اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

ادعایی درباره نفوذ آب به شالوده برج آزادی!


در حالی که ادعایی مبنی بر نفوذ آب به شالوده برج آزادی و احتمال تخریب این بنای مهم شهری منتشر شد، غلامحسین شاه‌علی مدیر برج آزادی تهران حاضر به پاسخگویی در این‌باره نشد.

خبرگزاری مهر: در حالی که ادعایی مبنی بر نفوذ آب به شالوده برج آزادی و احتمال تخریب این بنای مهم شهری منتشر شد، غلامحسین شاه‌علی مدیر برج آزادی تهران حاضر به پاسخگویی در این‌باره نشد.

 بعد از انتشار خبری به نقل قول از نادر صنعانی مدیر مجموعه "سنگ و گوهر" - که نمایشگاه دائمی آن در برج آزادی برپاست - در این خبرگزاری در مورد اینکه برج آزادی به دلیل عدم رسیدگی و نشت آب به پی و شالوده آن در معرض تخریب است، تمام تلاش خبرنگار ما برای گفتگو با مدیر مجموعه آزادی بی‌نتیجه ماند.

نادر صنعانی در گفتگویی با خبرنگار ما از احتمال تخریب برج آزادی در آینده‌ای نزدیک به دلیل عدم رسیدگی‌ها خبر داد و گفت: تمام درزها و گوشه و کنارهای برج در حال تخریب است و آب از همه جای برج در حال ورود به پی و شالوده آن است. اگر هرچه سریعتر به داد آن نرسیم حتما خراب خواهد شد.

از آنجا که برج آزادی یکی از مهم ترین بناهای شهر تهران است که شهرت آن منحصر به پایتخت هم نمی‌شود، سعی ما بر این شد که توضیحات غلامحسین شاه‌علی مدیر مجموعه آزادی را نیز درباره ادعای این مجموعه‌دار دریافت کنیم که تلاش یک روزه خبرنگار ما با عدم پاسخگویی این مدیر رو به رو شد.



برج آزادی یکی از نمادهای شهر تهران است که در سال ۱۳۴۹ خورشیدی به دست معمار ایرانی، حسین امانت طراحی و ساخته‌شد. این برج، پس از انقلاب اسلامی به نام «برج آزادی» معروف شده ‌است. تا به حال از هزینه‌های ساخت این برج سندی ارائه نشده است.

در حال حاضر مجموعه فرهنگی و هنری برج آزادی به عنوان مجموعه‌ای تحت نظر بنیاد فرهنگی و هنری رودکی اداره می‌شود و هر از چند گاهی نمایشگاه‌هایی هنری در آن برگزار می‌شود.


برج آزادی در ایران، نمونه‌ای از نماد و نشانه‌های شهری است که معماری شاخص آن، تلفیق طاق‌های معماری پیش از اسلام (دوره هخامنشیان و ساسانیان) و بعد از اسلام و تبدیل آن به نمادی زیبا به لحاظ معماری است. در این طرح، معمار حتی به جزئیات اجرای بنا و نحوه چیدمان سنگ‌های نما دقت وافری مبذول داشته تا در نهایت جز جز اجزا به کل واحدی بدل گردند.

برج آزادی به صورت یک تندیس ساخته شده‌است و به عنوان یک نماد شهری مورد توجه‌است. بر پایه نظرسنجی‌های انجام شده اکثریت شهروندان تهرانی برج آزادی را به عنوان نماد شهر تهران معرفی کرده‌اند.

این بنای سه طبقه دارای چهار آسانسور و دو راه پله و ۲۸۶ پلکان است. در محوطه زیرین آزادی چندین سالن نمایش، نگارخانه، کتابخانه، موزه و... قرار دارد. طول این بنا ۶۳ متر، ارتفاع آن از سطح زمین ۴۵ و ارتفاع از کف موزه ۵ متر است. گفته می‌شود در ساخت برج آزادی چهل و شش هزار قطعه سنک بریده و پرداخت شده به کار رفته‌است.


