اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

دفاع تمام قد شمقدری از پروژه میلیاردی "لاله"


این فیلم تجربه‌ای جدید است. فیلم‌هایی خارج از کشور بر علیه ما به زبان انگلیسی با بازیگران خارجی ساخته می‌شود ما نیز احساس کردیم که بدین گونه عمل کنیم و در داخل کشور چنین فیلمی بسازیم.

خبرگزاری مهر: رئیس سازمان سینمایی در نخستین واکنش رسمی پیرامون پروژه سینمایی "لاله" به کارگردانی اسدالله نیک‌نژاد، ضمن تأیید اختصاص بودجه 5 میلیاردی، این فیلم را تجربه‌ای جدید برای سینمای ایران در عرصه بین‌المللی توصیف کرد.

 جواد شمقدری رئیس سازمان سینمایی در جمع خبرنگاران با اشاره به پروژه میلیاردی "لاله" تصریح کرد: این فیلم تجربه‌ای جدید است. فیلم‌هایی خارج از کشور بر علیه ما به زبان انگلیسی با بازیگران خارجی ساخته می‌شود ما نیز احساس کردیم که بدین گونه عمل کنیم و در داخل کشور چنین فیلمی بسازیم.

وی در پاسخ به شائبه‌هایی که پیرامون رقم اعلام شده برای این پروژه بوجود آمده هم ضمن تأیید این رقم تأکید کرد: برای ساخت چنین پروژه‌ای در سطح بین‌المللی لازم بود از حضور بازیگران خارجی استفاده کنیم. وقتی هم که وارد عرصه بین‌المللی می‌شوید قطعا یک صفر جلو بودجه‌تان می‌آید.

 رئیس سازمان سینمایی  در بخش دیگری از گفت‌وگویش با خبرنگاران با اشاره به تغییرات در مدیریت زیرمجموعه‌های سازمان سینمایی همچون بنیاد فارابی گفت: ما در آستانه فعالیت‌های سازمان سینمایی هستیم. ممکن است هر شخصی جایش تغییر کند. طبق صحبت‌ها و نشست‌هایی که با وزیر ارشاد داشتیم، برنامه‌ریزی‌هایی را انجام دادیم. در آینده نزدیک تغیرات را اعلام می‌کنیم و مدیران جدید معرفی می‌شوند. البته ممکن است همه جدید نباشند، بلکه عنوان آنها جدید باشد.

وی همچنین درباره طرح اکران ویژه رمضان هم گفت: شب‌های رمضان فرصت خوبی است اگر بتوانیم این طرح را هماهنگ کنیم و طبق سال‌های گذشته در یک تایم بیشتر فیلم را اکران کنیم. این برنامه توسط اداره نظارت و ارزشیابی و شورای صنفی نمایش پیگیری می‌شود.

شمقدری درباره حضور نماینده حوزه هنری با توجه به درخواست مومنی‌شریف در شورای پروانه ساخت و نمایش عنوان کرد: شما می‌توانید چنین در خواست یا پیشنهادی داشته باشید. ماموریتهای حاکمیتی قابل واگذاری نیست. شوراهای پروانه ساخت و نمایش بر اساس آئین‌نامه هیات وزیران کار خود را انجام می‌دهند. هر تغییری در این شوراها باید در هیات وزیران مطرح و به تایید برسد.

وی تاکید کرد: بعضی‌ها دنبال چالش‌های جدید هستند. اما بنده باز هم تاکید می‌کنم اعضای خانه سینما منحله این‌بار به داخل حوزه هنری رسوخ کرده‌اند.

شمقدری درباره حضور در برنامه سینمایی "هفت" در این هفته هم تاکید کرد: در حال صحبت کردن هستیم. این حق ما است که به برنامه هفت برویم، شاید از این حق انصراف دهیم و شاید هم برویم.

شمقدری در ارتباط با زمان برگزاری جشنواره فیلم کودک‌ونوجوان گفت: این جشنواره 16 مهرماه همزمان با روز جهانی کودک برگزار خواهد شد.

وی در پایان درباره وضعیت طرح اکران مخاطب خاص گفت: اکران مخاطب خاص که سال گذشته توسط محمد درمنش انجام شد نکات مثبت و منفی داشت. امیدوارم به زودی در جلسه‌ای به جمع‌بندی در این زمینه برسیم و به شیوه متفاوت امسال هم این طرح را اجرا کنیم.  


