اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

التهاب بازار خودرو در صورت توقف شماره گذاری خودروهای یورو2



بازار خودرو,توقف شماره گذاری خودروهای یورو2

التهاب بازار خودرو در صورت توقف شماره گذاری خودروهای یورو2

در شرایطی که مهلت اجرای استاندارد یورو4 در تولید خودرو امروز به پایان رسیده، خودروسازان از ایجاد التهاب در بازار خودرو در صورت توقف شماره گذاری محصولات فاقد این استاندارد خبر می دهند.

احمد نعمت بخش با اشاره به سه دلیل اصلی عدم عرضه خودرو یورو ۴ گفت:‌ عدم عرضه سراسری سوخت، افزایش هزینه تولید و ایجاد وابستگی شدید ارزی، سه عامل عدم عرضه این خودروهاست.

وی اظهار داشت: مجوز خودروسازان برای تولید خودروی یورو2 تا آخر خردادماه بود اما جلساتی در سازمان بازرسی کل کشور داشته‌ایم و متقاعدشان کرده‌ایم که ابتدا باید سوخت یورو 4 به صورت سراسری توزیع و سپس خودروهای تولید شده براساس این سوخت عرضه شود.

با اشاره به اینکه مسئولان نفت از 20 جایگاه عرضه سوخت اعلام شده در خصوص توزیع بنزین یورو 4 یکی را معرفی کنند، گفت: هنوز سوخت یورو 4 در هیچ کدام از جایگاه‌ها عرضه نشده چه برسد به آنکه سراسری شود.

 دبیر انجمن خودروسازان، گفت: به صاحبان خودروهایی که با استاندارد یورو 4 تولید می‌شود ظلم مضاعفی شده است، چرا که تزریق بنزین یورو 2 در مخزن خودروها موجب می‌شود در درازمدت آسیب ببیند؛ حال آنکه لااقل این خودروها یک میلیون و 500 هزار تومان گرانتر فروخته شده است. 

 نعمت‌بخش گفت:‌ کاتالیست این خودروها باید حداقل 100 هزار کیلومتر با بنزین یورو 4 کار کنند و زمانی که بنزین یورو 2 در آن تزریق شود، کاتالیست خودرو در 20 هزار کیلومتر کارکرد از بین می‌رود و در واقع چیزی نزدیک به 400 هزار تومان هزینه برای بازگشت این موتور به حالت اولیه برای خریدار هزینه در بر خواهد داشت. 

وی ادامه داد: بنابراین خودروهای پرتیراژ را مطابق با استاندارد یورو 4، تا عرضه سوخت سراسری بنزین یورو 4 در کشور توزیع نخواهیم کرد. دبیر انجمن خودروسازان تأکید کرد:‌ عدم شماره‌گذاری خودروها موجب ملتهب شدن بازار می‌شود و پس از آن دیگر نباید مقصر را خودروساز ببینند، مسئولان بالاتر از رده محیط زیست، بیایند صحبت‌های ما را بشنوند و اظهارات آنان را نیز بسنجند که کدامیک درست می‌گوییم؟

همچنین در این ارتباط، مشاور انجمن خودروسازان ایران با بیان این‌که هم‌اکنون تنها 30 درصد خودروها با استاندارد یورو 4 تولید می‌شوند، تاکید کرد: در صورت توقف شماره‌گذاری خودروهای یورو 2 مسوولان مربوطه باید پاسخگوی نیاز بازار و افزایش قیمت‌ها باشند.

 داوود میرخانی رشتی، اظهار کرد: متاسفانه مسوولان سازمان حفاظت محیط زیست برخلاف مصوبه اصلی دولت و در شرایطی که هنوز سوخت یورو 4 به طور سراسری در کشور توزیع نشده بر تولید خودروهای یورو 4 اصرار دارند. وی با بیان این‌که در مصوبه‌ اصلی دولت در این زمینه در سال 89 قید شده بود که وزارت نفت باید توزیع سراسری سوخت یورو 4 را از ابتدای فروردین ‌ماه سال 90 آغاز کرده و شش ماه پس از آن تولید خودروهای یورو 4 آغاز شود، خاطرنشان کرد: دلیل این مصوبه آن بود که در صورت استفاده خودروهای یورو 4 از سوخت یورو 2، موتور خودرو و کاتالیست آن دچار مشکل خواهد شد.

