اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

تولیدکنندگان بدهی های ارزی را چگونه تسویه کنند؟



اخبار,اخبار اقتصادی,تسویه بدهی های ارزی واحدهای تولیدی


 اخبار اقتصادی - تولیدکنندگان بدهی های ارزی را با ارز مبادله ای تسویه کنند

 رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: طرح تسهیل تسویه بدهی های ارزی واحدهای تولیدی به دلیل مغایرت با اصل 75 قانون اساسی در کمسیون اقتصادی رد شده است البته واحدهای تولیدی می توانند با ارز مبادله ای اقساط خود را به بانک پرداخت کنند.

ارسلان فتحی پور در گفت و گو با خانه ملت افزود: در بودجه سال 93 مقرر شده است که بدهی ارزی واحدهای تولیدی به نرخ ارز مبادله ای تسویه شود. 

نماینده مردم کلیبر، خدا آفرین و بخش هوراند در مجلس شورای اسلامی ادامه داد:طرح تسهیل تسویه بدهی های ارزی واحدهای تولیدی در سال 93 به دلیل اینکه بار مالی به دولت تحمیل می کرد و مغایر با اصل 75 قانون اساسی بود از سوی کمیسیون اقتصادی مجلس رد شده است.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس یادآور شد: البته در کمیسیون اقتصادی مجلس کارگروهی برای تسهیل بدهی های ارزی واحدهای تولیدی در قالب لایحه بودجه سال آینده تشکیل شده و مقرر شده است در این زمینه هماهنگی هایی با دولت انجام شود.

«بر اساس اصل 75 قانون اساسی طرح‏های قانونی، پیشنهادها و اصلاحاتی که نمایندگان در خصوص لوایح قانونی عنوان می‌کنند که به تقلیل درآمد عمومی یا افزایش هزینه عمومی می‌انجامد، در صورتی قابل طرح در مجلس است که طریقه جبران کاهش درآمد یا تأمین هزینه جدید معلوم شده باشد.»

لازم به ذکر است طرح تسهیل تسویه بدهی های ارزی به منظور تشویق بدهکاران به حساب ذخیره ارزی مطرح شده است که ضمن کاهش بدهی های معوق، توان جدیدی برای توسعه واحدهای تولیدی از طریق اخذ تسهیلات بانکی ایجاد کند

بر اساس طرح مذکور واحدهای تولیدی که ظرف شش ماه از تاریخ ابلاغ این قانون نسبت به پرداخت خود به بانک های عامل اعم از معوق و سررسید نشده اقدام کنند براساس نرخ دلار هجده هزار ریال و یورو بیست و یک هزار و پانصد ریالی محاسبه می شود و می توانند به صورت ریالی بدهی ارزی را تسویه کنند.
 اخبار اقتصادی - خانه ملت


ویدیو مرتبط :
تسویه بخش اول بدهی های بابک زنجانی

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

سكـوت بانكـی در مـورد تسویه حساب ارزی



تسویه حساب ارزی بانک ها, بانك مركزی

سكـوت بانكـی در مـورد تسویه حساب ارزی

هرچند از پایان زمانی كه رییس كل بانك مركزی وعده داده بود با بانك‌ها تسویه حساب ارزی می‌كند چند روزی می‌گذرد و عملیات انجام تسویه حساب نیز آغاز شده اما هنوز از اعلام نتایج این بررسی خبری نیست.

 طبق اعلام فرشاد حیدری، مدیر عامل بانك ملی، رییس كل بانك مركزی در نشست اوایل تیر ماه امسال با مدیران عامل بانك‌ها وعده داده بود كه عملیات تسویه حساب ارزی با بانك‌ها تا پایان تیر ماه امسال انجام شود.

این موضوع مورد تایید ولی‌الله سیف، مدیر عامل بانك كارآفرین نیز بوده اما با وجود گذشت بیش از 10 روز از اتمام آن مدت موعود هنوز از انتشار جزییات این تسویه حساب خبری نیست.

این در حالی است كه طبق آنچه مقامات بانكی پیش از این ابراز كرده‌ بودند تسویه حساب ارزی بانك مركزی با بانك‌ها آغاز شده است.

پیگیری‌ها حاكی از این است كه این پروسه آغاز شده و پشت سر هم بانك‌ها در جلساتی با بانك مركزی كار تسویه حساب را انجام خواهند داد.

كوثری، مدیر امور بین‌الملل بانك مسكن با تایید اینكه كارهای بررسی و تسویه حساب در حال انجام است به ایسنا گفته بود: این اقدامات انجام شده و اكنون كارهای اداری این كار در حال انجام است و تسویه حساب انجام خواهد شد.

مدیر عامل بانك كارآفرین نیز گفته بود: بازرسان بانك مركزی در بانك‌های مختلف حضور پیدا كرده و به این مساله‌ رسیدگی كردند و در شرف انتهای به رسیدگی‌ها هستند. بر اساس این بررسی‌ها مبالغی كه از بانك‌ها برداشته شد، در صورتی كه بانكی تخلف نداشته باشد آن پول بر می‌گردد و در مورد بانك‌هایی كه احیانا تخلفی داشتند، طبیعتا در حد تخلف از آن منابع برداشته می‌شود و بقیه‌ آن تسویه حساب خواهد شد. من می‌دانم كه این چنین برنامه‌ای را بانك مركزی در پیش دارد.

محمود بهمنی، رییس كل بانك مركزی در مورد علت برداشت بانك مركزی از حساب بانك‌ها اظهار كرده بود: ما براساس مصوبه‌ای كه از هیات دولت داشتیم، باید 87 هزار و 625 میلیارد ریال حساب بانك‌ها به دلیل تخلفی كه در فروش ارز انجام شده بود، برداشت می‌كردیم، اما از آنجا كه فكر می‌كردیم بانك‌ها ممكن است این مبلغ را نداشته باشند، یك سوم آن را معادل 30 هزار میلیارد ریال از حساب بانك‌ها برداشتیم.

پس از این سخنان رییس كل بانك مركزی مدیران عامل برخی بانك‌ها نسبت به این موضوع واكنش نشان دادند و صراحتا اعلام كردند كه انحراف در مصارف ارزی نداشتند.

طبق آنچه تاكنون از سوی بانك‌ها یا مدیران عامل بانك‌ها ابراز شده بانك‌های پاسارگاد، تجارت، ملی،‌ رفاه، ملت، کارآفرین، اقتصادنوین و پارسیان گزارش ارزی خود را به بانك مركزی داده‌اند.

با وجود این، هنوز در مورد انجام كار تسویه حساب با بانك‌ها خبری منتشر نشده و پیگیری‌های خبرنگار ایسنا از بانك‌ها نیز نتیجه‌ای نداشته است..../ایسنا