اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

آمار تحصیل خارجی ها در دانشگاه پزشکی


رئیس مرکز خدمات آموزشی وزارت بهداشت با اشاره به تحصیل 804 دانشجوی خارجی در دانشگاه های علوم پزشکی کشور گفت: بیشترین تعداد دانشجوی خارجی از کشور افغانستان بوده و بیشتر افراد در رشته پزشکی مقطع دکتری حرفه ای تحصیل می کنند.

خبرگزاری مهر: رئیس مرکز خدمات آموزشی وزارت بهداشت با اشاره به تحصیل 804 دانشجوی خارجی در دانشگاه های علوم پزشکی کشور گفت: بیشترین تعداد دانشجوی خارجی از کشور افغانستان بوده و بیشتر افراد در رشته پزشکی مقطع دکتری حرفه ای تحصیل می کنند.

دکتر سلیمان احمدی افزود: وزارت بهداشت با وزارت علوم کارگروه مشترکی در خصوص پذیرش دانشجویان خارجی از طریق بورسیه های نوع الف و ب دارد که بر همین اساس اکنون 804 دانشجوی خارجی در 15 دانشگاه علوم پزشکی مشغول تحصیل هستند.

وی افزود: این دانشجویان بیشتر در رشته های پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی در مقطع دکتری حرفه ای تحصیل می کنند و شرط پذیرش آنها بازگشت به کشورشان پس از پایان تحصیل است که بتوانند خدمات پزشکی خود را  در کشورشان ارائه دهند.

احمدی اظهار داشت: بر اساس مصوبات قانونی وزارت بهداشت سالانه بیش از 250 دانشجوی بورسیه در رشته های علوم پزشکی به دلیل محدودیت ظرفیت نمی پذیرد.

وی تاکید کرد: بیشتر این دانشجویان در دانشگاه های علوم پزشکی مشهد، شهیدبهشتی، تهران، اصفهان و شیراز درس می خوانند.

رئیس مرکز خدمات آموزشی وزارت بهداشت یادآور شد: بر اساس آمار موجود دانشجویان خارجی از 24 کشور هستند که بیشترین تعداد به ترتیب به افغانستان با 316 دانشجو، سوریه با 167 دانشجو، لبنان با 65 دانشجو، عراق با 57 دانشجو، یمن با 48 دانشجو، پاکستان با 33 دانشجو ، فلسطین با 32 دانشجو و تاجیکستان با 31 دانشجو اختصاص دارد.

جدول آماری تحصیل دانشجویان خارجی در دانشگاه های علوم پزشکی به تفکیک کشورها

نام کشورها و میزان دانشجویان

نام کشورها و میران دانشجویان

نام کشورها و میران دانشجویان

آذربایجان : 4 نفر

سوریه : 167 نفر

کنیا : 3 نفر

افغانستان : 316 نفر

سوئد : 1 نفر

کویت : 1 نفر

اردن : 1 نفر

سومالی : 6 نفر

فلسطین : 32 نفر

بحرین : 3 نفر

سریلانکا : 2 نفر

لبنان : 65 نفر

پاکستان : 33 نفر

سودان : 5 نفر

مالزی : 3 نفر

تایلند : 2 نفر

عراق : 57 نفر

مصر : 2 نفر

تاجیکستان : 31 نفر

عمان : 3 نفر

هند : 4 نفر

ترکیه : 10 نفر

عربستان : 5 نفر

یمن : 48 نفر


وی افزود: سایر کشورها کمتر از 10 دانشجو در ایران دارند. از کشورهایی که تنها یک دانشجو در ایران دارند می توان به اردن، سوئد و کویت اشاره کرد.

احمدی خاطرنشان کرد: از میان این دانشجویان 379 نفر زن و 425 نفر مرد هستند. همچنین 630 دانشجو مجرد و 174 دانشجو متاهل هستند.

وی یادآور شد: از میان دانشجویان 442 نفر در رشته دکتری حرفه ای پزشکی، 34 نفر در رشته دکتری حرفه ای داروسازی، 8 نفر در رشته دکتری حرفه ای دندانپزشکی، 257 نفر در مقطع کارشناسی، 63 نفر در مقطع کارشناسی ارشد و دکتری تخصصی تحصیل می کنند.


