اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

بورسیه‌های غیر قانونی در دولت قبل لغو شوند


نحوه پذیرش پروین احمدی نژاد در دوره تحصیلات تکمیلی به طور جد مورد توجه و بررسی قرار گیرد / نباید در حوزه علم تقلب، پارتی بازی و روشهای غیر سالم متداول شود.

خبرگزاری  ایلنا: یک استاد دانشگاه گفت: دولت در راستای دفاع از حقوق جامعه علمی، برخوردی جدی و مناسب در مورد پرونده سه هزار بورسیه داشته باشد.

داریوش قنبری، نماینده پیشین مجلس در مورد پرونده سه هزار بورسیه گفت: این یک فاجعه علمی است که افرادی بدون داشتن شرایط لازم بورسیه شوند.

قنبری با اشاره به اینکه در سالهای گذشته افرادی بدون داشتن شرایط لازم جذب هیات علمی شده اند، افزود: همچنین این شائبه وجود دارد افرادی بدون شرایط لازم و به توصیه برخی از مسئولان به شکل غیر قانونی وارد دوره های تحصیلات تکمیلی شده اند که دولت باید در این راستا بررسی های لازم را انجام دهد.

وی با تاکید بر اینکه انتظار این است بورسیه‌های غیر قانونی لغو شود، افزود: اخباری می رسد مبنی بر اینکه افرادی بدون شرکت در آزمون و به توصیه مقامات سیاسی در دروه دکتری مشغول به تحصیل شده اند که این مسئله باید بررسی و مورد توجه قرار بگیرد تا افرادی که شکل دستوری در دوره دکتری پذیرش شده اند پذیرش‌ آنها ملغی شود و مدرک آنها ابطال شود.

نماینده پیشین مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: انتظار می رود اجازه داده نشود عده ای در راستای منافع خودشان علم را به این شکل مورد تمسخر قرار دهند و به کشور آسیب برسانند.

وی بااشاره به اینکه بزرگترین آسیبی که به کشور می تواند وارد شود تمسخر گرفتن علم است، افزود: در جهانی که علم و دانش منشا تحولات مثبت است بی توجهی به معیارهای علمی خطر آفرین است و نباید اجازه داده شود به این شکل بعضی ها شأن علم را متزلزل کنند.

وی باتاکیدبراینکه باید نحوه پذیرش پروین احمدی نژاد در دوره تحصیلات تکمیلی به طور جد مورد توجه و بررسی قرار گیرد، افزود: زیرا شایعاتی در مورد نحوه پذیرش ایشان مطرح است وبرای اینکه مشخص شود این شایعات صحت دارد یا خیر باید نحوه پذیرش ایشان بررسی شود تامعلوم شود چقدر پذیرش ایش ان با معیار های علمی سازگار داشته است.

قنبری با تاکید براینکه نباید در حوزه علم تقلب، پارتی بازی و روشهای غیر سالم متداول شود، افزود:متداول شدن روشهای غیر اخلاقی وغیر قانونی در عرصه علم محکوم است.


ویدیو مرتبط :
بورسیه های غیرقانونی در دولت احمدی نژاد

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

نام ۲ نماینده سرشناس مخالف دولت در لیست بورسیه های غیر قانونی/ امضا نکردند تا اسمشان لو نرود!



اخبار,اخبار سیاسی ,بورسیه غیر قانونی


 اخبار سیاسی - نام ۲ نماینده سرشناس مخالف دولت در لیست بورسیه های غیر قانونی/ نماینده مجلس: از طریق بورسیه غیر قانونی دنبال کسب مشروعیت علمی بودند

در حالی که بحث وجود نام برخی از نمایندگان مجس در لیست سه هزار بورسیه غیر قانونی جدی تر شده است، حامد قادرمرزی، نماینده مجلس می‌گوید که «برخی از نمایندگانی که از رانت بورسیه های وزارت علوم استفاده کرده بودند، استیضاح آقای فرجی دانا را امضا نکردند و دلیلش هم این بود که می خواستند اسمشان لو نرود.» وی تاکید دارد که تعداد نمایندگانی که از این بورسیه ها استفاده کرده اند «کم» نیست.

در عین حال یک منبع آگاه به پیام نو خبر داد که نام ۲ تن از مخالفان سرشناس دولت در لیست استفاده کنندگان از بورسیه های غیر قانونی قرار دارد.

