اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

دلیل عجیب اخراج 64 دانشجوی ایرانی از نروژ


دولت نروژ در اقدامی عجیب 64 دانشجوی ایرانی را به بهانه تحصیل در رشته های مرتبط با تولید سلاح های کشتار جمعی اخراج کرده است.





روزنامه هفت صبح:
شبکه دو نروژ به نقل از پلیس امنیت این کشور از اخراج و تحقیق درباره 64 دانشجوی ایرانی مقطع دکترا و فوق لیسانس در این کشور خبر داده است. طبق اخبار غیررسمی بعضی از این دانشجویان بازداشت شده اند.

به ادعای پلیس امنیت نروژ این دانشجویان برای تحصیل در رشته های مرتبط با تولید سلاح های کشتار جمعی به نروژ رفته اند. این اقدام غیرمتعارف آن هم بعد از توافق ژنو و سیر مثبت مذاکرات ایران با غرب کمی غیرمنطقی به نظر می رسد. شبکه دو نروژ که یکی از کانال های تلویزیونی مهم و معتبر این کشور به شمار می رود، گزارش کاملی از این بازداشت ها و تحقیقات منتشر کرده است و گفته 300 دانشجوی ایرانی در نروژ مشغول تحصیل هستند.

پلیس امنیت نروژ می گوید یکی از دلایل مشکوک شدن به فعالیت های اینچنینی افزایش چشمگیر شمار دانشجویان ایرانی در رشته های فیزیک هسته ای، الکترونیک، متالورژی و مکانیک از سال گذشته تاکنون بوده است.

دولت نروژ نامی از دانشجویان مورد تحقیق قرار گرفته منتشر نکرده اما می گوید اتهام این دانشجویان تلاش برای دستیابی به اطلاعاتی در ارتباط با توسعه و بهینه سازی سلاح های کشتار جمعی بوده است.

در این میان نکته ای که باعث برخی انتقادها از وزارت امور خارجه شده حمایت نکردن کنسولگری ایران از دانشجویانی است که اکنون با مشکل مواجه شده اند. محمد صالح جوکار عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی در گفتگو با هفت صبح با اظهار بی اطلاعی از موضوع اخراج دانشجویان ایرانی می گوید: «امروز با آقای ظریف وزیر امور خارجه جلسه ای خواهیم داشت و این موضوع را بررسی می کنیم.»

طبق آخرین آمارها تا سال 2011 حدود 17 هزار نفر ایرانی مقیم نروژ هستند که در پراکندگی مهاجرین، این کشور بعد از دانمارکی ها در رده نهم قرار می گیرند.

کمی جستجو در محتوای اینترنت نشان می دهد سختگیری ها و دخالت های پلیس امنیت نروژ (موسوم به PST) در روند پذیرش دانشجویان ایرانی در دانشگاه های این کشور در گذشته هم رخ داده است.

طبق گزارش های اداره مهاجرت نروژ در سال 2012 یکی از مهمترین دلایل عدم صدور ویزای دانشجویی برای دانشجویان ایرانی که از دانشگاه های نروژ پذیرش رسمی تحصیلی گرفته و در انتظار دریافت ویزای دانشجویی خود برای ورود به کشور نروژ بودند، دخالت مستقیم سازمان امنیتی پلیس نروژ PST در روند صدور ویزا بوده است.

دلیل دخالت پلیس امنیت نروژ، نگرانی از خطرات احتمالی دسترسی برخی از دانشجویان ایرانی به دانش و فناوری تولید سلاح- هسته ای از راه ادامه تحصیل در رشته های عموما فنی و مهندسی و نیز در رشته هایی همچون فیزیک، شیمی و IT در سطح دانشگاه های نروژ اعلام شده بود.

آقای مارتین برنسن رییس سازمان امنیتی پلیس قبلا گفته بود این وظیفه دانشگاه ها و موسسات عالی آموزشی در نروژ است که همواره در قبال زنگ خطرهای احتمالی آگاهی و مسئولیت پذیری لازم را داشته باشند. نکته سوال برانگیز اینجاست که چرا ابتدا پذیرش توسط دانشگاه های مربوطه انجام می شود و بعد از صرف وقت و هزینه قابل توجه ویزای دانشجویان صادر نمی شود.

