اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

تنها مردان ایرانی نان‌ آور خانواده‌ اند؟


عضو هیات علمی گروه اقتصاد دانشگاه مازندران گفت: طبق آمار بیش از 90 درصد دختران با هدف یافتن شغل تحصیل می‌کنند.

خبرگزاری ایسنا: عضو هیات علمی گروه اقتصاد دانشگاه مازندران گفت: طبق آمار بیش از 90 درصد دختران با هدف یافتن شغل تحصیل می‌کنند.
 
زهرا کریمی با بیان اینکه حضور زنان در بازار کار نسبت به بسیاری از کشورهای همسایه قابل مقایسه با ایران محدود است، افزود: در ایران بیشتر کارها مردانه تعریف می‌شوند و به طور کلی واگذاری مسئولیت‌ها بر مبنای شایسته‌سالاری نیست.
 
وی ادامه داد: تقسیم‌بندی کارها به صورت زنانه و مردانه بیشتر ریشه فرهنگی داشته و این امر زیاد به توانایی‌ جسمی مربوط نمی‌شود، برای مثال 80 درصد فارغ‌التحصیلان رشته جنگل‌بانی خانم هستند، درحالی که گفته می‌شود جنگل‌بانی شغلی مردانه است ولی درسراسر جهان بسیاری از پژوهشگران گونه‌های گیاهی و حیوانی را زنان تشکیل می‌دهند.
 
این کارشناس بازار کار با بیان اینکه نرخ بیکاری در میان زنان جویای کار دو برابر مردان است، گفت: در سال 1385، کمتر از5 درصد زنان دارای تحصیلات عالی جویای کار، بیکار بودند که این آمار در سال 90 به 30 درصد رسیده است.
 
کریمی، رکود طولانی ‌مدت اقتصاد ایران در سال‌های گذشته به همراه نگرش تبعیض‌آمیز نسبت به اشتغال زنان را مهمترین عوامل موثر در نرخ بالای بیکاری زنان دانست.
 
وی با اشاره به تناقص جدی بوجود آمده در جامعه نسبت به اشتغال زنان، گفت: در حالی که فضای کلی جامعه همچنان با کار کردن زنان در بعضی مشاغل مخالف است، اکثر نسل جوان ترجیح می‌دهد زنی شاغل داشته باشند.
 
این پژوهشگر اقتصاد تصریح کرد: چنانچه بخواهیم نقش زنان را در اقتصاد بازار کار کشور پررنگ کنیم باید اقتصادی پویا داشته باشیم چرا که اگر چرخه‌ی تولید روز به روز کوچک شود، فرصت‌های شغلی به طور کلی کم‌تر خواهد شد.
 
کریمی افزود: مساله بعدی، ضرورت تغییر نگرش جامعه نسبت به اشتغال زنان است، این نگاه که مردان نان‌آور خانواده هستند می‌تواند برای جامعه آسیب‌های جدی در پی داشته باشد چرا که برخی زنان دارای وظیفه تامین معاش خانواده را برعهده دارند و زمانی که شرایط برای کار زنان در جامعه فراهم نباشد شاهد گسترش فحشا و آسیب‌های اجتماعی خواهیم بود.


ویدیو مرتبط :
ملخ خوردن چندش آور مجری زن شبکه من و تو برای تغییر فرهنگ خانواده‌ ایرانی

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

ازدواج با یک نان آور خانواده



 پیش از ازدواج,تصمیم ازدواج , پس از ازدواج

انگیزه اشتغال در انسان ها، مختلف و اعم از انگیزه های مادی و غیر مادی است. برخورداری از رفاه بیش تر و دسترسی به امکانات و تسهیلات بهتر انگیزه های عمده ای برای اشتغال در جوانان ایجاد می کند. اما گاهی مهم ترین دلیل کار، رفع نیاز مالی خانواده است که باعث می شود پسری جوان، نان آور خانواده پدری اش باشد.

اما گاهی اشتغال و کسب درآمد در شرایطی که باعث شود فرد برای دستیابی به دیگر اهداف زندگی خود با دردسر مواجه شود مشکل ساز خواهد شد. در ادامه به موضوع اشتغال پیش از ازدواج می پردازیم و زوایای این موضوع را مورد توجه قرار خواهیم داد.