ویدیو مرتبط :
دفاع نیوشا ضیغمی از دستمزد میلیاردی محمدرضا گلزار

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

مرگ ببر روسی به پروژه 5 میلیاردی پایان داد



مرگ ببر روسی به پروژه 5 میلیاردی پایان داد

 

به گزارش فارس، ببر نر سیبری كه اردیبهشت امسال به ایران وارد شد حاصل تفاهم‌نامه مشترك سازمان محیط زیست ایران و روسیه بود برای احیای نسل منقرض شده "ببر مازندران ".

 

محیط زیست برای ورود 2 قلاده ببر از سیبری پروژه‌ای را تعریف كرد كه رئیس سازمان محیط زیست بودجه مورد نیاز برای آن را 5 میلیارد تومان اعلام كرد.

ببرهای روسی كه مسئولان سازمان محیط زیست آن‌ها را به چشم قهرمانان زنده كردن یك نسل منقرض شده می‌دیدند، به چشم كارشناسان حیات وحش تنها حیواناتی دست‌آموز و غیروحشی بودند كه پس از گذشت 8 ماه از انتقال آن‌ها به ایران (باغ وحش پارك ارم تهران) با مرگ ببر نر، پیش‌بینی‌های كارشناسان حیات وحش درست از آب درآمد و ببر نر با یك "بیماری " جان داد، "ایدز گربه‌سانان "، "مشمشه " و شاید بیماری ناشی از خوردن "گوشت خر ".

ببر نری كه صبح روز پنجشنبه (9 دی) در باغ وحش پارك ارم جان داد همان ببری بود كه محمدباقر صدوق، معاون محیط طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست، اول خردادماه اعلام كرد: "ببر نر از دیدن تصویر خود در استخر وحشت زده می‌شود. "

با فرض اینكه سازمان محیط زیست قادر است از "ببر سیبری " برای ما "ببر مازندران " احیا كند آیا سرمایه‌گذاری 5 میلیارد تومانی روی ببر "غیرطبیعی " كه حتی از دیدن تصویر خودش هم وحشت می‌كند، منطقی است؟ آیا بهتر نبود ببرهایی كه سازمان محیط زیست در مقابل ارائه 2 قلاده پلنگ به روسیه، تحویل گرفته است كمی كارشناسی‌شده انتخاب می‌شد تا با كمترین ناملایمت محیطی از پای درنیاید؟ موضوعی كه معاون محیط طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست یك ماه پس از ورود این ببرها به آن اشاره كرد: " ببر ماده از جنگل گرفته شده است ونسبت به ببر نر وحشی است ". یعنی ببر نر از كجا آمده است غیر از این است كه در محیطی "پاستوریزه " رشد پیدا كرده و آسیب‌پذیر است؟

حساسیت و آسیب‌پذیری كه بالاخره پنجشنبه هفته گذشته با مرگ این ببر نر علنی شد.

پیش‌بینی موفقیت 100 درصدی طرح به كجا انجامید؟

--------------------------------------------------------------------

هوشنگ ضیائی؛ مسئول پروژه احیای ببرهای مازندران پیش‌بینی می‌كرد كه پروژه احیای ببرهای مازندران از ببرهای سیبری 100 درصد به موفقیت بینجامد. ضیائی معتقد بود: "در صورتی كه همه حمایت كنند و با توجه به اقدامات رئیس سازمان حفاظت محیط زیست، پیش‌بینی می‌كنم 100 درصد طرح با موفقیت انجام شود. "

وی با اشاره به این كه‌ ببرها در 5 سالگی می‌توانند جفت‌گیری كنند، امیدوار بود "ببرهای سیبری 2 سال دیگر بچه‌دار ‌شوند. "

این در حالی‌است كه اسماعیل كهرم، دكترای حیات وحش و كارشناس بین‌المللی حیات وحش از همان روز اول انتقال این ببرها به ایران اعلام كرد: " ژن ببر مازندران 100 درصد احیا نمی‌شود. "

به گفته وی این ببرها در "اسارت " رشد كرده‌اند و سازمان محیط زیست می‌خواهد از آن‌ها ببر مازندران را احیا كند در حالی كه ببر در قفس و اسارت احیا نمی‌شود و اگر حیوانی در قفس افتاد دیگر وحشی نیست. گونه‌های جانوری وحشی باید حداقل هفته‌ای دو شكار به شكل طبیعی داشته باشند كه ما در ایران جایی نداریم كه دو قلاده ببر را به صورت طبیعی نگه داریم تا بتوانند به شكل طبیعی تغذیه كنند.

