اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

جزییات جدید از پرونده جنجالی تامین اجتماعی


در حاشیه جلسه روز چهارشنبه مجلس شورای اسلامی سید حسین دهدشتی عضو کمیته تحقیق و تفحص از سازمان تامین اجتماعی در نشست خبری با خبرنگاران ضمن تشریح روند این پرونده گفت: این گزارش از معدود گزارش های تحقیق و تفحص است که زودتر از موعد مقرر انجام شد و عملا طی سه ماه به نتیجه رسید.

خبرگزاری مهر: در حاشیه جلسه روز چهارشنبه مجلس شورای اسلامی سید حسین دهدشتی عضو کمیته تحقیق و تفحص از سازمان تامین اجتماعی در نشست خبری با خبرنگاران ضمن تشریح روند این پرونده گفت: این گزارش از معدود گزارش های تحقیق و تفحص است که زودتر از موعد مقرر انجام شد و عملا طی سه ماه به نتیجه رسید.

وی با بیان اینکه در این گزارش بر روی 178 شرکت عضو شستا طی سال های 88 تا 92 تمرکز کردیم که بررسی ها نشان داد در این شرکت ها چهار هزار و 100 جایگاه عضویت هیات مدیره و مدیرعامل تعریف شده در حالی که این جایگاه ها بین یک هزار و 500 نفر خلاصه شده بود افزود: هر نفر سه جایگاه را تصرف کرده و 71 درصد از افراد بیش از سه جایگاه را اشغال کرده بودند.

دهدشتی به بی ثباتی مدیریتی در شرکت های عضو شستا اشاره کرد و گفت: 104 شرکت هر سال، 15 شرکت هر چهار ماه و 47 شرکت هر 6 ماه یک مدیر داشته اند.

وی با بیان این که بسیاری از پست ها هیچ ارتباطی با مدارک تحصیلی افراد نداشته است، افزود: همه اعضای هیات مدیره حقوق مستمر بالای پنج میلیون تومان داشته اند که با مزایا جمع دریافتی آنها به 16 میلیون تومان هم می رسید.

عضو کمیته تحقیق و تفحص از سازمان تامین اجتماعی با بیان اینکه در هلدینگ سیمان فارس در کمتر از یک سال 370 انتصاب انجام شده بود گفت: در شرکت پتروشیمی فناوران پنج عضو هیات مدیره طی سال های 88 و 89، 525 میلیون تومان، سال 90، 921 میلیون تومان و سال 91، 821 میلیون تومان پاداش گرفته اند.

وی با بیان این که معمولا دریافتی ها از جاهای خاصی گرفته می شد، تاکید کرد: در بانک ملت حساب خاصی برای اعضای هیات مدیره وجود داشته که رییس آن بانک هم به سیستم قضایی معرفی شده است.

عضو کمیته تحقیق و تفحص در سازمان تامین اجتماعی با بیان اینکه پرداخت کارانه ها در این سازمان، روابط مالی و اداری نداشته و بعضا ماهانه و هر سه ماه کارانه پرداخت شده است افزود: مدیرعامل پرسی گاز ایران طی سه سال مدیریت از هشت روز مرخصی استفاده کرده و 482 روز ماموریت همراه با اضافه کاری گرفته است.

وی به سوء مدیریت در شرکت های زیرمجموعه شستا نیز اشاره کرد و اظهارداشت: شرکت نفت پاسارگارد 20 میلیارد تومان در یکی از بانک ها حساب ثابت داشته که از این بابت روزانه دو میلیون تومان متضرر شده است یا شرکت نفت پاسارگاد به علت پرداخت نکردن به موقع تسهیلات ارزی در سال 91 جمعا 46 میلیارد تومان خسارت دیده است.

وی افزود: نفت پاسارگاد همچنین به خاطر گرانفروشی از سوی سازمان تعزیرات یک میلیارد و 400 میلیون تومان جریمه شده بود که از این بابت نیز 400 میلیون تومان متضرر شده است.

این نماینده مجلس، پیگیری نکردن کسری محصولات در شرکت پرسی ایران گاز را از دیگر تخلفات در این شرکت ها ذکر کرد.

دهدشتی ادامه داد: همچنین پتروشیمی امیرکبیر در سال 91 محصولات خود را خارج از بورس فروخت که بابت آن دو میلیارد تومان جریمه شد و بدهی که سهم مشارکت سازمان تامین اجتماعی بود را تعیین تکلیف نکرده است و از این بابت 103 میلیارد تومان متضرر شده است.

وی همچنین گفت: در حالی که پتروشیمی امیرکبیر موظف بود محصولات خود را به شرکت های تولیدی بدهد دو محصول را به شرکت هایی داده که پروانه بهره برداری نداشتند و مابه التفاوت آن 6 میلیارد تومان بوده است.