دلایل جوانان برای اشتغال پیش از ازدواج
تعداد زیادی از جوانان پیش از ازدواج به دلخواه خود و یا برای دستیابی به شرایطی بهتر مشغول به کار می شوند. گاه اشتغال پیش از ازدواج با هدف تامین احتیاجات خود یا خانواده به علت حضور نداشتن یکی از والدین مخصوصا پدر، بازنشستگی والدین و.... انجام می گیرد.

در این شرایط بخش زیادی از درآمد حاصل از اشتغال فرد صرف خانواده اش خواهد شد. از طرفی گاهی نداشتن اشتغال جوانان در این گونه شرایط باعث ایجاد مشکلات اقتصادی می شود. به علاوه با پیشرفت امکانات و ایجاد نیاز توسط تولیدکنندگان به دسترسی به مواد و وسایل رفاهی، تامین اقتصاد خانواده با مشکلات بیشتری مواجه شده است.

در هر حال مشغول شدن به کار برای فرد مزایای بسیاری از جمله آشنایی با بازار کار، پیشرفت اقتصادی، بهبود مهارت های ارتباطی و اجتماعی و دستیابی به استقلال مالی را در برخواهد داشت. اشتغال جوانانی که کمک خرج زندگی هستند آن جا با مشکل روبه رو خواهد شد که این افراد تصمیم به ازدواج می گیرند. چرا که چنین جوانانی که درآمد حاصل از اشتغال خود را صرف رفع مایحتاج خانواده می کنند، سرمایه ای برای تشکیل زندگی نخواهند داشت. در چنین شرایطی نگرانی های جوان نیز درباره خانواده خودش یا تشکیل خانواده جدید شکل می گیرد.

با توجه به مطالبی که ذکر شد، به نکات زیر توجه کنید:
*در نظر داشته باشید تمامی نیازهای ما از جمله اقتصادی، رفاهی، عاطفی و... دارای اهمیت هستند. بنابراین با نادیده گرفتن و یا حذف هر یک از نیازها کمکی به بهتر شدن اوضاع نخواهید کرد.

*برای ایجاد تغییر در شرایط زندگی نیاز به برنامه ریزی دقیق و هوشمندانه دارید. پس با این بهانه که همه چیز را یک جا نمی توانید حل کنید، صورت مسئله را پاک نکنید.

*با تعیین جایگاه و درجه اهمیت هریک از مسائل به راحتی می توانید برای ایجاد تغییر و بهبود شرایط اقدام کنید.

*در صورتی که با ازدواج شما، شرایط اقتصادی خانواده تان به خطر می افتد، تمهیداتی را برای تامین اقتصادی خانواده در نظر بگیرید. آموزش اشتغال در خانه و راه اندازی کسب و کارهای کوچک خانگی می تواند نیازهای شما و خانواده تان را در آینده نیز تامین کند.

*ازدواج فرزندی که نان آور محسوب می شود با آماده کردن شرایط و پیش بینی صحیح، مشکلی را در روند زندگی خانواده ایجاد نخواهد کرد. چه بسا پس از ازدواج انگیزه های بیش تری برای ادامه راه بیابید.

*منطقی نخواهد بود تصمیم بگیرید از تشکیل زندگی چشم پوشی کنید. خوب است با توکل به رحمت الهی پیش بروید. ضرب المثلی هست که می گوید: خدا گر ببندد ز حکمت دری، ز رحمت گشاید در دیگری.

* فردی را برای زندگی انتخاب کنید که با شرایط شما سازگار باشد و توقعات نابه جا مطالبه نکند. بهتر است دست از بلند پروازی بردارید و سراغ دختری بروید که با توجه به شرایط کنونی شما و شرایط موردنظرتان در آینده نیز راضی باشد.

*این که شما به فکر آینده خانواده تان هستید ارزشمند و قابل تحسین است. اما همان طور که فرزندان قبل از شما حق این را داشتند که ازدواج کنند و تشکیل خانواده بدهند شما نیز این حق را دارید. ازدواج نیز بخشی از زندگی فرد را در برمی گیرد. شرایطی را در نظر بگیرید که تنها شده اید و از طرفی سن تان نیز بالا رفته است.
منبع: خراسان