اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

روایت بلومبرگ از سفر «یانی» به ایران


خبرگزاری بلومبرگ در گزارشی به احتمال سفر یانی، موزیسین آمریکایی به ایران و موانع در مسیر آن پرداخت.

نامه نیوز: خبرگزاری بلومبرگ در گزارشی به احتمال سفر یانی، موزیسین آمریکایی به ایران و موانع در مسیر آن پرداخت.

در این گزارش آمده است: یانی، نوازنده پیانو می‌تواند آنچه مذاکرات هسته ای میان ایران آمریکا از انجام آن بازماند، را انجام دهد و هارمونی اندکی را میان دو کشور به وجود آورد.

همانطور که دیپلماسی رفت و برگشت چهار دهه گذشته به نزدیکی چین و آمریکا کمک کرد، سال آینده دیپلماسی شنیدن آسان نیز در صورت آنکه طرفداران ایرانی یانی مثل دیپلماسی پینگ پونگی عمل کنند، به ایران خواهد رسید.

روایت بلومبرگ از سفر «یانی» به ایران

اما پیام این نوازنده آمریکایی-یونانی از فهم جهان از طریق موسیقی آنجایی نشان داده می‌شود که وی اولین موزیسین غربی خواهد بود که از ژیروزی انقلاب اسلامی تاکنون در ایران برنامه اجرا خواهد کرد، آن هم تنها با چراغ سبزی که از سوی مقامات تهران و آمریکا نشان داده شد.

این در حالی است که در سال های اخیر مقامات محافظه کار ایرانی دیگر تلاش های هنرمندان غربی برای اجرای برنامه در ایران را با شسکت مواجه کردند. اما حسین نوش ابادی، سخنگوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ایران اخیرا اعلام کرده است که این وزارت خانه با حضور یانی در ایران در صورت آنکه درخواست رسمی از سوی وی ارائه و به قوانین کشور احترام گذاشته شود، مخالفتی ندارد.

اما چیزی که در رسانه ها مطرح نشده بود این بود که یانی شهروند آمریکا است و به همین خاطر برای عدم نقض تحریم های آمریکا علیه ایران به اجازه وزارت خزانه داری آمریکا برای سفر و اجرای برنامه در ایران نیازمند است.

مدیر و وکیل یانی در یک مصاحبه تلفنی گفت که یانی از ممنوعیت فروش تجهیزات و سرویس های آمریکایی به ایران باخبر است. وی گفت که یانی و گروهش در حال آماده کردن ابزارهایی تحت لیسانس ویزه آمریکا هستند و امیدوارند که این اقدام نظر مثبتی را در جهت برنامه غیر سیاسی این نوازنده کسب کند.


ویدیو مرتبط :
ما همه ایران به زبان یانی

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

روایت سفر 30 آمریکایی به تهران/گزارش مشاور دینی اوباما از سفر به ایران



اخبار,ا خبار سیاست خارجی,سفر هیات مذهبی آمریکا به ایران

 
 اخبار سیاست خارجی - روایت سفر 30 آمریکایی به تهران

 هیاتی از آمریکا به ایران آمده است؛ خبر همین است و هنوز توضیحی درباره آن از سوی مقامات ذی‌ربط داده نشده است. ظاهرا این هیات که العربیه زمان ورود آنها به ایران را 4خرداد عنوان کرده، یک هیات مذهبی است که برای تبادل دیدگاه‌های مذهبی و دینی به ایران سفر کرده است.

ریاست این هیات را «ژول هانتر»، دستیار ارشد کلیسای نورتلند و مشاور مذهبی باراک اوباما عهده‌دار است که همین موضوع حساسیت‌هایی را برانگیخته است. العربیه تعداد اعضای آمریکایی که در قالب هیات مذهبی به ایران سفر کرده‌اند را 30 نفر اعلام کرده که رقم کمی نیست و ظاهرا به دعوت مرکز گفت‌و‌گوی ادیان و تمدن‌های سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی بلیت سفر به تهران را دریافت کرده‌اند. برخی روایت واضح‌تری از این سفر دارند و می‌گویند که آنها برای شرکت در نشست «جهان عاری از خشونت و افراطی گری از منظر ادیان ابراهیمی» به پایتخت ایران سفر کرده‌اند که در یازدهم خرداد ماه برگزار شد.

مسافران چه کسانی هستند؟
سایت فرهنگ برخی مسافران هواپیمای نیویورک تهران را اینگونه معرفی کرده است: هیات مذهبی آمریکایی متشکل از كشیش دکتر ژول هانتر دستیار ارشد دینی کلیسای نورتلند و مشاور معنوی اوباما، دکتر باربارا اسکینر رئیس شبکه ملی کشیشان آمریکایی- آفریقایی و مشاور معنوی رئیس‌جمهور آمریکا، دکتر جیمز آگوست کوالسکی رئیس کلیسای کثیدرال، پروفسور آنتونی دسترو استاد حقوق و مدیر برنامه میان رشته‌ای حقوق و دین در دانشگاه كاتولیك واشنگتن دی‌سی، كشیش دكتر آلكس روی میدلی دبیر كل كلیسای باپتیست آمریكا، كشیش دكتر بابی جین رابرتز مؤسس كلیسای فورث وود، دكتر سید محمد سید مدیر ملی جامعه اسلامی آمریكای شمالی، كشیش دكتر جیمز آگوست كوالسكی رئیس كلیسای كتدرال سنت جان به همراه دكتر احمد ایروانی رئیس مركز مطالعات اسلام و خاورمیانه دانشگاه كاتولیك آمریكا.

