اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

اعتراض ایران به بیانیه بانک جهانی


جانشین نماینده جمهوری اسلامی ایران در بانک جهانی و رئیس سازمان سرمایه گذاری در واکنش به بیانیه اخیر بانک جهانی که "ایران را به دلیل قصور در بازپرداخت اقساط وامهای معوق در طی شش ماهه اخیر در وضعیت عدم ایفای تعهدات قرارداده است"، گفت: این اعلامیه را چنانچه سیاسی تلقی نکنیم، یک رفتار غیرحرفه‌ای، غیرفنی و غلط می دانیم.

خبرگزاری مهر:  جانشین نماینده جمهوری اسلامی ایران در بانک جهانی و رئیس سازمان سرمایه گذاری در واکنش به بیانیه اخیر بانک جهانی که "ایران را به دلیل قصور در بازپرداخت اقساط وامهای معوق در طی شش ماهه اخیر در وضعیت عدم ایفای تعهدات قرارداده است"، گفت: این اعلامیه را چنانچه سیاسی تلقی نکنیم، یک رفتار غیرحرفه‌ای، غیرفنی و غلط می دانیم.

 بهروز علیشیری با بیان مطلب فوق افزود: ما در گذشته وامهای متعددی از این بانک، که یکی از بنیانگذاران و سهامداران بزرگ آن هستیم، برای طرحهای مختلف کشورمان اخذ کرده‌ایم و تمام اقساط آن را در سر رسید آنها، به این بانک و سایر بانکهای خارجی پرداخت کرده ایم و از این حیث جمهوری اسلامی ایران یکی از خوش حساب ترین کشورها در ایفای تعهدات قراردادهای مالی  بین المللی خود بوده است.

معاون وزیر امور  اقتصادی و دارایی در ادامه با تشریح سابقه موضوع تصریح کرد:  در تاریخ 15 ژانویه 2013 قریب 29 میلیون دلار موعد بازپرداخت اقساط پروژه‌ها بود که باید حداکثر به مدت 6 ماه پرداخت می شد و بر پایه تعهدات حسابرسی بانک جهانی، چنانچه دولتی شش ماه از زمان سررسید اقساط نتواند، بدهی‌های خود را تسویه کند، از سوی بانک در شرایط عدم ایفای تعهدات قرار خواهد گرفت و بر این پایه پرداخت وامهای جدید متوقف و دولتهای ذیربط موظف به ایفای کل تعهدات و نه صرفاً اقساط سر رسید شده هستند.

رئیس کل سازمان سرمایه گذاری در ادامه افزود: بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران در تاریخ هفتم و پانزدهم ژانویه 2013 به بانک واسط مورد پذیرش بانک جهانی دستور پرداخت صادر کرده است، اما این بانک واسط منابع مورد نظر را برگشت داد، لذا به دلیل محدودیت‌های بانکی، دستور قابل استناد پرداختی بانک مرکزی به دلیل قصور بانک واسط عمل نشد.

علیشیری یادآور شد : در 21 آوریل 2013 (یکم اردیبهشت ماه 1392) وزیر امور اقتصادی و دارایی ایران در ملاقات با معاون بانک جهانی در واشنگتن به ایشان پیشنهاد داد تا برای حل مشکل فوق، که بدلیل تحریم‌های یکجانبه آمریکا و غرب ایجاد شده است، از تحریم کنندگان اجازه این نقل و انتقال را بگیرند تا مشکل خودشان،  برطرف شود.

معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی در ادامه افزود: پس از بارها پیگیری بعمل آمده از سوی نمایندگان جمهوری اسلامی ایران در بانک جهانی، نهایتاً در چهارم ماه ژوئن (بیست و چهارم خردادماه) مدیر مالی بانک جهانی اعلام می کند که اجازه نقل و انتقال را از طریق بانک واسط از مقامات ذیربط آمریکایی گرفته است.

جانشین نماینده جمهوری اسلامی ایران در بانک جهانی گفت: لذا ما عملاً از پانزدهم ژانویه تا چهارم ژوئن به مدت پنج ماه بر اساس حدوث شرایط عدم اختیار و خارج از کنترل، علیرغم آمادگی برای پرداخت ها، امکان پرداخت نداشتیم و این شرایط خارج از اراده ما بوده است.

علیشیری یادآور شد: از آن تاریخ تاکنون یعنی به مدت کمتر از پنجاه روز چهار یا پنج قسط را در ماه های ژوئن و ژولای 2013 تا سقف 10 میلیون دلار پرداخت کرده‌ایم و آماده‌ایم که چنانچه بانکهای عامل مورد تأیید بانک جهانی همکاری کنند، بقیه اقساط را هم بپردازیم.

جانشین نماینده جمهوری اسلامی ایران در بانک جهانی خاطرنشان کرد: ایران یکی از پایه گذاران بانک جهانی است که بعنوان یک کشور کمک کننده به سایر کشورهای فقیر در مؤسسه بین المللی توسعه (IDA) هم محسوب می شود و در عین حال اخیراً با دو فقره اجازه افزایش سرمایه جمهوری اسلامی ایران در بانک جهانی توسط مجلس محترم جمهوری اسلامی، جایگاه خود را در آن بانک تحکیم بخشیده است.

رئیس کل سازمان سرمایه گذاری در پاسخ به این سؤال که چرا رفتار بانک جهانی را سیاسی می دانید، گفت :این موضوع نیاز به احتجاج ندارد زیرا قریب چند سال است که بانک جهانی بدلیل فشارهای آمریکا و برخی از کشورهای اروپایی برنامه وام دهی به ایران را متوقف کرده است. این در حالی است که مطابق نظریه مشاور حقوقی بانک جهانی تحریم های سازمان ملل مشمول وامهای بانک جهانی نمی‌شود. وی این رفتار بانک جهانی را خلاف شعارهای توسعه گرایانه آن را سطح بین‌المللی و طرح ایده الگوی حاکمیت شرکتی تلقی کرد.