عضو کمیته تحقیق و تفحص از سازمان تامین اجتماعی ادامه داد: همچنین پتروشیمی قدیر در سال 89 محصولاتش را به یک شرکت خارجی داده بدون این که تضمینی گرفته باشد و تا کنون هم پول خود را دریافت نکرده است.

دهدشتی، واگذاری کار به افراد و شرکت های خاص را از دیگر تخلفات روی داده در این شرکت ها ذکر کرد و گفت: مدیر صادرات شرکت نفت پاسارگاد شرکتی به نام همسر و فرزندانش تاسیس کرده و طی سه فقره 300 میلیارد تومان با این شرکت قرارداد منعقد کرده است و این در حالی است که این شرکت برای مشتریان دیگر 70 درصد نقد و 30 درصد قیمت را به صورت اعتباری دریافت می کرده است.

وی، خرید و فروش ارز در ایام نوسانات قیمت ارز را از دیگر تخلفات شرکت های زیرمجموعه شستا عنوان کرد.

دهدشتی، انجام تحقیق و تفحص را فرصت خوبی برای سازمان تامین اجتماعی دانست تا مشکلات خود را حل و فصل کند.

وی ادامه داد: انتخاب اعضای هیات مدیره معمولا تحمیلی و بیرون از سازمان بوده در حالی که باید این افراد تجربه مرتبط داشته و براساس ضوابط انتخاب شوند.

عضو کمیته تحقیق و تفحص از سازمان تامین اجتماعی همچنین درباره وجود اسامی نمایندگان در تخلف این سازمان یادآور شد: گزارش هایی در این زمینه دریافت کرده ایم و مشاهده شد که این گزارش ها صحت دارد و حدود 37 تن از نمایندگان هدایایی از این شرکت ها دریافت کرده اند.

دهدشتی خاطرنشان کرد: ارزش این هدایا 130 میلیون تومان بوده است اما معلوم نیست که این نمایندگان این مبالغ را برای خودشان دریافت کرده یا در حوزه انتخابیه صرف کرده اند و در این موارد نمایندگان باید مراقبت کنند و مبالغ دریافتی را به طور شفاف بنویسند.

وی همچنین درمورد تخلف بابک زنجانی در سازمان تامین اجتماعی اظهارداشت: بررسی هایی که در کمیسیون انرژی درباره فعالیت های زنجانی انجام شد در این تحقیق هم با آن مواجه شدیم.

وی گفت: ادعای زنجانی این بوده که برای وارد کردن پول های وزارت نفت به ارزش دو میلیارد دلار اقداماتی انجام داده است.

وی افزود: بررسی ها نشان می دهد اگر شرکت های زیر مجموعه سازمان تامین اجتماعی مربوط به بازنشستگان باشند، می توانند در نقل و انتقال این مبلغ به داخل کشور تاثیرگذار باشند و بنابراین وی با مرتضوی ارتباط برقرار کرده و قرارداد منعقد می کند.

دهدشتی ادامه داد: این قرارداد عملا وجاهت قانونی ندارد چرا که مجوز هیات امنای سازمان تامین اجتماعی را نداشته و مرتضوی هم به حکم دیوان مسوولیتی در این سازمان نداشته است.

وی خاطرنشان کرد: در توافق نامه قید شده بود که ابتدا زنجانی پول را واریز کند و بعد چک های آن را دریافت کند.

عضو کمیته تحقیق و تفحص از سازمان تامین اجتماعی ادامه داد: بانک مسکن طی نامه ای به سازمان تامین اجتماعی اعلام کرد سوم دی ماه 91 پول را به بانک مسکن واریز کرده در حالی که در 13 همان ماه بانک مسکن اعلام کرد مبلغ واریز شده قابلیت انتقال ندارد و این درحالی است که تفاهم نامه 27 آذرماه سال گذشته منعقد شده بود.

وی افزود: از 13 تا 21 دی ماه مرتضوی 5 فقره چک به ارزش 17 هزار و 700 میلیارد تومان به زنجانی داده است که طبق بررسی های کمیسیون انرژی تا کنون 4 فقره تحویل شده و یک فقره مانده است اما باید این چک ها به سازمان تامین اجتماعی داده شود.

عضو کمیته تحقیق و تفحص از سازمان تامین اجتماعی، پرداخت 128 سکه و 2 میلیارد تومان کارت هدیه در سال 91 و 435 سکه و یک میلیارد و 700 میلیون تومان کارت هدیه را از جمله پاداش ها و هدایایی ذکر کرد که در این مدت در این سازمان پرداخت شده است.

وی همچنین گفت: سازمان تامین اجتماعی 500 مجوز استخدام گرفته بود که از این تعداد 94 نفر در گیلان زادگاه وزیر وقت (محمد عباسی) و 76 نفر در یزد زادگاه سعید مرتضوی استخدام شده بودند.

