اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

امواجی که بر روی اعصاب مردم راه می رود!


قرار گرفتن در عصر مدرنیته، گسترش شهرنشینی و رشد فزاینده تکنولوژی موجب توسعه ارتباطات و دسترسی سریع به بسیاری از نیازهای ارتباطی شده است.

خبرگزاری ایرنا: قرار گرفتن در عصر مدرنیته، گسترش شهرنشینی و رشد فزاینده تکنولوژی موجب توسعه ارتباطات و دسترسی سریع به بسیاری از نیازهای ارتباطی شده است.

وسایل ارتباطی نظیر تلفن های همراه از مدتها قبل با توجه به نیازهایی رشد یافت و زندگی مردم را بیش از گذشته تحت تاثیر قرار داد، اما آنچه در این میان سبب اختلاف نظر بسیاری از سازمانها و مسوولان و محققان کشور شده خطرساز بودن یا نبودن امواج آنتن های تلفن همراه است که این اختلاف نظرها اذهان عمومی را نیز سر درگم کرده است.

یک کارشناس مخابرات با اشاره به اینکه برخلاف تصور عموم مردم تاثیر دکل های مخابراتی در مقابل گوشی ها تلفن همراه به مراتب کمتر است، گفت: فرکانس های مورد استفاده برای کار سیستم های تلفن همراه طوری انتخاب شده اند، که کمترین آثار زیانبار را بر انسان داشته باشند.

فریدون قربانی افزود: تعداد دکل های BTS در مناطق شهری برای افزایش ظرفیت با توان کم و تعداد زیاد در نظر گرفته می شود و لذا از لحاظ توان تشعشعی تاثیرات کمتری خواهد داشت.

وی اظهار کرد: در حالی که گوشی تلفن همراه در مجاورت سر انسان قرار می گیرد و به رغم توان پایین تر آن نسبت به دکل مخابراتی، به دلیل فاصله کم با انسان به طور طبیعی تاثیرات بسیار بالایی خواهد داشت.

قریانی تصریح کرد: واردات گوشی های تلفن همراه بی کیفیت و فاقد استاندارد در کشور معضلاتی را بوجود آورده و استفاده از این نوع وسلیه به نوبه خود عوارض متعددی برای سلامتی دارد.

وی اظهار کرد: این در حالی است که گوشی های تلفن همراه در کشورهای پیشرفته، دارای استاندارد سخت گیرانه در آزمایشگاههای مجهز و براساس ضوابط و استاندارد جهانی آزمایش می شوند و در صورت عدم کیفیت لازم به مبدا، برگردانده می شوند.

این کارشناس مخابرات، ادامه داد: انواع پرتوها در محیط کار و زندگی انسان وجود دارند، که برخی از این پرتوها به طور طبیعی در محیط یافت می شوند و بسیاری از آنها نیز برای کاربردهای مفیدی دارند که به طور مصنوعی تولید می شوند.

وی یادآور شد: همه پرتوها در صورت استفاده صحیح می توانند نقش مفید و مثبت در زندگی بشر داشته باشند، در حالیکه اگر بدون توجه به خطرات بالقوه آنها مورد استفاده قرار گیرند، می توانند به انسانها و محیط زیست آسیب برسانند و در این میان شناخت پرتوها و اثرات آنها می تواند عامل موثری در کاربرد بهینه آنها داشته باشد.

قربانی با تاکید بر اینکه پرتوهای رادیویی و مایکروویو از جمله پرتوهای الکترومغناطیس هستند که در دسته پرتوهای غیر یونساز قرار دارند، افزود: این پرتوها با قرار گرفتن بدن انسان در میدان های رادیویی ممکن است در قسمت های مختلف بدن، جریان الکتریکی القا کنند و یا مقداری از انرژی میدان توسط بافت بدن جذب شود و یا هر دو پدیده همزمان رخ دهد.

وی اظهار کرد: اثرات قطعی پرتوها در صورتی که میزان پرتوگیری از سطح معینی بالاتر باشد، بروز می کند و اثرات احتمالی آنها، اثراتی هستند که با پرتوگیری احتمال بروز آنها افزایش می یابد، که عموما به تاثیرات حرارتی محدود می شود.

