اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

آیا اروپا هنوز بهشت مهاجران است؟


کشورهای اروپایی همواره به عنوان یکی از مقاصد اصلی پناهندگی مطرح بوده اند اما بحران مالی و بیکاری و همچنین بالا رفتن مخاطرات ناشی از ورود پناهندگان باعث شده است نگرانی این کشورها افزایش یابد.

خبرآنلاین: کشورهای اروپایی همواره به عنوان یکی از مقاصد اصلی پناهندگی مطرح بوده اند اما بحران مالی و بیکاری و همچنین بالا رفتن مخاطرات ناشی از ورود پناهندگان باعث شده است نگرانی این کشورها افزایش یابد.

غرق شدن کشتی ها در مدیترانه و اعتراض پناهجویان نسبت به رد شدن درخواست و یا طولانی تر شدن مدت رسیدگی به پرونده پناهندگی از جمله این مشکلات هستند.
ورود شمار زیاد پناهجو به اروپا به ویژه با قایق، فشار زیادی بر مقامات اتحادیه اروپا وارد کرده و آنها را به یافتن راه حلی برای مشکل مهاجرت غیرقانونی واداشته است.

جنگ داخلی سوریه نیز این وضع را وخیم تر کرده و موج جدیدی از پناهجویان را به اروپا به وجود آورده است. متقاضیان پناهندگی در اروپا از کشورها و مناطق دیگری مانند افغانستان، عراق، ایران و شاخ آفریقا نیز به این قاره می آیند.

حرکت شمار زیادی از مهاجران از یک کشور اروپایی به کشور دیگر این شبهه را در میان مقامات این اتحادیه به وجود آورده که بعضی از کشورهای اروپایی تلاش می کنند مهاجران را به کشورهای دیگر بفرستند و از فشار بر خود بکاهند.

ایتالیا و یونان دو کشوری هستند که عمده پناهجویان از طریق آنها وارد اروپا می شوند. این کشورها می گویند که سایر اعضای اتحادیه اروپا باید در مشکلات ناشی میزبانی از این تعداد پناهنده سهیم شوند.

آلمان و بیشترین درخواست ها

تقریبا یک چهارم از درخواست های پناهندگی به اتحادیه اروپا در آلمان بررسی می شود. فرانسه دومین مقصد عمده پناهجویان است. اغلب پناهجویانی که به زبان انگلیسی سخن می گویند، بریتانیا را انتخاب می کنند. این کشور میزبان گروه های بزرگی از مهاجران پاکستانی، سومالیایی و خاورمیانه ای است.

نمودار زیر نشاندهنده کشورهای اروپایی است که بیشترین درخواست را دارند



بسیاری از پناهجویان اهل روسیه، از چچن می آیند. پناهجویان اهل صربستان شامل آلبانیایی تبارها و کولی ها هستند.

آمارهای مربوط به پناهجویان در سطح جهان نشان می دهد که آمریکا اولین مقصد آنان است و آلمان و فرانسه در جایگاه های دوم و سوم قرار می گیرند. سوئد با جمعیت بسیار کمتر در مقام چهارم است و بعد از آن، بریتانیا قرار دارد.

از نظر مبداء پناهجویان، افغانستان بیشترین متقاضی را به کشورهای دیگر می فرستد. هر چند بروز جنگ در سوریه سبب شده که این کشور از این نظر تا جایگاه دوم بالا برود. چین و پاکستان نیز از مبداء های عمده متقاضیان پناهندگی هستند.

نمودار زیر نشان دهنده کشورهای مهاجر فرست ترین کشورها به قاره اروپا



در سال ۲۰۱۲ بیشترین میزان عبور غیرقانونی از مرزها در مسیر شرق منطقه مدیترانه - از طریق یونان - مشاهده شد. این تعداد معادل ۳۷,۲۱۴ نفر بود که ۵۱ درصد کل گذرهای غیرقانونی از مرز اتحادیه اروپا را تشکیل می داد. ولی در اوت ۲۰۱۲، پس از آن که یونان با کمک نیروی پلیس اتحادیه اروپا (فرانتکس) سخت گیری بر مرز خود با ترکیه را بیشتر کرد، آمار شمار ورودهای غیرقانونی کاهش یافت.

از این پس بود که میزان ورود مهاجران از طریق منطقه مرکزی مدیترانه - یعنی از طریق ایتالیا - افزایش یافت و به ۱۰,۳۹۷ مورد رسید.

قبل از قیام های جهان عرب موسوم به بهار عربی، کنترل مسیر غرب مدیترانه برای اسپانیا مشکل بود، زیرا تعداد زیادی قایق حامل مهاجران وارد آب های جزایر قناری می شد؛ قایق هایی که عمدتا حامل پناهجویان فقیر کشورهای منطقه جنوب صحرا در آفریقا بودند.

