اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

افزایش مصرف شیشه و کراک در زنان


مسوول مرکز ترک اعتیاد خانه خورشید گفت: در حال حاضر الگوی آغاز اعتیاد در زنان از سیگار و مشروبات الکلی به شیشه و کراک تغییر کرده است.

لیلا ارشد با بیان این مطلب افزود: هر انسان نیازهایی دارد که اگر به آن نیازها در دوران کودکی، نوجوانی و جوانی توجه نشود فرد برای جبران آن کاستی ها و نیازها به دنبال راه حل دیگری می رود.

مسوول مرکز ترک اعتیاد خانه خورشید در ادامه تصریح کرد: نیازهای عاطفی، روحی، روانی و اجتماعی افراد اگر در خانواده تامین نشود، فرد برای یافتن حال خوش و تامین نیازهای خود به دنبال راهکار دیگری می روند که اعتیاد یکی از آنهاست.



وی با اشاره به اینکه آموزش و آگاهی برای پیشگیری از آسیب های دختران و زنان یکی از مهمترین راه های جلوگیری از اعتیاد این قشر است، اظهار داشت: آگاهی دادن به فرزندان، آموزش مهارت های اجتماعی، آموزش ارتباط با افراد، تصمیم گیری و مسوولیت پذیری موجب می شود تا افراد در هنگام برخورد با راه های پرخطر و آسیب زا تصمیم های درست و عاقلانه بگیرند.

ارشد با بیان این مطلب که بسیاری از دختران و زنان معتاد به دنبال یافتن حال خوشی که در دفعات اول با مصرف مواد به آنها دست داده است، مصرف مواد مخدر را ادامه می دهند، خاطر نشان کرد: اطلاع رسانی، آگاهی و ایجاد راهکار برای ایجاد اوقات فراغت خوب یکی از مهمترین راهکار های جلوگیری از اعتیاد زنان و دختران است.

وی همچنین از تغییراتی که در عرضه موادمخدر ایجاد شده است،یاد کرد و گفت: گرایش زنان و دختران به مصرف مواد مخدر صنعتی به دلایلی همچون ارزانتربودن، مناسب تربودن و بی بو بودن این مواد افزایش یافته است.

مسوول مرکز ترک اعتیاد خانه خورشید در ادامه یادآور شد: وقتی هیچگونه آموزشی از طریق رسانه ملی و کتب درسی به افراد داده نمی شود، به طور حتم توزیع کنندگان موادمخدر نسبت به مسوولان سلامت اجتماعی موفق تر عمل خواهند کرد.

ارشد در پایان گفت: در گذشته اعتیادمیان زنان، دختران و جوانان با مصرف سیگار و مشروبات الکلی آغاز می شد، اما امروز با مصرف شیشه و کراک افراد اعتیاد خود را آغاز می کنند.

منبع : برنا نیوز


ویدیو مرتبط :
چی مصرف می کنی ؟ کراک ، شیشه ، کوکولی؟؟؟

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

تریاک، شیشه و کراک؛ بیشترین مخدرهای مصرفی زنان و دختران



اعتیاد به مواد مخدر  ,بیشترین مخدرهای مصرفی زنان

تریاک، شیشه و کراک؛ بیشترین مخدرهای مصرفی زنان و دختران

معاون کاهش تقاضا و توسعه مشارکت‌های مردمی ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: اعتقادات صحیح دینی یکی از مهمترین عوامل موثر در پیشگیری از گرایش به گناه و آسیب‌های اجتماعی می‌باشد.

اعتیاد به مواد مخدر به عنوان آسیبی که هم معلول و هم علت بسیاری از معضلات دیگر است نیز از این قاعده مستثنی نیست.

 بابک دین‌پرست با اشاره به بیشترین مواد مخدری که زنان و دختران گرایش به استفاده از آن دارند، گفت: نوع مواد مصرفی در زنان به ترتیب تریاک، شیشه و کراک است.

وی همچنین با اشاره به مصرف هروئین در قشر زنان و دختران اظهار کرد: با توجه به اینکه یکی از علل مهم اعتیاد در دسترس بودن مواد می باشد و معتادان نیز مجبور به تهیه مواد مصرفی از بازار عرضه می باشند، زنان معتاد نیز از این قاعده پیروی می‌کنند بنابراین مصرف هروئین در میان زنان نیز شایع است.

معاون کاهش تقاضای ستاد به نقش خانواده در جلوگیری از اعتیاد زنان و دختران اشاره و تصریح کرد: به اذعان همه کارشناسان حوزه روانشناسی و جامعه شناختی، خانواده اولین و مهمترین جا برای تربیت فرزندان است و خانواده‌های سالم کمترین معضلات را در حوزه آسیب‌های اجتماعی دارند. خانواده کوچکترین نهاد اجتماعی است که وظیفه رشد و پرورش فرزندان را بر عهده دارد. پژوهش‌ها نیز نشان می‌دهد که خانواده نقش مهمی در تعیین گروه همسالان کودکشان ایفا می‌کند.

دین‌پرست ادامه داد: اما کارکردهای این خانواده ایجاد رابطه ایمن، غنی و اعمال انضباط مناسب است. ایجاد رابطه ایمن شامل دلبستگی، رسیدگی و حضور والدین و رابطه گرم و صمیمانه و مدل قرار دادن آنهاست، در این بین حمایت اجتماعی عوامل بسیار مهمی است که اثر استرس‌های روانی را خنثی می‌کند و مانند سپری از انسان در مقابل استرس‌های زندگی دفاع می‌کنند، اما اعمال نظارت نیز نقش بسیار مهمی دارد، ولی این نکته را بایستی توجه داشت که اگر والدین روابط گرم و صمیمانه‌ای نداشته باشند این نظارت وجود نخواهد داشت. متاسفانه سوء مصرف مواد عمیقاً در آشفتگی خانوادگی ریشه دارد.

وی در خصوص اقدامات و تمهیدات ستاد مبارزه با مواد مخدر در راستای مقابله با اعتیاد در سال‌جاری خاطرنشان کرد: در راستای بند 4 سیاست‌های کلی مبارزه با مواد مخدر، ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری و در راستای راهبرد همگون سند جامع پیشگیری اولیه از اعتیاد، توسعه خدمات پیشگیری از اعتیاد در خانواده‌ها و زنان در دستور کار ستاد قرار دارد ضمن اینکه در سال‌جاری کمیته‌ای تحت عنوان کمیته زنان و خانواده متشکل از نمایندگان تام‌الاختیار دستگاه‌های عضو و مرتبط با ستاد تشکیل شده که اولین جلسه آن نیز در تاریخ 21 مرداد سال‌جاری برگزار شد. /ایسنا