این اولین بار نیست که یکی از دولت های اروپایی با دانشجویان ایرانی چنین برخوردی می کند. پیش از این دولت هلند هم یک مرتبه در سال 87 و بار دیگر در سال 91 قوانین ویژه ای برای محدود کردن تحصیل دانشجویان ایرانی در این کشور وضع کرده بود. در سال 91 اداره مهاجرت هلند با بخش بین المللی برخی دانشگاه های هلندی مکاتبه کرده و به آنها اعلام کرده بود هرگونه تصمیم برای صدور ویزای اقامت کوتاه مدت (بالای 90 روز) و صدور و تمدید اجازه اقامت اتباع ایرانی به ویژه دانشجویان در حین تحصیل به حالت تعلیق درآمده است.


ویدیو مرتبط :
مرگ مشکوک یک دانشجوی ایرانی در نروژ

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

تاخیر 2 ساعته پرواز هلند به دلیل وحشت دانش‌آموزان از دانشجوی ایرانی



اخبار ,اخبار حوادث ,تاخیر پرواز هلند

 

اخبار حوادث - تاخیر 2 ساعته پرواز هلند به دلیل وحشت دانش‌آموزان از دانشجوی ایرانی

وحشت دانش آموزان انگلیسی پرواز آمستردام از یکی از مسافران در ترس از تروریست بودن وی باعث تاخیر 2 ساعته پرواز شد. این دانش آموزان گفته بودند که این مسافر اقدام به تایپ مطالبی به زبان های عربی و انگلیسی کرده است.

به گزارش نامه نیوز به نقل روزنامه الحیات چاپ لندن، یکی از این دانش آموزان 15 - 16 ساله متوجه یکی از مسافران هواپیما می شود که او در حال تایپ مطالبی به زبان های عربی و انگلیسی است. به همین دلیل وحشت زده سایر همکلاسی ها و دانش آموزان را از این موضوع آگاه می کند. آنها با اعلام اینکه این فرد احتمالا تروریست است خواستار پیاده شدن از هواپیما و پرواز با هواپیمای دیگر می شوند.

این هواپیما متعلق به شرکت ایزی جت قرار بود از فرودگاه آمستردام هلند به شهر نیوکسل انگلیس برود.

این دانش اموزان پس از مشاهده این مسافر به کادر پرواز اطلاع می دهند که شخص مظنون به فعالیت تروریستی را در میان مسافران مشاهده کرده اند. به دنبال این اتفاق، کادر پرواز و مسؤولان فرودگاه آمستردام حالت فوق العاده امنیتی اعلام می کنند.

یکی از مسافران به نام آدم روبسون 21 ساله که در کنار این فرد نشسته بود در این باره گفت: این مرد با آرامش در کنار من نشسته بود. هیچ علامتی از سوء ظن نسبت به وی مشاهده نکردم . او فرد مؤدبی بود. وی در حال نگارش مطالبی به دو زبان عربی و انگلیسی در لپ تاپ خود بود.

پس از گفتگو با این مرد، مشخص می شود او یک دانشجوی ایرانی مقطع فوق لیسانس در دانشگاه تینسیه آمریکاست که برای دیدار با همسرش به آمستردام هلند آمده است. همسر این فرد در آمستردام مشغول تحصیل است.

این دانشجوی ایرانی مشغول تایپ به زبان فارسی و انگلیسی بوده است اما به دلیل مشابهت رسم الخط دو زبان، دانش آموزان فکر می کردند وی در حال تایپ عربی است.

به دنبال این اتفاق، به دانش آموزان اجازه داده شد از هواپیما پایین بیایند. تعداد این دانش آموزان 45 نفر و سن آنها حدود 15 تا 16 ساله از مدرسه ای در نورثمبرلاند بوده است.

این دانش آموز قبل از آغاز پرواز موضوع را به مهماندار اطلاع می دهد ولی مهماندار بی توجهی می کند. این پرواز به دلیل اصرار دانش آموزان به خروج از هواپیما 2 ساعت با تاخیر مواجه شد زیرا آنها معتقد بودند فردی که در حال نگارش متنی با حروف عربی است یک تروریست است. آنها اصرار داشتند از هواپیما خارج و با پرواز دیگری سفر کنند.

سخنگوی شرکت هواپیمایی در این باره گفت: می توانم تایید کنم که این پرواز به سمت شهر نیوکسل به دلیل پافشاری تعدادی از دانش آموزان برای ترک هواپیما و سفر با پرواز دیگری، با تاخیر انجام شد.

به گزارش عصر ایران، وی افزود: این پرواز 2 ساعت و 20 دقیقه به دلیل بررسی و تحقیق درباره این ماجرا تاخیر داشت. دانش اموزان از این هواپیما پایین آمدند و بدون پرداخت هزینه اضافه با پرواز دیگری سفر خود را انجام دادند. به دانش اموزان در پایین آوردن بار خود نیز کمک شد.

اخبار حوادث - نامه نیوز