از آن زمان، اسپانیا با همکاری مغرب کنترل مرزهایش را تشدید کرده است. در سال ۲۰۱۲، شمار عبورهای غیرقانونی از مرز اسپانیا به ۶ هزار و ۳۹۷ مورد رسید.

قاچاقچیان، پناهجویان را از طریق شرق اروپا و با پنهان کردن آنها در کامیون، وارد این اتحادیه می کنند. شمار این پناهجویان کمتر است. بعضی از آنان که برای سوء استفاده جنسی قاچاق می شوند از کشورهای عضو اتحاد شوروی سابق آورده می شوند.

تصویر زیر بیانگر مسیرهای مهاجرت به اروپاست

برای تصویر بزرگتر روی آن کلیک کنید



کشور نمونه سوئد

سوئد از برترین مقاصد اروپا برای مهاجران محسوب می شود سیستم های اجتماعی و رفاه اقتصادی در این کشور سبب شده است که این کشور بعد از آلمان و فرانسه رتبه سوم را در اروپا در سال 2013 داشته باشد.

در سال 2013 مجموعا 45357 درخواست در این کشور بررسی شده است که 48 درصد یعنی 22143 هزار مورد موافقت شده و 8093 مورد مشمول قانون دوبلین شده است.

بر اساس قانون دوبلین متقاضیان پناهندگی باید تقاضای خود را به محض ورود به اولین کشور اتحادیه اروپا تسلیم کنند. اما در مواردی که کشور مبدا مشهور به بدرفتاری با پناهجویان باشد، این قانون قابل تغییر است.

شکایت یک پناهجوی ایرانی در دادگاه آلمان، سبب تصویب تبصره‌ای برای قانون پناهندگی دوبلین شد. به گزارش تلویزیون دولتی آلمان این مرد ایرانی که ابتدا به یونان رفته و سپس از آنجا به آلمان آمده بود، مطابق قانون دوبلین پس از تقاضای پناهندگی در آلمان به کشور مرجع یعنی یونان بازگردانده شد.



بر اساس قانون دوبلین، هر فرد متقاضی پناهندگی باید تقاضای خود را در اولین کشور عضو اتحادیه اروپا که وارد می‌شود تسلیم کند و نمی‌تواند از دیگر کشورها تقاضای پناهندگی کند.

این فرد با این استدلال که رفتار مسئولان اداره پناهجویی یونان با او غیر انسانی است خواسته تا پروسه پناهندگی‌اش در آلمان انجام شود. دادگاه ایالت هسن آلمان در این باره از دادگاه عالی اروپا نظر خواسته‌اند.

در سوئد پناهندگان سوری با 87 در صد قبولی در صدر پناهندگان این کشور قرار دارند پس از آنها اوگاندایی ها با 74 درصد اریتره با 67 درصد و افغان ها با 59 در صد بیشترین فراوانی را دارند.

در مورد پناهندگان ایرانی کلا در سال 2013 1408 در خواست مطرح شد که39 در صد قبول ، 34 در صد رد و مابقی مشمول پیمان دوبلین شدند.


ویدیو مرتبط :
اروپا چگونه می تواند بحران مهاجران را مهار کند؟

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

تروریست‌های داعش با قایق مهاجران مدیترانه وارد اروپا می‌شوند



اخبار,اخبار بین الملل , گروه تروریستی داعش

مشاور دولت لیبی تاکید کرد که گروه تروریستی داعش با استفاده از قایق های مهاجران اقدام به قاچاق جنگجویان وابسته به این گروه به کشورهای اروپایی می‌کنند.

عبدالباسط هارون مشاور دولت لیبی تصریح کرد که داعش از قایق‌های مهاجران دریای مدیترانه برای ورود غیر قانونی اعضای خود به اروپا استفاده می کند، چرا که پلیس اروپا نمی داند افرادی که در این قایق ها هستند کدام یک مهاجر واقعی و کدام یک از اعضای داعش هستند.

وی در ادامه افزود: این مساله را از صحبت کردن با مالکان قایق ها در مناطقی از شمال آفریقا متوجه شده است که تحت کنترل داعش است.

داعش به قاچاقچیان انسان در مناطق تحت کنترل خود اجازه فعالیت داده است و در ازای آن نیمی از درآمد حاصل از قاچاق انسان را کسب می کند.

دریای مدیترانه یکی از مهمترین مسیرها برای مهاجرانی است که قصد فرار از آفریقا و خاورمیانه و رساندن خود به اروپا را دارند.

پس از وقوع چندین حادثه مرگبار در دریای مدیترانه، کمیسیون اروپا طرحی را اخیرا به تصویب رسانده است که بر اساس آن طی 2 سال آینده کشورهای اروپایی بیش از 20 هزار مهاجر را خواهد پذیرفت و آنها را بین کشورهای عضو تقسیم خواهد کرد.

اخبار بین الملل - تسنیم