ویدیو مرتبط :
تست گوشی ضد آب سونی اکسپریا گو در مقابل نفوذ آب - xperia go

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

نفوذ آب به شالوده برج آزادی قطعی است


چندی پیش خبرگزاری مهر به نقل یکی از مجموعه‌داران هنری که نمایشگاهی دائمی در محل برج آزادی با مدیریت وی برپاست، خبری مبنی بر نفوذ آب به پی و شالوده برج آزادی و بی‌توجهی به این مساله و امکان تخریب این برج مهم را منتشر کرد.

خبرگزاری مهر: روابط عمومی مجموعه فرهنگی هنری برج آزادی با ارسال نمابری به خبرگزاری مهر ضمن تایید خبر نفوذ آب به شالوده این برج، اعلام کرد که این مشکل به نهادهایی چون شهرداری، شورای شهر، مجلس و میراث فرهنگی گزارش شده است.
 
چندی پیش خبرگزاری مهر به نقل یکی از مجموعه‌داران هنری که نمایشگاهی دائمی در محل برج آزادی با مدیریت وی برپاست، خبری مبنی بر نفوذ آب به پی و شالوده برج آزادی و بی‌توجهی به این مساله و امکان تخریب این برج مهم را منتشر کرد.
 
در همان روز انتشار خبر خبرنگار مهر پیگیری‌های خود را برای صحبت با مدیریت برج آزادی آغاز کرد که این تلاش‌ها در نهایت بی‌نتیجه ماند تا اینکه چند روز بعد از انتشار آن خبر و پیگیری‌ها، روابط عمومی مجموعه فرهنگی و هنری برج آزادی توضیحاتی را در اختیار ما گذاشته است.
 
روابط عمومی مجموعه فرهنگی هنری برج آزادی در پاسخ به خبر خبرگزاری مهر مبنی بر نفوذ آب به شالوده این برج و عدم پاسخگویی مدیر این مجموعه که در تاریخ 6 آذر ماه منتشر شده بوده، آورده است: نشت و نفوذ آب به سطح زیرین برج آزادی، مورد توجه این مجموعه بوده است و با بررسی به عمل آمده توسط کارشناسان مرتبط به نظر می‌رسد نفوذ آب بیشتر از محل تداخل عایق با ریشه‌های درخت، درختچه‌ها، کناره‌های فضای سبز متصل به سنگ فرش و راه‌پله ها و عدم انجام عایق کاری فنی و اصولی در سطح کلی فضای محوطه برج آزادی هنگام بازسازی در سال 1386 بوده است.
 
لازم به ذکر است از زمان نفوذ آب به سطح زیرین، مراتب به صورت مکتوب و مصور به سازمان های زیربط از جمله شرکت پیمانکار سازمان زیباسازی، شهرداری تهران، سازمان میراث فرهنگی استان تهران، کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی و شورای اسلامی تهران منعکس شده است و طبق آخرین مذاکراتی که با میراث فرهنگی استان تهران داشته‌ایم و بازدید کارشناس ارشد آن سازمان، مرمت اضطراری نقاط آسیب‌دیده در دستور کار قرار گرفته است که البته نجات این بنای ارزشمند از آسیب بیشتر، عزم، همدلی و همکاری جدی سازمان‌های فوق را می‌طلبد.
 
در توضیحات این روابط عمومی برخی مشکلات پیش آمده برای برج آزادی تایید شده و همینطور اشاره شده که این نهاد در حیطه اختیارات خود موضوع را پیگیری و گزارش کرده است و حال باید دید نهادهای مسئول در این‌باره چه خواهند کرد و آیا اقدام آنها در فرصتی خواهد بود که آسیب جدی به برج آزادی وارد نشود و آسیب‌های فعلی نیز مرمت شود؟
 
مسئولان مربوطه لازم است هر چه سریعتر اقدام کرده و نتایج اقدامات خود را به رسانه‌ها و افکار عمومی گزارش کنند. قطعا پیگیری این موضوع از نهاد اصلی مربوطه یعنی شهرداری تهران ادامه خواهد داشت.