نقش دولت در این سفر!
هنوز به طور کامل مشخص نیست که این هیات در سفر به ایران با چه شخصیت‌هایی دیدار و ملاقات داشته‌ تنها دیدار آنها با آیت‌ا... جوادی آملی رسانه‌ای شده است اما در نشست «جهان عاری از خشونت و افراطی‌گری از منظر ادیان ابراهیمی» رئیس‌جمهور به همراه علی یونسی در جایگاه مشاور رئیس جمهور در امور اقلیت‌ها حضور داشتند که البته این به معنای نقش داشتن دولت در سفر30 آمریکایی نیست.

 

برخی مخالفان دولت اما سفر این هیات آمریکایی را بهانه‌ای برای هجمه به دولت کردند و عنوان می‌کنند که هیات آمریکایی برای مقاصد سیاسی و به دعوت دولت وارد ایران شده است. نکته قابل تامل این که آنها دست دادن علی یونسی با كشیش ژول هانتر را سند این ادعای خود عنوان می‌کنند اما اشاره‌ای به این موضوع ندارند که هر دو این افراد، مشاوران روسای جمهوری خود در موضوعات دینی هستند و دست دادن آنها و حتی ملاقاتشان ارتباطی با سیاست‌های دولت در عرصه روابط بین‌الملل ندارد.

 

گنکته جالب‌تر شایعه‌ای است که از سوی مخالفان دولت ساخته و منتشر شده و آن هم ارتباط این سفر با مذاکرات 1+5 است. مخالفان دولت برای تایید موضع خود ذکر می‌کنند «ژول هانتر علاوه بر سمت مشاور امور معنوی اوباما، در شورای مشورتی اعتقادی اوباما نیز حضور دارد.

 

وی نقش بسیار پررنگی در پیروزی تیم باراک اوباما بر جو بایدن در رقابت‌های انتخاباتی سال ۲۰۰۸ داشته است و به واسطه این اقدامات، به عنوان مشاور در کاخ سفید مشغول به فعالیت شد.» دلیلی که از سوی برخی بسیار سطحی عنوان شده چراکه بطور معمول در هر کشوری فعالان سیاسی، اجتماعی و مذهبی برای پیروزی کاندیدایی که به عقاید و اهداف آنها نزدیک‌تر است تلاش می‌کنند که امری معمول است. البته تاکید می‌شود که این گزارش هدفی برای تایید اعضای هیات آمریکایی ندارد و تنها روایت سفر آنهاست که در سایتها منتشر شده است.

دولت آمریکا هم تحت فشار است؟
با افزایش شایعات درباره این سفر، سخنگوی وزیر امور خارجه آمریکا لازم دید تا توضیحاتی ارائه دهد. این توضیحات نشان دهنده آن است که مقامات دولتی آمریکا هم از سوی طیفی در این کشور تحت فشار هستند، طیفی که هر گونه رابطه با ایران را مردود اعلام می‌کنند؛ مخالفانی که جمهوری‌خواهان آمریکا در صدر آن هستند. سخنگوی وزارت خارجه آمریکا گفت که سفر یک هیات مذهبی آمریکایی به ایران هیچ ارتباطی با دولت نداشته است.

 

ماری هارف در نشست خبری روزانه خود در پاسخ به سوالی در خصوص سفر جمعی از شخصیت‌های مذهبی به ایران گفت: ما می‌دانیم که یک هیات کوچک از کشیش‌های کاتولیک آمریکا در ماه مارس به ایران سفر کردند اما این سفر و فراهم کردن لوازم آن کاملا مستقل از دولت آمریکا بوده است.

 

براساس گزارش پایگاه اینترنتی وزارت امور خارجه آمریکا، وی افزود: سفر این کشیش‌های کاتولیک کاملا از دولت آمریکا مستقل انجام شده و به طور قطع طراحان آن می‌توانند اطلاعات بی‌شمار به شما ارائه دهند. سخنگوی وزارت خارجه همچنین اظهار کرد: ما مطلعیم که شخصیت‌های مختلف مذهبی آمریکا گفت‌وگوهایی را با شخصیت‌های مذهبی ایرانی در زمینه آموزش‌های مذهبی انجام دادند.

 

ما از این تلا‌ش‌ها برای افزایش سطح آگاهی بین‌ ادیان و آزادی‌های مذهبی که به طور قطع یکی از اولویت‌های سیاست خارجی این وزارتخانه است استقبال می‌کنیم. وی در ادامه در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه آیا سفر این شخصیت‌های مذهبی و ارائه گزارش سفرشان تاثیری بر مذاکرات ایران و گروه 1+5 دارد یا خیر؟ گفت: به طور قطع این گفت‌وگوها در مورد مسائل مذهبی بوده و مذاکرات 1+5 کاملا در مورد مسئله هسته‌ای است.

