اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

دومین میمون فضانورد ایرانی در راه فضا


رئیس پژوهشکده سامانه های فضانوردی سازمان فضایی ایران گفت: ایران دومین میمون فضانورد را اواخر امسال و یا اوایل سال آینده به فضا می فرستد که در این پرتاب، برای نخستین بار از حامل سوخت مایع که باعث شتاب کمتر محموله موجود زنده می شود، استفاده خواهد کرد.

خبرگزاری مهر: رئیس پژوهشکده سامانه های فضانوردی سازمان فضایی ایران گفت: ایران دومین میمون فضانورد را اواخر امسال و یا اوایل سال آینده به فضا می فرستد که در این پرتاب، برای نخستین بار از حامل سوخت مایع که باعث شتاب کمتر محموله موجود زنده می شود، استفاده خواهد کرد.

دکتر محمد ابراهیمی با بیان اینکه حال میمون فضانورد پیشگام خوب بوده و تحت مراقبت است، از ادامه پروژه های پژوهشکده سامانه های فضانوردی برای اعزام فضانورد به فضا خبر داد و اظهار داشت: دومین کپسول زیستی حامل موجود زنده با نسل جدیدی از کاوشگر در آینده نزدیک، به فضا اعزام می‌شود.

وی با بیان اینکه طراحی، ساخت و تست دو پروژه حامل سوخت مایع و نسل جدید کاوشگر آغاز شده و در سال جاری دنبال می‌شود، گفت: در پرتاب سریع السیر که اواخر امسال و یا اوایل سال آینده انجام می‌شود تغییر در سوخت حامل فضایی مدنظر قرار گرفته است و در برنامه بعدی پرتاب که زمان بیشتری خواهد برد، وزن، ابعاد و ارتفاع پرواز نیز نسبت به پرتاب قبلی، بهبود می یابد تا بتوانیم به هدف اعزام فضانورد نزدیکتر شویم.

ابراهیمی در توضیح نوع سوخت حامل فضایی گفت: نوع سوختی که حامل های فضایی دارد در دو نوع جامد و مایع است که در پرتاب اولیه میمون فضانورد از سوخت جامد استفاده شد که شتاب بیشتری ایجاد می‌کنند اما سوختهای مایع شتاب کمتری دارند که برای سلامتی موجود زنده و حفاظت از آن سوخت مناسبتری محسوب می شود.

وی تفاوت شتاب در استفاده از سوخت مایع نسبت به سوخت جامد را کاهش حدود 60 درصدی عنوان کرد و گفت: در سوخت مایع شتاب حامل فضایی 60 درصد کاهش می یابد و برای مثال اگر در حامل فضایی سوخت جامد شتاب 10 درنظر گرفته شده بود با سوخت مایع این شتاب به حدود 6 می رسد که این مقوله بسیار مفید است و ما را از نظر ساخت فضاپیما آماده تر می‌کند.

رئیس پژوهشکده سامانه های فضانوردی سازمان فضایی ایران تاکید کرد: موجود زنده ای که قرار است برای بار دوم به فضا فرستاده شود از همان نسل و نژاد میمون پیشگام - نژاد رزئوس - خواهد بود.

وی در مورد طراحی نسل جدید کاوشگرهای اعزام انسان به فضا که همزمان با کپسول زیستی در حال انجام است به مهر گفت: این کاوشگر از کاوشگر قبلی بزرگتر و دارای ارتفاع بلندتری است؛ هم اکنون و در مرحله طراحی ارتفاع بیش از 150 کیلومتر و وزن بالای 500 کیلوگرم برای این کاوشگر برنامه ریزی شده اما ممکن است این اعداد در مرحله نهایی با تغییراتی همراه شود.

به گفته ابراهیمی تمامی تلاش برای پرتاب در سال جاری خواهد بود اما ممکن است پرتاب در ابتدای سال آینده انجام شود؛ به هر ترتیب کار طراحی، ساخت و تست امسال دنبال می‌شود.


ویدیو مرتبط :
دومین میمون فضانورد ایران سالم بازگشت

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

دومین میمون فضانورد ایرانی سالم به زمین بازگشت



اخبار علمی - دومین میمون فضانورد ایرانی سالم به زمین بازگشت

دومین میمون فضانورد با نام فرگام که توسط کاوشگر ایرانی به فضا پرتاپ شده بود سالم به زمین بازگشت.

اخبار,اخبار علمی,میمون فضانورد

 

به گزارش فارس دومین میمون فضانورد با نام «فرگام» که توسط کاوشگر ایرانی به فضا پرتاپ شده بود سالم به زمین بازگشت .
 
کاوشگر پژوهش آخرین محموله زیستی حامل دومین میمون فضایی با نام فرگام، بامداد امروز توانست ماموریت زیر مداری خود را با موفقیت کامل پشت سر بگذارد تا جمهوری اسلامی ایران یک گام دیگر به اعزام انسان به فضا نزدیک تر شود.
 
کاوشگر پژوهش که حامل یک میمون از نژاد رزوس بود پس از طی یک مسیر زیرمداری تا ارتفاع 120 کیلومتر، در مدت زمان حدود 15 دقیقه توانست به زمین باز گردد و موجود زنده را سالم بازیابی نماید.
 
در طول این ماموریت دانشمندان فضایی کشور توانستند علایم محیطی داخل محموله زیستی از جمله صوت، تصویر، ترکیب گازی و علائم حیاتی موجود زنده نظیر نوار قلب و شاخصهای تعیین کننده وضعیت عمومی در طول پرواز زیر مداری را ثبت و کنترل نموده و در ایستگاه های زمینی آنها را لحظه به لحظه رویت نمایند.
 
این اطلاعات ارزشمند دریافتی به متخصصین کشورمان این فرصت را می دهد تا در زمینه های گوناگون از جمله زیست فضایی، فیزیولوژی، هوافضا و مهندسی پزشکی تحقیقات در حوزه فناوری فضایی تامین کنند.
 
پرتاب کاوشگر پژوهش و بازیابی آن، گام بلند دیگری در راستای نزدیک شدن جمهوری اسلامی ایران به اعزام انسان به فضا به شمار می رود.
 
از ویژگی های جدیداین کاوشگر می توان به استفاده از پرتابگر با سوخت مایع که به دلیل اعمال سطح شتاب و ارتعاش پایین تر بر محموله زیستی نسبت به پرتابگر های قبلی جهت ماموریت های حامل موجود زنده از قابلیت های بالا تری برخوردار است اشاره نمود : به کار گیری فناوری ضربه گیر فرود برای کاهش ضربه وارده به موجود زنده در زمان نشست، حداقل سازی زمان جستجو و نجات محموله و پاسخگویی مطلوب چتر نجات در مرحله پایانی پرواز از دیگر ویژگی های کاوشگر پژوهش به شمار می رود.
 
گفتنی است که در بهمن ماه سال 1391 دانشمندان ایرانی موفق شدند توسط "کاوشگر پیشگام " اولین میمون را به فضا ارسال و به سلامت بازیابی نمایند. با تکرار این موفقیت و دستاوردهای جدید آن، جایگاه جمهوری اسلامی ایران در فناوری زیست- فضایی بیش از پیش تثبیت گردید.
 
جمهوری اسلامی ایران در سال 1387با پرتاب کاملاً مستقل اولین ماهواره تماماً ایرانی با نام امید توانست وارد باشگاه فضایی جهان شود.
اخبار علمی -فارس