اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

تولید لبنیات با چربی گیاهی ممنوع شد


دبیر انجمن صنایع لبنی کشور گفت: بنا به تصمیم مشترک معاونت غذا و دارو و انجمن صنایع لبنی کشور قرار شد کلیه پروانه های ساخت محصولات لبنی با چربی گیاهی لغو شده و کل فراورده های لبنی با چربی طبیعی شیر تولید شود.

تسنیم: رضا باکری در گفت و گویی با اشاره به اطلاعیه وزارت بهداشت افزود: شب گذشته وزارت بهداشت اطلاعیه ای صادر کرده که در آن محصولات موجود در بازار را عاری از بحث هایی که مطرح بوده عنوان کرده است.

وی اضافه کرد: طبیعتا اگر طبق آزمایشگاه اداره نظارت متخلفی هم وجود داشته باشد که کالای فاقد پروانه وزارت بهداشت تولید کرده باشد مورد پیگرد قانونی قرار می گیرد.

باکری با بیان اینکه این ماحصل جلسات و نتیجه گیری های روزهای اخیر بود ، افزود: به طور کلی نیز بنا به تصمیم مشترک معاونت غذا و دارو و انجمن صنایع لبنی کشور قرار شد کلیه پروانه های ساخت محصولات لبنی با چربی گیاهی لغو شده و کل فراورده های لبنی با چربی طبیعی شیر تولید شود .

وی اضافه کرد: حدود هفت قلم  از محصولات لبنی ( که حاوی چربی گیاهی بودند و روی بسته بندی آنها استفاده از این چربی درج شده بود  ) دارای پروانه ساخت وزارت بهداشت بوده اند که قرار شده پروانه این محصولات لغو شود و کارخانجات تولید کننده آنها نیز این محصولات را از خط تولید خود خارج کنند.

باکری با اشاره به اینکه در تمام دنیا محصولات لبنی با چربی گیاهی تولید می شود ، ادامه داد: بحث ، بحث آلودگی نیست  بلکه بحث میزان چربی اشباع موجود در روغن ها یا چربی ها مطرح است اگرنه  6میلیون و 400 هزار تن روغن پالم در اروپا ،یک و نیم میلیون تن در آمریکا مصرف می شود و در ایران هم از سال 82 به بعد این روغن مدام وارد شده است حالا تشخیص داده شده که مقداری از این روغن های پالم چربی اشباع بالاتر از حد مجاز دارد  و برای قلب و عروق مناسب نیست و باید با روغن هایی مانند روغن ذرت و سویا جایگزین شود.

وی اظهار داشت: این ها مسایل بهداشتی است که وزارت بهداشت وظیفه دارد در زمینه آنها مطالعات بالینی انجام دهد ، در نتیجه این وزارتخانه اثر روغن ها را بررسی می کند  و به این نتیجه می رسد که مثلا فلان روغن درجه اسیدهای چرب اشباع اش بالاست و باید جایگزین شود یا باید تکنولوژی باشد که این اسیدها را پایین بیاورند.

باکری تاکید کرد: این مساله ربطی به لبنیات نداشته ، به خطا توصیه شده و به اشتباه به این صنعت ورود پیدا کرد.

وی افزود: انجمن نیز برای اینکه در اذهان عمومی لبنیات که یک کالای سلامت است مورد خدشه قرار نگیرد تقاضا کرد پروانه های آن هفت قلم کالای حاوی روغن های چرب ابطال شود و کل محصولات در بازار کشور با چربی طبیعی شیر عرضه شود این امر تصویب و ابلاغ شده است.

باکری در پاسخ به این پرسش که در نهایت کارخانه ای در این زیمنه تخلف انجام داده بود یا خیر؟، گفت: اینکه کارخانه ای تخلف می کند یا نه؟ تشخیص آن با آزمایشگاه های وزارت بهداشت است ما نیز از آنها تقاضا نمودیم چنان چه طبق گزارشهای آزمایشگاه های وزارتخانه متخلفی وجود داشته باشد به دادگاه معرفی شوند و خطای انجام شده از سوی آنان پیگیری شود. این بحث مربوط به یک لحظه، یک مقطع و یک زمان مشخص نیست وظیفه نظارتی وزارت بهداشت در همه رشته های صنعت پابرجاست.

وی ادامه داد: چون درقنادی ها ، تولید شیرینی و شکلات، صنایع کنسرو و...نیز از این روغن ها استفاده می شود و همه رشته های مختلف مواد غذایی مصرف کننده روغن هستند بنابراین بر همه این رشته ها باید  نظارت وجود داشته باشد اگر هم متخلفی هست باید مورد پیگرد قرار دهند.


ویدیو مرتبط :
شیر و ماست و دوغ گیاهی بدون لبنیات حیوانی

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

استفاده از هر گونه روغن گیاهی در لبنیات ممنوع



اخبار,اخبار اجتماعی , روغن گیاهی

 

اخبار اجتماعی - استفاده از هر گونه روغن گیاهی در لبنیات ممنوع

وی اظهار داشت: روغن پالم یکی از انواع روغن های گیاهی و بدترین شکل ممکن این روغن ها می باشد که دارای اسیدهای چرب اشباع بالایی است.

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت: به منظور جلوگیری از استفاده از روغن پالم استفاده از روغن های گیاهی از پایان شهریور ماه در لبنیات و فرآورده های لبنی ممنوع اعلام شده است.

دکترˈایرج خدادادیˈروز چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: در چند سال گذشته برای حذف چربی های حیوانی در لبنیات که یکی از عوامل بروز بیماری های قلبی، فشارخون،دیابت، چربی خون و اضافه وزن است اضافه کردن چربی های گیاهی به عنوان جایگزین مصوب شد.

وی اظهار داشت: روغن پالم یکی از انواع روغن های گیاهی و بدترین شکل ممکن این روغن ها می باشد که دارای اسیدهای چرب اشباع بالایی است.

وی با بیان اینکه این روغن از مغز میوه نخل به دست می آید افزود:به گفته سازمان جهانی بهداشت شواهد قانع کننده ای وجود دارد که نشان می دهد مصرف روغن پالم(پالمیتیک اسید) احتمال ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی را افزایش می دهد لذا روغن پالم به دلیل داشتن میزان بالای اسیدهای اشباع شده برای مصرف بعد تمام روغن های گیاهی دیگر توصیه می شود.

دکتر خدادادی گفت:در کشور ما روغن های گیاهی براساس استانداردهای ملی در بسیاری از فرآورده های غذایی و لبنی به عنوان یک مواد اولیه تعین و کاربرد دارند که این روغن های گیاهی حاوی روغن پالم نیز می باشند.

وی ادامه داد:متاسفانه روغن پالم یکی از بی کیفیت ترین نوع روغن های گیاهی است که در انواع پنیر خامه ای با چربی گیاهی، پنیر تازه، پنیر پیتزا، بستنی و خامه گیاهی استفاده می شود.

وی اضافه کرد: در راستای ارتقا ویژگی های تغذیه ای فرآورده های لبنی و محدودیت استفاده از چربی های گیاهی به خصوص روغن پالم و در راستای حفظ اصالت این محصولات سازمان غذا و دارو طی بخشنامه ای استفاده از روغن های گیاهی را در فرآورده های لبنی یاد شده از شهریور ماه سالجاری ممنوع اعلام کرده است.

طبق گزارشات معاونت غذا و دارو خوشبختانه هیچ واحد لبنی در استان همدان تاکنون از روغن پالم استفاده نکرده است. 

اخبار اجتماعی - ایرنا