این کارشناس مخابرات ادامه داد: اما به صراحت نمی توان تعیین کرد که به ازای چه سطحی از پرتوگیری این اثرات ظاهر نمی شود، بلکه با کاهش پرتوگیری احتمال بروز آنها کاهش می یابد و یا به صفر می رسد.

وی، یادآورشد: امروزه به نظر می رسد درصورت رعایت استانداردهای جهانی در زمینه استفاده از سیستم های مخابراتی بیشترین بار منفی دکل های مخابراتی به شکل خشک و بی روح است که در اکثر کشورها با تغییر شکل دکل های مخابراتی به صورت درخت و یا عوارض طبیعی دیگر این تاثیر را نیز خنثی می کنند.

عضو هیات علمی دانشگاه زنجان نیز با اشاره به اینکه قرار گرفتن مستمر در مجاورت دکل های مخابراتی با تولید فرکانس هایی که به دنبال دارد، علاوه بر مشکلات زیست محیطی عوارض نامطلوبی بر سلامت افراد دارد، گفت: استقرار آنتن موبایل در یک محدوده مسکونی می تواند در بازه زمانی طولانی بر سلولهای بدن تاثیر منفی بگذارد.

وی، یادآور شد: در سال 91 با همکاری موسسه بیوفیزیک دانشگاه تهران تحقیقی مبنی بر تاثیر میدان های مغناطیسی مشابه در یک محیط آزمایشگاهی روی سلولهای عصبی انجام شد و نتایج حاصل از آن نشان داد، این میدان ها بر تخریب سلولی اثر گذار است.

یوسف علی عابدینی افزود: عدم رعایت استانداردهای جهانی و حدفاصل تعیین شده آنتن های موبایل تاثیرات مخرب تری به دنبال دارد.

وی، با تاکید بر اینکه برای استقرار آنتن های تلفن همراه باید حد فاصل آنها تا محدوده 300 متری رعایت شود، تصریح کرد: هر چه فاصله آنتن ها کم و تعداد آنها زیاد باشد، با توجه به کاهش توان امواج، آثار زیست محیطی کاهش پیدا می کند و اگر این فاصله رعایت نشود، تاثیر نامطلوبی بر سلولهای عصبی انسان دارد.

این استادیار محیط زیست دانشگاه زنجان، بابیان اینکه تاکنون تحقیق جامع، کامل و علمی در ارتباط با تاثیر آسیب آنتن های موبایل شهری در کشور انجام نشده است، گفت: اجرای تحقیقات جامع توسط پژوهشگران برجسته کشور می تواند بسیاری از ابهامات و سوالات احتمالی در این بخش را پاسخگو باشد.

وی اظهار کرد: درسال 91 با همکاری موسسه بیوفیزیک دانشگاه تهران تحقیقی مبنی بر تاثیر آنتن های موبایل شهری در یک محیط آزمایشگاه کوچک انجام شد که نتایج آن از تخریب سلولها حکایت دارد.

عابدینی تاکید کرد: برخلاف باور عموم مردم رعایت فاصله حریم آنتن های موبایل مشکلی را برای ساکنان اطراف ایجاد نمی کند و چندان نگران کننده نیست.

وی، یادآورشد: مقالات ارایه شده نیز در کشور بر این موضوع تاکید دارد که نزدیکی آنتن های موبایل به واحدهای مسکونی مشکلات و معضلاتی به دنبال دارد و توجه به این موضوع مهم ضرورت دارد.

عضو پژوهشکده تغییر اقلیم و گرمایش، دانشگاه تحصیلات تکمیلی علوم پایه زنجان، خاطرنشان کرد: به طور کلی در معرض قرار گرفتن هرگونه دستگاههای الکترونیکی باید مطابق با استانداردهای بین المللی (تدوین ملی استاندارد کشور) باشد.

یک متخصص رادیوتراپی و آنکولوژی بیمارستان ولی عصر(عج) استان زنجان نیز با اشاره به اینکه آسیب های ناشی از عوارض احتمالی دکل های مخابراتی و حتی برق فشار قوی برای عموم مردم بیش از گذشته سوال برانگیز شده، گفت: تاکنون پایش ها و اقدامات علمی دقیق درمورد چگونگی این مساله مهم در کشور انجام نشده است.

