اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

در سال چند میلیارد دلار برای واردات گوشی همراه خرج می شود؟ / بررسی آمار واردات تلفن همراه



واردات گوشی همراه, تلفن همراه, گوشی تلفن همراه

در سال چند میلیارد دلار برای واردات گوشی همراه خرج می شود؟ / بررسی آمار واردات تلفن همراه

بر اساس یک محاسبه ساده می توان نتیجه گرفت در سال 1 میلیارد و 700 میلیون دلار ارز جهت تامین سالیانه تلفن همراه از کشور خارج می شود.

اگر تا اواخر همین دهه 70 تلفن همراه یک کالای ویژه به حساب می آمد که تعداد قابل توجهی از آن بی بهره بودند این روزها دیگر گوشی تلفن همراه تقریبا در دست تمامی شهروندان مشاهده می شود. از سوی دیگر امکانات پیشرفته ای که روی گوشی تلفن همراه نصب می شود از این کالا ابزاری ساخته است که بخش مهمی از اطلاعات هر شهروندی در آن قرار می گیرد و دیگر صرفا از یک گوشی تلفن همراه برای برقراری ارتباط تلفنی خارج شده است. اما سوالی که شاید در این میان وجود داشته باشد این است که سالانه چه میزان ارز برای خرید گوشی تلفن همراه صرف می شود. بی تردیدیکی از کالا هایی که در قبال آن ارز قابل توجهی از کشور خارج می شود به « تلفن همراه » ارتباط پیدا می کند.

بر اساس گفته های  وحید صدوقی ، مدیر عامل همراه اول در چهاردهمین روز سال گذشته این شرکت 43 میلیون و پانصد هزار سیم کارت دائمی و اعتباری واگذار کرده است: «  همراه اول 43 میلیون و پانصد هزار سیم کارت دائمی و اعتباری واگذار کرده که همزمان با تحویل سال نو 32 میلیون سیم کارت در شبکه فعال است. »

از سوی دیگر در روزهای پایانی سال گذشته و بر اساس اعلام سیفیسودابنگوا، مدیر اجرایی شرکت MTN تعداد مشترکان شرکت در ایران با 4 میلیون افزایش به 34 میلیون 600 هزار نفر رسید.  

اگر فرض را بر این بگیریم که عمر متوسط یک تلفن همراه با تغییرات پی در پی فناوری حداکثر سه سال در نظر گرفته شود، کل مشترکان فعال شبکه تلفن همراه را جهت اطمینان گرد کنیم و در مجموع 60 میلیون نفر در نظر بگیریم و قیمت خرید عمده فروشی یک دستگاه تلفن همراه را 85 دلار در نظر بگیریم ایران سالیانه حداقل به تعداد 20 میلیون دستگاه تلفن همراه نیاز دارد.

حال اگر 20 میلیون دستگاه تلفن همراه را در قیمت فرضی هر عدد ( 85 دلار ) ضرب کنیم شاهد خواهیم بود که در سال 1 میلیارد و 700 میلیون دلار ارز جهت تامین سالیانه تلفن همراه از کشور خارج می شود.

البته این حداقل فرضیات است و تلفن های همراه هوشمند جدید به مراتب ارزش بیشتری از این فرضیات دارند..../خبر آنلاین


ویدیو مرتبط :
35 میلیارد دلار صادرات، 38 میلیارد دلار واردات

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

کاهش واردات گوشی تلفن همراه


رکود اقتصاد ایران سبب شد که حتی بازار تلفن‌های همراه هم خالی از مشتری شود و براساس اعلام رسمی شاهد کاهش واردات 13 میلیون دلاری گوشی تلفن همراه در کشور باشیم.

خبرگزاری ایلنا: رکود اقتصاد ایران سبب شد که حتی بازار تلفن‌های همراه هم خالی از مشتری شود و براساس اعلام رسمی شاهد کاهش واردات 13 میلیون دلاری گوشی تلفن همراه در کشور باشیم.

بنابر آمار منتشر شده توسط گمرک جمهوری اسلامی ایران در نیمه اول امسال ۱۲ میلیون و ۶۰۰ هزار دلار گوشی وارد کشور شده است درحالی‌که در همین بازه زمانی در سال گذشته میزان واردات آن ۲۶ میلیون دلار بوده است.

مطابق این آمار میزان واردات تلفن همراه ۵۲ درصد نسبت به سال گذشته کاهش داشته است که این نشان از پایین آمدن میزان خرید و فروش در این صنف است.

هرچند رئیس اتحادیه لوازم الکترونیکی و تلفن همراه، قاچاق را نیز یکی از علل اصلی کاهش واردات می‌داند.

ابراهیم درستی در گفتگو با ایلنا؛ با تائید رکود در بازار، قاچاق را نیز عامل تقویت‌کننده این کاهش دانسته و می‌افزاید: با اجرای قوانین گمرکی جدید و گرفتن عوارض مختلف بازار قاچاق این محصول از رونق خاصی برخوردار شده است به طوری‌که الان کمتر واردکننده‌ای به دنبال واردات قانونی، مخصوصا واردات گوشی‌های گرانقیمت می‌رود.

وی عوارض ۷ درصدی را برای این کالا را زیاد دانست و گفت: اگر دولت به دنبال کاهش قاچاق است باید در این تعرفه تجدیدنظر کند.

وی درخصوص لوازم جانبی گوشی‌های همراه گفت: برعکس گوشی‌های همراه این بازار از رونق مناسبی برخوردار است و به همین جهت اکثر فروشندگان تلفن همراه اقدام به فروش سایر لوازم جانبی و حتی تعمیرات نیز می‌کنند.

 فروشندگان نیز ناراضی از وضعیت بازار هستند. دباغ از مغازه‌داران پاساژ علاء الدین در مورد کسب و کار خود می‌گوید: قبلا موبایل مانند لباس برای مردم بود و سعی می‌کردند جدید‌ترین گوشی موجود در بازار را خریداری کنند اما بیشتر از یکسال هست که خریداران با احتیاط بیشتری به خرید گوشی اقدام می‌کنند به طوریکه بیشترین میزان معامله در بازار در قسمت گوشی‌ها ارزان قیمت کره‌ای و چینی است که والدین برای فرزندانشان خریداری می‌کنند.

وی بابیان اینکه در صورت ادامه وضع موجود کار کردن برای ان‌ها سخت می‌شود؛ گفت: مدتهاست که داریم سر به سر یا از جیب پول اجاره و سایر هزینه‌ها را می‌دهیم و اگر فروش لوازم جانبی مانند قاب و شارژر و تعمیرات نبود خیلی وقت پیش مجبور به تغییر شغل می‌شدیم.

وی علت اصلی رکود بازار را زیاد شدن مغازه‌های فروش موبایل و کاهش درآمد مردم دانست و گفت: مردمی که درآمد دارند می‌ترسند پول خود را هزینه کنند و ترجیح می‌دهند پول خود را برای روز مبادا در بانک بگذارند این یعنی مردم به وضعیت اقتصادی کشور اعتماد ندارند و انرا با ثبات نمی‌دانند.

رکود اقتصاد که حاصل از انضباط سیاست‌های پولی و مالی دولت برا کنترل تورم بوده است اکنون بعد از ۲ سال سبب شده که بازار خرد کشور نیز دچار رکود شود.