 

بنابراین آنها به طور کامل از یکدیگر جدا هستند. هارف علاوه بر این اظهار کرد: باز هم تاکید می‌کنم که اقدام آنها یک تلاش مستقل است؛ ما روی مسئله هسته‌ای تمرکز کرده‌ایم و بیش از این چیزی برای گفتن در مورد این موضوع نداریم. سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در پایان و در پاسخ به سوال دیگری در این خصوص که این گروه در ماه می‌نیز به همراه چند تن از اعضای کاخ سفید به ایران سفر کرده بودند، بیان کرد: من باور نمی‌کنم که هیچ‌کس از کاخ سفید به ایران سفر کرده است.

 

                                       ............................................

 

گزارش مشاور دینی اوباما از سفر به ایران

مشاور امور دینی رئیس‌جمهور آمریکا که ریاست تیم کشیش‌های آمریکایی به ایران را برعهده داشت اعلام کرد که به زودی گزارشی از سفر به ایران و شهر قم به «باراک اوباما» ارائه خواهد کرد.

مشاور امور دینی رئیس‌جمهور آمریکا که ریاست تیم کشیش‌های آمریکایی به ایران را برعهده داشت اعلام کرد که به زودی گزارشی از سفر به ایران و شهر قم به «باراک اوباما» ارائه خواهد کرد.

به گزارش فارس به نقل از رادیو آزاد اروپا، «جوئل هانتر»، مشاور امور دینی «باراک اوباما» رئیس‌جمهور آمریکا، اخیراً حدود یک هفته به ایران سفر و با برخی مقامات و علمای دینی ایران دیدار کرد.

براساس این گزارش،‌ «هانتر» که یک کشیش ارشد از کلیسایی در فلوریدا است در این سفر ریاست‌ هیأتی از رهبران مذهبی آمریکا را برعهده داشت. وی که به کشور خود آمریکا بازگشته اعلام کرد که علما و رهبران دینی ایران از آنها برای حضور در کنفرانسی دعوت کرده بودند.

به گفته هانتر،‌ کنفرانس «جهان عاری از خشونت افراط‌گرایی از چشم‌انداز ادیان ابراهیمی» که روز 25 ماه مه (4 خردادماه) در تهران برگزار شد، بهانه این سفر بود.

«هانتر» تصریح کرد که در صدد است گزارشی از سفر به ایران که شامل سفر به شهر مقدس قم نیز می‌باشد، به اوباما ارائه کند.

این کشیش آمریکایی ضمن تأکید بر اینکه سفر به ایران برایش ارزش داشته گفت:«این بخشی از پیشرفت است که ما می دانیم به دلیل برگزاری چنین گفت‌وگوهایی توسط افراط‌گرایان مورد انتقاد قرار می‌گیریم. ما بر این باوریم که این سفر ارزش خطر کردن داشت زیرا اگر کشورها و حتی جامعه مذهبی با یکدیگر وارد گفت‌وگو نشوند، به پیشرفت نمی‌رسیم.»

وی ادامه داد که در سفر به ایران با رئیس مجلس ایران، مشاوران رهبر معظم انقلاب حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، مقامات دانشکده علوم ایران، رهبران مسیحی و یهودی و رهبران بزرگ مذهبی در قم دیدار داشته است.

«هانتر» تأکید کرد که افراط‌گرایی مذهبی و خشونت و مسیر اعتقادات به سوی صلح از جمله موضوعات مهمی بود که با مقامات ایرانی بحث و گفت‌وگو شد.

این کشیش آمریکایی افزود: «رهبران مذهبی می‌توانند نقشی را در کاهش تنش‌های میان آمریکا و ایران ایفا کنند و برخی موضوعات خاص مثل خشونت مذهبی و شکنجه نیز می‌تواند تنها از راه گفت‌وگو میان رهبران مذهبی رفع شود.»

در بخش دیگری از این گزارش آمده که مقامات آمریکایی از این سفر آگاه بوده اند: «یکی از مقامات وزارت خارجه آمریکا در ایمیلی به رادیو آزاد اروپا اعلام کرد که آمریکا از ابتکار عمل مستقل شخصیت‌های مذهبی آمریکا برای تقویت گفت‌وگوی ادیان با علمای دینی ایران آگاه بوده است....ما تلاش‌ها برای تقویت اعتقادات دینی و آزادی مذاهب که اولویت برتر سیاست‌ خارجی وزارت خارجه آمریکا است را تحسین می‌کنیم.»

مری هارف،‌ سخنگوی وزارت خارجه آمریکا نیز پیش از این اعلام کرده بود این سفر ارتباطی با دولت آمریکا ندارد و کاملا مستقل انجام شده است.
اخبارسیاست خارجی - آرمان , فارس