اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

خطرناک‌ترین شهرهای جهان و رتبه تهران


در گزارشی تازه بر پایه داده‌های علمی، مناطق بزرگ شهری جهان از نظر آسیب‌پذیری در برابر بلاهای طبیعی رده‌بندی شده‌اند. خطرناک‌ترین مناطق، کلان‌شهرهای مناطق ساحلی قاره آسیا هستند. نام تهران در میان 10 شهر خطرناک جهان است.

ایسنا: در گزارشی تازه بر پایه داده‌های علمی، مناطق بزرگ شهری جهان از نظر آسیب‌پذیری در برابر بلاهای طبیعی رده‌بندی شده‌اند. خطرناک‌ترین مناطق، کلان‌شهرهای مناطق ساحلی قاره آسیا هستند. نام تهران در میان 10 شهر خطرناک جهان است.

معروفترین و بزرگترین سکونتگاه‌های بشر مدرن، خطرناک‌ترین آن‌ها هم هست؛ گرچه باور این نکته سخت است اما حقیقت این است که بسیاری از افراد در کشورهای پیشرفته و شهرهایی با استاندارد بالای زندگی، بر روی یک بمب ساعتی زندگی می‌کنند و اصلا هم از این مسأله احساس خطر نمی‌کنند.

بر پایه‌ گزارش شرکت بیمه اتکایی سویئس، (سوئیس ره - Swiss Re) این شهرها هر کدام به دلیلی در زمره پرریسک‌ترین شهرها برای زندگی طبقه‌بندی شده‌اند.

رتبه 1: شهرهای توکیو و یوکوهاما

به گزارش دویچه وله و بر پایه گزارش محققان موسسه شرکت «سوییس ره»، مخاطرات طبیعی 57.1 میلیون انسان را در این دو شهر تهدید می‌کنند که در این میان خطر زلزله از دیگر فجایع طبیعی بیشتر است.

رتبه 2: مانیل

مانیل پایتخت فیلیپین در ساحل شرقی خلیج مانیل و در مصب رودخانه پاسیگ واقع شده است. 34.6 میلیون نفر ساکن این شهر و حومه آن را خطر زمین‌لرزه تهدید می‌کند. دومین فاجعه طبیعی که می‌تواند زندگی مردم این منطقه را به مخاطره بیندازد، طوفان است و پس از آن خطر سیل.

رتبه 3: مصب رودخانه مروارید

کلان‌شهرهای هنگ‌کنگ، ماکاو و کانتون در پای‌رود رودخانه مروارید (Pearl River) واقع شده‌اند. در جنوب چین 34.5 میلیون نفر زندگی می‌کنند که برای آنها طوفان بزرگترین تهدید‌کننده در میان فجایع طبیعی به شمار می‌رود. سیل دیگر بلای طبیعی است که پس از طوفان زندگی مردم این منطقه را تهدید می‌کند. در سراسر جهان 157 میلیون انسان در معرض خطر طوفان قرار دارند.

رتبه 4: اوزاکا

در منطقه پیرامون شهرهای اوزاکا و کوبه در ژاپن مجموعاً 32.1 میلیون نفر زندگی می‌کنند. بزرگترین خطری که این جمعیت را تهدید می‌کند، زمین‌لرزه است و پس از آن، طوفان و سپس خطر سیل.

رتبه 5: جاکارتا

پایتخت اندونزی بر روی مصب رود سیلیونگ در جزیره پرجمعیت جاوا ولقع شده است. در پرجمعیت‌ترین شهر اندونزی زندگی 27.7 میلیون نفر را خطر زمین‌لرزه تهدید می‌کند. سیلاب دومین خطری است که احتمال آن پس از زلزله بسیار بالاست.

رتبه 6: ناگویا

در ناگویا، سومین شهر مهم اقتصادی ژاپن، 22.9 میلیون نفر در معرض خطر زمین‌لرزه، طوفان و سیل قرار دارند. در گزارش Swiss Re آمده است که رشد و گسترش شهرها خطر آسیب‌پدیری جمعیت بالقوه تحت تأثیر بلایای طبیعی را بیشتر می‌کند. بر اساس پیش‌بینی سازمان ملل متحد تا سال 2050 میلادی بیش از دو سوم جمعیت زمین شهرنشین خواهند بود.