به گزارش پیام نو بحث وجود نام نمایندگان در لیست سه هزار بورسیه غیر قانونی چند هفته ای به شکل شایعه های تائید نشده مطرح بود اما نهایتا روز شنبه حجت الله درویش پور تائید کرد که «نام برخی نمایندگان استیضاح کننده وزیر علوم در بین بورسیه های غیرقانونی دولت قبل وجود دارد». بعد سه روز بعد از این اظهار نظر درویش پور، حامدقادرمرزی از نمایندگان اصلاح‌ طلب مجلس در گفت و گو با پیام نو فاش می کند که تعداد نمایندگانی که از این بورسیه ها استفاده کرده اند قابل توجه است و البته تعدادی از این نمایندگان برای آنکه مستقیما با وزیر علوم درگیر نشوند ترجیح دادند طرح استیضاح را امضا نکنند و در پشت پرده برنامه برکناری رضا فرجی دانا را حمایت کنند.

حامد قادر مرزی همچنین می گوید یکی از نگرانی های نمایندگانی که علی رغم استفاده از بورسیه های رانتی دولت سابق، طرح استیضاح را امضا نکردند این بود که احتمالا وزارت علوم در واکنش به طرح استیضاح اسامی آنها را افشا کند. وی تاکید می کند مجلس تقریبا در جریان دقیق این موضوع قرار دارد اما بنا به مصلحت بسیاری از نمایندگان ترجیح می دهند تا از پرداختن به این موضوع و یا بیان جزئیات آن خود داری کنند.

این در شرایطی است که یک نماینده اصلاح طلب مجلس که نخواست نامش فاش شود به پیام نو گفت که به جز نمایندگان مجلس نهم، تعداد زیادی از نمایندگان مجلس هشتم هم از رانت بورسیه ها استفاده کرده اند که این نمایندگان نیز طی روزهای گذشته آمد و رفت زیادی به مجلس داشتند. این در شرایطی است که خبرنگار  پیام نو  کسب اطلاع کرد که دو مورد از پر حاشیه ترین رانت های بورسیه داده شده به نمایندگان مجالس هشتم و نهم به دو نماینده نزدیک به جریان اصلی مخالف دولت تعلق گرفته است. این ۲ نماینده در زمره سرشناس ترین مخالفان دولت در مجلس هستند.

درباره همین موضوع حامد قادرمرزی می گوید: «در بحث وزارت علوم دو نکته وجود دارد که این وزارتخانه را به حیات خلوت گروه های سیاسی تندرو در دولت قبلی تبدیل کرده بود.»

وی در توضیح دلیل اول مخالفت با زارت علوم می افزاد: «این طیف ها دانشگاه را به مرکزی برای ایجاد و رشد و تکثیر گروه های تندرویی تبدیل کردند که در پوشش فعال دانشجویی عمل می کردند و الان هم هنوز فعال هستند. اینها بازوی فشار تندروها طی دوره ۸ ساله آقای احمدی نژاد بودند و الان هم می بینیم که وقتی بزرگترهای آنها می خواهند یک پروژه سیاسی مثل استیضاح یک وزیر را پیش ببرند، از این گروه‌ ها در رسانه های خود به شکل گسترده استفاده ابزاری می کنند.»

وی می افزاید: «دوم هم این بود که تندروها از طریق دانشگاه برای خودشان کسب مشروعیت می کردند که مثال بارز آن همین بورسیه های غیر قانونی است که وزارت علوم بر آن تاکید دارد.»

وی در پایان تاکید می کند: «این بحث سه هزار بورسیه ای که مطرح شده تنها یکی از کارهای ظالمانه ای است که در وزارت علوم آقای احمدی نژاد انجام شده است. به هر حال در مجلس هم برخی از نمایندگان از این رانت استفاده کردند که تعداد آنها هم کم نیست و قابل توجه هستند. اما دولت فعلا قصد ندارد که با افشای برخی موارد به یکباره برخی از هواداران دولت سابق را نقره داغ کند، چون هنوز به نظر نمی رسد که تندروها توان مقابله جدی با دولت و برکناری وزرا را داشته باشند.»

 اخبار سیاسی - پیام نو