اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

ایران به دنبال اعزام موجود زنده به فضا


دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به تدوین و تصویب سند هوافضا در این شورا، گفت: ایران به دنبال اعزام موجود زنده به فضاست.

خبرگزاری فارس: دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به تدوین و تصویب سند هوافضا در این شورا، گفت: ایران به دنبال اعزام موجود زنده به فضاست.

 محمد‌رضا مخبر‌ دزفولی صبح امروز در سومین اجلاس سراسری رؤسای کانون‌های هماهنگی دانش و صنعت در سالن اجلاس سران، افزود: سند هوا‌فضا یک سند انفرادی برای کشور است که بر اساس این سند به دنبال این هستیم تا بتوانیم موجود زنده به فضا ارسال کنیم و این امر مقدمه‌ای برای ارسال انسان به فضاست.

وی با اشاره به تصویب سند‌های مختلف در ستاد راهبردی نقشه جامع علمی کشور، گفت: در حال حاضر سند گیاهان دارویی و طب سنتی و سلول‌های بنیادی مراحل نهایی تصویب خود را طی می‌کنند.

دبیرشورای عالی انقلاب فرهنگی تصریح کرد: شرکت‌های دانش‌بنیان و کانون‌های هماهنگی دانش و صنعت که با همت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری تشکیل شده است از اهداف نقشه جامع علمی کشور به شمار می‌رود.

وی خاطرنشان کرد: تا پایان سال جاری فن‌بازارهای گوناگون را در کشور سازمان‌دهی می‌کنیم که سازمان‌دهی این فن‌بازارها در قالب فن‌بازارهای منطقه‌ای، ملی، فراملی و کشورهای مسلمان خواهد بود.

مخبر دزفولی بیان داشت: یکی از روش‌های انتقال دستاوردهای علم و فناوری به دیگر کشورها ایجاد فن‌بازارهاست.

وی با بیان اینکه کانون‌های هماهنگی دانش و صنعت بحث مشترک نگاه دانش و علم با صاحبان فعال در یک صنعت خاص است، بیان داشت: این کانون‌ها روند دانش افزایی را منطبق با نیازهای کشور فراهم می‌کند و حوزه تخصصی خود را نیز بر اساس نیازهای روز به روز‌رسانی می‌کند.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی خاطرنشان کرد: در کنار شرکت‌های دانش‌بنیان و پارک‌های علم و فناوری باید کانون‌های هماهنگی دانش و صنعت نیز جایگاه خود را پیدا کند و از این کانون‌ها حمایت شود.

مخبر دزفولی خاطرنشان کرد: نقشه جامع علمی کشور میثاق مشترک تمامی افراد دخیل در حوزه فناوری است و اگر این نقشه به طور کامل عملیاتی شود ایران جزء پیشرفته‌ترین کشورها با بنیان‌های فکری اسلامی خواهد بود.


ویدیو مرتبط :
پرتاب اولین موجود زنده به فضا توسط ایران

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

موفقیت ایران در فرستادن موجود زنده به فضا


دانشمندان و متخصصان فضایی جمهوری اسلامی ایران موفق شدند با برداشتن گام بلند دیگری در عرصه فناوری پیشرفته فضایی، ارسال حیات به فضا و تحقیقات زیستی که در انحصار چند کشور معدود است را برای کشورمان به ارمغان آوردند.

خبرگزاری مهر: در خجسته ایام میلاد باسعادت نبی گرامی اسلام حضرت محمد (ص) و امام جعفر صادق (ع) و در آستانه دهه مبارک فجر، دانشمندان و متخصصان فضایی جمهوری اسلامی ایران موفق شدند با برداشتن گام بلند دیگری در عرصه فناوری پیشرفته فضایی، ارسال حیات به فضا و تحقیقات زیستی که در انحصار چند کشور معدود است را برای کشورمان به ارمغان آوردند.

پروژه ارسال حیات به فضا که با مدیریت یکپارچه سیستمی و تلاش دانشمندان سازمان فضایی ایران به مورد اجرا گذاشته شده، توسط سازمان صنایع هوافضای وزارت دفاع تا ارتفاع مورد نظر پرتاب و پس از طی مراحل پیش‌بینی شده و رسیدن به سرعت، شتاب و ارتفاع مورد نظر، مجدداً به زمین بازگشته و موجود زنده با موفقیت بازیابی گردید.

کاوشگر پیشگام از چهار بخش شامل:

1- مجموعه موتور، متشکل از اجزای قفسه دم، بالک‌های پایدارساز، بلوک تنظیم ارتفاع، موتور و نازل؛

2- سکوی پرتاب برای پرتاب مجموعه؛

3- ایستگاه های زمینی برای برقراری ارتباط با کاوشگر و دریافت اطلاعات به صورت زمان واقعی؛

4- محموله‌ که از اجزای کپسول زیستی سامانة خدمات (الکترونیک، مخابرات و پردازش)، جدایش سازه و جدایش بازیاب موجود زنده تشکیل شده است.

دسترسی به ارتفاع بیش از 120 کیلومتری، ارسال موجود زنده (میمون) با فیزیولوژی شبیه انسان، بومی‌سازی فناوری طراحی، ساخت و پرتاب کپسول زیستی، بازیابی سالم محموله، تله‌متری ثبت داده‌های محیطی، زیستی و تصاویر در تمامی مراحل پرتاب و تعیین بارهای اکوستیکی محفظه از اهدافی بود که با پرتاب کاوشگر پیشگام و بازیابی آن حاصل گردید.

گفتنی است کاوشگرها بطور عمومی برای بررسی جو، داده‌برداری از لایه‌های میانی اتمسفر و بررسی لایه‌های مختلف آن؛ مطالعات مربوط به قطب مانند بررسی شفق قطب؛ مطالعات پرتوهای کیهانی مانند اشعه ایکس، ماوراء بنفش و مادون قرمز؛ زیست شناسی و پرتاب موجودات زنده کوچک و رشد سلول‌های بنیادی در فضا؛ ستاره‌شناسی، رصد خورشید، بررسی کسوف؛ مطالعه جاذبه ناچیز؛ بازیابی محموله؛ توسعه فناوری‌های فضایی مانند ورود به جو و جدایش؛ آزمایش تراشه‌ها و مدارات الکترونیکی فضایی؛ افزایش قابلیت اطمینان پرتاب‌های فضایی با انجام تست‌های مکرر بکار می‌روند.