اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

خبر تاسف‌بار درباره زنان و مردان 2 استان


رئیس مرکز تحقیقات سرطان با اشاره به وضعیت استان های کشور در خصوص ابتلا به سرطان خاطرنشان کرد: بیشترین استانی که زنان آن مبتلا به سرطان هستند، استان یزد و بیشترین استانی که مردان آن درگیر بیماری سرطان می شوند استان مرکزی است.

خبرگزاری مهر: دکتر اسماعیل اکبری در نشست خبری پیش از ظهر امروز با تأکید بر اینکه سرطان شایع ترین و بدترین مرگ ها است، افزود: سالانه 85هزار بیمار سرطانی جدید در کشور داریم که بر طبق آمار 55.5 درصد مرد و 44.5 درصد از میان زن ها هستند.

رئیس مرکز تحقیقات سرطان با بیان اینکه 132نفر در هر 100هزار نفر مرد، سالانه مبتلا به سرطان می شوند، اظهار داشت: این میزان در میان زنان 123نفر در هر 100هزار زن است.

وی خاطرنشان کرد: روند ابتلا به سرطان ها در کشور ما بیشتر از سایر کشورها است.

استانهای سرطان خیز

اکبری با اشاره به وضعیت استان های کشور در خصوص ابتلا به سرطان خاطرنشان کرد: بیشترین استانی که زنان آن مبتلا به سرطان هستند، استان یزد و بیشترین استانی که مردان آن درگیر بیماری سرطان می شوند استان مرکزی است.

شایعترین سرطانهای مردانه و زنانه

به گفته وی سرطان سینه شایع ترین سرطان در میان زنان و سرطان پروستات شایع ترین سرطان در میان مردان است.

کشنده ترین سرطان

وی همچنین با تأکید بر اینکه سرطان معده کشنده ترین نوع سرطان است، یادآور شد: میزان بروز این سرطان در کشور کم است که در نتیجه مداخلات بهداشتی انتظار داریم در 10 سال آینده نیز از ارقام کنونی کمتر شود.

این محقق در عین حال با تأکید بر اینکه میزان ابتلا به سرطان روده و کلورکتال در کشور رو به افزایش است، اضافه کرد: بر اساس تحقیقات در چند سال آینده سرطان دهانه رحم و تخمدان در زنان به بالاترین رقم خواهد رسید.

وضعیت تحقیقات سرطان در ایران

اکبری همچنین با اشاره به وضعیت تحقیقات در کشور در زمینه سرطان خاطرنشان کرد: در سال جاری بالاترین رقم سطح مقالات در حوزه سرطان را داشتیم که تقریباً بدون بودجه دولتی این تحقیقات اجرایی شده است.

توسعه قطب درمانی سرطان در کشور

رئیس مرکز تحقیقات سرطان از 3 اقدام مهم در زمینه توسعه مراکز درمانی سرطان در کشور خبر داد و گفت: با همکاری یکی از خیرین با مبلغی بالغ بر 100 میلیارد تومان اقدام به بازسازی بیمارستان شهدای تجریش خواهد شد.

وی راه اندازی بزرگ ترین قطب درمانی سرطان در جنوب غربی تهران از دیگر اقدامات نام برد و خاطرنشان کرد: این قطب درمانی در قالب یک بیمارستان در منطقه یافت آباد تأسیس خواهد شد علاوه بر این اقدام به راه اندازی مرکز خیریه در منطقه نوبنیاد خواهیم کرد.

کمک خیرین برای توسعه تحقیقات سرطان

اکبری همچنین با اشاره به حمایت های خیرین به بیماران مبتلا به سرطان یادآور شد: مؤسسه خیریه که از سوی مجید کاشانی راه اندازی شده است اعلام آمادگی کرده که کلیه هزینه های مربوط به تحقیقات، پژوهش و چاپ کتاب های علمی در حوزه سرطان را بر عهده خواهد گرفت.

اکبری با اشاره به تغییر رفتار و توجه به معنویات برای درمان بیماری سرطان افزود: در مطالعات نشان داده است که تغییر رفتار و عادات، تأثیرات زیادی در پیشگیری و درمان بیماری سرطان دارد که در حال حاضر مطالعاتی در این زمینه در دستور کار قرار دارد.

معنویت درمانی مانع بروز سرطان


وی خاطرنشان کرد: به زودی قادر خواهیم بود عامل معنویت درمانی را که بر تغییر ژن در بروز سرطان تأثیر گذار است، معرفی می کنیم. به این ترتیب که با تغییر ذهنیت انسان و توجه به معنویات می توان اقدام به پیشگیری از سرطان کرد و همین موضوع عامل درمان افراد مبتلا به سرطان نیز خواهد شد.