رتبه 7: کلکته

در سومین شهر بزرگ هند از نظر تراکم جمعیت که بر روی مصب رودخانه گنگ واقع شده، بزرگترین خطری که جان و زندگی مردم را تهدید می‌کند، خطر سیل است. 17.9 میلیون انسان در معرض خطر سیل قرار دارند.

رتبه 8: شانگهای

در چین در منطقه‌ای که در مصب رودخانه یانگ تسه کیانگ واقع شده است، 16.7 میلیون انسان در معرض خطر سیلاب قرار دارند. سیل، بزرگترین خطر برای انسان در سراسر جهان محسوب می‌شود و در سراسر جهان زندگی 379 میلیون انسان را تهدید می‌کند.

رتبه‌ 9: لس آنجلس

در این شهر بیش از 16 میلیون انسان در معرض مخاطرات طبیعی و بیش از همه در معرض خطر زلزله قرار دارند. لس آنجلس تنها شهر غیرآسیایی است که از نظر جمعیت بالقوه تحت تأثیر زلزله، در میان 10 شهر آسیب‌پذیر جهان قرار گرفته است.

رتبه 10: تهران

بر پایه گزارش شرکت بیمه اتکایی سوئیس، سوئیس ره (Swiss Re) تهران با 15.6 میلیون جمعیت، دهمین شهر دنیا از نظر آسیب‌پذیری در برابر بلایای طبیعی است. این شهر بر اساس شاخص «جمعیت بالقوه تحت تأثیر زلزله» ششمین شهر آسیب‌پذیر جهان به شمار می‌رود.


ویدیو مرتبط :
شیر(حیوان خطرناک)در میدان اصلی یکی از شهرهای ایران

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

رتبه تهران در بین آلوده‌ ترین‌ شهرهای جهان


سازمان بهداشت جهانی می‌گوید: شاخص آلودگی تهران (که ترکیبی از معیارهای بررسی آلودگی هوا و آب است) در نیمه اول سال 2014 میلادی نسبت به سال 2013 میلادی کاهش یافته و سبب شده تا پایتخت ایران در فهرست آلوده‌ترین شهرهای دنیا هشت رتبه پایین بیاید.

اقتصاد نیوز: سازمان بهداشت جهانی می‌گوید: شاخص آلودگی تهران (که ترکیبی از معیارهای بررسی آلودگی هوا و آب است) در نیمه اول سال 2014 میلادی نسبت به سال 2013 میلادی کاهش یافته و سبب شده تا پایتخت ایران در فهرست آلوده‌ترین شهرهای دنیا هشت رتبه پایین بیاید.

به نقل از سازمان بهداشت جهانی،  در نیمه اول سال 2014 میلادی شاخص آلودگی در شهر تهران برابر با 86.84 بود و تهران از نظر این شاخص ترکیبی که نشان دهنده آلودگی هوا و آب است، در جایگاه بیست‌وهفتمین شهر آلوده دنیا قرار داشت. این در حالی است که در رده بندی این سازمان در سال 2013 میلادی، تهران به عنوان نوزدهمین شهر آلوده دنیا معرفی شده بود و شاخص آلودگی در این شهر برابر با 89.90 بود و از شهر پکن در چین هم الوده تر بود.

دلیل اصلی کاهش شاخص آلودگی تهران در نیمه اول سال 2014 میلادی را می توان تنزل سطح آلودگی هوا در این شهر دانست؛ اگرچه هنوز هم این شهر در میان شهرهای آلوده دنیا جای دارد که آسیب‌های جدی آن سلامتی مردم را تهدید می‌کند.

سازمان بهداشت جهانی دومین شهر آلوده ایران در نیمه اول سال 2014 میلادی را مشهد دانسته و تاکید کرده این شهر سی‌ویکمین شهر آلوده در دنیا است. شاخص آلودگی این شهر برابر با 85.86 بوده است.

در این مطالعه که 299 شهر دنیا از نظر آلودگی مورد مطالعه قرار گرفته بودند، سومین شهر آلوده ایران شیراز و چهارمین شهر آلوده اصفهان ایران معرفی شد. شیراز در سال 2013 میلادی به عنوان پنجاه‌ونهمین شهر آلوده دنیا و دومین شهر آلوده ایران معرفی شده بود. در این سال شاخص آلودگی در این شهر برابر با 76.01 بود و شهر اصفهان با داشتن شاخص آلودگی 75.29 سومین شهر آلوده ایران در سال 2013 میلادی بود.