اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

روزنامه‌ نگار قدیمی درگذشت


حسن (منصور) ملکی، روزنامه‌نگار و منتقد باسابقه حوزه فرهنگی درگذشت.

خبرگزاری ایسنا: حسن (منصور) ملکی، روزنامه‌نگار و منتقد باسابقه حوزه فرهنگی درگذشت.

توکا ملکی، دختر این منتقد فقید گفت: ‌پدرم بعد از یک دوره طولانی بیماری، ساعاتی پیش در بیمارستان قلب تهران درگذشت و در حال رایزنی با مسؤولان فرهنگی برای دفن در قطعه نام آوران بهشت زهرا(س) هستیم و زمان تشییع متعاقبا اعلام خواهد شد.

ملکی متولد 1321 با دبیری ادبیات در مدارس تهران فعالیت خودش را آغاز کرد و بعدها با عنوان روزنامه‌نگار به فعالیتش ادامه داد.

روزنامه‌ نگار قدیمی درگذشت

وی در روزنامه‌هایی چون ابرار و آریا به عنوان دبیر گروه فرهنگی فعالیت داشته و نقدهایی را در حوزه فیلم، ادبیات وهنرهای تجسمی‌، نوشته که در نشریات منتشر شده است.

مجموعه شعر «دو کبوتر کنار پنجره ما» در سال 83 و «تا با توام همیشه باتوام» عنوان گزیده‌ای از نثرهای شاعرانه کهن فارسی در سال 92 از جمله آثار مکتوب این نویسنده فقید است.

حسن ملکی همسر پری ملکی، خواننده و مدرس آواز بود.


ویدیو مرتبط :
روزنامه نگار روزنامه ایران

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

قدیمی ترین تاریخ نگار اسلامی درگذشت



 

قدیمی ترین تاریخ نگار اسلامی درگذشت

 

دکتر "عبدالعزیز الدوری" تاریخ نگار سرشناس عراقی که قدیمی ترین تاریخ نگار "تاریخ و تمدن اسلامی" در جهان عرب به شمار می رفت، روز گذشته در سن 102 سالگی در امان پایتخت اردن درگذشت.

به گزارش شیعه آنلاین، وی در سال 1908 میلادی در بغداد متولد شد. در سال 1940 با درجه ممتاز، لیسانس رشته تاریخ از دانشگاه لندن را بدست آورد. در سال 1942 نیز دکترای تاریخ از همان دانشگاه را کسب کرد. پس از بازگشت به کشورش و قبل از اینکه دانشگاه بغداد تأسیس شود، فعالیت آموزشی خود را در "دار المعلمین عالی" بغداد آغاز کرد و سپس به دانشکده "ادبیات و علوم انسانی" رفت.

او طی سال های 1949 تا 1958 رئیس دانشکده تاریخ در دانشگاه بغداد بود. از سال 1960 تا 1962 استاد مهمان دانشگاه آمریکایی در بیروت بود. پس از آن از سال 1962 تا 1966 نیز ریاست کل دانشگاه بغداد را برعهده داشت.

سرشناس ترین کتاب های این تاریخ نگار عرب، عبارتند از:

* "النظم الإسلامیة" (تشکیلات و نظام های اسلامی)

* "نشأة علم التاریخ عند العرب" (پیدایش علم تاریخ نگاری نزد اعراب)

* "مقدمة فی تاریخ صدر الإسلام" (مقدمه ای بر تاریخ صدر اسلام)

* "مقدمة فی تاریخ الإقتصادی العربی" (مقدمه ای بر تاریخ اقتصادی عرب)

* "العصر العباسی الأول" (دوره ی اول عصر حکومت عباسی)

* "دراسات فی العصور العباسیة المتأخرة" (تحقیقاتی در دوره های پسین حکومت عباسی)... / تحلیل عصر ایران