اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

جزییات فعالیت «جمشید بسم الله» و برادران


«جمشید بسم الله» یکی از شش برادر«الف» است که در بازار ارز و سکه فعالیت می‌کنند.

روزنامه ابتکار: «جمشید بسم الله» یکی از شش برادر«الف» است که در بازار ارز و سکه فعالیت می‌کنند.

«جمشید بسم الله» یکی از خیل دلالانی است که پاساژ افشار در خیابان منوچهری با خرید و فروش کاغذهای رنگینی به نام ارز کاسبی می‌کنند، که پس از دستگیری بهتر است گفته شود کاسبی می‌کرد.

نام اصلی او جمشید «الف» است، در بین رفقا به خاطر تکه کلامی که آغاز هر معامله به کار می‌برد به «جمشید بسم الله» معروف شده، جمشید در این بازار تنها نیست، او و پنج برادرش در کار سکه و ارز هستند.

تا قبل از اوج گیری قیمت‌ها چندان در بازارشناس نبودند، اما در یک سالی که قیمت ارز در بازار هر روز قد کشیده، انگار دری به تخته خورد و جمشید و برارانش توانستند از جمع خرد پا‌ها قد بکشند، معاملات چند ده هزار دلاری سالهای قبل در همین دوره تا روزی یکی، دو میلیون دلار رسید؛ آنهم در زمانی که صرافی‌ها برای سفارش مشتری یکصد هزار دلاری به هم رو می‌انداختند، برادران «الف» ارز فراهم می‌کردند و البته مشکل گشای هم صنفی‌ها هم بودند.

هرچند خودشان می‌گفتند، ما برادرها پشت هم را داریم، برای همین دست خالی نمی‌مانیم؛ اما شایعه ای در بازار می‌چرخید که رابطه ای که برادران «الف» با برخی از بانکها داشتند، همیشه دستشان پر نگه می‌دارد، حتی زمانی که صرافی‌های رسمی کم می‌آوردند، این شش برادر دستشان خالی نمی‌ماند.

اما به هر شکل آنقدر درشت نبودند که در بازار شناس شوند هرچند در صرافی‌های پاساژ افشار نامشان نا آشنا هم نبود، حتی وقتی برادران او در جریان مهار بازار ارز دستگیر شدند، کسی چندان توجه نکرد، چون خیلی از دلالهای بازار چند روزی برای بازجویی رفتند و برگشتند.

اما زمانی که معاون اول رئیس جمهور از جمشید «بسم الله» به عنوان تعیین کننده قیمت ارز اسم برد، همه با این اسم مستعار آشنا شدند و آشناهای قدیمی متعجب.به هر شکل در جریان رسیدگی به پرونده‌هایی از این دست متهمان زیادی مورد بازجویی قرار می‌گیرند و تا اثبات جرم البته نمی‌توان از انها به عنوان مجرم نام برد، اما سئوال اینجاست که شش برادری که متوسط معاملاتشان در روز به زحمت از مرز یک میلیون دلار عبور می‌کرده، چطور بازار را بهم ریخته اند؟، آنهم در شرایطی که برخی از صرافی‌ها معاملات زیر چند میلیون دلار را اصلا قبول نمی‌کنند.

باید دید در نهایت فارغ از طرح موضوع صورت گرفته در جریان رسیدگی به پرونده متهمین به اخلال در بازار ارز چه پیش خواهد آمد، آیا واقعا با این حجم معامله صرافان بازار از برادران «الف» سراغ دارند این برادران به عنوان متهمین اصلی این پرونده معرفی شوند؟، آیا ممکن است مانند پرونده اختلاس سه هزار میلیارد تومانی در این پرونده هم سر وکله تعدادی از بانکی‌ها پیدا شود و یا فهرست چهل نفری دستگیر شدگان به اسامی صرافان بازار ارز ختم خواهد شد؟ (منبع: الف)


ویدیو مرتبط :
عمو بانکی به جای جمشید بسم الله

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

محمدرضا رحیمی: نرخ ارز را "جمشید بسم الله" تعیین می‌کند



محمدرضا رحیمی: نرخ ارز را "جمشید بسم الله" تعیین می‌کند

معاون اول رئیس‌جمهوری از صادرکنندگان درخواست کرد تا ارز حاصل از صادرات خود را در چهارراه استانبول نفروشند و گفت: نرخ ارز بازار آزاد را هر روز فردی به نام "جمشید" تعیین می‌کند.

 



اخبار,اخبار جدید,اخبار جالب

 

به گزارش خبرنگار مهر، محمدرضا رحیمی در مراسم روز ملی صادرات گفت: اخلال در بازار ارز را نیروهای خارجی در خارج از مرزهای کشور ایجاد نکرده‌اند، بلکه دشمن این اخلال را به وسیله نیروهای داخلی خود ایجاد کرده است.