وی ادامه داد: همچنین مرتضوی 285 نفر را استخدام کرده بود که 166 نفر از این افراد در یزد بودند.

عضو کمیته تحقیق و تفحص از سازمان تامین اجتماعی تاکید کرد: مرتضوی همچنین مبلغ 360 میلیون تومان به یک موسسه خیریه کمک کرده که خودش نایب رییس این موسسه بوده است.


ویدیو مرتبط :
جزییات پرونده حمله به یک روحانی و تیراندازی در مترو شهرری

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

ارسال پرونده فساد مالی تامین‌اجتماعی به قوه‌قضاییه



اخبار,دادگاه تامین اجتماعی

 

اخبار سیاسی - هیات‌رییسه مجلس اعلام کرد
ارسال پرونده فساد مالی تامین‌اجتماعی به قوه‌قضاییه

سخنگوی کمیسیون حقوقی مجلس: ««سعید مرتضوی» و «بابک زنجانی» سمت خاصی ندارند، همانند سایر متهمان به اتهامات آنها نیز رسیدگی می‌شود.»


خیلی‌ها معتقدند اگر 135‌میلیون‌تومان کارت‌هدیه را بین 37نماینده تقسیم کنیم، رقم نهایی عددی نمی‌شود و اصلا چرا باید این مساله را پیگیری کرد، اما اهمیت موضوع، نه در «رقم» کارت‌های اهدایی به برخی نمایندگان بلکه در «غیرشفاف»بودن ماجراست: اینکه سعید مرتضوی حاضر نیست اسامی این نمایندگان را بگوید.

 

برخی می‌گویند، نمایندگان اغلب کارت‌های هدیه را به افراد نیازمند می‌دهند اما این سوال اساسی هم مطرح است که اگر نماینده‌ای با انگیزه مشارکت در امور خیریه، کارت‌هدیه از سعید مرتضوی دریافت کرده، چرا نه «نام» او در اسناد پرداختی‌های سازمان تامین‌اجتماعی ثبت شده و نه حالا مرتضوی حاضر است اسامی آنان را به مسوولان پیگیری‌کننده موضوع بگوید؟ این همه ابهام در حالی است که دریافت هدیه از هر سازمان و نهاد، مراتب قانونی خاص خود را دارد که صرف نادیده‌گرفتن آن، پاسخگویی به نهادهای قانونی را گریزناپذیر می‌سازد.

حالا بر اساس اعلام دیروز هیات‌رییسه مجلس، پرونده تحقیق‌وتفحص از سازمان تامین‌اجتماعی راهی قوه‌قضاییه شده است.

 

سعید مرتضوی، اکنون، علاوه بر پرونده «کهریزک» باید پاسخگوی میلیون‌ها کارگری باشد که چشم امیدشان به سازمان تامین‌اجتماعی بوده؛ سازمانی که در دوره ریاست او تنها به یکی از مدیرانش 400‌میلیون‌تومان پاداش هدیه داده شده است. 

 

بر اساس مستنداتی که در گزارش تحقیق‌وتفحص آمده «سعید مرتضوی» مبلغ یک‌میلیاردو350‌میلیون‌ریال «کارت‌هدیه» حسب اسناد ثبت‌شده مالی از بودجه در اختیار مدیرعامل سازمان قرار داده تا او این مبلغ را به 37نماینده مجلس اهدا کند. نکته جالبی که کمیته تحقیق‌وتفحص نیز به آن اشاره کرده اینکه در اسناد به‌دست‌آمده اثری از مشخصات نمایندگان مذکور نیست. پرداخت این مبلغ به نمایندگان در اردیبهشت سال‌جاری، سند خورده.


محجوب: تنها مرتضوی هویت نمایندگان را می‌شناسد
آنطور که علیرضا محجوب در گزارش نهایی کمیته تحقیق‌وتفحص آورده، هیات تحقیق‌وتفحص جهت تایید سند مربوطه و اعلام اسامی نمایندگان، اطلاعاتی از امور مالی سازمان درخواست می‌کند که پاسخ آن این بوده است: «هویت نمایندگان تنها در اختیار آقای مرتضوی قرار گرفته.» علیرضا محجوب به‌همراه برخی دیگر از اعضای تیم تحقیق‌وتفحص در همین زمینه با سعید مرتضوی دیدار می‌کنند و در مذاکره حضوری با مرتضوی نیز او اعلام می‌کند: «به شرط عدم‌افشای هویت نمایندگان، فهرست مربوط را تحویل رییس هیات می‌دهد.»


