سرگرمی


2 دقیقه پیش

تصاویری که شما را به فکر فرو می‌برد (34)

یک عکس، یک طرح یا یک نقاشی؛ بعضاً چنان تاثیری روی بیننده دارد که شنیدن ساعت ها نصیحت و یا دیدن ده ها فیلم نمی‌تواند داشته باشد. هنرمندانی که به ساده ترین روش ها در طول تاریخ ...
2 دقیقه پیش

دیدنی های امروز؛ سه شنبه 18 خرداد ماه

دیدنی های امروز؛ سه شنبه 18 خرداد ماه وبسایت عصرایران: نماز تراویح مسلمانان اندونزی در نخستین شب آغاز ماه رمضان – آچهمعترضان عوارض زیست محیطی یک پروژه انتقال آب در کاتالونیا ...

7 نکته درباره‌ی مرگ خورشید +عکس


خورشید ما، حالا به نیمه‌ی راه خود رسیده است. این ستاره‌ی 4.6 میلیارد ساله که حیات همه‌ی سیارات به آن وابسته است تنها 5 میلیارد سال دیگر زنده خواهد ماند.

باشگاه خبرنگاران: خورشید ما، حالا به نیمه‌ی راه خود رسیده است. این ستاره‌ی 4.6 میلیارد ساله که حیات همه ی سیارات به آن وابسته است تنها 5 میلیارد سال دیگر زنده خواهد ماند. اما بعد از این تازه آغاز راهی زیبا در آسمان است. در این باره، نکاتی وجود دارد که در ادامه به آنها اشاره کرده‌ایم:

1- ستارگان مشابه خورشید معمولا 10 تا 20 میلیارد سال می‌تابند.

اما باید بدانیم که حدود 5 میلیارد سال طول می‌کشد تا یک ستاره مانند خورشید در زمره‌ی ستارگان بالغ رشته‌ی اصلی قرار گیرد. در سال 1942 ستاره شناسان نشان دادند وقتی تنها 12 درصد هیدروژن درون هسته‌ی ستاره به هلیوم تبدیل شود، این ستاره دوره جدیدی از زندگی را آغاز می‌کند و حالا خورشید ما در دوره‌ی بلوغ خود به سر می‌برد.

7 نکته درباره‌ی مرگ خورشید + تصاویر
 
2- وقتی سوخت هسته‌ای ستاره رو به اتمام می‌رود، ستاره خاموش می‌شود.

این داستان چیزی شبیه تمام شدن سوخت یک دستگاه است. چرا که گرمای ستاره یکباره خاموش می‌شود و ستاره به یکباره درون خود فرو می‌رود.

7 نکته درباره‌ی مرگ خورشید + تصاویر

3- هر ستاره‌ی شبیه خورشید، در مسیر مرگ قرار می‌گیرد

هر ستاره، در کهن سالی خود، با خاموش شدن همجوشی‌های درون هسته‌اش، جاذبه‌ی آن افزایش می‌یابد و ستاره روز به روز کوچک و کوچکتر می‌شود و به درون خود فرو می‌رود.

7 نکته درباره‌ی مرگ خورشید + تصاویر
 
4-  چگالی متوسط خورشید به شکل عجیبی نزدیک به چگالی آب است.

در فرایند مرگ خورشید، این ستاره یه یک غول سرخ تبدیل می‌شود. در این فرایند، حجم خورشید به قدری افزایش می یابد که مدار زمین را نیز در بر می گیرد و در این حالت چگالی آن نزدیک به چگالی آب می‌شود.

7 نکته درباره‌ی مرگ خورشید + تصاویر
 
5- وقتی ستاره‌ی مرده دوباره زنده می‌شود

وقتی ستاره‌ای مانند خورشید می‌میرد، پس از مدتی در یک لحظه دوباره همجوشی‌های هسته‌ی آن دوباره از سر گرفته می‌شود و در این لحظه، ستاره 2 هزار برابر پرنور تر می‌شود.

6- 7 یا 8 میلیارد سال دیگر باقی است

7 یا 8 میلیارد سال دیگر، خورشید نمایشی زیبا در کهکشان راه شیری ترتیب می‌دهد. این ستاره، به یک کوتوله‌ی سفید چگال تبدیل خواهد شد.