وی در ادامه تصریح کرد: اعتراض رسمی دولت جمهوری اسلامی ایران بعنوان یکی از سهامداران آن بانک، بزودی برای رئیس بانک جهانی ارسال خواهد شد. وی در عین حال خاطرنشان کرد: راهبرد کشور حضور قوی و تعیین کننده در مجامع و مؤسسات مالی و پولی بین المللی طرف عضویت است و ما این استراتژی را با همه نهادهای اقتصادی بین‌المللی و منطقه‌ایی با قدرت دنبال خواهیم کرد.


ویدیو مرتبط :
بیانیه اعتراض پرستاران

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

اعتراض ایران به گزارش بانک جهانی


معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی با بیان اینکه رتبه فضای کسب و کار ایران از 152 در سال 2014 میلادی به 118 از میان 189 کشور کاهش یافته است، گفت: معتقدیم رتبه کسب و کار ایران بهتر از رقم اعلامی است بنابراین به بانک جهانی اعتراض کرده ایم.

خبرگزاری ایرنا: معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی با بیان اینکه رتبه فضای کسب و کار ایران از 152 در سال 2014 میلادی به 118 از میان 189 کشور کاهش یافته است، گفت: معتقدیم رتبه کسب و کار ایران بهتر از رقم اعلامی است بنابراین به بانک جهانی اعتراض کرده ایم.

شاپور محمدی امروز(دوشنبه) در نشست خبری که درخصوص رتبه اعلامی فضای کسب و کار توسط بانک جهانی برگزار شد، افزود: اصلاحات فضای کسب و کار در حوزه های متعدد پیگیری می شود.

وی ادامه داد: بانک جهانی براساس پرسشنامه هایی که توسط فعالان اقتصادی درخصوص سهولت انجام کار تکمیل می شود رتبه فضای کسب و کار را اعلام می کند.

وی به مکاتبات ایران درخصوص اصلاح اشتباهات برای تعیین رتبه فضای کسب و کار با بانک جهانی اشاره کرد و گفت: البته رتبه براساس پاسخ پرسش شوندگان مشخص می شود.

معاون اقتصادی وزیر امور اقتصادی و دارایی با تاکید بر اینکه با هماهنگی دستگاه های داخلی و نهادهای بین المللی، فضای کسب و کار بهبود یافته است، افزود: یکی از مهمترین شاخص ها تاثیرگذار بر وضعیت فضای کسب و کار، اقدامات وزارت نیرو بوده است.

به گفته وی، وزارت نیرو مدت زمان صدور مجوز برق و انشعاب آب و فاضلاب را کاهش داده به نحوی که صدور مجوز برق از بیش از 100 روز براساس اعلام بانک جهانی، به 77 روز رسیده است.
وی خاطرنشان کرد: با این حال معتقدیم این مدت زمان به 44 روز کاهش یافته و این موضوع به بانک جهانی نیز اعلام شده است تا در رتبه منعکس شود.

محمدی همچنین با یادآوری اصلاحات انجام شده در سازمان امور مالیاتی و گمرک، گفت: در گزارش بانک جهانی درباره رتبه ایران در فضای کسب و کار بخش «بهبود تجارت فرامرزی» نادیده گرفته شده و باید به این نهاد مالی منعکس شود.

وی ادامه داد: البته با توجه به اعتراض هایی که داشته ایم، رتبه ایران در برخی شاخص ها نسبت به رتبه سال گذشته بهبود یافته و امیدواریم این اعتراض ها در اعلام رتبه بندی جدید لحاظ و گزارش بازبینی درنظر گرفته شود.

محمدی، رتبه 118 برای فضای کسب و کار را مناسب دانست و افزود: سال آینده باید تلاش کنیم این رتبه ارتقاء یابد. هرچند که رسیدن رتبه ایران 152 به 118 ، نشان دهنده روند مثبت در جذب سرمایه های خارجی نسبت به گذشته است.

وی درباره دیگر فعالیت های انجام شده معاونت اقتصادی وزارت اقتصاد گفت: در حوزه ساماندهی مجوزها اقدامات زیادی انجام و مجوزها احصا شده است.

وی با ابراز امیدواری از اینکه تا پایان امسال همه مجوزها احصا شود، گفت: وزارت صنعت، معدن و تجارت و سازمان بورس اقدامات مناسبی در خصوص حذف مجوزها انجام داده اند.

الکترونیکی شدن صدور مجوزها از سال آینده
این مقام وزارت اقتصاد در ادامه از برنامه صدور الکترونیکی مجوزها از سال آینده خبر داد و گفت: بحث الکترونیکی کردن صدور مجوزها در حال پیگیری است و بنا داریم در این زمینه تسهیل و تسریع ایجاد کنیم.

محمدی افزود: برای برقراری ارتباط الکترونیکی با شهرداری ها، سازمان امور مالیاتی و سازمان ثبت تفاهم نامه هایی صورت گرفته و در حال پیگیری است تا بتوانیم برخی امور به صورت الکترونیکی انجام دهیم.

وی همچنین از اصلاح قوانین «قوانین مخل» با همکاری بخش حقوقی ریاست جمهوری خبر داد و گفت: سامانه اصلاح این قوانین در آینده عملیاتی و اجرایی خواهد شد؛ همچنین در حوزه تنقیح قوانین سازمان امور مالیاتی اقدامات مناسبی انجام داده است.

محمدی همچنین گفت: لایجه اصلاح «قوانین مخل کسب و کار» برای بهبود بیشتر این محیط با همکاری بخش خصوصی تقدیم مجلس خواهد شد.