رضا اقدام ضمیری، افزود: تحقیقات انجام شده حاکی از آن است که بین بیماری سرطان و دکل های فشار قوی برق مجاور با واحدهای مسکونی ارتباطی وجود دارد.

وی اظهار کرد: آنچه در این میان اهمیت بیشتری دارد و عموم مردم به این موضوع مهم بی توجه هستند، مضرات بیشتر گوشی های تلفن همراه است و تحقیقات انجام شده نیز بر این موضوع صحه می گذارد.

این متخصص رادیوتراپی گفت: یافته های جدید نشان می دهد استفاده مستمر و طولانی مدت از گوشی های تلفن همراه خطر بروز تومورهای مغزی را تا 20 برابر افزایش می دهد.

وی خاطرنشان کرد: خطرات و تشعشعات گوشی های تلفن همراه کمتر از مضرات دکل های مخابراتی نیست و توجه به این موضوع مهم و اساسی ضروری است.

مطالعات علمی دقیق و گسترده در این حوزه می تواند بسیاری از ابهامات و سوالات مطرح شده از سوی مردم و پژوهشگران را پایان دهد و امنیت روانی بهتری را در این خصوص فراهم کند.


ویدیو مرتبط :
امواجی به ارتفاع شصت پا

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

وقتی بچه روی اعصاب می‌رود چه کار کنیم؟



وقتی بچه روی اعصاب می‌رود چه کار کنیم؟

 گاهی پیش می‌آید که به دلایل مختلف از دست کودک عصبانی می‌شوید و نمی‌توانید رفتارهای آزاردهنده او را تحمل کنید. اینجاست که احتمال دارد از کوره در بروید و ..

وقتی کودک هر چیزی که می‌بیند، می‌خواهد
یکی از مشکلاتی است که بسیاری از پدر و مادرها از آن شکایت دارند. برای رفع مشکل چند راهکار وجود دارد:

-  از قبل به فرزندتان بگویید که قرار است برای خرید چه چیزهایی به بازار بروید. مثلا بگویید: «امروز برای خرید کفش به فروشگاه می‌رویم و این تنها چیزی است که قصد داریم بخریم.» وقتی کودک نسبت به خرید اسباب بازی اصرار دارد، بگویید: «این اسباب‌بازی خیلی قشنگ است اما همان‌طور که گفتم امروز آمده‌ایم که کفش بخریم نه اسباب بازی.»

-  فهرستی از خواسته‌های کودک تهیه کنید. وقتی به شما می‌گوید من این را می‌خواهم فهرست را از کیف بیرون بیاورید و اسباب‌بازی مورد علاقه‌اش را انتهای آن اضافه کنید. بعد بگویید که یادتان می‌ماند ماه آینده برای تولدش یا مناسبت دیگر این اسباب‌بازی را برایش بخرید.

-  هرگز نگویید در این حد پول نداریم. حرفی بزنید که به مدیریت پول ربط داشته باشد. مثلا بگویید: این لباس خیلی زیباست اما ما نمی‌خواهیم بابت خرید یک لباس 100هزار تومان پول بدهیم. لباس‌های بهتری هم با قیمت مناسب‌تر پیدا می‌شوند.»

وقتی کودک زیاد بحث می‌کند
بعضی از کودکان با بحث‌های بیش از حد روی اعصاب پدر و مادر راه می‌روند و حرف‌های والدین را به سادگی نمی‌پذیرند. یادتان باشد در چنین شرایطی این موارد را درنظر داشته باشید:

-  نظرات بحث ‌برانگیز کودک را بشنوید و بعد ساکت بمانید. در صورت لزوم از او دور شوید. بگذارید فرزند شما عادت کند که «حرف آخر» را شما می‌زنید.

-  بعضی بچه‌ها از بحث کردن درمورد موضوع خاصی لذت می‌برند. اگر فرزندتان این عادت را دارد، لازم است قوانینی تعریف کنید. مثلا بگویید هنگامی که دیگری مشغول صحبت است، او باید ساکت بماند و گوش دهد. بالا بردن صدا هم مجاز نیست. علاوه بر این در مواردی کودک باید بداند که در مورد همه موضوعات نمی‌تواند بحث کند و والدین او تصمیم‌گیرنده هستند. درچنین مواقعی بگویید: «در مورد این مساله بحث و گفت‌وگو مجاز نیست!»

