اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

آخرین وضعیت پرداخت وام در بانک‌ها



اخبار,اخبار اقتصادی , بانک مرکزی

مانده تسهیلات پرداختی از سوی بانک ها و موسسات مالی و اعتباری در پایان 9 ماهه امسال به بیش از 554 هزار میلیارد تومان افزایش یافت.

به گزارش ایسنا، با هدفگذاری بانک مرکزی برای پرداخت 285 هزار میلیارد تومان تسهیلات از سوی شبکه بانکی در سال جاری، در حالی تا آبان ماه بیش از 206 هزار میلیارد تومان از این وعده محقق شده که مانده تسهیلات اعطایی نیز با رشد 11 درصدی نسبت به انتهای سال قبل همراه بوده است.

از مجموع مانده 504 هزار و 507 میلیارد تومانی تسهیلات پرداخت شده در بانکها و موسسات اعتباری در پایان آذرماه، بیشترین سهم در قالب عقد مشارکت مدنی پرداخت شده است.

این در حالی است که حدود 215 هزار میلیارد تومان از مانده تسهیلات اعطایی مربوط به مشارکت مدنی است که نسبت به اسفند سال گذشته هشت درصد افزایش دارد.

فروش اقساطی، دومین عقد کاربردی بین بانک‌ها برای پرداخت تسهیلات بوده و با رشد 14.9 درصدی بیش از 166 هزار میلیارد تومان تسهیلات در این قالب پرداخت شده است.

اما با توجهی که در سال جاری به تسهیلات قرض الحسنه شد و در صدر آن پرداخت وام ازدواج در بیش از 20 بانک از سرگرفته شده، مانده این تسهیلات نیز در پایان 9 ماهه سال از رشد 9.2 درصدی برخوردار بوده و به حدود 28 هزار و 500 میلیارد تومان رسیده است.

یکی از بیشترین رشدها در مانده تسهیلات پرداختی به سرمایه‌گذاری مستقیم اختصاص دارد که نسبت به سال گذشته 16.2 درصد افزایش یافته و سهم 5350 میلیارد تومانی را در بین کل پرداختی ها در اختیار دارد.

دو عقد مصرفی در بانکها و موسسات اعتباری هم با کاهش همراه بوده اند. به گونه ای که مانده تسهیلات اعطایی در قالب مشارکت حقوقی با ریزش 0.4 درصدی به 15 هزار 782 میلیارد تومان و مانده پرداختی های مضاربه با کاهش 1.1 درصدی به 14 هزار و 412 میلیارد تومان رسید.

آمار بانک مرکزی نشان می دهد که مانده تسهیلات پرداخت شده در قالب جعاله نیز در پایان آذرماه با رشد 7.2 درصدی حدود 26 هزار و 830 میلیارد تومان و اجاره به شرط تملیک هم با افزایش 13.2 درصدی به 2787 میلیارد تومان رسید.

اما نزدیک به 77 هزار و 400 میلیارد تومان از مانده 554 هزار میلیاردی تسهیلات اعطایی بانکها و موسسات مالی و اعتباری در پایان 9 ماهه امسال با رشد 18 درصدی در سایر عقود پرداخت شده است. 

اخبار اقتصادی - ایسنا

 


ویدیو مرتبط :
واکنش مردم به نحوه پرداخت وام توسط بانک‌ با وجود ابلاغیه بانک مرکزی

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

آخرین وضعیت پرداخت وام ازدواج



وام ازدواج,مشکلات پرداخت وام ازدواج

آخرین وضعیت پرداخت وام ازدواج درگفت‌وگو با نماینده وزارت جوانان در بانک مرکزی

مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی ازدواج و تعالی خانواده وزارت ورزش و جوانان با بیان اینکه سامانه‌ تعریف شده برای پرداخت وام ازدواج دارای اشکالاتی است، گفت: نظر تخصصی وزارتخانه این است که باید دسترسی استانی به این سامانه ایجاد شود و مشکل اعتباری این مجموعه نیزحل شود، باید صادقانه به جوانان گفت که ما اکنون ردیف اعتباری مشخص برای وام ازدواج جوانان نداریم.

مسعود امینی در گفت‌وگو با  ایسنا ، با اشاره به اینکه به استان‌ها ابلاغ شده است تا آمار زوجین استان خود را جمع‌آوری و در پورتال قرار دهند، اظهارکرد: قرار است تا استانها مجموعه‌ای برای ثبت شکایت‌ها در پورتال خود قرار دهند که استان قم این طرح را به صورت پایلوت آغاز کرد.

وی افزود: استان خوزستان نیز جزو سه چهار استانی بود که در فهرست 12 استان اول در این زمینه وارد شد و این طرح را اجرایی کرد. علی‌رغم اینکه ما وظیفه مستقیم در اعطای وام ازدواج نداریم، ولی رسیدگی به شکایت‌ها در این زمینه را باید در کمیته تخصصی بررسی و بر اساس آیین‌نامه‌ای که در وزارتخانه وجود دارد، تصمیم‌گیری شود.

نماینده وزرات ورزش و جوانان دربانک مرکزی بیان کرد: در 6 ماهه نخست امسال از میان حدود یک میلیون و 200 هزار مورد تقاضای وام ازدواج، به حدود 512 هزار مورد وام پرداخت شد.

سامانه پرداخت وام ازدواج استانی شود
وی با بیان اینکه سامانه‌ تعریف شده برای پرداخت وام ازدواج دارای اشکالاتی است، گفت: نظر تخصصی وزارتخانه این است که باید دسترسی استانی به این سامانه ایجاد شود و مشکل اعتباری این مجموعه نیزحل شود، چرا که اعتبار این مجموعه متکی به سپرده‌های قرض‌الحسنه ازدواج است و باید صادقانه به جوانان گفت که ما اکنون ردیف اعتباری مشخص برای وام ازدواج جوانان نداریم.

ردیف اعتباری مشخص برای وام ازدواج جوانان نداریم
امینی اظهار کرد: درباره اختصاص ردیف اعتباری مشخص برای وام ازدواج با نمایندگان مجلس و همچنین اعضای کمیسیون اجتماعی مجلس صحبت شد که در این راستا 54 نماینده در قالب طرحی این موضوع را مطرح و امضا کردند که طرح دو فوریتی به صحن مجلس رفت و یک فوریت آن خرداد ماه سال جاری تصویب شد.

یک بانک فراگیرمتولی وام ازدواج شود
وی گفت: درکمیسیون اجتماعی مجلس نیز این موضوع به تصویب رسید و پیشنهاد ما این است که یک بانک فراگیرمتولی وام ازدواج باشد و نظر تخصصی ما نیز بانک ملی است تا جوانان سرگردان نشوند و ارزیابی‌ها ساده‌تر انجام شود.

درگیری تمام بانک‌ها برای پرداخت وام ازدواج بی‌انضباطی است
مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی ازدواج و تعالی خانواده وزارت ورزش و جوانان، افزود: این نوعی بی‌انضباطی است که همه بانک‌ها درگیرموضوع وام ازدواج شوند. این‌گونه نمی‌توان بانک‌ها را رصد کرد و یک گزارش واقع‌بینانه سریع داشته باشیم، ضمن آنکه بر اساس رقابتی که بین بانک‌ها ایجاد کرد‌ه‌ایم، سال گذشته بانک ملی بیشترین پرداخت وام را داشت.
/ایسنا