این دكترای حیات‌وحش معتقد است: " اقدام سازمان محیط زیست در انتقال ببرهای سیبری به ایران در سطح باغ‌وحش‌ها است نه در حد یك سازمان محیط زیست. "

ایران در ابتدای قرن بیستم یعنی 110 سال پیش 8 گونه ببر داشت كه 3 گونه از آنها كاملاً منقرض شد و یكی از این 3 گونه ببر مازندران یا همان ببر هیركانی بود، در نتیجه ببر مازندران در همان سال برای همیشه منقرض شد. اینكه می‌گویند ببر "آمور " شبیه ببر "مازندران " است درست است اما همه ببرها هم‌خانواده و شبیه هم هستند و مهم این است كه ژن و نژاد آنها متعلق به كدام منطقه است.

میانكاله؛ خانه‌ای كه به عمر ببر‌ نر كفاف نداد

---------------------------------------------------------

میانكاله، منطقه تحت حفاظت محیط زیست در استان گلستان قرار بود زیستگاه این 2 ببر وارداتی شود. زیستگاهی كه با دست دست كردن محیط زیست به عمر ببر نر كفاف نداد.

به گفته محمدی‌زاده؛ معاون رئیس‌جمهور و رئیس سازمان محیط زیست 5 میلیارد تومان بودجه برای فراهم‌كردن شرایط زیست ببرها مورد نیاز بود، بودجه‌ای كه آن‌قدر تأمین نشد تا ببر نر مرد.

ضیائی؛ مدیر پروژه احیای ببر مازندران از میانكاله تحت عنوان "آغل " یاد می‌كند چون این منطقه نه تنها امكانات اولیه زیست جانوران را ندارد بلكه پوشش گیاهی آن هم توسط دام‌های موجود در این منطقه از بین رفته است و دامداران منطقه حتی علوفه را نیز از بیرون از این منطقه تهیه می‌كنند.

منطقه‌ای كه اگر قرار بود ببرها در آن رهاسازی شوند یا باید گرازهای منطقه خوراك ببرها می‌شدند یا مرال‌هایی كه انسان‌ها در آنجا رهاسازی می‌كردند.

قرار بود برای احیای ببر مازندران 35 كیلومتر آخر جزیره میانكاله آماده‌سازی شود.

صدوق؛ معاون محیط طبیعی سازمان محیط زیست در رابطه با تناقض‌های موجود درباره میزان وسعت زیستگاه اختصاص داده شده به ببرهای وارداتی، گفته است: فضایی كه در حال آماده شدن است 10 هكتار است، اما در آینده تغییر خواهد كرد و تمام جزیره میانكاله به ببرهای وارداتی اختصاص داده می‌شود.

احساس حقارتی كه نتیجه‌اش "مرگ ببر " شد

------------------------------------------------------------

معاون محیط طبیعی سازمان محیط زیست با انتقال ببرها به ایران اعلام كرد: " اگر بالای میلیارد‌ها تومان در این زمینه سرمایه‌گذاری شود ارزش دارد؛ زمانی كه در فرودگاه روس‌ها ببرها را با امكانات بسیار بالایی آوردند و پلنگ‌ها را بردند، احساس حقارت كردیم. در روسیه برای این‌گونه تحقیقات سرمایه گذاری می‌شود و مسئولانشان توجه زیادی به این امر دارند. "

آیا بهتر نبود درباره پروژه‌ای كه مسئولان محیط زیست این‌قدر به ارزش آن واقف هستند و كمبود امكانات داخلی را می‌بینند، كمی دقت نظر بیشتری به خرج داده می‌شد و 8 ماه این 2 قلاده ببر در حداقل امكانات یك باغ وحش رها نمی‌‌شدند كه حالا پس از مرگ یكی از این ببرها مسئولان محیط زیست و باغ وحش پارك ارم به دنبال مقصر بگردند و دلایلی را مطرح كنند كه همان هم‌زدن بیشتر قضایا است كه كوتاهی مسئولان روشن‌تر می‌شود.

معاون محیط طبیعی سازمان محیط زیست از همان ابتدای ورود ببرها به ایران اعلام كرد كه "كارشناسان داخلی تجربه نگهداری از ببرها را ندارند و از تجربه‌ روس‌ها در این زمینه بهره می‌بریم. " با مرگ ببر نر همه به دنبال نوع بیماری هستند كه ببر به آن دچار شده است و كسی از تجربه روس‌ها در نگهداری ببرها نمی‌پرسد، آیا زیستگاه موقت ببرها مورد بازرسی این كارشناسان قرار نگرفته است؟ اگر قرار بود ببر نر پس از 8 ماه بمیرد یعنی كارشناسان ایرانی به این نتیجه نمی‌توانستند برسند؟

4توله ببر سیبری ادامه‎دهنده راه ببرهای وارداتی در ایران

--------------------------------------------------------------------------

در حالی‌كه گمانه‌زنی‌ها درباره مختومه‌شدن پرونده احیای ببر مازندران در ایران با مرگ ببر نر سیبری قوت گرفته است، طبق تفاهم‌نامه سازمان محیط زیست بر اساس گفته‌های معاون محیط طبیعی سازمان محیط زیست روسیه 4 توله ببر دیگر را به ایران می‌فرستد.