هیچ سندی در تحقیق‌وتفحص محرمانه نمی‌ماند
پاسخ هیات تحقیق‌وتفحص از تامین‌اجتماعی به سعید مرتضوی واضح است و شفاف: «هیچ سندی در تحقیق‌وتفحص محرمانه نخواهد بود.» اما عزیز اکبریان از اعضای هیات نظارت بر رفتار نمایندگان در همین زمینه به «شرق» می‌گوید: «هنوز گزارش تحقیق‌وتفحص را به دقت نخوانده‌ام. اگر موضوع به هیات ارجاع شود مساله را پیگیری می‌کنم، اما واقعیت این است که نماینده شأنش را برای دو، سه‌میلیون زیر سوال نمی‌برد. شاید نمایندگان پول دریافتی را برای اهدا به نیازمندان دریافت کرده‌اند.

 

نباید در این‌باره بدبین بود و به نماینده‌ها شک کرد، اما به هر شکل فلسفه وجودی شکل‌گیری هیات نظارت بر رفتار نمایندگان این است که هر جا مساله به ما ارجاع شود، آن را بررسی خواهیم کرد. این موضوع نیز در جلسه‌های آینده هیات مورد رسیدگی قرار خواهد گرفت.»


تسهیلات 500میلیون‌ریالی برای مرتضوی و دوستان
گزارش کمیته تحقیق‌وتفحص در این بخش شامل 30بند می‌شود و مدام به اسامی افراد و موسسه‌هایی اشاره شده که پول‌های کلانی دریافت کرده‌اند. در بند 24 این گزارش هم آمده: «در سال91 مدیرعامل و تمامی اعضای هیات‌مدیره شامل آقای سعید مرتضوی، صمدالله فیروزی، بهنام پرهیزکار، علیرضا عسگریان، نورالدین شهنازی‌زاده، علیرضا کوچک‌سرایی و عزیز دولتخواه هرکدام 500میلیون‌ریال تسهیلات قرض‌الحسنه دریافت کرده که در این موضوع در سال‌های قبل به‌جز سه‌فقره وام ضروری و ودیعه مسکن، فقره دیگری مشاهده نشد.»

 

فرهاد بشیری از نمایندگان اصولگرای مجلس نیز نگاه خوشبینانه‌ای به اهدای کارت‌هدیه دارد و می‌گوید: «به هر حال نماینده مجلس می‌تواند برای دو، سه‌میلیون امین مردم باشد اما در همین حال اگر نماینده مملکت با دریافت دو، سه‌میلیون فریب بخورد این مساله فاجعه است.»

 

کما‌ل‌الدین پیرموذن مساله را جور دیگر می‌بیند و از تیم تحقیق‌وتفحص انتقاد دارد، دلیل نقدش این است که چرا اسامی 37نماینده در گزارش نیامده. او همچنین امیدوار است که: «عدالت در این خصوص با توجه به صرف هزینه و انرژی بسیار در انجام تحقیق‌وتفحص رعایت شود. متاسفانه در گزارش تحقیق‌وتفحص از تامین‌اجتماعی اسامی 37نماینده مجلس که از عنایت غیرقانونی ریاست سازمان تامین‌اجتماعی برخوردار شده بودند، چیزی ندیدیم.»


«مرتضوی» و «بابک زنجانی» سمت خاصی ندارند
محمدعلی اسفنانی، سخنگوی کمیسیون حقوقی، قضایی مجلس نیز وعده می‌دهد که: «اتهامات «سعید مرتضوی» و «بابک زنجانی» در پرونده تحقیق‌وتفحص از تامین‌اجتماعی مانند سایر متهمان رسیدگی شود.»

 

او می‌گوید: ««سعید مرتضوی» و «بابک زنجانی» سمت خاصی ندارند، همانند سایر متهمان به اتهامات آنها نیز رسیدگی می‌شود.»

 

گزارش 84صفحه‌ای تیم تحقیق‌وتفحص از سازمان تامین‌اجتماعی حالا راهی دستگاه قضا شده و در نوبت رسیدگی قرار گرفته است. بندهای مختلف آن نشانه‌های اجحاف به حقوق میلیون‌ها شهروندی است که ماهانه مبالغی را به‌عنوان «حق بیمه» پرداخت می‌کنند و امیدوارند این مبالغ برای تقویت خدمت‌رسانی تامین‌اجتماعی به بیمه‌شدگان هزینه شود، اما اکنون مطلع می‌شوند تخلف مالی شش‌میلیاردو243میلیون‌تومانی برای پرداخت به حدود 50نفر از اعضای هیات‌امنا، مدیرعامل و مدیران سازمان رخ داده و سهم فقط یک‌نفر 400میلیون‌تومان بوده است.

 

حال ماحصل تلاش کمیته تحقیق‌وتفحص راهی دستگاه قضایی شده و باید دید که نتیجه رسیدگی‌ها به کجا می‌رسد. حالا سعید مرتضوی علاوه بر پرونده «کهریزک»، باید پاسخگوی سوءمدیریتش در سازمان تامین‌اجتماعی  نیز باشد.
اخبار سیاسی - شرق