اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

بسیاری از كتاب‌فروشی‌ها به تعطیلی فكر می‌كنند


رئیس اتحادیه ناشران و کتابفروشان، اجرای طرح معافیت مالیاتی كتاب‌فروشان را قطعی ندانست و وضعیت اقتصادی كتاب‌فروشان را نامناسب دانست و گفت: بسیاری از كتاب‌فروشی‌ها دچار مشكل هستند و به تعطیلی و تغییر شغل فكر می‌كنند. ایلنا: نادر قدیانی؛ رئیس اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران، درمورد بحث معافیت مالیاتی كتاب‌فروشی‌ها گفت: در سال‌های گذشته نامه‌نگاری‌ها و پی‌گیری‌های زیادی برای اجرایی شدن معافیت مالیاتی كتاب‌فروشان انجام شده است. در نهایت رئیس جمهوری برای اجرای این طرح به وزیر اقتصاد و دارایی دستور دادند، اما هنوز از اجرایی شدن این طرح اطلاع دقیقی نداریم.


وی در مورد زمان دقیق اجرایی شدن این معافیت گفت: در تیرماه هر سال، بررسی مالیات‌های سال گذشته انجام می‌شود. بنابراین در صورت اجرایی شدن این معافیت طبق دستور رئیس جمهوری، باید در تیرماه سال 92 شاهد اجرای آن باشیم. امیدواریم در مدت زمان باقی مانده بتوانیم شرایط اجرایی شدن كامل این طرح را مهیا كنیم.

رئیس اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران به مشكلات پیش روی كتاب‌فروشان اشاره كرد و گفت: با توجه به پائین آمدن تولید، به دلایل مختلفی مثل افزایش قیمت كاغذ و هزینه‌های كار، میزان فروش و درآمد كتاب‌فروشی‌ها هم، كاهش چشمگیری داشته است. بسیاری از كتاب‌فروشی‌ها دچار مشكل اقتصادی هستند و به تعطیلی و تغییر شغل فكر می‌كنند.

قدیانی در مورد ناشران الكترونیك و شرایط آن‌ها در اتحادیه ناشران گفت: اتحادیه ناشران و كتاب‌فروشان درحال حاضر دارای 5 رسته عضویتی است. ناشران، ناشران كتاب‌فروش، كتاب‌فروشی‌ها، تولید كنندگان كارت پستال و ناشران الكترونیك، رسته‌های عضویت در این اتحادیه هستند. از دید اتحادیه، هیچ تفاوتی بین اعضا وجود ندارد و ناشران الكترونیكی كه دارای پروانه تولید كتاب الكترونیك باشند، مانند اعضای رسته‌های دیگر، از امكانات و حمایت‌های این اتحادیه بهره‌مند هستند.

وی درمورد فعالیت‌های آینده اتحادیه و شركت در نمایشگاه‌های بین‌المللی كتاب، گفت: بنای كار اتحادیه بر امور صنفی است و به هیچ‌وجه رویكرد اقتصادی ندارد. درمورد نمایشگاه‌های خارج از كشور هم، در صورت تمایل اعضا برای شركت در این نمایشگاه‌ها، اتحادیه تمام حمایت‌های صنفی را از آن‌ها به عمل می‌آورد. در مدت یك‌ ماه گذشته، حدود 100 نفر از اعضا این اتحادیه برای انجام كارهای روادید و ویزا جهت شركت در نمایشگاه‌های بین‌المللی كتالب، به سفارت‌های آلمان و ایتالیا معرفی شده‌اند.

قدیانی ادامه داد: درحال حاضر بیش از 10 كمیسیون و كارگروه در این اتحادیه فعال هستند و عمده تلاش ما برای آینده، پی‌گیری اجرایی شدن كامل معافیت مالیاتی ناشران است.

