اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

روز بدون زباله تهرانی‌ها


به مناسبت هفته زمین پاک، مسئولان محیط زیست استان تهران در فراخوانی از شهروندان تهرانی برای پاکسازی تفرجگاه های تهران و معابرعمومی شهر کمک خواستند.

جام جم آنلاین: زباله، زباله، زباله. چه کنیم با این همه زباله؟ آیا می‌دانید هر یک از ما به عنوان شهروند روزانه چقدر زباله تولید می‌کنیم و این زباله‌ها را کجا می‌ریزیم؟ چه مقدار از زباله‌ها را مستقیم داخل سطل زباله می‌اندازیم؟ چقدر را توی خیابان یا وسط طبیعت رها می‌کنیم؟ اصلا به بازیافت فکر می‌کنیم؟ به تفکیک از مبدا چطور؟

 آمارها می گویند فقط در تهران روزانه 7000 تن زباله تولید می شود که جمع آوری آن هر روز یک میلیارد و 250 میلیون تومان خرج روی دست شهرداری می گذارد، اما مهم تر از این هزینه هنگفت، آثار سوء جبران ناپذیری است که رها کردن این زباله ها بر سلامت محیط زیست شهری می گذارد، آن هم در شرایطی که بخش قابل توجهی از این اتفاق ناخوشایند در نتیجه غفلت و بی تفاوتی شهروندان نسبت به پاکیزه نگه داشتن محیط زیست شهری شان رخ می دهد.

همین موضوع بهانه ای شد تا به مناسبت هفته زمین پاک، مسئولان محیط زیست استان تهران در فراخوانی از شهروندان تهرانی برای پاکسازی تفرجگاه های تهران و معابرعمومی شهر کمک بخواهد، هدف این طرح فرهنگ سازی عمومی برای بهبود کیفیت محیط زیست شهرمان است.

در این طرح که تهران بدون زباله نام دارد از شهروندان، دانشجویان و تشکل های مردم نهاد غیردولتی و خلاصه همه آنهایی که دلسوز طبیعت هستند و دغدغه حفظ محیط زیست شهرشان را دارند، خواسته شده تا به این جمع بپیوندند و برای پاکسازی فضای زندگی شان از زباله قدمی بردارند.

این طرح قرار است فردا، پنجم اردیبهشت علاوه بر تفرجگاه های اطراف دامنه کوه های البرز و منطقه دربند در همه شهرستان های اطراف تهران نیز اجرا شود.

گرچه همزمان شدن این طرح با هفته زمین پاک فرصت مغتنمی است برای این که یادمان بیندازد نسبت به محیط زیست شهری بی تفاوت نباشیم و آلودگی های زمین را تهدید جدی برای سلامت خود و فرزندانمان بدانیم، اما نباید فراموش کنیم که تا وقتی فقط مناسبت ها بهانه ای باشد برای این که حساسیت ها نسبت به سلامت محیط زیست برانگیخته شود راه به جایی نخواهیم برد.

اگر هر کدام مان نسبت به زباله ای که تولید می کنیم بی تفاوت نباشیم و به وظیفه شهروندیمان در این باره عمل کنیم، آن وقت شاید شهرمان و زمینی که روی آن زندگی می کنیم همیشه روی تمیزی و پاکی را به خود ببیند.


ویدیو مرتبط :
‫میرخان کودک زباله جمع کنی که حتی معنی آرزو را نمیدانست هدیه ای از یک شهروند تهرانی دریافت کرد‬‎

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

تهرانی‌ها از ابتدای پاییز حتی 1 روز هوای پاک تنفس نکردند



 کنترل کیفیت هوای تهران ,آلودگی هوای تهران

مهرماه 92 در پایتخت با 22 روز هوای ناسالم
تهرانی‌ها از ابتدای پاییز حتی 1 روز هوای پاک تنفس نکردند

مدیرعامل شرکت کنترل کیفیت هوای تهران گفت: در مهرماه امسال شهروندان تهرانی حتی یک روز هوای پاک تنفس نکردند و از ابتدای پاییز 22 روز هوای پایتخت ناسالم بوده است.

به گزارش ایسنا، دکتر یوسف رشیدی با بیان این مطلب اظهار کرد: مهرماه امسال هوای تهران از نظر آلودگی هوا در شرایط نامناسبی قرار داشته چنانچه حتی یک روز هوای پاک در تهران نداشتیم ، 22 روز هوای شهر ناسالم و تنها 8 روز هوا سالم بوده است.

وی با مقایسه آمار روزهای ناسالم مهرماه امسال با سال گذشته افزود: سال گذشته در مهرماه 13 روز هوای ناسالم و 17 روز هوای سالم داشتیم که متاسفانه امسال وضعیت بدتری از نظر الودگی هوا را شاهد بودیم و شهروندان تهرانی تنها 8 روز هوای سالم تنفس کردند.

رشیدی با بیان این که با شمار روزهای ناسالم مهرماه سال جاری و مقایسه این آمار با سال های گذشته، به نظر می رسد پایتخت پاییز ناسالم تری را از نظر آلودگی هوا پیش روی خواهد داشت، گفت: هرساله با نزدیک شدن به ماه های آبان و آذر پدیده‌هایی همچون اینورژن، وارونگی دما و پایداری هوا قوت می گیرد که گاه منجر به تعطیلی دستگاه‌های مختلف و بخش های آموزشی می شود اما متاسفانه به حل معضل آلودگی هوا به صورت ریشه ای پرداخته نمی شود و تنها با تشدید آلودگی ها اظهار نظرها در این خصوص افزایش می یابد.

مدیرعامل شرکت کنترل کیفیت هوای تهران خاطر نشان کرد: بارها و بارها گفته شده که حل معضل آلودگی هوا در تهران و سایر شهرهای کشور تنها با ارتقا کیفیت خودروها و سوخت، خروج به موقع خودروهای فرسوده، ممانعت از تردد موتورسیکلت های غیر استاندارد و فرسوده در شهر، توسعه حمل و نقل عمومی و ... امکان پذیر است اما متاسفانه تاکنون آن طور که باید و شاید به این موضوعات توجه نشده است. با این وجود امیدواریم که دولت جدید گام های اساسی در تحقق این موارد برداشته و عزم ملی برای حل معضل آلودگی هوا در کشور شکل گیرد.

/ایسنا