ببرهایی كه حداقل دو گزینه برای ورود آنها باید مورد توجه قرار گیرد، وحشی بودن و شناسنامه سلامت.

مرگ ناشی از "ایدز "، "گوشت خر " و "مشمشه "

-------------------------------------------------------------

با مرگ ببر نر سازمان محیط زیست اعلام كرد كه ببر بیماری "مشمشه " داشته است، یك بیماری باكتریایی مسری خطرناك كه اغلب سبب ابتلای تك‎سمی‌ها می‌‌شود. این بیماری مشترك بین انسان و حیوان، به شدت كشنده است.

به گفته محمدباقر صدوق؛ معاون محیط طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست بیماری "مشمشه " در باغ وحش ارم تهران شیوع پیدا كرده است كه به گربه‌سانان منتقل می‌شود.

اگر واقعاً ببر نر مبتلا به این بیماری باشد علاوه بر جانوران باید تمام افرادی كه در باغ وحش ارم هستند نیز در قرنطینه نگهداری شوند چون این بیماری بین انسان و حیوان مشترك است. این در حالی است كه مسئولان باغ وحش ارم و سازمان محیط زیست امروز جلسه مشتركی درباره بررسی علت مرگ ببر دارند.

امیر الهامی؛ مدیر باغ وحش پارك ارم تهران معتقد است: در زمان تحویل این 2 قلاده ببر سیبری به باغ وحش ارم، سازمان محیط زیست هیچ شناسنامه سلامتی را تحویل باغ وحش نداده و تنها به یك برگه واكسینه شدن ببرها كفایت كرده است.

به گفته وی سازمان محیط زیست قرار بود از باغ وحش پارك ارم تنها به عنوان یك زیستگاه موقتی یك تا 2 ماهه استفاده كند اما این یك ماه و 2 ماه تبدیل به 4 ماه، 6 ماه و در نهایت 8 ماه شد كه بالاخره هم این "ببر نر سیبری " مرد.

مدیر باغ وحش پارك ارم تهران درباره اقدامات دامپزشكی درباره این 2 قلاده ببر سیبری می‌گوید: تمام اقدامات دامپزشكی این 2 قلاده ببر به‎عهده خود سازمان محیط زیست بود و باغ وحش تنها محل زندگی این ببرها بود و ما هیچ مسئولیتی نداشتیم.

الهامی ادامه می‌دهد: ببرهای سیبری در باغ وحش كاملا جدا از دیگر جانوران نگهداری می‌شدند به طوری‌كه محل نگهداری هر قلاده ببر هم جدا از ببر دیگر بود.

مدیر باغ وحش پارك ارم تهران یادآور می‌شود: دامپزشك خود محیط زیست زمانی كه ببر را مورد معاینه قرار داد تست FIV گرفت كه همان "ایدز گربه‎سانان " محسوب می‌شود این یكی از احتمالات بود از سوی دیگر تشخیص بیماری را داد كه ناشی از مصرف "گوشت خر " است.

آنها اعلام كرده‌اند كه ببر این بیماری را از شیرهای باغ وحش گرفته است در حالی‌كه شیرهای باغ وحش بعد از ابتلای ببر به بیماری مبتلا به این بیماری شده‌اند پس ما هم می‌توانیم بگوییم كه شیرهای باغ وحش ارم از آن ببر سیبری بیماری گرفته‌اند.

ببری كه در سردخانه پارك پردیسان آرام گرفته است

----------------------------------------------------------------

در حالی‌كه مسئولان سازمان محیط زیست از بالاترین رده امروز (شنبه) جلسه‌ای را با مسئولان باغ وحش پارك ارم و دامپزشكی برگزار كرده‌اند تا بالاخره علت مرگ ببر نر را متوجه شوند، لاشه ببر نر در سردخانه پارك پردیسان آرام گرفته است. لاشه‌ای كه اگر زنده بودن آن برای سازمان محیط زیست افتخاراتی را علی‌رغم صرف میلیاردها تومان هزینه به همراه داشت شاید در صورت بیمار نبودن بتواند برای محیط زیست درآمدزا باشد.

علت مرگ ببر نر روسی ساعت 14 امروز توسط محمدباقر صدوق؛ معاون محیط طبیعی سازمان محیط زیست در نشست خبری اعلام خواهد شد.../فارس