وی ادامه داد: تا 3 سل پیش، ناشران شامل بند "ج" بحث مالیات بر درآمد بودند. مشمولین این بند حتی درصورت ارائه اظهارنامه مالیاتی سفید، شامل معافیت كامل مالیاتی می‌شدند. با تغییر قانون از آن زمان، ناشران در بند "ب" این قانون گنجانده شده‌اند. اعضای این بند، برای برخورداری از معافیت مالیاتی، باید ریز فعالیت‌های اقتصادی خود در قالب دفاتر قانونی ارائه دهند. این‌كار مشكلاتی را در جهت برقراری این معافیت برای ناشران پیش آورده است


ویدیو مرتبط :
تعطیلی یک نانوایی بخاطر ارزان فروشی!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

موضع وزارت ارشاد درباره‌ تعطیلی كتاب‌ فروشی‌ها



 

 

 

موضع وزارت ارشاد درباره‌ تعطیلی كتاب‌ فروشی‌ها

 

معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی موضع رسمی این وزارتخانه را درباره خبر تعطیلی كتاب‌فروشی‌ها اعلام كرد.

بهمن دری در پاسخ به این سؤال كه نظرتان درباره تعطیلی تعدادی از كتاب‌ فروشی‌های خیابان كریم ‌خان چیست، گفت: به عنوان متولی فرهنگی كشور از تعطیلی حتا یك كتاب‌فروشی، آن هم نه فقط در تهران، بلكه در هر یك از شهرهای كشورمان، عمیقاً متأسف خواهیم شد و تعطیل شدن یك كتاب‌فروشی برای‌مان نگران‌كننده است. اما ماجرای تعطیلی كتاب‌فروشی‌ها از چند منظر قابل تأمل و بررسی است.

او افزود: اولاً نحوه اعلام خبر تعطیل شدن كتاب‌فروشی‌ها طبیعی و عادی نبود و حكایت از زمینه‌سازی قبلی عده‌ای با اغراض غیرفرهنگی بود كه گذشت زمان، صحت موضوع را ثابت كرد. ثانیاً موج‌سواری یكی ـ دو باب از كتاب‌فروشی‌ها كه از قضا ناشر هم هستند و تعداد آن‌ها حتا از انگشتان یك دست هم تجاوز نمی‌كند، به دلیل نوع عملكرد و تخلفات صنفی و اداری‌شان است كه با اعلام تعطیلی كتاب‌فروشی خود درصدد بودند فرافكنی كنند و تخلفات خود را در سایه اخبار و اقدام جدید پنهان كنند و جالب این‌كه پس از موفق نشدن این پروژه، آنان اعلام كردند كه از تعطیلی كتاب‌فروشی خود منصرف شده‌اند و در حال حاضر این كتاب‌فروشی‌ها هم كه در بوق و كرنا فریاد وافرهنگ‌ها دادند، مشغول كتاب‌فروشی هستند.

دری ادامه داد: ثالثاً چند كتاب‌فروشی كه در آستانه تعطیلی قرار گرفتند، بیش‌تر فعالیت اقتصادی و سودآوری برای‌شان مطرح بود تا اصالت كار فرهنگی و ترویج كتاب و كتاب‌خوانی كه این گروه با هدفمند شدن یارانه‌ها و جلوگیری و ممانعت هوشمندانه از معاونت امور فرهنگی از افزایش قیمت كتاب، درصدد برآمدند شغل خود را تغییر دهند و اساساً این عده فرقی بین مثلاً خواربارفروشی و بنگاه معاملات ملكی و كتاب‌فروشی قائل نیستند. رابعاً دسته‌های دیگر كه گروه مرجع و وفادار به فعالیت‌های فرهنگی بوده و ذی‌حق هستند، در این عرصه، مشكلات و ناملایماتی كه متحمل شدند، نادیده گرفته شد و البته این گروه نیز چند كتاب‌فروشی دارند و مدت‌ها با انگیزه فرهنگی و علاقه‌مندی به فعالیت خود ادامه می‌دهند؛ اما به دلایل مالی با مشكل مواجه شدند؛ از جمله اخذ مالیات‌ها و اعمال سلیقه ممیزهای مالیاتی و نیز روبه‌رو شدن با پیشنهادهای وسوسه‌برانگیز برای واگذاری كتاب‌فروشی‌ها به بنگاه‌های اداری و یا بانك‌های خصوصی.

