اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

افزایش شمار خانوارهای یک نفره و تک فرزند


مدیرکل دفتر آمار و اطلاعات جمعیتی سازمان ثبت احوال کشور گفت: تعداد خانوارهای یک نفره در ایران رو به افزایش و شمار فرزندان خانواده ها درحال کاهش است.

ایرنا: مدیرکل دفتر آمار و اطلاعات جمعیتی سازمان ثبت احوال کشور گفت: تعداد خانوارهای یک نفره در ایران رو به افزایش و شمار فرزندان خانواده ها درحال کاهش است.

علی اکبر محزون دوشنبه شب در شورای ثبت وقایع حیاتی در اصفهان افزود: تا اسفند سال 92 جمعیت ایران به 77 میلیون و 500 هزار نفر رسید که از این میزان تعداد خانواده های یک نفره از 5.2 در سرشماری سال 85 به 7.1 در سرشماری سال 90 افزایش داشت.

وی با بیان اینکه تعداد فرزندان هر خانواده نیز از 6.4 در سال 65 به 4 فرزند در سال 90 کاهش داشت، گفت: براساس آخرین سرشماری، 33.3 درصد خانواده های ایرانی تک فرزند هستند.

وی ادامه داد: براساس آمار سازمان ملل، ایران با نرخ باروری 1.59، رتبه 25 از 26 را در منطقه دارد و فرزندآوری در سنین بالای 30 سال از 27.5 درصد در سال 84 به 31.1 درصد در سال 91 افزایش یافت.

مدیرکل دفتر آمار و اطلاعات جمعیتی سازمان ثبت احوال همچنین اظهار کرد: اختلاف میان میزان ولادت و وفات از سال 1290 تا 1390 افزایش یافته و شیب سالمندی در ایران بسیار تندتر از شیب سالمندی در جهان است.

وی افزود: میانگین سنی جمعیت از 22.4 سال در سال 55 به 29.85 سال در سال 90 افزایش یافت.

وی همچنین درباره ازدواج و طلاق گفت: میانگین سنی ازدواج در کشور روبه رشد است و سال گذشته 155 هزار واقعه طلاق در کشور ثبت شد.

محزون گفت: براساس بررسی ها، 14 درصد طلاق ها در سال اول ازدواج و 50 درصد نیز در پنج سال نخست زندگی مشترک روی می دهد.


ویدیو مرتبط :
مصاحبه با سازندگان Black Ops 3 _جزئیات تک نفره چند نفره

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

۲۱ درصد دختران ۲۵ تا ۳۵ سال مجرد هستند/ افزایش خانواده‌های تک نفره



۲۱ درصد دختران ۲۵ تا ۳۵ سال مجرد هستند/ افزایش خانواده‌های تک نفره

رئیس پژوهشکده سلامت خانواده اضافه کرد: ممکن است که سواد کلاسیک ما بالا باشد ولی سواد بهداشت و مهارت‌های لازم برای استحکام خانواده را نداریم و قدرت تصمیم در خانواده ایجاد نمی‌شود.

فارس: رئیس هشتمین کنگره ملی سلامت خانواده گفت: ازدواج مقوله پیچیده‌ای شده به طوری که ۶۰ درصد خانم‌های ۱۵ تا ۲۵ ساله و ۲۱ درصد خانم‌های ۲۵ تا ۳۵ ساله مجرد هستند یعنی به سمت خانواده‌های تک نفره می‌رویم.

حسین ملک‌افضلی صبح امروز در کنگره علمی سلامت خانواده که در سالن همایش‌های رازی برگزار شد اظهار داشت: متاسفانه درون خانواده‌ها با شکاف نسل‌ها روبه‌رو هستیم، بسیاری از خانواده‌ها از استحکامی که باید برخوردار نیستند چون جوانان و نوجوانان خیلی از افکار بزرگان را قبول ندارند و به همین دلیل گاهی ممکن است مشکلی به وجود بیاید.

رئیس پژوهشکده سلامت خانواده اضافه کرد: ممکن است که سواد کلاسیک ما بالا باشد ولی سواد بهداشت و مهارت‌های لازم برای استحکام خانواده را نداریم و قدرت تصمیم در خانواده ایجاد نمی‌شود.

به گفته ملک افضلی گر چه در برخی حوزه‌ها در دسترسی به خدمات پیشرفت‌های خوبی داریم ولی برخی اجزای سلامت خانواده فراموش شده و هنوز به طور جدی در سلامت جوانان و نوجوانان و حتی در پزشک خانواده پکیج‌ مناسبی دیده نشده است.

وی تصریح کرد: هنوز بحث‌هایی مانند بیماری‌‌های مقاربتی به طور جدی در برنامه‌های سلامت خانواده نیست و به دلیل ملاحظات مسائل فرهنگی از کنار اینها عبور کرده و آن را در قالب سلامت خانواده ندیده‌ایم.

ملک افضلی بااشاره به بالا رفتن سن ازدواج در زنان گفت: متاسفانه به دلیل ازدواج که بحث پیچیده‌ای شده ۶۰ درصد خانم‌های ۱۵ تا ۲۵ ساله و ۲۱ درصد خانم‌های ۲۵ تا ۳۵ ساله مجرد هستند یعنی به سمت خانواده‌های تک نفره می‌رویم. در این حوزه خطر جامعه را تهدید می‌کند و برای ازدواج باید فرصت‌هایی فراهم کنیم.

رئیس پژوهشکده سلامت ملی خانواده گفت: در گذشته از رشد جمعیت بالایی برخوردار بودیم که در نتیجه در حال حاضر ۶۰ درصد جمعیت کشور ۱۵ تا ۵۰ ساله هستند که با یک انبوه جمعیت تاخیر ازدواج مواجه هستیم.

وی با اشاره به اینکه باید بحث پزشک خانواده را پررنگ کنیم تا پزشکان سلامت‌نگری را هم مد نظر داشته باشند افزود: ۷۲درصد جوانان و نوجوانان از طریق دبیرستان‌ها قابل دسترسی هستند به همین دلیل باید از مدارس برای صیانت از خانواده‌ و آموزش استفاده کنیم.

وی خاطرنشان کرد: طبق آمار اخیر به طور میانگین ۴۶ درصد زایمان‌ها در کشور به صورت سزارین انجام می‌شود که این رقم در روستاها ۳۶ درصد و در شهرها ۵۱ درصد است که ضایعه‌ای در کشور است و بالاترین درصد سزارین در کشورهای پیشرفته ۲۰ درصد است./فارس