اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

«اختلال روانی» در بین جوانان سیگاری


طبق مطالعه اخیر محققان، مشکلات روحی و روانی در بین جوانان سیگاری در حال افزایش است.

خبرگزاری مهر: طبق مطالعه اخیر محققان، مشکلات روحی و روانی در بین جوانان سیگاری در حال افزایش است.

به گزارش مهر، محققان دانشکده پزشکی دانشگاه کلمبیا آمریکا با مطالعه داده های مربوط به ۲۵ هزار نفر که در دهه های ۱۹۴۰، ۱۹۵۰، ۱۹۶۰، ۱۹۷۰ و ۱۹۸۰ به دنیا آمده بودند دریافتند سیگاری های وابسته به نیکوتین که از دهه ۱۹۸۰ شروع به سیگار کشیدن کرده بودند بیشتر دارای شرایط روحی - روانی هستند.

مشکلات روحی - روانی آنها عمدتاً شامل اختلال بیش فعالی، اختلال دوقطبی یا اختلال شخصیت ضداجتماعی بود.

اردشیر طلعتی، سرپرست تیم تحقیق، در این باره می گوید: «مطالعه ما اثبات می کند که افراد سیگاری جدید بیشتر مستعد ابتلا به اختلال های روحی - روانی و اختلال های ناشی از مصرف مواد مخدر هستند.»

طبق یافته های این محققان، در عصر جدید باید در زمینه ترک سیگار بر مشکلات مربوط به سلامت روانی هم توجه شود. در روند درمان ترک سیگار هم دوری از نیکوتین و هم توجه بر شرایط سلامت روانی فرد باید مدنظر قرار گیرد.

محققان عنوان می کنند در مطالعات بعدی باید بر ارتباط احتمالی بین عوامل ژنتیکی و بیولوژیکی و مشکلات سلامت روان و مصرف مواد در سیگاری ها توجه شود.


ویدیو مرتبط :
نظر روان پزشکان در مورد" اختلال روانی بدشکلی بدن "

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

اختلال روانی قرن



 

اختلال روانی قرن

 

همه ما اضطراب را تجربه کرده‌ایم. بعضی رویدادهای زندگی به ما این باور را می‌دهند که در وضعیت خطرناکی هستیم و در این شرایط، اضطراب، واکنشی طبیعی است اما گاهی نیز بدون هیچ علتی دچار استرس می‌شویم و به اصطلاح دل‌مان شور می‌زند و انگارآرام و قرار نداریم. با دکتر سعید صدر، روان‌پزشک و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی درباره همین موضوع گفتگو کرده‌ایم....

 


آقای دکتر! اضطراب چه تعریفی دارد؟

 

اضطراب اختلالی فراگیر، ناخوشایند و مبهم است که موجب می‌شود فرد نسبت به آینده احساس خطر كند و این حس را داشته باشد كه نیرویی درونی و ناخودآگاه به او مدام هشدار می‌دهد. از اضطراب به عنوان اختلال روانی قرن یاد می‌شود.

 

 

چه نتایجی به همراه دارد؟

 

فرد به اقداماتی دست می‌زند كه بتواند آن اضطراب را برطرف كند. اگر این اقدام «خودآگاه» باشد، فرد از مكانیسم‌های مقابله‌ای استفاده می‌كند و اگر «ناخودآگاه» باشد، فرد از «مكانیسم‌های دفاعی» كمك می‌گیرد.

 

 

مكانیسم‌های دفاعی هم جنبه خودآگاه دارند؟

 

خیر. مكانیسم‌های دفاعی، ناخودآگاه‌اند و از شایع‌ترین آنها می‌توان به «انكار» و «واپس‌زنی» اشاره کرد؛ مثلا اگر اتفاق بدی برای فردی رخ دهد (مثلا مرگ یکی از عزیزان)، اولین واكنش فرد، انكار واقعیت است: «نه، امكان ندارد!» و این «نه» موجب در امان ماندن از یك عارضه قبلی می‌شود و فرد پس از مدتی واقعیت را می‌پذیرد.

 


معمولا در چه شرایطی مضطرب می‌شویم؟


استرس و اضطراب کلماتی هستند که در زندگی روزمره، برای توصیف حالات و احساسات مختلفی استفاده می‌شوند: ‌هنگام سخنرانی در برابر جمع، امتحان، مشکلات مادی، تاخیر در یک قرار و... اما غالبا اضطراب هنگامی بروز می‌کند که شرایط استرس‌زا در زندگی وجود داشته باشد. تحقیقات نشان می‌دهد که اضطراب در خانم‌ها، طبقات کم‌در‌آمد و میانسالان و سالخوردگان بیشتر است.