رئیس مرکز تحقیقات سرطان با تأکید بر اینکه سرطان بیماری ژنتیکی نیست، گفت: ولی بیماری سرطان بدون تغییر ژنتیکی رخ نخواهد داد.

افزایش مرگ و میر کودکان سرطانی در ایران

به گفته وی 15درصد سرطان های کشور مربوط به سرطان کودکان است و مرگ و میر در میان کودکان سرطانی در کشور 50درصد است در حالی که در کشورهای غربی 30درصد است.

رابطه سرطان و فقر

اکبری با بیان اینکه سالانه 6میلیارد دلار هزینه مستقیم درمان سرطان است، ادامه داد: در بیماری سرطان به طور متوسط 80درصد هزینه ها از سوی خانوارها تامین می شود که این رقم بسیار بالا است علاوه بر این مطالعات نشان داده است که به طور طبیعی 6/4 درصد افرادی که بیمار هستند زیر خط فقر می روند که این میزان برای بیماران مبتلا به سرطان به 10درصد افزایش می یابد.

کمبود دستگاه های رادیو تراپی در کشور

وی با بیان اینکه در حال حاضر کشور با کمبود 30درصدی دستگاه رادیوتراپی مواجه است افزود: درصورتی که بخواهیم استانداردها را افزایش دهیم این میزان به 50درصد خواهد رسید.

به گفته وی در حال حاضر میلیاردها دلار صرف تأمین داروهای شیمی درمانی می شود در حالی که هزینه یک ماه واردات داروهای شیمی درمانی را می توان به جبران کمبود های دستگاه های رادیوتراپی پرداخت.

خبرهای خوش مرکز تحقیقات سرطان


اکبری در ادامه این جلسه از اعطای جایزه کلان برای محققان حوزه سرطان خبر داد و اظهار داشت: 70درصد از محققانی که در حوزه سرطان تحقیقات شایسته ای را انجام داده باشند جایزه ای اعطا می شود ضمن آنکه به 70نفر از بیماران سرطانی به قید قرعه در روز 13رجب (در اردیبهشت ما) به میزان 7میلیون تومان اعطا خواهد شد.

رئیس مرکز تحقیقات سرطان همچنین اقامت رایگان 700 نفر از بیماران سرطانی در مشهد مقدس را از دیگر برنامه های این مرکز نام برد و ادامه داد: علاوه بر آن 80درصد هزینه های اقامت 7هزار بیمار سرطانی در مشهد از سوی این مرکز پرداخت خواهد شد.


ویدیو مرتبط :
وضعیت تاسف بار زنان ایرانی در افغانستان

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

سبقت تاسف بار زنان ایرانی از مردان



مواد مخدر , اعتیاد زنان

سبقت تاسف بار زنان ایرانی از مردان

مسئول واحد پیشگیری از اعتیاد دانشگاه علوم پزشکی مشهد، گفت: طبق آنچه که آمارها نشان می‌دهند دختران و زنان طوری در مصرف مواد از مردان پیشی گرفته‌اند.

 دکتر فاطمه کبیری در نشست علمی اعتیاد که دیروز 29آبان در فرهنگسرای ترافیک برگزار شد، به بانوان به عنوان نخستین قربانیان تمامی آسیب‌های اجتماعی از جمله اعتیاد که مهم‌ترین آنهاست، اشاره کرد و گفت: زنان معتاد در مقایسه با مردان معتاد، با دچار شدن به مشکلاتی چون فرار از خانه، ‌فقر و ... آسیب بیشتری می‌بینند.

وی مهمترین عارضه اجتماعی اعتیاد در زنان را فروپاشی کانون خانواده دانست و گفت: وقتی یک زن دچار اعتیاد می‌شود، نه تنها خودش بلکه فرزندان و ارگان خانواده را نیز تحت تأثیر قرار می‌دهد که برای مثال می‌توان به تمایل دختران به الگوپذیری از مادرانشان و در نتیجه انحراف آنها اشاره کرد.

کبیری افزود: تا دو دهه پیش فقط بحث اعتیاد در مردان مطرح بود اما اکنون زنان نیز مورد توجه قرار گرفته‌اند و باید به این نکته اذعان داشت که در جامعه مصرف مواد در زنان ناهنجارتر از مردان تلقی شده و در نتیجه آن زنان گرایش کمتری به رجوع به مراکز درمانی دارند و این نشان‌ می‌دهد که چون منابع آماری ما همین مراکز هستند پس تعداد زنان معتاد خیلی بیشتر از آماری است که در اختیار داریم.

