اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

رکورد دلار در بازار ایران: 2445 تومان!



بهمنی هفته قبل: در فکر دلار 1500 تومانی هستیم!

رکورد دلار در بازار ایران: 2445 تومان! / بهمنی: نمی‌توانیم مرتب ارز را پایین بیاوریم ولی کنترلش می کنیم! / رشد اقتصادی ما نسبت به میانگین جهانی افزایش یافته

نرخ دلار در معاملات روز یکشنبه رکورد تازه ای بر جای گذاشت و به ۲۴۰۰ تومان رسید. نرخ یورو در همین روز از مرز سه هزار و ۱۰۰ تومان گذشت.

 

  اخبار,اخبار جدید,اخبار جالب

 

انتخاب : نرخ دلار در معاملات روز یکشنبه رکورد تازه ای بر جای گذاشت و به ۲۴۰۰ تومان رسید. نرخ یورو در همین روز از مرز سه هزار و ۱۰۰ تومان گذشت.

 قیمت هر دلار در معاملات صبح این روز ۲۳۰۰ تومان فروخته شد ولی ساعاتی بعد قیمت دلار با جهشی صد تومانی به ۲۴۰۰ تومان رسید.

این در حالی است که لحظاتی پیش، قیمت دلار به 2378 تمان کاهش یافت و مجدداً از مرز 2400 گذشته و  2445 تومان خرید و فروش شد.

نرخ دلار در معاملات روز شنبه حدود دو هزار و ۲۲۸ تومان بود که تنها ده تومان اختلاف قیمت بین معاملات صبح و عصر مشاهده می شد.

افزایش جدید قیمت دلار نشان می دهد که تفاوت نرخ رسمی آن با نرخ آزاد هم اکنون به ۱۲۰۰ تومان افزایش پیدا کرده است.

براساس این گزارش، در معاملات روز یکشنبه، قیمت هر یورو نیز به سه هزار و ۱۳۰ تومان رسید که بیانگر ۱۷۲ تومان افزایش ظرف یک روز است. هر پوند انگلیس نیز سه هزار و ۷۶۰ تومان فروخته شد که ۱۰۰ تومان افزایش نشان می دهد.

در معاملات بازار طلا نیز هر سکه طرح قدیم و طرح جدید با قیمت یکسان ۹۴۰ هزار تومان فروخته شده که به ترتیب هر کدام ۲۵ هزار و ۳۰ هزار تومان افزایش ظرف یک روز را نشان می دهند.

در همین حال، هر گرم طلای ۱۸ عیار نیز به رقم بی سابقه یکصد هزار تومان رسید.

تلاطم اخیر در بازار آزاد طلا و سکه ایران پس از آن رخ داد که دولت کانادا روز شنبه اعلام کرد که سفارت خود را در تهران تعطیل کرده است و پنج روز به دیپلمات های ایران در اتاوا دستور داد تا خاک این کشور را ترک کنند.

نرخ انواع ارز در بازار آزاد ایران در حالی روز به روز افزایش می یابد که محمود بهمنی، رییس کل بانک مرکزی ایران، روز یکشنبه- ۱۲ شهریورماه- گفته بود که نرخ دلار به زودی به ۱۵۰۰ تومان کاهش خواهد یافت.

با این حال، بهمنی در همایش «بانکداری اسلامی» گفت که بانک مرکزی نمی تواند مرتبا قیمت ارز را پایین بیاورد ولی ما سعی کردیم آن را کنترل کنیم.

وی با اعلام اینکه میزان ذخایر ارزی ایران در چند سال اخیر ۲۱۱ درصد افزایش داشته است در عین حال خبر داد که نقدینگی در کشور در تیرماه سال جاری به سه هزار و ۸۷۵ هزار میلیارد ریال رسید.

وی همچنین دیروز گفته که ایران در «شرایط جنگ تمام عیار اقتصادی» به سر می برد و اظهار داشت: «ما با دنیا از نظر اقتصادی در حال مبارزه هستیم و در این شرایط باید کالاها را از دنیا تامین کرده و با توجه به تحریم بانک‌ها از جمله بانک مرکزی نقل و انتقال پول و مراودات اقتصادی را انجام دهیم.»

