائه شود ژاپن باید به جایگاه اول خود بازگردد. سایر فجایع نیز تأثیرات مشابهی در طول عمر دارند.

 این امر دربرگیرنده اپیدمی آنفلوآنزای سال 1918، جنگ جهانی اول و دوم و سایر رویدادهای مهلک بزرگ دیگر نیز می شود.


در سال 2008 طول عمر متوسط آمریکاییها در نتیجه رکود اقتصادی که همان سال آغاز شده بود کاهش یافت، این کاهش نشان دهنده برخی روندها در میزان طول عمر در سراسر جهان بود.

یک تحقیق مشروح که در 15 ژوئن امسال در مجله استاندارد بهداشت جمعیت منتشر شده بود نشان می داد که طول عمر متوسط در بیش از 80 درصد شهرهای آمریکا کاهش یافته و این کشور طی دو دهه گذشته حتی در 10 کشوری که مردان آن دارای بیشترین طول عمر هستند نیز قرار نمی گیرد.

محققان همین تحقیق اعلام کردند که سیستم درمانی بهداشت آمریکا که بر درمان بیماران به جای پیشگیری بیماری و بیمارهای مزمن تمرکز کرده عامل اول کاهش طول عمر در آمریکا محسوب می شود.

پیش از این مطابق آمار سازمان ملل کشورهای ژاپن، هنگ کنگ، ایسلند، سوئیس و استرالیا به ترتیب در جهان مقام‌های اول را داشتند که با حدود 82  سال از میانگین جهانی 22 درصد بالاتر است.

 کشورهای سوازیلند، موزامبیک، زیمباوه، سیرالئون و لسوتو نیز به ترتیب در پایینترین رده قراردارند. طول عمر در این کشورها حدود 42 سال است که 38 درصد کمتر از میانگین جهانی و نصف کشورهای بالای جدول است.      


ویدیو مرتبط :
راز طول عمر زنان

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

چرا زنان بیشتر از مردان عمر می‌کنند!



عمر زنان, جهش ژنتیکی, عمر زنان بیشتر از مردان

تحقیقات نشان می‌دهد: جهش ژنتیکی، الگوهای پیری را در مردان و نه در زنان تحت تاثیر قرار می‌دهد.

تحقیقات جدید نشان می‌دهد که جهش DNA میتوکندری منجر به پیر شدن سریع‌تر مردان نسبت به زنان می‌شود. این یافته می‌تواند توضیح دهد که چرا زنان به طور متوسط ، بیشتر از مردان عمر می‌کنند.

محققان دانشگاه «موناش» در استرالیا، مگس‌های میوه نر و ماده که حامل میتوکندری از منشاهای مختلف بودند را مورد بررسی قرار دادند. میتوکندری بخشی از سلول است که مواد غذایی را به انرژی تبدیل می‌کند.

آنها دریافتند که تنوع ژنتیکی در میتوکندری امید به زندگی را در مردان و نه در زنان پیش‌بینی می‌کند. محققان به این نتیجه رسیدند که جهش‌های مختلف در داخل دی ان ای میتوکندری بر میزان سرعت پیر شدن مردان و همچنین طول عمر آن‌ها تاثیر می‌گذارد.

دکتر «دامیان داولینگ» از دانشکده علوم زیستی «موناش» می‌گوید: جالب است که این جهش‌های مشابه هیچ تاثیری بر الگوهای پیری در زنان ندارد. آنها تنها بر مردان، اثرگذار هستند.

وی می‌افزاید: همه حیوانات دارای میتوکندری هستند و گرایش زنان به بیشتر زنده ماندن نسبت به مردان در بسیاری از گونه‌های مختلف معمول است و بنابراین نتایج ما نشان می‌دهد که جهش میتوکندری که ما آن را کشف کردیم، به طور کلی در سراسر قلمرو حیوانات موجب پیری سریع‌تر مردان می‌شود.

این محققان قصد دارند تحقیقات خود را ادامه دهند تا راه‌های خنثی کردن تاثیر منفی جهش‌های ژنتیکی بر امید به زندگی مردان را مورد بررسی قرار دهند.

این پژوهش در مجله «Current Biology» منتشر شده است./ایسنا