اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

ایرانیان چقدر پول خرج خانه می کنند؟


مركز آمار ایران گزارش جدیدی از هزینه‌‌ودرآمد خانوارهای شهری منتشر كرده كه توان واقعی قشرهای مختلف جامعه برای خرید مسكن را برحسب دهك‌های 10گانه درآمدی نشان می‌دهد.

دنیای اقتصاد: خانوارهای ایرانی 35 درصد درآمدسالانه‌شان را برای تامین مسكن (شامل خرید یا اجاره) هزینه می‌كنند كه این عدد برای کم درآمدترین گروه –دهك‌اول- به 52 درصد هم می‌رسد.

مركز آمار ایران گزارش جدیدی از هزینه‌‌ودرآمد خانوارهای شهری منتشر كرده كه توان واقعی قشرهای مختلف جامعه برای خرید مسكن را برحسب دهك‌های 10گانه درآمدی نشان می‌دهد.

 خانوارهای ساكن شهرهای ایران با میانگین درآمد سالانه 10 میلیون و 600 هزار تومان، رقمی معادل 3 میلیون و 700 هزار تومان برای تامین مسكن هزینه می‌كنند طوری كه هزینه‌ مسكن 35درصد كل درآمد خانوارها و 30 درصد كل هزینه خانوارها را به خود اختصاص داده است.

هزینه سالانه خانوارهای شهری به طور متوسط 11 میلیون و 370 هزار تومان است كه حدود یك میلیون تومان بیشتر از درآمدشان برآورد می‌شود.در گزارش مركز آمار ایران كه برمبنای آمارگیری از هزینه و درآمد سال89 خانوارهای شهری كشور تهیه شده، تاكید شده است: هزینه‌های زندگی شهری در ایران 15 درصد نسبت به سال قبل افزایش یافته در حالی كه درآمد خانوارها در این مدت 13 درصد زیاد شده است.

در این میان هزینه‌ تامین مسكن نیز رشد 20 درصدی داشته است به طوری كه مسكن در سبد هزینه‌های غیرخوراكی، بزرگ‌ترین فاكتور هزینه‌ای خانوارها محسوب می‌شود كه سهم 42درصدی در این سبد را در اختیار دارد و بعد از آن، هزینه‌های خوراكی با 23 درصد سهم، دومین فاكتور بزرگ هزینه‌ای معرفی شده است.

درآمد سالانه دهك دهم جامعه - پردرآمدترین گروه- 14 برابر دهك اول است، اما این فاصله در ردیف هزینه مسكن در حد 5/7 برابر محدود شده است. متوسط درآمد سالانه كم‌درآمدترین گروه در خانوارهای شهری –دهك‌اول- 2 میلیون و 300 هزار تومان است كه این عدد برای پردرآمدترین گروه –دهك دهم- به 28 میلیون و 700 هزار تومان می‌رسد.

اما دهك اول سالی یك میلیون و 200 هزار تومان یعنی معادل 60 درصد درآمد سالانه‌ خود را برای مسكن هزینه می‌كند و در مقابل، دهك دهم در یك‌سال 9 میلیون تومان برای تامین مسكن خود پول پرداخت می‌كند كه این رقم فقط 32 درصد از درآمد سالانه‌اش را می‌بلعد.به این ترتیب پردرآمدترین خانوارهای شهری در ایران 8 برابر كم‌درآمدترین‌ها برای تامین مسكن‌ هزینه می‌كنند.

 70 تا 80 درصد از خانوارهایی كه در دهك‌های پردرآمد جامعه قرار دارند، صاحب مسكن ملكی هستند، اما در دهك‌های اول جامعه كه كم‌درآمدها در آن قرار دارند، حداكثر سهم صاحب‌خانه‌ها 50 درصد است.

در این میان 66 درصد دهك‌های 9 و 10 در خانه‌های با متراژ بیشتر از 100 مترمربع سكونت دارند، اما تعداد كسانی كه از دهك‌های 1 و 2 در خانه‌های بزرگ ساكن هستند 33 درصد برآورد شده است. 

  


ویدیو مرتبط :
داماد شدن چقدر خرج بر می دارد ؟!

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

با چقدر پول در تهران می‌توان خانه خرید؟



اخبار,اخبار اقتصادی ,قیمت مسکن

 

اخبار اقتصادی - با چقدر پول در تهران می‌توان خانه خرید؟

با احتساب دریافت وام 35 میلیون تومانی، متقاضیان باید برای خرید یک واحد آپارتمان 50 متری در شمال تهران حداقل 315 میلیون تومان آورده داشته باشند.

