اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

آخرین وضعیت پرداخت وام ازدواج



وام ازدواج,مشکلات پرداخت وام ازدواج

آخرین وضعیت پرداخت وام ازدواج درگفت‌وگو با نماینده وزارت جوانان در بانک مرکزی

مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی ازدواج و تعالی خانواده وزارت ورزش و جوانان با بیان اینکه سامانه‌ تعریف شده برای پرداخت وام ازدواج دارای اشکالاتی است، گفت: نظر تخصصی وزارتخانه این است که باید دسترسی استانی به این سامانه ایجاد شود و مشکل اعتباری این مجموعه نیزحل شود، باید صادقانه به جوانان گفت که ما اکنون ردیف اعتباری مشخص برای وام ازدواج جوانان نداریم.

مسعود امینی در گفت‌وگو با  ایسنا ، با اشاره به اینکه به استان‌ها ابلاغ شده است تا آمار زوجین استان خود را جمع‌آوری و در پورتال قرار دهند، اظهارکرد: قرار است تا استانها مجموعه‌ای برای ثبت شکایت‌ها در پورتال خود قرار دهند که استان قم این طرح را به صورت پایلوت آغاز کرد.

وی افزود: استان خوزستان نیز جزو سه چهار استانی بود که در فهرست 12 استان اول در این زمینه وارد شد و این طرح را اجرایی کرد. علی‌رغم اینکه ما وظیفه مستقیم در اعطای وام ازدواج نداریم، ولی رسیدگی به شکایت‌ها در این زمینه را باید در کمیته تخصصی بررسی و بر اساس آیین‌نامه‌ای که در وزارتخانه وجود دارد، تصمیم‌گیری شود.

نماینده وزرات ورزش و جوانان دربانک مرکزی بیان کرد: در 6 ماهه نخست امسال از میان حدود یک میلیون و 200 هزار مورد تقاضای وام ازدواج، به حدود 512 هزار مورد وام پرداخت شد.

سامانه پرداخت وام ازدواج استانی شود
وی با بیان اینکه سامانه‌ تعریف شده برای پرداخت وام ازدواج دارای اشکالاتی است، گفت: نظر تخصصی وزارتخانه این است که باید دسترسی استانی به این سامانه ایجاد شود و مشکل اعتباری این مجموعه نیزحل شود، چرا که اعتبار این مجموعه متکی به سپرده‌های قرض‌الحسنه ازدواج است و باید صادقانه به جوانان گفت که ما اکنون ردیف اعتباری مشخص برای وام ازدواج جوانان نداریم.

ردیف اعتباری مشخص برای وام ازدواج جوانان نداریم
امینی اظهار کرد: درباره اختصاص ردیف اعتباری مشخص برای وام ازدواج با نمایندگان مجلس و همچنین اعضای کمیسیون اجتماعی مجلس صحبت شد که در این راستا 54 نماینده در قالب طرحی این موضوع را مطرح و امضا کردند که طرح دو فوریتی به صحن مجلس رفت و یک فوریت آن خرداد ماه سال جاری تصویب شد.

یک بانک فراگیرمتولی وام ازدواج شود
وی گفت: درکمیسیون اجتماعی مجلس نیز این موضوع به تصویب رسید و پیشنهاد ما این است که یک بانک فراگیرمتولی وام ازدواج باشد و نظر تخصصی ما نیز بانک ملی است تا جوانان سرگردان نشوند و ارزیابی‌ها ساده‌تر انجام شود.

درگیری تمام بانک‌ها برای پرداخت وام ازدواج بی‌انضباطی است
مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی ازدواج و تعالی خانواده وزارت ورزش و جوانان، افزود: این نوعی بی‌انضباطی است که همه بانک‌ها درگیرموضوع وام ازدواج شوند. این‌گونه نمی‌توان بانک‌ها را رصد کرد و یک گزارش واقع‌بینانه سریع داشته باشیم، ضمن آنکه بر اساس رقابتی که بین بانک‌ها ایجاد کرد‌ه‌ایم، سال گذشته بانک ملی بیشترین پرداخت وام را داشت.
/ایسنا


ویدیو مرتبط :
تقویت سامانه پرداخت وام ازدواج

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

اعلام آخرین وضعیت پرداخت وام ازدواج


مدیرکل اعتبارات بانک مرکزی آخرین وضعیت پرداخت وام ازدواج را تشریح کرد و گفت: اعطای تسهیلات ازدواج از محل منابع سپرده‌های قرض‌الحسنه بانک‌ها انجام می‌شود.

خبرگزاری مهر: مدیرکل اعتبارات بانک مرکزی آخرین وضعیت پرداخت وام ازدواج را تشریح کرد و گفت: اعطای تسهیلات ازدواج از محل منابع سپرده‌های قرض‌الحسنه بانک‌ها انجام می‌شود.

سید علی اصغر میر محمد صادقی درباره آخرین وضعیت پرداخت تسهیلات ازدواج و اینکه برای وام ازدواج چه مبلغی در نظر گرفته شده است؟ گفت:تسهیلات قرض الحسنه ازدواج برای افراد عادی به ازای هر نفر مبلغ ۳۰ میلیون ریال و برای متقاضیان مشمول ماده ۵۰ قانون خدمات رسانی به ایثارگران به میزان دو برابر افراد عادی است.