-  به جای دستور دادن به فرزندتان او را بر سر دوراهی قرار دهید؛ جایی که مجبور به انتخاب شود. اگر همواره به جای او تصمیم بگیرید و انتخاب کنید، فرصت یادگیری بعضی از مهارت‌ها را از او می‌گیرید. به‌طور مثال وقتی بر سر انجام ندادن تکالیف با شما بحث می‌کند، به جای اینکه بگویید: «همین حالا برو و تکالیفت را انجام بده» این جمله را به کار ببرید: «اول چه کاری دوست داری انجام بدهی، ظرف‌ها را بشویی یا تکالیفت را انجام دهی؟» اگر کودک با گستاخی به شما گفت: «هیچ‌کدام» خودتان را نبازید و پاسخ دهید: «این جزء انتخاب‌های تو نیست. فقط می‌توانی یکی از آن دو مورد را انتخاب کنی.»

وقتی در خانه بی‌ادب است
دسته‌ای از کودکان کم سن و سال در خانه رفتارهای بدی دارند و به سایر فرزندان خانه القاب نامناسبی نسبت می‌دهند یا رفتارهای ناشایستی دارند. در این صورت شاید به این فکر کنید که چطور باید این کودک را کنترل کنید تا حرف‌های نامناسبی به زبان نیاورد. در این مواقع این روش‌ها را دنبال کنید:

- به رفتارهای زشت و مسخره کودک نخندید و مراقب باشید کسی این کار را انجام ندهد. خندیدن کودک را تشویق می‌کند تا این رفتار را منبع شوخی و سرگرمی بداند.

-  به جای تنبیه و فریاد، آموزش دهید. او را سرزنش نکنید. از او بخواهید به دلیل رفتار نامناسب عذرخواهی کند. به‌طور مثال بگویید: «پرخاشگری کار خوبی نیست و اگر چنین کاری انجام دادی، باید بگویی ببخشید.»

- در صورتی‌که کودک تلاش می‌کند شما را عصبانی کند، بهترین توصیه این است که بی‌تفاوت باشید و به او توجهی نکنید سپس در فرصتی مناسب درباره این موضوع با کودک‌تان حرف بزنید.

-  به چشمانش نگاه کنید، سپس به او بگویید: «هر وقت رفتارت خوب باشه، مامان خوشحال می‌شه.» وقتی هم که کار خوبی انجام داد، او را تحسین کنید.

-  الگوی رفتاری خوبی باشید. زمانی که نمی‌توانید با همسرتان بالغانه صحبت کنید انتظار نداشته باشید که کودک هم با ادب باشد.

وقتی بچه روی اعصاب می‌رود چه کار کنیم؟

  وقتی تکالیفش را انجام نمی‌دهد
 برای بعضی از کودکان انجام تکالیف اولویت پنجم یا ششم است و به این کار بی‌توجه هستند. اگر حق انتخاب داشته باشند شاید اصلا یک خط هم مشق ننویسند. در این شرایط چه کار کنید؟

-  با معلم فرزندتان حرف بزنید و از او بخواهید تکالیف هر روز را برای شما بنویسد تا بدانید که حجم تکالیف روزانه چقدر است.

-  کنار فرزندتان پشت میز بنشینید. نزدیک او باشید و اشکالاتش را برطرف کنید. در عین حال به کار خودتان برسید اما از او بخواهید نزدیک شما باشد. حضور شما فرزندتان را تشویق می‌کند تا تکالیفش را کامل کند.

-  اگر می‌بینید که در طول هفته در انجام تکالیف کوتاهی کرده، به او بگویید که روز جمعه قبل از بازی و تفریح باید این کمبودها را جبران کند.

وقتی سؤالات جنسی می‌پرسد
گاهی اوقات کودک با پرسیدن سؤالات جنسی والدینش را با نگرانی‌هایی روبه‌رو می‌کند. به‌طور کلی کودک به دو دلیل ممکن است سؤالات جنسی و شبه جنسی بپرسد:

1-زمانی که یکی از اطرافیان یا همسالان درباره موضوعات مربوطه صحبت می‌کنند و کودک متوجه نمی‌شود و برایش تولید سؤال به‌وجود می‌آید.