اظهارات حدید بهمنی: همه چیز عالی است ، فقط ارز را نمی توانیم پایین آوریم!

محمود بهمنی ـ رییس كل بانك مركزی ـ در بیست‌وسومین همایش بانكداری اسلامی با بیان این‌كه از چهار سال قبل بر روی قانون بانكداری اصلاحاتی انجام دادیم و در پایان سال گذشته به دولت دادیم كه بتوانیم قانون جدید را با اصلاحاتی جدید داشته باشیم. بنابراین نیازمند تغییر در قانون و دستورات بودیم كه در نهایت بحث آموزش ضمن خدمت و آشنایی با قوانین جدید بانكداری از ضروریاتی بود كه به آن توجه شد.

بهمنی گفت: ما در سال جاری براساس فرمایش مقام معظم رهبری كه سال تولید و حمایت از كار و سرمایه است این موضوع را مبنای كار خودمان قرار دادیم و سیاست‌گذاری‌ها را براساس حمایت بیشتر از تولید قرار دادیم.

وی گفت: 37 درصد از افزایش منابع‌مان را به صنعت و معدن اختصاص دادیم، 25 درصد به تولید مسكن، 20 درصد تولید و كشاورزی و هشت درصد را به بخش صادرات و 10درصد را به خدمات و بازرگانی اختصاص دادیم.

بهمنی با بیان این‌كه گرایش مابه بخش تولید بود و از همكاران این انتظار را داریم در پایان سال حداقل 37 درصد را در بخش صنعت و تولید خواهیم داشت، گفت: در پایان سال 90، 29.9 درصد به صنعت اختصاص یافت و در سه ماهه‌ی اول سال این میزان به 31.2 درصد رسید یعنی روند ما در این زمینه و در راستای حمایت از صنعت به 31.2 درصد افزایش یافت.

وی گفت: در پایان تیرماه امسال كل تسهیلات ریالی و ارزی ما سه هزار و 916 میلیارد ریال است مفهوم‌اش این است كه تا پایان سال رشد قابل توجهی خواهد داشت.

وی با بیان این‌كه در پایان سال گذشته متوجه شدیم با نقدینگی بسیار بالایی در جامعه مواجه‌ایم گفت: بنابراین تصمیم گرفتیم نرخ سود را بالا برده و به 20 درصد افزایش دهیم.

وی تاكید كرد: وقتی تورم بیشتر از نرخ سود باشد نباید انتظار داشته باشیم مردم پول‌شان را پیش ما بگذارند چون یكی از وظایف ما حفظ ارزش پول مردم است.بنابراین بلافاصله بعد از افزایش نرخ سود‌ها 113 هزار میلیارد ریال اوراق ما افزایش فروش داشت و سپرده‌های مدت‌دار افزایش یافت و با فروش سكه‌ها 57 هزار و 600 میلیارد ریال منابع جمع كردیم و این موجب شد كه نقدینگی ما كه در پایان سال 89، 25.2 درصد بود، تا پایان سال 90 به 19.4 درصد رسید، یعنی 5.8 درصد نقدینگی ما كاهش یافت كه اگر ما می‌توانستیم این نقدینگی را مهار كنیم بالای 30 درصد تورم را داشتیم.

بهمنی با تاكید بر این‌كه امسال باید نقدینگی را به خوبی كنترل كنیم تا مجبور شویم در پایان سال برنامه‌‌ای بریزیم گفت: خوشبختانه نسبت مصارف منابع ما از 110.6 درصد به 105 درصد رسیده، یعنی ما باید بین منابع و مصارفمان تعادل و توازن برقرار كنیم.

وی با اشاره و تاكید بر اصول مطالبات و تشكیل كمیته‌ای در این زمینه اظهار كرد: باید به اشتغال و ظرفیت‌های تولیدی نیز توجه كرده و برنامه‌ریزی كنیم.