افزایش میزان وام مسکن به 35 و 50 میلیون تومان هم کمک چندانی به خانه‌دار شدن مردم و زوج‌های جوان نکرده و همچنان دغدغه خانه‌دار شدن برای مستاجران باقی مانده چراکه با احتساب دریافت وام مسکن، حداقل آورده برای خرید کوچکترین واحد آپارتمانی در پایین شهر تهران 100 میلیون تومان است.

به گزارش ایسنا، با توجه به افزایش میزان سقف تسهیلات مسکن از 20 به 35 میلیون تومان، با بررسی قیمت خانه از شمال، جنوب و مرکز شهر تهران می‌توان نتیجه گرفت که این میزان وام مسکن درصد ناچیزی از مبلغ تمام شده یک آپارتمان کوچک در تهران را تامین می‌کند.

بررسی میدانی خبرنگار ایسنا از میزان قیمت مسکن در شهر تهران نشان می‌دهد که قیمت یک واحد آپارتمان 50 متری در شمال تهران حدود 350 میلیون تومان، در مرکز شهر حدود 200 میلیون تومان و در جنوب تهران حدود 130 میلیون تومان است.

حال می‌توان محاسبه کرد با احتساب دریافت وام 35 میلیون تومانی، متقاضیان باید برای خرید یک واحد آپارتمان 50 متری در شمال تهران حداقل 315 میلیون تومان آورده داشته باشند و زوج‌های جوان هم که برای اولین بار می‌توانند از وام‌های 50 میلیون تومانی استفاده کنند باید 300 میلیون تومان آورده داشته باشند.

همچنین برای خرید یک واحد آپارتمان 50 متری در مرکز شهر تهران نیز باید حداقل 165 میلیون تومان آورده از سوی متقاضی باشد و زوج‌های جوان هم با احتساب دریافت وام 50 میلیون تومانی باید 150 میلیون تومان نقد داشته باشند.

بر این اساس متقاضیان خرید یک واحد آپارتمان 50 متری در جنوب شهر تهران نیز با احتساب دریافت وام 35 میلیونی حداقل باید 95 میلیون تومان آورده داشته باشند و زوج‌های جوان هم به غیر از دریافت وام 50 میلیون تومانی باید 80 میلیون تومان سهم آورده شخصی داشته باشند.

البته متقاضیان برای دریافت هر یک از این وام‌ها باید برای خرید اوراق مشارکت بانک مسکن از طریق فرابورس حدود پنج و هشت میلیون تومان به عنوان کارمزد بپردازند که سهم قابل توجهی از این وام را دربر می‌گیرد؛ در واقع باید به سهم آورده متقاضیان این مبلغ را هم اضافه کرد؛ بنابراین کمترین میزان آورده برای خرید کوچکترین خانه در جنوب تهران 100 میلیون تومان است.

این مسئله در حالی است که افزایش میزان تسهیلات بانکی یکی از راه حل‌های مهمی است که کارشناسان به آن توجه ویژه‌ای دارند اما با توجه به قیمت‌های بالا در بازار مسکن قدرت خرید متقاضیان همچنان کم است و مبلغ وام فعلی برای خانه‌دار شدن در کلان‌شهرها کافی نیست که اغلب کارشناسان و دست‌اندرکاران بازار مسکن نیز به آن اذعان دارند.

در این باره مجتبی بیگدلی - رییس انجمن انبوه‌سازان تهران به ایسنا می‌گوید افزایش مبلغ وام مسکن به 35 و 50 میلیون تومان تاثیری در افزایش قیمت خانه یا روند خانه‌دار شدن ندارد چراکه این مبلغ حدود 10 درصد از هزینه‌ یک واحد مسکونی در تهران را تامین می‌کند و برای کمک خرید یک واحد مسکونی در تهران حداقل 100 میلیون تومان نیاز است.

همچنین عطاءالله آیت‌الهی یکی از کارشناسان مسکن نیز تاکید دارد که خرید خانه در شهرهای بزرگ با 50 میلیون تومان غیر ممکن است و باید متقاضیان پس‌انداز و آورده زیادی داشته باشند.

رییس اتحادیه مشاوران املاک استان تهران نیز معتقد است: وام 35 میلیون تومانی خرید خانه 12 درصد هزینه مسکن را در شهرهای بزرگ همچون تهران را تامین می‌کند و این مبلغ وام 10 سال پیش مردم را صاحبخانه می‌کرد.

حال با گذشت چهار ماه از زمان تصویب افزایش سقف تسهیلات بانکی، آمارهای خرید و فروش خانه نیز حاکی از آن است که افزایش سطح تسهیلات بنا به پیش‌بینی‌ها نتوانسته کمک چندانی به خانه‌دار شدن مستاجران کند؛ به این ترتیب همچنان معضل تامین سقف بالای سر، یک دغدغه بزرگ برای افراد جامعه به حساب می‌آید. 

اخبار اقتصادی - ایسنا