معاون اول رئیس‌جمهوری افزود: وزیر و رئیس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران می‌توانند شهادت دهند که بنده همواره در راه رفع برداشتن موانع پیش روی صادرکنندگان تلاش کرده‌ام، این در شرایطی است که صادرکنندگان نباید اجازه دهند که دشمن از رفتار آنها شاد شود.

وی تصریح کرد: 32 سال است که تحریم پیش روی ملت ایران قرار گرفته است؛ اما راهکارهایش را نیز به خوبی آموخته‌ایم. بنابراین صادرکنندگان باید برای دور زدن تحریم‌ها، ارزهای حاصل از صادرات را به گونه‌ای منصفانه با رعایت سود و قبطه و بهره خود به کشور بازگردانند. این بهترین راه مقابله با تحریم است.

رحیمی گفت: این استدعای دولت از صادرکنندگان برای ارایه ارز خود به دولت از سر عجز نیست؛ بلکه این درخواست صورت می‌گیرد تا اگر صادرکننده‌ای راه را گم کرده ‌است، به راه راست برگردد. این در حالی است که دولت تضمین می‌کند که در بازگشت پول صادرات به کشور اجازه ضرر به صادرکنندگان ندهد؛ البته برخی از صادرکنندگان این درخواست دولت را نپذیرفته‌اند که باید خطاب به آنها گفت که نوبت ما نیز می‌رسد، البته این سخن از باب تهدید نیست.

به گفته معاون اول رئیس‌جمهوری، دولت نه بخشش می‌خواهد و نه ایثار؛ بلکه از صادرکنندگان تقاضا دارد که ارز حاصل از صادرات را برای باز کردن گره از کار کشور وارد نمایند.

وی اظهار داشت: قصد دولت رصد کردن و حساب و کتاب کردن ارز صادرکنندگان نیست، بلکه خواستار این است که صادرکنندگان ارز حاصل از صادرات را در چهارراه استانبول نفروشند و به دولت ارایه دهند.

رحیمی تصریح کرد: صادرکنندگان نفع دولت را تضمین کنند و ما نیز جبران ضرر صادرکنندگان را تضمین می‌کنیم؛ بنابراین به زودی باید با صادرکنندگان بنشینیم و نمایندگان صادرکنندگان با نمایندگان دولت دستورالعملی را تدوین کنند که چگونه ارزهای حاصل از صادرات را به جریان بیندازیم.

وی ادامه داد: با این کار خاری از پای ملت بیرون آورده می‌شود، در حالیکه دشمن تحریم آزاردهنده را در دستور کار قرار داده است؛ این در شرایطی است که در اسفندماه سال گذشته، اعلام شد که اگر در داخل مشکل نداشته باشیم، تحریم را دور می‌زنیم؛ اما مشکل ما در داخل کشور است.

معاون اول رئیس‌جمهوری خطاب به صادرکنندگان خاطرنشان کرد: آیا این انصاف است به ارزی که ملت نیاز دارد آن را تحویل ندهید، مگر اینکه تهدید شوید که منافعتان تامین نمی‌شود.

وی تصریح کرد: قیمتهای ارزی بازار هم اکنون صوری است و فردی به نام "جمشید بسم‌الله" این قیمت را در بازار آزاد تعیین می‌کند و البته دولت در جستجوی این است که قیمت ارز را به حدی برساند که صادرکننده، صادرات بهتری داشته باشد.

وی افزود: این تقاضای نامشروعی از سمت دولت نیست و اگر نیز صادرکنندگان آن را اجابت نکنند، این روزهای سخت را ما سپری خواهیم کرد و بیشتر به رنج می‌افتیم ولی بهره زیادی از معنویت و فضل الهی خواهیم برد.

رحیمی اعلام کرد: چهارشنبه هفته جاری جلسه‌ای با صادرکنندگان ترتیب خواهیم داد؛ چراکه می خواهیم کشور را درست کنیم و یکی از راههای آن نیز صادرات است. صادرات غیرنفتی کشور را می‌سازد و اقتصاد مقاومتی که مورد اشاره مقام معظم رهبری است، یکی از پایه‌هایش بیمه کردن کشور است. الان در شرایطی هستیم که نیازمن به گردش ارز حاصل از صادرات صادرکنندگان در اقتصاد کشور هستیم.

وی تصریح کرد: نرخ نیز تعیین نمی کنیم، نرخ را منصفانه اعلام می‌کنیم و البته از شما ارز هم نمی‌خواهیم بلکه صادرکنندگان کالاهایی که دولت نیاز دارد را وارد کنند.

معاون اول رئیس‌جمهوری گفت: صادرکنندگان در این مقطع ارز خود را رو کنند بدون اینکه حتی یک سنت را کم کنند./مهر

 

 

قیمت ارز در بازار ایران و بانک مرکزی