مدیرکل اعتبارات بانک مرکزی در پاسخ به این سئوال که وام ازدواج از چه منابعی تامین می شود؟ بیان کرد: این تسهیلات از محل منابع سپرده های قرض الحسنه بانک‌ها تامین می شود.

وی درباره دلیل پرداخت وام ازدواج از منابع فوق و تفاوت این منابع با سایر منابع بانک‌ها اظهارداشت: برای اعطای تسهیلات ارزان قیمت و تسهیل در امر ازدواج و تهیه جهیزیه جهت زوج های جوان، این تسهیلات  از محل منابع سپرده های قرض الحسنه بانک ها در نظر گرفته شده و در زمان بازپرداخت هیچ گونه سودی برای آن منظور نمی شود و صرفاً ۴ درصد کارمزد برای ارائه خدمات بانکی به این تسهیلات تعلق می گیرد.

این مقام مسئول در بانک مرکزی اضافه کرد: منابع سپرده های قرض الحسنه با نیت خیرخواهانه سپرده گذاران و در جهت اعطای تسهیلات قرض‌الحسنه سپرده گذاری شده است لیکن سایر سپرده های بانکی فاقد شرایط فوق بوده و مستلزم پرداخت سود (علی الحساب و متعاقباً قطعی) به سپرده گذاران است، بنابراین اعطای تسهیلات قرض الحسنه صرفاً از محل منابع سپرده های قرض الحسنه قابل اقدام می باشد.

میرمحمد صادقی درباره اینکه وام ازدواج از چه زمانی پرداخت می شود و از چه زمانی به صورت فعلی خود (سامانه) در آمده است؟ بیان کرد: پس از تصویب قانون عملیات بانکی بدون ربا (در سال ۱۳۶۲ ) و تدوین دستور العمل های اجرایی بر قانون مذکور، تسهیلات قرض الحسنه ازدواج نیز از موارد مصرف سپرده های قرض الحسنه ازدواج تعیین شد و پرداخت تسهیلات در دستور کار قرار گرفت.

وی افزود: با توجه به شکایات متعددی که از سوی متقاضیان مبنی بر عدم امکان اخذ تسهیلات موصوف به این بانک ارسال می شد و عدم امکان رسیدگی و رصد تک تک شکوائیه ها، حسب تصمیمات متخذه در بانک مرکزی مقرر شد سامانه قرض الحسنه ازدواج ایجاد شود و متقاضیان مربوطه صرفاً از طریق این سامانه، نسبت به پیگیری در اخذ تسهیلات قرض الحسنه ازدواج اقدام کنند. بر این اساس، این سامانه، از بهمن ماه سال ۱۳۸۷ به صورت آزمایشی در یکی از استان های کشور و از ابتدای سال ۱۳۸۸ به صورت رسمی در کل کشور راه اندازی شد.

مدیرکل اعتبارات بانک مرکزی مطرح کرد: بانک های عامل اعطای تسهیلات موصوف از تعداد ۹ بانک در ابتدای راه اندازی سامانه، به ۱۲ بانک در سال ۱۳۹۲، به ۲۱ بانک در سال ۱۳۹۳ و ۲۷ بانک در سال ۱۳۹۴ (تا پایان آبان ماه سال جاری) رسیده اند. سایر بانک های خصوصی نیز در شرف آموزش و اتصال به سامانه قرض الحسنه ازدواج هستند.
 
وی درباره دلایل اینکه چرا بعضی مواقع جهت تعیین شعبه و همچنین دریافت وام زمان زیادی صرف می شود، بیان کرد: به دلیل کثرت تکالیف قرض‌الحسنه محوله به سیستم بانکی (طبق قوانین بودجه سنواتی، سایر قوانین و... و.) و کسری منابع قرض الحسنه بانک های فعال در سامانه (نسبت به تکالیف ابلاغی)، متقاضیان تسهیلات قرض الحسنه ازدواج بعضاً با تاخیر در اخذ تسهیلات مواجه می شوند.

میرمحمد صادقی گفت: از ابتدای راه اندازی سامانه تسهیلات قرض الحسنه ازدواج تا کنون بالغ بر ۷.۳۵۴.۷۹۳ نفر از این تسهیلات بهره مند گردیده اند که از این تعداد ۵۷۱.۷۷۶ نفر مربوط به سال جاری (تا تاریخ ۱۳۹۴.۹.۲۸) می باشد.

وی اضافه کرد: تا تاریخ ۱۳۹۴.۹.۲۸ به تعداد ۴۳۶.۱۴۶ نفر در صف دریافت تسهیلات ازدواج بوده اند که از این تعداد ۲۳۱.۹۴۴ نفر تعیین شعبه شده و در حال طی مراحل اخذ تسهیلات هستند و پیش بینی می شود این افراد تا پایان سال جاری تسهیلات خود را دریافت کنند.

مدیرکل اعتبارات بانک مرکزی خاطرنشان کرد: از ابتدای راه اندازی سامانه تا تاریخ ۱۳۹۴.۹.۲۸ مبلغ ۱۹۷ هزار میلیاردریال تسهیلات قرض‌الحسنه ازدواج به متقاضیان پرداخت شده است. پیش بینی می شود تا پایان سال جاری این مبلغ به حدود ۲۰۲.۲ هزار میلیارد ریال بالغ شود.