بهمنی با بیان این‌كه در سه سال گذشته منابع قرض‌الحسنه 39 درصد مصرف شده بود و امسال 101 درصد منابع قرض‌الحسنه جهت نیاز‌های خدماتی و اشتغال به مصرف رسید، گفت: رشد اقتصادی كشور در پایان سال 89، 5.8 درصد بود كه در شش ماهه‌ی سال 90 به 4.2 درصد رسید و با توجه به میانگین رشد اقتصاد جهانی كه بین 3.5 تا 3.9 درصد بود، بنابراین می‌توانیم نتیجه بگیریم كه در دو سال گذشته خوشبختانه رشد اقتصادی كشور ما نسبت به میانگین جهانی افزایش یافته است ولی این را كافی نمی‌دانیم.

وی با بیان این‌كه افزایش بعضی از اقلام و قیمت آنها اجتناب‌ناپذیر بود، گفت: بانك مركزی نمی‌تواند مرتبا قیمت ارز را پایین بیاورد ولی سعی كردیم آن را كنترل كنیم. نقدینگی ما در تیرماه سال جاری سه هزار و 875 هزار میلیارد ریال بود.

بهمنی در بخشی دیگر از سخنان خود درباره ماندگاری سپرده‌ها گفت: در پایان سال 90، 30.9 درصد ماندگاری سپرده‌ها در بانك‌ها بود كه این رقم در تیرماه سال 91 به 29.9 درصد كاهش یافت و مطالبات معوق ما كه 15.1 درصد در پایان سال 90 بود به 17.3 درصد در تیرماه سال جاری رسید.

رییس كل بانك مركزی هم‌چنین در بخشی از سخنان خود با بیان این‌كه برای پویایی نظام بانكی باید مدیریت بانك‌ها را كاملا فنی و تخصصی كنیم تا مدیران از خلاقیت بانكداری برخوردار باشند بر ضرورت آموزش‌های ضمن خدمت و گزینش شایسته‌ترین تاكید كرد.

بهمنی با اشاره به ورشكستگی برخی از موسسات مالی و اعتباری گفت: ما ابایی از این موضوع نداریم و هرجا كه این موسسات نتوانند فعالیت كنند كنار می‌روند و نباید چیزی را كه از بین می‌رود با دادن عصا سر پا نگه داریم. بانك‌ها هم مثل انسان هستند كه زمانی كارشان تمام می‌شود و باید از دور خارج شوند.

هم‌چنین رییس كل بانك مركزی در پایان بر ضرورت خارج‌كردن بانك‌ها از شعبه محوری تاكید كرد و افزود: افزایش كیفیت، بازرسی‌های مستمر و كنترل‌های داخلی و مواردی از این قبیل است./انتخاب

 

 

قیمت ارز در بازار ایران و بانک مرکزی

 

 

قیمت سکه و طلا در بازار ایران

 

 

 

 

 


ویدیو مرتبط :
هر دلار به 3660 تومان رسید

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

برداشت های معکوس سیاسی در بازار ارز / چرا دلار ۹۸ تومان بالا رفت؟/آیا مذاکرات پیشاپیش شکست خورده است؟



برداشت های معکوس سیاسی در بازار ارز / چرا دلار ۹۸ تومان بالا رفت؟

انتخاب : غنی سازی ادامه می یابد، این صحبت سعید جلیلی دبیرشورای عالی امنیت ملی است که پنج شنبه در رسانه ها منعکس شد، این سخنان در روز شنبه بازار ارز را به بالا هول داد، قیمت ارز تا 1700 تومان رفت و در پایان معاملات به رقم 1675 تومان رسید، به این ترتیب طی شش روز قیمت دلار از 1577 تومان با 98 تومان افزایش به 1675 تومان رسیده است.

جهش بازار در روز دوشنبه 25 اردیبهشت زمانی رخ داد که در جریان اجلاس ایران و آژانس بین المللی انرژی شایعه ای دربازار ارز منتشر شد مبنی بر تاخیر در برگزاری اجلاس بغداد، همین موضوع بازار را آشفته کرد، در روزهای بعد هم اخباری که از زبان سیاستمداران و مقامات مختلف بیان شده بود در بازار بازتاب پیدا کرده و در نهایت می بینیم طی 6 روز دلار 98 تومان افزایش قیمت پیدا کرده است.