معاون فرهنگی وزارت ارشاد پیرو این مطالب این‌گونه نتیجه‌گیری كرد: در مجموع، اعلام تعطیلی برخی از كتاب‌فروشی‌ها با فرآیندی كه تحلیل شد، به‌نظر می‌رسد زنجیره‌ای از بازی رسانه‌یی است كه البته هوشیاری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی باعث شد این موضوع به فرجامی كه سناریو آن از پیش طراحی شده بود، نائل نشود.

دری كه با رادیو سراسری ایران گفت‌وگو می‌كرد، همچنین در پاسخ به سؤال خبرنگار این رسانه كه گفت، با برخی از این كتاب‌فروشی‌ها كه صحبت كردیم، به‌هیچ وجه انتقادی از معاونت امور فرهنگی نداشتند و باور داشتند كه ارشاد تلاش خود را در این زمینه می‌كند؛ اما شرایط اقتصادی و مشكلات مالی سبب شده تا دچار ورشكستگی شوند، گفت: ما از این دسته از كتاب‌فروشی‌ها حمایت كرده و خواهیم كرد. نخست این‌كه موضوع معافیت مالیاتی كتاب‌فروشی‌ها را در دست پی‌گیری داریم و در سطح وزارت متبوع و ریاست جمهوری و وزارت اقتصاد و دارایی در حال حل شدن است. دوم این‌كه اساساً فعالیت كتاب‌فرشی‌ها تحت نظارت وزارت فرهنگ و ارشاد نیست و مجوز فعالیت خود را از مجمع امور صنفی دریافت می‌كنند و آن‌ها نیز باید كمك كنند كه مشكلات این عزیزان حل شود. البته وزارت ارشاد با دقت وضعیت كتاب‌فروشی‌ها را زیر نظر دارد و قطعاً به‌عنوان یكی از اركان مهم نشر از این موضوع به سادگی عبور نمی‌كند.

معاون امور فرهنگی ارشاد به لایحه كاربری فرهنگی نیز اشاره كرد و گفت: با تصویب این لایحه در كارگروه فرعی و اصلی كمیته فرهنگی دولت و نیز طرح آن در كمیته لوایح، عرصه رقابت میان كتاب‌فروشی‌ها افزایش خواهد یافت و مجتمع‌ها و آپارتمان‌های مسكونی نیز به كتاب‌فروشی‌ مزین خواهند شد و در هر شهری، تعداد كتاب‌فروشی‌ها فزونی خواهد یافت.

او ادامه داد: در حال حاضر در همین تهران به‌دلیل تغییر و تحولات جمعیتی و تغییر بافت جغرافیایی، تمركز كتاب‌فروشی‌ها صرفاً‌ در میدان انقلاب قرار گرفته؛ در حالی‌كه مردم نمی‌توانند از جنوب و غرب و شرق شهر به این منطقه بیایند؛ از همین رو اگر تعداد كتاب‌فروشی‌ها در همه مناطق جمعیتی افزایش یابد، بر اساس عرضه و تقاضا، شاهد رونق كتاب‌خوانی و آغاز مباركی برای گسترش كتاب‌فروشی خواهیم بود.

دری در پایان گفت: در هر حال برخلاف تصور عده‌ای كه تلاش داشتند موضوع تعطیلی كتاب‌فروشی‌ها را به اهرمی برای فشار بر متولیان فرهنگی و مشخصاً معاونت امور فرهنگی در دوره جدید تبدیل كنند، این اقدام تأثیر معكوس در روند فعالیت‌های كتاب‌فروشی‌ها داشت و به عبارت دیگر، این اقدامات شوكی بود كه تأثیر مثبت هم داشت و به رونق خرید كتاب از سوی مردم در یكی دو هفته اخیر انجامید كه این موضوع در رسانه‌ها نیز بازتاب یافته است...../تحلیل:عصرایران