 مشاور انجمن خودروسازان ایران ادامه داد: در این شرایط طرحی در هیات دولت در دست بررسی است تا با توجه به عدم توزیع سراسری سوخت یورو 4، مهلت جدیدی به خودروسازان برای ارتقاء استاندارد آلایندگی محصولاتشان داده شود.

وی درباره‌ احتمال توقف شماره‌گذاری خودروهای یورو 2 از روز جاری، اظهار کرد: هم‌اکنون خودروهای پرتیراژی چون پراید، پژو 405، پژو پارس و سمند با استاندارد آلایندگی یورو 2 تولید می‌شوند به‌گونه‌ای که تیراژ خودروهای یورو 4 در حال تولید حداکثر 30 درصد کل خودروها است. 

میرخانی رشتی ادامه داد: البته در این خودروها نیز اقدامات لازم برای ارتقاء به یورو 4 در حال انجام بوده و نمونه برخی از آنها نیز تولید شده است با این حال عدم توزیع سراسری سوخت یورو 4 اجازه ارتقاء استاندارد آلایندگی تمام خودروها را نمی‌دهد. 

وی تصریح کرد: بنابراین در صورت توقف شماره‌گذاری خودروهای یورو 2، مسوولان مربوطه باید پاسخگوی توقف خطوط تولید خودروسازان و تاثیرات قطع شماره‌گذاری 70 درصد خودروهای تولیدی بر تقاضای بازار و افزایش شدید قیمت‌ها باشند./باشگاه خبرنگاران

قیمت انواع خودرو در بازار ایران

 

 

 


ویدیو مرتبط :
توقف شماره گذاری 7 مدل خودرو

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

التهاب در بازار صیفی‌جات؛وعده ورود گوجه بوشهری و توقف رشد قیمت



 

 

التهاب در بازار صیفی‌جات؛وعده ورود گوجه بوشهری و توقف رشد قیمت

 

روند افزایش قیمت گوجه فرنگی، خیار و سایر محصولات همچنان ادامه دارد. در این میان برخی ها با وعده ورود گوجه فرنگی چابهار و بوشهر در انتظار کاهش قیمت هستند.

به گزارش خبرنگار مهر، پس از بارش شدید باران و روند افزایش قیمت برخی محصولات کشاورزی، همچنان بازار گرانی صیفی جات ملتهب است. بارش شدید باران ظرف ۲ هفته گذشته نه تنها مردم را بلکه بازار میوه و تره بار کشور را نیز غافلگیر کرد به طوری که باوجود متوقف شدن بارش ها همچنان گرانی محصولات کشاورزی ادامه دارد.

گوجه فرنگی در بازار به قیمت بیش از ۲ هزار تومان فروخته می شود و مردم از گرانی صیفی جات در این مدت ناراضی هستند و مسئولان جهاد کشاورزی در این زمینه اقدام خاصی انجام نداده اند.

گوجه فرنگی درهم ۱۰۰۰ تومان

خانم جوانی که برای خرید گوجه فرنگی به یکی از مغازه های کلان شهر تهران مراجعه کرده بود، ضمن انتقاد از روند افزایش قیمت گوجه فرنگی اظهارداشت: فروشنده امروز گوجه فرنگی با کیفیت بسیار پائین را با قیمت یکهزار تومان به من پیشنهاد داده است.

وی ادامه داد: زمانی که خواستم گوجه فرنگی را داخل کیسه بریزم فروشنده اعتراض کرد که درهم است.