 

آیا مذاکرات پیشاپیش شکست خورده است؟

نکته جالب این است که در شرایط فعلی فعالان و کارشناسان سیاسی و مطلعان از جریان مذاکرات به نتیجه بخش بودن نشست اجلاس بغداد خوش بین هستند، بسیاری از اخبار نیز گویای تلاش غرب و ایران برای فرونشاندن بحران است. اما در بازار ارز می بینیم انگار فضا به گونه ای دیگر رقم می خورد.

سئوال اینجاست زمانی که دبیر شورای امنیت ملی صحبت از ادامه غنی سازی می کند، این خبر چه مفهومی را در ذهن مخاطب ایجاد خواهد کرد.

برداشت اول، این است که ایران به ادامه روند فعلی پافشاری کرده و در مقابل تحریم ها عقب نشینی نکرده و در نهایت در مذاکرات بغداد نیز تلاش دارد با موضعی غیر منعطف عمل کند.

برداشت دوم، این است که میزان غنی سازی مشخص شده در مذاکرات مورد تفاهم طرفین قرار گرفته و ایران با قرار گرفتن در فضای تفاهم علاوه بر ادامه غنی سازی به ادامه مذاکرات می پردازد.

 

برداشت های دیگری نیز در بین این دو محور می توان داشت ولی در نهایت جمع بندی هر یک از برداشت ها در طیف های مختلف به نتایج مشابه یا این دو برداشت اصلی خواهد رفت یعنی ایران به قیمت شکست مذاکرات بر مواضع خود پافشاری خواهد کرد و یا اینکه غرب با پذیرش مواضع اصولی ایران توانسته است به یک تفاهم دو جانبه برسد که این به معنی فاصله گرفتن از خطوط قرمز و وارد شدن به فضای مصالحه است.

 

اخبار,اخبار جدید,اخبار جالب

 

همانطور که اشاره شد به نظر کارشناسان و مطلعان فضای واقعی مذاکرات به برداشت دوم بسیار نزدیک است. اما آیا همین برداشت در بازار ارز منعکس شده است؟

واقعیت این است که عکس العمل بازار ارز نشان می دهد که بازار مانند یک فنر فشرده در انتظار یک نتیجه منفی برای پرش است، این فضا از یکسو به ترس ذاتی سرمایه از بحران باز می گردد ولی از سوی دیگر به تزریق بیش از اندازه حساسیت های مالی به این بازار مرتبط است.

 

برداشت دلخواه یا منطق وارونه

افزایش حساسیت بازار ارز بسیار منطقی است به خصوص با در نظر گرفتن این نکته که طی دو سال گذشته تنها محل کسب سود آسان برای صاحبان نقدینگی بوده است.

در این فضا دو عامل می تواند باعث شود که اخبار نتیجه معکوس داشته باشد، عامل اول سود نهفته در اخبار منفی و عامل دوم بازار سازیهای غیر واقعی.

در مودر عامل اول باید گفت در حال حاضر عدم توافق طرفین در نشست بغداد می تواند به افزایش قیمت دلار منجر شود، پس برای کسانی که در این بازار سرمایه گذاری کرده اند، عدم توافق از توافق سود بیشتری خواهد داشت، پس چه بهتر که برداشتی از خبر منتشر شود که تضمین کننده سود باشد.

اما در بخش دوم یعنی بازار سازی گروههای فعال در بازار به جای آنکه به انتشار اخبار بسنده کنند، خود نیز با جمع آوری ارز ار بازار و یا احتکار و ایجاد کمبود عرضه مصنوعی به فضای منتظر بحران تلنگر وارد می سازند.

 

نتیجه فضای آشفته ای است که در آن شاهد رشدهای بی منطق در بازار ارز هستیم البته در چنین شرایطی بانک مرکزی و نهاد های متولی بازار پولی به جای بازی با عرضه در چنین فضایی باید به سمت کاهش تنش روانی بروند. البته تلاش برای تک نرخی کردن دوباره ارز هم می تواند تا حد زیادی از فشار این فرایند بکاهد که البته این اقدام در کوتاه مدت به طور حتم ممکن نیست ولی تسریع در این اقدام نباید از اولویت سیاست های پولی خارج شود./انتخاب