وی با اشاره به اینکه 50درصد از مراجعان به مراکز درمانی در سال‌های اخیر در کشور متعلق به سه استان تهران، کرمان و خراسان بوده‌اند، گفت: از این میان دو تا 6درصد از مراجعان زنان بوده‌اند و طبق آنچه که آمارها نشان می‌دهند دختران و زنان طوری در مصرف مواد از مردان پیشی گرفته‌اند که اگر در دو دهه قبل نسبت مردان معتاد به زنان معتاد 30 به یک بود، اکنون سه به یک شده است.

مسئول واحد پیشگیری از اعتیاد دانشگاه علوم پزشکی مشهد، با اشاره به آمارهای مربوط به شیوع‌شناسی در سال 1390، تعداد معتادان زن در خراسان را 3710 نفر تخمین زد و گفت: سن شروع مصرف در زنان 27سال، یعنی اوج جوانی و سال‌های پربار زندگی یک زن است که متأسفانه اغلب زنان معتاد از طریق اعضای خانواده به این ورطه افتاده و خیلی راحت‌تر از مردان فریب می‌خورند.

وی با اشاره به عوامل روانی اجتماعی به عنوان یک دسته از عوامل موثر بر مصرف مواد در زنان گفت: خانواده‌های آشفته، مشاجرات شدید خانوادگی، وجود خشونت در خانه، انتظار مادری در دوران کودکی، تأثیرپذیری فراوان از روابط دوستی و خانوادگی در مصرف مواد، همسر مصرف‌کننده، بیماری‌ها و اختلالات خلقی و اضطرابی، تجربیات خشونت جنسی، جسمی و سوءر فتار در کودکی، هیجان طلبی، افسردگی، اعتماد به نفس پایین و ... از جمله مصادیق عوامل روانی اجتماعی جهت سوق دادن زنان به اعتیاد است.

کبیری عوامل فرهنگی اجتماعی را نیز از دیگر عوامل موثر بر مصرف مواد در زنان دانست و اظهار کرد: این عوامل در شکل دادن الگوی مصرف مواد و حتی در شروع مصرف مواد نقش به‌سزایی دارند همانطور که امروزه به اثبات رسیده عوامل محیطی نسبت به عوامل ژنتیکی تأثیر بیشتری بر گرایش زنان به مصرف مواد مخدر دارند.

وی با اشاره به اینکه در درمان زنان معتاد نسبت به مردان معتاد با موانع بیشتری روبه‌رو هستیم، افزود: کمتر بودن میزان ماندگاری درمان در زنان نسبت به مردان، زدن انگ منفی به زنان معتاد و برچسب سقوط اخلاقی به آنها، نگرش اجتماعی منفی به زنان معتاد، بارداری و نگهداری از کودک، سرپرستی خانواده، مسئولیت نگهداری از بچه به دلیل داشتن همسری مصرف‌کننده، عدم حمایت از جانب اطرافیان و احتمال ابتلا به انواع اختلالات روان‌پزشکی از جمله موانع درمان زنان معتاد است.

مسئول پیشگیری از اعتیاد دانشگاه علوم پزشکی مشهد، به عوارض ناشی از سوء مصرف مواد در زنان اشاره کرد و گفت: به دلیل وجود هورمون‌های زنانه در بدن بانوان عوارض و اثرات سوء مصرف مواد مخدر و الکل به مراتب بیشتر و خطرناک‌تر از مردان است.

وی با اشاره به اینکه عبارت «پیشگیری بهتر از درمان است» به صورت یک اصل در تمامی جوامع پذیرفته شده، خاطرنشان کرد: اقدامات پیشگیرانه به جوامع این فرصت را می‌دهند که مشکلات مربوط به مواد را قبل از آغاز، متوقف کنند و رفتارهای سالم را حمایت کنند.

کبیری شناسایی و ازبین بردن علل سوء مصرف مواد، کاهش عوامل مخاطره‌آمیز، افزایش سطح آگاهی جامعه از خطرات مصرف مواد، افزایش مقاومت فرد در مقابل وسوسه‌ها از طریق آموزش مهارت‌های زندگی، تقویت فعالیت‌های جایگزین، کمک گرفتن از خدمات مشاوره‌ای، تقویت باورها و اعتقادات مذهبی، اصلاح قوانین موجود و تقویت بعضی از قوانین را از جمله اهدافی دانست که با پیشگیری می‌توان به آنها رسید.

وی تاکید کرد: صرفا داشتن اطلاعات در زمینه عوارض مصرف مواد کافی نیست و آنچه که موثر است مهارت‌ آموزی است که توانمندسازی جسمی، روانی، اجتماعی و معنوی را شامل می‌شود.

مسئول واحد پیشگیری از اعتیاد دانشگاه علوم پزشکی مشهد، افزایش سلامت معنوی فرد و ایجاد حس ارزشمندی در فرد را از عوامل پیشگیرانه قوی در گرایش فرد به مصرف مواد دانست.

/ایسنا