اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

حال فضانوردان پس از فرود به زمین +عکس


بدن فضانوردان پس از یک مدت مشخص حضور در فضا به زمان برای سازگار شدن با گرانش زمین نیاز دارد.

خبرگزاری ایسنا: بدن فضانوردان پس از یک مدت مشخص حضور در فضا به زمان برای سازگار شدن با گرانش زمین نیاز دارد.

 ماه دسامبر گذشته «دون پتیت» فضانورد امریکایی در کپسول فضایی سایوز به فضا پرتاب شد و طی 191 روز به ایستگاه فضایی بین‌المللی رسید.

در آن جا این فضانورد سه هزار و 88 بار مدار زمین را طی کرد و شاهد رسیدن «دراگون اسپیس ایکس» به این ایستگاه بود.



وی همچنین تغییرات فیزیولوژیکی مهمی را در بدن خود تجربه کرد و بازه‌های زمانی طولانی گرانش پایین منجر به از دستن رفتن تراکم استخوان وی و کوچک شدن قلبش شده بودند.

این فضانورد در ماه جولای به زمین بازگشت و بدنش قادر به تحمل حتی فعالیت‌های بدنی جزئی در گرانش نرمال نبود، بنابراین خدمه زمینی وی را به یک چادر پزشکی نزدیک محل فرود جهت انجام آزمایشات معمول پس از پرواز فضایی منتقل کردند.

تحقیقات نشان می‌دهد که وضعیت ماهیچه‌های فضانوردان پس از چند هفته رو به بهبود می‌رود اما تراکم استخوان آن‌ها هرگز به سطوح قبل از پرواز فضایی بازنمی‌گردد.


ویدیو مرتبط :
اگر فضانوردان روی ماه بازی Borderlands فرود می آمدند!!!

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

عکس: حال و هوای زمین در روز کریسمس


اکنون ساکنان مناطق مختلف جهان در حال تجربه آب‌وهواهای متنوع و مختلف هستند و تصویر جدید ناسا که به مناسبت روز کریسمس منتشر شده، این تنوع آب‌وهوایی را به نمایش گذاشته است.

ایسنا: این سازمان با استفاده از ماهواره GOES 13 خود به انتشار تصویر وضوح بالایی از نیمی از آب‌وهوای جهان در صبح روز کریسمس پرداخته است.

ناسا برای دستیابی به این تصویر خیره‌کننده، داده‌های بدست آمده از خوانش‌های پوشش ابر GOES 13 را جمع‌آوری کرده و آنها را به تصویری از اقیانوسها و قاره‌های زمین اضافه کرده است. نتیجه این کار، یک تصویر شفاف از زمین است.

در حال حاضر، سه ماهواره Goes در مدار زمین ایست‌ور در ارتفاع 33.8 هزار کیلومتری زمین قرار دارند. GOES 13 به پوشش‌دهی نیمکره شرقی پرداخته و Goes 14 بعنوان یدک برای جایگزینی در صورت بروز مشکل بکار خود ادامه می‌دهد. این ماهواره دو بار در سالهای 2012 و 2013 در زمان بروز مشکل برای GOES 13 بجای آن بکار پرداخت. همچنین ماهواره Goes 15 به پوشش‌دهی نیمکره غربی می‌پردازد.



ماهواره GOES 13 در حال حاضر دوره هفت ساله ماموریت ابتدایی خود را به پایان رسانده است؛ این مامواره در سال 2006 به عنوان یک ماهواره نسل سومی به فضا پرتاب شده بود.

این درحالیست که این فضاپیما مانند همه نسلهای جدید ماهواره‌های ناسا، از سوخت اضافی برای ادامه دادن به ماموریت خود برخوردار است. پرتاب یک ماهواره نسل چهارمی موسوم به Goes Next قرار است تا سال 2015 انجام شود.

این تصویر جادویی در تضاد آشکاری با قابلیت‌های آپولو 8 قرار دارد که 45 سال پیش به عنوان اولین فضاپیمای سرنشین‌دار به مدار ماه پرتاب شده بود. این تصویر یادآور مسیر طی شده سفرهای فضایی بوده که در ابتدا تنها شامل پیام تبریک عید سرنشینان آپولو8 بصورت صوتی بود.

این سرنشینان شامل ویلیام آندرس، جیمز لاول و فرانک بورمان بودند. در این پیام، بورمان اظهار کرده بود: خدا به همه شما برکت دهد، همه شماهایی که روی زمین هستید.