ویدیو مرتبط :
گردهمایی کارشناسان آمار دانشگاه علوم پزشکی استان مرکزی

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

شرایط بازگشت به تحصیل دانشجویان علوم پزشکی دانشگاه آزاد



اخبار,اخبار دانشگاه ,دانشگاه آزاد

 

رییس دانشگاه آزاد اسلامی شرایط بازگشت به تحصیل دانشجویان علوم پزشکی این دانشگاه را اعلام کرد.

به گزارش ایسنا، طبق بخشنامه ای از سوی دکتر میرزاده، کلیه دانشجویان علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی که به دلایل مختلف از ادامه تحصیل بازمانده، ترک تحصیل کرده و یا در صورت قبولی ثبت نام نکرده اند یا انصراف داده اند، در صورت مراجعه برای ادامه تحصیل براساس نظر شورای آموزشی حوزه علوم پزشکی دانشگاه با شرایط زیر فقط در نیمسال دوم سال تحصیلی 93-94 ثبت نام و شروع به تحصیل کنند.

واحدهای دانشگاهی و مراکز آموزشی در خصوص این افراد موظف هستند نسبت به احراز سوابق آموزشی، آزمون و دانشجویی (از جمله وضعیت نظام وظیفه دانشجویان ذکور که منع ادامه تحصیل نداشته باشند) متقاضی مطابق ضوابط ثبت­نام اقدام نمایند.

-معادل سازی واحدهای گذرانده شده قبلی دانشجو باید طبق آئین نامه های رشته ها و مقاطع مختلف گروه پزشکی ابلاغی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی صورت پذیرد.

چنانچه رشته تحصیلی متقاضی در واحد دانشگاهی دایر نباشد، امکان انتقال و ادامه تحصیل در نزدیک ترین واحد دانشگاهی با هماهنگی و نظر مرکز توسعه آموزش پزشکی و امور دانشجویان دانشگاه فراهم شود.

نیمسال های عدم مراجعه بدون احتساب در سنوات و بدون دریافت هیچگونه شهریه ای اعم از ثابت و متغیر لحاظ گردد و شهریه مطابق دانشجویان ورودی جدید محاسبه و اخذ گردد.

بر اساس این بخشنامه در صورتی که بنا به هر دلیل دانشجویان قصد میهمانی به واحدهای دیگر را داشته باشند، الزاماً باید در واحد مبدأ ثبت نام و امور آموزشی مربوط را انجام دهند سپس با اعلام علت نقل و انتقال از طریق سامانه (نقل و انتقالات) اقدام­ قانونی انجام شود.

واحدهای دانشگاهی موظفند نتیجه اقدام را به تفکیک اسامی ثبت نام­ شدگان به مرکز آزمون و معاونت علوم پزشکی دانشگاه در سازمان مرکزی اعلام کنند.

این بخشنامه شامل دانشجویان رشته های علوم پزشکی که با احکام قضایی یا انضباطی دائم از دانشگاه اخراج یا به دلیل افت تحصیلی اخراج آموزشی شده اند، نمی­ شود.

ثبت ­نام با تأخیر پذیرفته شدگان گروه پزشکی حداکثر یکسال پس از اعلام قبولی امکان پذیر می­باشد و قابل تسری به قبول شدگان سال­های قبل نخواهد بود

تبصره: موارد استثنایی منوط به اخذ مجوز لازم از کمیسیون موارد خاص حوزه علوم پزشکی دانشگاه است.

به گزارش مرکز حوزه ریاست و روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی، این بخشنامه صرفا یکبار برای نیمسال دوم سال تحصیلی 93-94 قابل اجرا می باشد و بر طبق این بخشنامه موارد استثنایی منوط به اخذ مجوز لازم از کمیسیون موارد خاص حوزه علوم پزشکی دانشگاه است. 

اخبار دانشگاه - ایسنا