اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

بچه تهران 7 هزار ساله زن بود!


جنسیت اسکلت 7 هزارساله‌‌ کشف شده در محدوده خیابان مولوی تهران مشخص شد. بررسی­های اولیه متخصصان حوزه­ های انسان‌شناسی، کالبدشناسی، ژنتیک و باستان شناسی نشان می‌دهد که این اسکلت متعلق به یک زن میانسال است.

خبرگزاری میراث فرهنگی: جنسیت اسکلت 7 هزارساله‌‌ کشف شده در محدوده خیابان مولوی تهران مشخص شد. بررسی­های اولیه متخصصان حوزه­ های انسان‌شناسی، کالبدشناسی، ژنتیک و باستان شناسی نشان می‌دهد که این اسکلت متعلق به یک زن میانسال است.

با همکاری مشترک گروه کاوش باستان­شناسی در محدوده خیابان مولوی و پژوهشکده حفاظت و مرمت پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری بستر لازم برای بررسی­های اولیه متخصصان حوزه­ های انسان‌شناسی، کالبدشناسی و ژنتیک به منظور بهره­گیری از ظرفیت­های علمی و فناورانه این علوم در معرفی و تحلیل اسکلت هفت هزار ساله فراهم شد.

محمد اسماعیل اسمعیلی جلودار سرپرست گروه کاوش و عضو هیات علمی گروه باستان­شناسی دانشگاه تهران با اعلام این خبر گفت: با هماهنگی­های انجام شده حامد وحدتی­نسب انسان‌شناس پیش از تاریخ و دانشیار گروه باستان­شناسی دانشگاه تربیت مدرس نتیجه بررسی اولیه­اعلام شده است.

او گفت:« بر اساس اعلام این نتایج و با توجه به برجستگی‌های خفیف بالای ابروان، ضخامت کم جمجمه، حالت استخوان ماستوئید در استخوان گیجگاهی، عدم بیرون­زدگی در قوس پایین روندة آرواره پایین و برجستگی خفیف در ناحیه چانه در استخوان آرواره پایین، می­توان نتیجه گرفت که تدفین مورد نظر به فردی مونث تعلق دارد. اضافه بر این، نکته بسیار مهم در تعیین جنس اسکلت، وضعیت شیار سیاتیک در استخوان لگن است. این شیار در جنس ماده در مقایسه با جنس نر بازتر است که فراهم کننده وضعیت مطلوب برای بارداری و زایمان است. این شیار در نمونه بررسی شده باز بوده و بر مونث بودن متوفی دلالت دارد.»

به گفته وحدتی نسب با توجه به میزان حفظ­شدگی اسکلت و همچنین با در نظر داشتن این نکته که قسمت­های مهم در تعیین سن همچون برجستگی­های اوریکولار در لگن، شیارهای جمجمه و دندان‌ها به­طور کامل مشهود نیستند، تعیین سن برای نمونه مورد بحث تنها با استفاده از دو عامل میزان فیوز شدن در استخوان‌های بلند و وضعیت دندان‌های آسیای کوچک در آرواره پایین انجام گرفته است. با توجه به کامل بودن اتصالات در استخوان‌های بازو و ران و همچنین میزان ساییدگی در تاج دندان‌های آسیای باقی مانده در آرواره پایین، می­توان نتیجه گرفت که صاحب اسکلت شخصی کاملا بالغ بوده است.

این متخصص انسان شناسی پیش از تاریخ در ادامه گفت:«از سویی دیگر به لحاظ انسان­شناسی جسمانی چنانچه فردی در حین حیات دندان‌های خود را به هر دلیلی از دست دهد، حفره­ای که دندان در آن در آرواره قرار گرفته به مرور زمان پر شده و استخوانی می‌شود. چنین وضعیتی برای دندان‌های آسیای شماره 2 و 3 در آرواره پایین وجود دارد، بدین معنا که حفره­های قرارگیری این دندان‌ها در آرواره کاملا پر شده است. این وضعیت خاص در کنار میزان فیوز شدن استخوان‌های بلند و ساییدگی تاج دندان‌ها که پیشتر بدان‌ها اشاره شده همگی حاکی از آنند که فرد متوفی، زنی میانسال بوده است.»


ویدیو مرتبط :
زن هفت هزار ساله ی تهرانی

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

اولین سایت موزه تهران برای زن 7 هزار ساله


زن هفت هزار ساله، بهانه‌ی ایجاد نخستین سایت موزه در شهر تهران شد.

خبرگزاری ایسنا: زن هفت هزار ساله، بهانه‌ی ایجاد نخستین سایت موزه در شهر تهران شد.

 مدیر کل اداره میراث فرهنگی و گردشگری استان تهران از سکونت دائمی زن هفت هزار ساله‌ی خیابان مولوی در قبر خود و ایجاد نخستین سایت موزه‌ی شهر تهران در این خیابان قدیمی خبر داد.

رجبعلی خسروآبادی با اظهار آنکه محوطه کشف اسکلت این زن هفت هزار ساله در خیابان مولوی بین قیطریه سه هزار ساله و ری 7 هزارساله قرار دارد افزود: به نظر کارشناسان اسکلت یا متعلق به یک فرد مسافر از منطقه ری باستان است یا وی سکونت موقتی در منطقه مولوی امروزی داشته است.

وی ادامه داد: قرار شد پس از پایان عملیات کاوش و پژوهش، بجای انتقال اسکلت به موزه، نخستین سایت موزه شهر تهران در این منطقه و در خیابان مولوی ایجاد شود.

او با تاکید بر این نکته که در طرح ایجاد سایت موزه هیچ گونه خللی در کسب و کار کسبه‌ منطقه و همچنین حمل و نقل در خیابان مولوی ایجاد نمی‌شود، افزود: ساخت سایت موزه خیابان مولوی می‌تواند نمونه و الگوی موفق حفظ میراث فرهنگی در کنار توسعه فضاهای شهری باشد.

مدیر کل میراث فرهنگی تهران با بیان این نکته که سیاست‌های سازمان میراث فرهنگی در حفظ بناهای تاریخی، منافاتی با سلب مالکیت بنا یا اثر تاریخی از مالک ندارد، از ارگان‌ها، سازمان‌های دولتی و همشهریان خواست به هنگام گودبرداری در صورت برخورد با آثار یا بنای تاریخی هر چه سریع‌تر اداره کل میراث فرهنگی استان تهران را در جریان قرار دهند.

خسروآبادی ادامه داد: همان‌گونه که حفظ یک گوهر ارزشمند در خانه باعث افتخار است، زندگی در یک خانه یا بنای تاریخی در پایتخت نیز باید باعث افتخار فردی و ملی در جامعه باشد.