حسین مهاجران مدیرعامل تعاونی میوه و تره بار استان تهران ضمن تأیید گرانی قیمت گوجه فرنگی گفت: هر سال گوجه فرنگی های کمرنگ را راهی انبار می کردیم تا در زمان کمبود محصول برای تعادل و جلوگیری از گرانی وارد بازار شود. امسال پس از بارش شدید باران این محصول از بین رفت.

وی ادامه داد: معمولاً در آذر ماه این گوجه ها در کنار گوجه های نو قرار می گرفت تا از گرانی جلوگیری شود.

مدیرعامل تعاونی میوه و تره بار استان تهران قیمت گوجه فرنگی گلخانه ای را ۱۸۰۰ تومان و دزفولی را ۱۲۰۰ تومان اعلام کرد و گفت: قیمت گلخانه ای به دلیل هزینه بالای نگهداری و تولید بیشتر است و هر کسی توان کاشت و برداشت گوجه فرنگی گلخانه ای را ندارد.

مهاجران یادآور شد: درمدت مشابه امسال با سال گذشته قیمت گوجه فرنگی افزایش نداشت. امسال بارش باران باعث شد که گوجه فرنگی ها در زمین های کشاورزی از بین رفته و در نهایت منجربه گرانی این محصول شود.

بر اساس این گزارش، قیمت گوجه فرنگی گلخانه ای امروز در مغازه ها به کیلویی ۲ هزار و ۵۰۰ تومان ودزفولی به ۱۵۰۰ تومان رسید.

به گفته مهاجران از اواسط ماه آینده، گوجه های چابهار و بوشهر وارد بازار می شوند و قیمت را پائین می آورند.

هر کیلو خیار گلخانه ای ۱۷۰۰ تومان

وی با اشاره به افزایش قیمت خیار گلخانه ای نیز گفت: قیمت خیار گلخانه ای در میادین تره بار ۱۴۰۰ تومان است که البته نسبت به ۲ روز گذشته کاهش قیمت داشته ایم و در حال حاضر به ۱۲۰۰ تومان رسیده است.

طبق مشاهدات خبرنگار مهر، خیار گلخانه ای امروز در سطح شهر کیلویی ۱۷۰۰ تومان به فروش رسیده است.

مدیرعامل تعاونی میوه و تره بار استان تهران در زمینه افزایش قیمت سیر نیز گفت: قیمت سیر همدان کیلویی ۴ هزار تومان است ولی سیر چینی در بسته بندی کوچک به قیمت ۱۲۰۰ تومان فروخته شده است.

مهاجران یکی از علت های افزایش قیمت سیر را تقاضای مصرف دانست و گفت: سیر یکی از مواد مصرفی در ترشی است از سوی دیگر در فصل پاییز تقاضا برای خرید سیر به دلیل درست کردن ترشی بیشتر می شود.

واردات موز با دلار ۱۳۶۰ تومانی

رئیس اتحادیه فروشندگان میوه و تره بار تهران درباره افزایش قیمت موز نیز گفت: وقتی موز را با دلار ۱۳۶۰ تومان وارد می کنیم به طور قطع قیمت آن نیز افزایش می یابد.

وی افزود: در کشورهای تولید کننده موز، برداشت در فصل تابستان هر ۴۰ روزاست اما در فصل زمستان هر ۲.۵ ماه انجام می شود این اتفاق از دیگر دلایل افزایش قیمت موز است.

مهاجران با مطرح کردن این پیشنهاد مبنی بر اینکه به وارد کنندگان موز دلار ۱۰۷۰ تومانی داده شود، گفت: این اقدام می تواند از روند افزایش قیمت موز جلوگیری کند.

در حال حاضر واردات موز از سوی کشورهای فیلیپین، اکوادور، آفریقای جنوبی و سومالی انجام می شود.

این روزها، قیمت سبزی خوردن نیز از قائده گرانی مسثتنی نبوده است به طوری که ظرف چند روز گذشته قیمت هر کیلو سبزی از ۶۰۰ به ۱۰۰۰ تومان رسیده است همچنین سبزی ریحان کیلویی ۲ هزار تومان در مغازه ها به فروش می رسد..... /  گزارش : خبرگزارى مهر