اما نمایش اصلی زمانی است که خورشید به یک سحابی سیاره‌ای تبدیل شود. سحابی‌ای که حدود 50 هزار سال عمر خواهد کرد.

7- آخرین درخشش هلیوم

وقتی خورشید به سحابی سیاره‌ای تبدیل شود، گرد و غبار و گازها با سرعت بسیار زیاد و مانند گلوله‌های گازی به اطراف پرتاب می‌شود.

در همین اثنا، کوتوله‌ی سفید که حالا گرم هم هست، باعث یونیزه شدن گاز های اطراف شده و مانند یک لامپ فلورسنت عمل می‌کند.

وقتی به آسمان نگاه می‌کنید و سحابی‌های رنگارنگ را رصد می‌کنید یادتان باشد شما به خودتان نگاه می‌کنید. ما نیز جزئی از ستارگانیم که روزی به آسمان رنگ می‌دهیم.


ویدیو مرتبط :
مرگ هنگام رقصیدن.. نکته مهم : مرگ در یک قدمی ماست

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

ثبت چرخه تولد و مرگ ستاره ها در میان کهکشان آندرومدا (+عکس)



 

 

ثبت چرخه تولد و مرگ ستاره ها در میان کهکشان آندرومدا

 

از این رو مطالعه بر روی آندرومدا روشی مناسب برای آشکار کردن برخی از اسرار ستاره ای نهفته در قلب راه شیری و همسایه اش خواهد بود که این ماموریت به دو تلسکوپ هرشل و نیوتن سپرده شده است.

 

تلسکوپ های قدرتمند فضایی هرشل و XMM نیوتن با تمرکز بر روی کهکشان زیبای آندرومدا موفق به ثبت تصویری ترکیبی و خارق العاده از چرخه عظیم حیات ستاره ها از لحظه تولد تا زمان نابودی آنها شده اند.

 

به گزارش مهر، تلسکوپ هرشل نسبت به نور فروسرخ حساس بوده و می تواند ابرهای سرد گازها و غبارهایی که زادگاه ستارگان به شمار می روند را به خوبی ببیند و در مقابل تلسکوپ نیوتن توانایی مشاهده پرتوهای ایکس را داشته و نشانه های به جا مانده از پدیده های خشن کیهانی و مرگ ناشی از انفجارهای مهیب ستاره ها را به ثبت برساند.

 

آندرومدا به گونه ای کهکشان دوقلوی راه شیری به شمار می رود، این کهکشان بخشی از گروه محلی است و در فاصله ای در حدود 2.5 میلیون سال نوری قرار گرفته است و مانند راه شیری، یک کهکشان مارپیچی به شمار می رود.

 

از این رو مطالعه بر روی آندرومدا روشی مناسب برای آشکار کردن برخی از اسرار ستاره ای نهفته در قلب راه شیری و همسایه اش خواهد بود که این ماموریت به دو تلسکوپ هرشل و نیوتن سپرده شده است.

 

بخشهایی از این تصویر ترکیبی که به تلسکوپ هرشل مرتبط است به رنگ نارنجی دیده شده و جزئیات دست کم پنج حلقه متحد المتمرکز از غبارهای ستاره زا را به خوبی آشکار کرده اند.

 

این حلقه ها وسعتی برابر ده ها هزار سال نوری دارند و به گفته محققان دانشگاه گنت در بلژیک این اولین باری است که چنین وضوح تصویری از این حلقه های غباری به دست آمده است.

 

تلسکوپ XMM نیوتن تلسکوپ پرتو ایکس مدارگرد اروپا است که در سال 1999 به فضا پرتاب شده است و می تواند با جذب طول موجهای کوتاهتر نور شاهد رویدادهای خشونت آمیز ستاره ها در زمانی باشد که عمر آنها رو به پایان گذاشته و در حال انفجار و نابودی هستند.

 

بر اساس گزارش بی بی سی، تصاویر آبی رنگ در تصویر ترکیبی بالا نشانه هایی از مرگ ستاره ها در آندرومدا هستند که نیوتن آنها را به چشم دیده و صدها منبع پرتو ایکس ناشی از این رویدادها را در میان کهکشان آندرومدا به ثبت رسانده است./عصرایران