 


چه علایمی دارد؟

 

مجموعه‌ای از علایم بدنی، فکری و احساسی: تپش قلب، تنگی نفس، از دست دادن اشتها، تهوع، بی‌خوابی، تکرار ادرار، چهره برافروخته‌، تعرق، اختلال گفتار، بی‌قراری، سردرگمی، اختلال حافظه، حواس‌پرتی، از دست دادن کنترل، کم‌رویی، گوش‌به‌زنگی، عصبی شدن، بی‌طاقت شدن، نگرانی و دلواپسی.

 


به طور میانگین چند درصد افراد جامعه دچار انواع اختلالات اضطرابی هستند؟

 

اختلالات اضطرابی از شایع‌ترین طبقات اختلالات روانی است و به طور متوسط 5 تا 8 درصد افراد دچار نوعی از اختلالات اضطرابی هستند. در عین حال، زنان با شیوع 30/5 درصد در مقایسه با مردان بیشتر ممکن است دچار یک اختلال اضطرابی شوند.

 

اختلال روانی قرن

 

چرا در زنان شایع‌‌تر است؟

 

زنان به دلیل نقش تعیین‌كننده‌ای كه به عنوان مادر و همسر ایفا می‌كنند، بیش از مردان دچار اضطراب می‌شوند. البته فعالیت خارج از منزل در زنان شاغل، اضطراب مضاعفی به دنبال دارد و از دیدگاه فیزیولوژیكی نیز، وجود هورمون‌های «استروژن» و «پروژسترون» در ایجاد اضطراب زنان موثر است. در عین حال، این موضوع تا جایی پپش می‌رود که خانم‌ها بدون دلیل مشخصی همواره اضطراب دارند و این اضطراب به درمان نیاز دارد و به تأخیر انداختن درمان،عوارضی در بردارد.



چه عوارضی؟

 

اضطراب اگر درمان نشود، مزمن می‌شود و موجب اختلال در عملكرد فرد و کاهش عملكرد روزانه او می‌شود. اگر فردمضطرب، دانش‌آموز است، اضطراب موجب افت تحصیلی او می‌شود؛ اگر كارمند است، موجب كاهش كارایی وی می‌شود و اگر خانه‌دار است، تمرکزش را در انجام کارها از دست می‌دهد و به تدریج دچار افسردگی می‌شود و بر مشكلات و اختلالات روانی او افزوده می‌شود.

 


اضطراب قابل درمان است؟

 

بله، به دو صورت: درمان دارویی و روان‌درمانی که به‌صورت هم‌زمان انجام می‌شود.

 


خانواده و اطرافیان فرد مضطرب چه نقشی در رفع اضطراب وی دارند؟

 

مهم‌ترین آدم، خود فرد است که باید به خودش کمک کند. شخصی كه دچار اضطراب است، می‌تواند با مراجعه به یك روان‌شناس و مطرح كردن مشكل خود، سعی در برطرف كردن مشکل خود نماید. البته واضح است كه تغذیه مناسب، فراهم كردن یك محیط آرام و ورزش می‌تواند سبب كاهش اضطراب شود. از طرفی فرد مضطرب باید تحت حمایت خانواده و جامعه قرار گیرد و شرایط محیطی را اصلاح کند.

 

 

در مواقع اضطراب بهتر است چه عکس‌العملی نشان بدهیم؟

 

باید از قدرت خلاق ذهن ناهوشیار خود برای تغییر دادن خویش استفاده کنید و با استفاده از تصویرسازی، تصویرذهنی خود را تغییر دهید تا به جای ترس، احساس اطمینان و قوت قلب بر شما حاکم شود. در عین حال، از تفکر مثبت و واقع‌بینانه برای دیدن خود، موقعیت دوروبر خود کمک بگیرید؛ یعنی آنچه را که دوست دارید وجود داشته باشد، در ذهن خود تصویرسازی کنید و به گونه‌ای رفتار کنید که گویا شخصیتی که می‌خواهید، هستید. اگر هم اضطراب‌تان بی‌مورد است، خود را به کار دیگری سرگرم کنید تا حواس‌تان پرت شود و کمتر فرصت منفی فکر کردن داشته باشید. چند مرتبه ورزش کردن در طول هفته هم موجب کاهش استرس‌های روزمره می‌شود. شاید باورش برای‌تان سخت باشد اما تنفس صحیح هم از راهکارهای موثر در کاهش اضطراب است.

منبع :سلامت