2-وقتی کودک وارد مرحله‌ای شده که کنجکاوی‌هایی در خصوص جنسیت خودش و تفاوتش با جنس مخالف شکل گرفته است. این زمان به‌طور معمول از پایان چهار سالگی شروع می‌شود.

در 5 تا 6 سالگی کودک در مرحله پرسش‌گری قرار می‌گیرد و به یک پرسشگر تمام‌عیار تبدیل می‌شود. گاهی این پرسش‌ها آزار و خستگی والدین را به همراه دارد. پیشنهاد می‌شود در چنین شرایطی کودک را به سؤال نپرسیدن تشویق نکنیم چون ذهن کودک وارد مرحله‌ای شده که موضوعات مختلف را جست و جو می‌کند تا به پاسخ برسد. اگر تحمل این سؤالات را ندارید به روش مناسب به کودک پاسخ دهید. به‌طور مثال به کودک بگویید: «مامان الان خسته است و در شرایطی نیست که به سؤال تو جواب دهد چون این سؤال به فکر کردن نیاز دارد.»

حتی اگر حوصله پاسخ دادن به سؤال‌های فراوان او را ندارید، نسبت به سؤالات علاقه نشان دهید. برای مثال آنها را در حضور کودک روی کاغذ یادداشت کنید و به او بگویید که سر فرصت به آنها جواب می‌دهید. ترجیحا زمانی را مشخص و به او اعلام کنید. در این شرایط کودک احساس می‌کند سؤال او مهم بوده و والدینش برای پاسخ به سؤالاتش وقت می‌گذارند. اگر از شنیدن سؤالی حسابی متعجب شده‌اید و می‌بینید که پاسخ به این سؤال در توان ذهنی شما نیست، برای خودتان وقت بخرید تا به کمک مشاور جواب مناسبی را برای سؤالش پیدا کنید.

در مجموع نباید نسبت به سؤالات کودک موضع منفی اتخاذ کنیم. کنجکاوی کودک نشانه خوبی است اما اوضاع زمانی بغرنج می‌شود که بچه ترجیح دهد سؤالاتش را از پدر و مادر نپرسد و آنها را در جای دیگری مطرح کند که ناآگاهی و رفتار نادرست والدین منجر به بروز چنین حالتی می‌شود.

وقتی بچه روی اعصاب می‌رود چه کار کنیم؟

 این احتمال وجود دارد که کودک به اقتضای سنش همان موقع به شما اصرار کند که به او پاسخ دهید چون به‌طور طبیعی به دنبال یافتن پاسخ فوری است. در چنین شرایطی بهتر است به او بگویید که می‌خواهید درباره سؤالش فکر کنید و بدین ترتیب او را به صبر و حوصله تشویق کنید.

هنگامی که کودک برای اولین بار در مورد موضوعات جنسی سؤالاتی را می‌پرسد مهم است که با شنیدن این سؤالات نگران نشوید. در چنین شرایطی تلاش کنید که منبع کنجکاوی و سؤال کودک را پیدا کنید و مراقب باشید شروع به بازجویی نکنید. این‌کار راه را برای ادامه این مکالمات خواهد بست.

توصیه می‌شود اگر کودک کمتر از 4 سال دارد، پدر و مادر به او بگویند که این حرف ها خصوصی است و در حضور دیگران درباره آنها صحبت نمی‌کنیم. به او بگویید: «بدن ما بخش‌های خصوصی دارد و قرار نیست همه درباره این موضوعات اطلاع داشته باشند.» حتی اگر کودک سؤالش را در جمع مطرح کرد، بهتر است او را به اتاقی ببرید و به او پاسخ دهید. مهم نیست کودک در آن لحظه موضوع را بپذیرید یا نه، به هر حال بر اساس اصل تکرار بهتر است در موقعیت‌های مختلف موضوع را به او یادآوری کنیم تا یادگیری صورت پذیرد.

در کنار این موضوع انتقال ارزش‌های مذهبی و خانوادگی هم مهم است و باید به ظرفیت‌های سنی و شرایط کودک هم توجه داشته باشید. گاهی برای بچه‌های کوچک چند جمله کوتاه کافی است اما کودکانی که وارد مرحله پرسشگری شده‌اند، به توضیحات کامل‌تری نیاز دارند. 

 

منبع:مجله زندگی ایده آل

برترین ها