اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

تصاویر آینده زمین پس از خاموشی خورشید


کشف بقایای خردشده سیاره‌هایی که شباهت قابل توجهی به زمین ما دارند در اطراف ستاره‌های کوتوله سفید چشم اندازی از آینده سیاره ما را نشان می‌دهد.

خبرگزاری مهر: کشف بقایای خردشده سیاره‌هایی که شباهت قابل توجهی به زمین ما دارند در اطراف ستاره‌های کوتوله سفید چشم اندازی از آینده سیاره ما را نشان می‌دهد.

کارشناسان فیزیک نجومی دانشگاه وارویک در انگلستان چهار ستاره کوتوله سفید کشف کرده اند که اطراف آنها تکه های خرد شده سیاره ها به چشم می خورد.

در طی زندگی یک ستاره در دوران پیری برخی از ستارگان که از حد مشخصی بزرگتر باشند به سیاه چاله و اگر از این حد کوچک‌تر باشند تبدیل به کوتوله سفید می‌شوند.

ماده تشکیل دهنده کوتوله‌های سفید به اندازه‌ای به هم فشرده‌است که یک قاشق غذاخوری آن چند تن وزن دارد.

کوتوله‌های سفید، که تعدادشان در کهکشان ما نسبتاً زیاد است، آخرین مرحله تکامل بسیاری از ستاره‌ها هستند. ستاره‌هایی که جرمشان تقریباً معادل جرم خورشید (2/1 جرم خورشید) و یا کمتر از آن است به احتمال زیاد همگی به کوتوله سفید تبدیل می‌شوند.



کشف بقایای خردشده سیاره هایی که شباهت قابل توجهی به زمین ما دارد در اطراف ستاره های کوتوله سفید چشم اندازی از آینده سیاره ما را نشان می دهد

این محققان با استفاده از تلسکوپ فضایی هابل دریافتند که متداول ترین عنصرهایی که در اطراف این چهار کوتوله سفید ایجاد می شود، اکسیژن، منیزیم، آهن و سیلیکن است درست همان چهار عنصری که 93 درصد از زمین را  تشکیل داده است.

محققان با استفاده از تلسکوپ فضایی هابل وسیعترین تحقیقات را تاامروز در رابطه با ترکیب شیمیایی اتمسفرهای ستاره های کوتوله سفید انجام داده اند.

بوریس گانسیک از دپارتمان فیزیک دانشگاه واویک که رئیس این تیم تحقیقاتی بود اظهار داشت که فرآیند مخربی که موجب شده این حلقه های گرد وخاک اطراف این ستاره های کوتوله سفید ایجاد شوند یک روز در منظومه شمسی ما شکل می گیرند.

آنچه که امروز در این ستاره های کوتوله سفید مشاهده می کنیم ممکن است چند صد سال نوری دیگر برای زمین ما رخ دهد.



این محققان با استفاده از تلسکوپ فضایی هابل دریافتند که متداول ترین عنصرهایی که در اطراف این چهار کوتوله سفید ایجاد می شود، اکسیژن، منیزیم، آهن و سیلیکن است درست همان چهار عنصری که 93 درصد از زمین را  تشکیل داده است

وی افزود: درحالی که ستاره هایی چون خورشید ما به پایان زندگی خود تبدیل می شوند و سوخت هسته ای مرکز آنها خالی می شود،  به ستاره های بزرگ سردی تبدیل می شوند. وقتی این اتفاق در منظومه شمسی ما رخ دهد، میلیاردها سال بعد از این، خورشید سیاره های داخلی را چون زهره و عطارد را فرو می خورد.

مشخص نیست که زمین توسط خورشید، در فاز خاموشی که به یک غول سرخ تبدیل می شود زمین را فرومی خورد یا خیر، اما اگر زمین باقی بماند سطح آن بریان می شود.



محققان اظهار می دارند که این تصویر ترسناک خوشبختانه آینده دور جهان ما خواهد بود، زمانی که گرمای هسته ای خورشید برای همیشه خاموش شود   


ویدیو مرتبط :
جدیدترین تصاویر ناسا از شراره های خورشید که به سمت زمین در حال حرکت است

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

تصاویر 2 ستاره دنباله‌دار که سال آینده در آسمان زمین دیده می‌شود



تصاویر 2 ستاره دنباله‌دار که سال آینده در آسمان زمین دیده می‌شود

ستاره شناسان عبور دو ستاره دنباله‌دار درخشان از آسمان شب زمین را برای سال 2013 پیش‌بینی کرده‌اند.

به گزارش خبرگزاری مهر، بر اساس بررسی‌های صورت گرفته، ستاره دنباله‌دار168P/ Hergenrotherکه در صورت فلکی آندرومدا (زن به زنجیر کشیده شده) و اسب بالدار قرار دارد در ساعت 10 شب 18 اکتبر 2013 در آسمان زمین دیده می‌شود.

 

اخبار,اخبار جدید,اخبار جالب

به گفته دانشمندان هفت سال طول می‌کشد تا دوباره این ستاره دنباله‌دار درخشان باز گردد و در آسمان زمین دیده شود.  168P/ Hergenrother که ستاره دنباله‌دار کوتاه دوره یا دوره‌ای است که طی دوره‌ای کمتر از 200 سال به دور خورشید می‌گردد. از زمان کشف این ستاره دنباله‌دار در 1998 توسط کارل هرگنرودر ستاره شناس آمریکایی، این سنگ آسمانی سومین سفر خود بر فراز آسمان زمین انجام می‌دهد. حدود 256 ستاره دنباله‌دار دوره‌ای تا کنون شناسایی شده‌اند. 

ستاره دنباله‌دار دیگر  C/2011 L4 PANSTARRS نام دارد که یک ستاره دنباله‌دار بلند دوره است که طی دوره‌ای بیش از 200 سال به دور خورشید می‌گردد. به گفته دانشمندان 200 سال مدت زمان زیادی نیست چرا که دوره ستاره دنباله‌دار L4 Pan-STARRS،110 هزار سال تخمین زده می‌شود. این ستاره دنباله‌دار در ماه مارس آینده به خورشید نزدیک می‌شود و در آسمان زمین در افق بسیار پایین قرار می‌گیرد. در نهم مارس 2013 ستاره دنباله‌دارL4 PANSTARRS درست از فاصله 28 میلیون مایلی خورشید می‌گذرد. در روزهای پیش و پس از این عبور، گرمای خورشید یخ و غبار پوسته خارجی این سیاره را بخار می‌کند و موجب درخشش فوق العاده و ایجاد دم زیبای آن می‌شود.

چند روز بعد این ستاره دنباله‌دار در آسمان عصرگاهی به شکل درخشان‌ترین نقطه در صورت فلکی سگ بزرگ دیده می‌شود.این ستاره دنباله‌دار را می‌توان با یک تلسکوپ هشت اینچی مشاهده کرد.

در روز 28 نوامبر 2013 این ستاره دنباله‌دار از فاصله 800 هزار مایلی خورشید می‌گذرد. گفته می‌شود این ستاره دنباله‌دار از سیاره زهره درخشان‌تر باشد و حتی در نور روز نیز بتوان آن را دید. چند روز بعد، این ستاره دنباله‌دار به نرمی به سوی شمال می‌رود و در آسمان عصرگاهی و بامدادی قابل مشاهده است./مهر