اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

توافق ایران و عراق در آستانه انتخابات اوپک


ایران و عراق به عنوان دو نامزد اصلی انتخابات دبیرکلی ، پس از توافق بر روی افزایش صادرات و ترانزیت گاز، اخیرا به منظور توسعه فعالیت‌های نفتی در صنایع حفاری به توافق‌های جدیدی دست یافته‌اند.

خبرگزاری مهر: ایران و عراق به عنوان دو نامزد اصلی انتخابات دبیرکلی اوپک، پس از توافق بر روی افزایش صادرات و ترانزیت گاز، اخیرا به منظور توسعه فعالیت‌های نفتی در صنایع حفاری به توافق‌های جدیدی دست یافته‌اند.

 همزمان با آغاز شمارش معکوس برگزاری انتخابلت دبیرکلی اوپک، ایران و عراق به عنوان دو کشور رقیب در این انتخابات، به یک توافق جدید در بخش بالادستی صنعت نفت دست یافتند.

 بر این اساس پس از توافق دو کشور در زمینه صادرات گاز طبیعی و گازوئیل، ترآنزیت و سواپ برخی از فرآورده‌های نفتی، در توسعه فعالیت‌های حفاری چاه‌های نفت هم به یک توافق جدید دست یافته اند.

 حمیدرضا گلپایگانی در تشریح توافق جدید نفتی با عراقی‌ها، با اشاره مذاكره با شركت حفاری عراق در زمینه توسعه همكاری‌های نفتی به‌ویژه انجام خدمات فنی چاه‌های نفت وگاز، گفت: استفاده از توانمندی‌های هر فنی حفاری ایران و عراق، توافقی حاصل شده است تا یك كارگروه مشترك، زمینه همكاری‌های فنی، تخصصی و آموزشی را بررسی كرده و شرایط عقد قرارداد را فراهم کند.

 مدیرعامل شركت ملی حفاری ایران با اعلام اینکه با این توافق دوجانبه مقرر شده است تا كارشناسان عراق از امكانات، تجهیزات عملیات حفاری و چگونگی ارائه خدمات فنی مهندسی یكپارچه ملی حفاری بازدید کنند، تصریح کرد: از این رو مقدمات انجام كار از طریق واحد بازاریابی و همكاری‌های بین‌المللی شرکت ملی حفاری در حال برنامه‌ریزی و پیگیری است.

 این مقام مسئول با اشاره به ارتقای سطح علمی و فنی صنعت حفاری ایران، اظهار داشت: هم اکنون خدمات فنی و مهندسی به ویژه در زمینه آموزش و مسائل پیچیده صنعت حفاری به برخی از کشورها همچون بولیوی صادر می شود.

 وی با اشاره به اینکه به‌زودی تعدادی از كارشناسان شركت حفاری عراق از خدمات آموزشی، آكادمیك و میدانی صنعت حفاری ایران در زمینه عملیات حفاری و خدمات فنی و مهندسی به‌ویژه حفاری انحرافی استفاده می‌کنند، تبیین کرد: در شرایط فعلی شرکت ملی حفاری راهبری و هدایت عملیات حفاری 74 دستگاه حفاری خشکی و دریایی را در اختیار دارد.

 به گزارش مهر، همزمان با این تغییر و تحولات روابط اقتصادی و سیاسی ایران و عراق به عنوان دو کشور بزرگ تولیدکننده و دارنده ذخایر نفت جهان و اوپک روز به روز در حال توسعه و بهبود است و حتی این دو کشور در بازار نفت دارای سیاست‌های مشابهی با یکدیگر هستند.

 در شرایط فعلی ایران و عراق یکی از بزرگترین دارندگان ذخایر و تولید نفت در بین کشورهای اوپک و جهان هستند به طوری که حجم ذخایر نفت این دو کشور در مجموع بیش از 300 میلیارد بشکه برآورد می‌شود و حتی پیش بینی می شود تا چند سال آینده با توسعه فعالیت‌های اکتشافی میزان ذخایر طلای سیاه این دو کشور افزایش یابد.

 در طول یکسال گذشته تاکنون چندین قرارداد استراتژیک نفتی امضا کرده‌اند که صادرات گاز، فروش کالا و تجهیزات، ساخت و راه‌اندازی برخی از تاسیسات نفت، گاز و CNG، امضای قراردادهای بلندمدت صادرات فرآورده‌های نفتی و سوآپ سوخت و توافق به‌منظور توسعه مشترک برخی از میادین مرزی از مهمترین توافق های نفتی این دو کشور نفتی است.

 با افزایش مبادلات نفت و انرژی ایران و عراق، این دو کشور بزرگ نفت‌خیز هر دو طرفدار قیمت‌های بالای طلای سیاه هستند به طوری‌که عراق با توجه به برنامه‌ریزی به‌منظور افزایش تولید نفت تا مرز 6 تا 8 میلیون بشکه و ایران هم به دلیل تحریم نفت، هر دو از قیمت‌های بالای 100 دلار طلای سیاه در بازار جهانی حمایت می‌کنند.

 در طرف مقابل عربستان و دیگر کشورهای عربی منطقه خلیج فارس سعی دارند که قیمت نفت را در سطح متوسط حفظ کنند و بدین ترتیب کشورهای صنعتی خریدار نفت را از خود راضی نگاه دارند، از این رو عراق رفته رفته از عربستان فاصله گرفته و در داخل چارچوب اوپک به ایران نزدیک تر شده که این تغییر رویه به افزایش قیمت نفت و هر چه سیاسی تر شدن روند تصمیم گیری‌ها در اوپک منجر شده است.

 تمامی این تغییر و تحولات منجر به شکل‌گیری یک اتحاد نفتی بین ایران و عراق در بازار جهانی و حتی اوپک شده است و از این رو با توجه به خروج نامزد عربستان و واگذاری ریاست تحقیقات اوپک به سعودی‌ها، ایران و عراق را باید به عنوان فینالیست‌های این انتخابات تاثیرگذار معرفی کرد.

 در حال حاضر غلامحسین نوذری نامزد پیشنهادی ایران برای دبیرکلی اوپک بوده که دارای سابقه بیش از 12 سال مدیریت کلان و در رده های بالا در شرکت ملی نفت و وزارت نفت ایران است در دوران وزارتش تعامل و همگرایی تکرار نشدنی در بین اعضای اوپک ایجاد کرد.


ویدیو مرتبط :
ادامه روند نزولی قیمت نفت در آستانه نشست اوپک

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

آغاز همکاری نظامی ایران و آمریکا در عراق/روحانی و اوباما در آستانه ی عقد توافق هسته ای



اخبار,اخبار سیاست خارجی ,مذاکرات ایران و 5+1

 

اخبار سیاست خارجی - روزنامه روسی گازتا مدعی شد:
آغاز همکاری نظامی ایران و آمریکا در عراق/روحانی و اوباما در آستانه ی عقد توافق هسته ای

برنامه هسته ای ایران به طور بی سابقه ای به پایان کار خود نزدیک شده است.

به گزارش تیک، حسن روحانی، رئیس جمهور ایران، از دستیابی حتمی به توافق با کشورهای غربی، چین و روسیه در رابطه با برنامه هسته ای این کشور سخن گفت. احتمال دارد که این توافق تا اواخر ماه نوامبر حاصل شود.

این سخنان، پیش از دیدار وزیران امور خارجه ایران، امریکا و اتحادیه اروپا در روز چهارشنبه، ایراد شد.

شب دوشنبه، روحانی در پیام تلویزیونی خود خطاب به ملت ایران، به دستیابی به توافق اشاره کرد و گفت: «در مجموع، ما به توافق مورد نظر دست یافته ایم و فقط باید جزئیات اندکی حل و فصل شوند».

به گفته وی، توافق نهائی تا قبل از 24 ماه نوامبر حاصل خواهد شد. رئیس جمهور خاطر نشان کرد که «کمترین تردیدی در این ندارد که بازگشت ایران به موقعیت سال گذشته اش غیر ممکن است».

در حال حاضر، ایران با محدود ساختن برنامه هسته ای خود در ازای لغو بخشی از تحریم های اعمالی علیه خود موافقت کرده است. کاخ سفید با ارسال قطعات یدکی هواپیماهای امریکایی به این کشور، بخشی از تحریم های تجاری اعمالی علیه این کشور را لغو کرده و از این طریق، برای احیای هواپیمایی داخلی کشور شانسی فراهم کرد.

اکنون، طرفین باید به توافق نهائی دست یابند که می بایست برای ایران، امکان غنی سازی اورانیوم تا سطح امن 5 درصد را فراهم کند. در طول سال های متمادی تهران تصریح می کرد که برنامه هسته ای اش فقط ماهیت صلح آمیز دارد، اما امریکا و کشورهای اروپا سوء ظن داشتند که این کشور به دنبال ساخت سلاح هسته ای است.

در این میان، احتمال دارد که لغو تحریم های اعمالی علیه ایران که یکی از تولید کنندگان بزرگ نفت و گاز در جهان به شمار می آید، باعث تغییر توازن قدرت در خاورمیانه و کاهش وابستگی کشورهای اروپایی به منابع انرژی زای روسیه شود.

ناگفته نماند که روحانی در مصاحبه ای با یک شبکه روسی اطمینان داد که کشورش حاضر نیست جای روسیه را در بازار صادرات جهانی گاز بگیرد، زیرا فعلا میزان استخراج خود را تغییر نخواهد داد.

این در حالی است که امریکا، ایران را متحد بالقوه خود در مبارزه علیه «داعش» به شمار می آورد.

این نشریه روسی در ادامه ادعا کرد: نظامیان ایرانی در عراق علیه «داعش» مبارزه می کنند و اگرچه، امریکا و ایران در این زمینه رسما همکاری نمی کنند، اما اطلاعات کارشناسی نشان می دهد که همکاری «زمینی» برقرار شده است.

با این حال، رقیبان قدیمی ایران از جمله کشورهای عرب خلیج فارس در عرصه نفوذ بر جهان اسلام و همچنین اسرائیل که قاطعانه با هرگونه توافق با این کشور در رابطه با برنامه هسته ای مخالفت می کند، از تقویت تهران بیم دارند.
اخبار سیاست خارجی - تیک