سرگرمی
2 دقیقه پیش | تصاویری که شما را به فکر فرو میبرد (34)یک عکس، یک طرح یا یک نقاشی؛ بعضاً چنان تاثیری روی بیننده دارد که شنیدن ساعت ها نصیحت و یا دیدن ده ها فیلم نمیتواند داشته باشد. هنرمندانی که به ساده ترین روش ها در طول تاریخ ... |
2 دقیقه پیش | دیدنی های امروز؛ سه شنبه 18 خرداد ماهدیدنی های امروز؛ سه شنبه 18 خرداد ماه وبسایت عصرایران: نماز تراویح مسلمانان اندونزی در نخستین شب آغاز ماه رمضان – آچهمعترضان عوارض زیست محیطی یک پروژه انتقال آب در کاتالونیا ... |
مصاحبه با عطا عمرانی بازیگر شیدایی
بیوگرافی عطا عمرانی بازیگر سریال شیدایی:
عطا عمرانی متولد سال ۱۳۶۵ است ، وی دانشجوی رشته مهندسی معدن است ، او هنرجوی کلاسهای امین تارخ است ، قبلا کار تئاتر می کرده ، عطا عمرانی بازیگر نقش طاها در سریال شیدایی بازیگر تازه کاری است و این مجموعه اولین کار تصویری او هست که همراه شدنش با یک گروه حرفه ای را شانسش برای ورود به این حرفه می داند، او دوست دارد بازیگری را به صورت حرفه ای ادامه دهد…
*آقای عمرانی از ورودتان به عرصه هنر وآشنایی تان با این گروه وحضور در سریال شیدایی بگویید؟
**سریال شیدایی اولین کار حرفه ای وحضور تصویری من است.من تا به حال هر کاری کرده ام تئاتر بوده است.
من هنرجوی کلاسهای امین تارخ بودم که تا پارسال یکسری کارهای کلاسی انجام می دادیم که خب بنا بر قاعده هر از گاهی یکسری از هنرمندان برای دیدن کارهای ما می آمدند تا آن موقع که سعید نعمت الله از طرف آقای تارخ برای دیدن کارهای ما به کلاس آمدن وخب کار ما را دیدن.
از آن زمان یک سال گذشت تا اینکه اردیبهشت امسال آقای نعت الله مراجعه کردند وبا هم صحبت کردیم وبعد به آقای عسگرپور معرفی شدم وبعد از موافقت ایشان کاردر مرحله پیش تولید بود که رفتیم برای دور خوانی فیلمنامه وصحبت کردن در خصوص نقش و….
*بازیگری دغدغه تان است؟
**بله.خیلی دوست دارم این کار را به صورت حرفه ای دنبال کنم.این کار برای من خیلی جدی است وهیچ فرقی هم برایم نمی کند در چه ژانری ودر سینما کار کنم یا تلویزیون.
*اولین حضورتان جلوی دوربین کار سختی نبود؟
**نه اصلا.من حتی استرس هم نداشتم.کارکردن با یک چنین گروهی برایم خیلی لذت بخش بود.همه هم کمکم می کردند.
*این میان سعید نعمت الله چقدر در رسیدن شما به این نقش کمکتان کرد؟
**خیلی او نویسنده کاربلدی است.او مرتب سر صحنه بود.مرتب با همه بازیگرها در ارتباط بود گاهی ساعتها در خصوص نقش با بچه ها صحبت می کرد من که دیگر جای خود دارم(می خندد).
فقط انتخابهای بعدی ام را سخت تر می کند.ومن تمام سعیم را خواهم کرد که نقشهای بعدی ام به بهترین شکل انتخاب کنم.به قولی هوشمندانه باشد.
*طاها چقدر به شما نزدیک است؟
**بعید می دانم.نه من به او شبیه هستم ونه او به من.من فقط سعی کردم خصوصیات نقش را به خودم نزدیک کنم.ولی خب زیاد به خودم شبیه نبود.
*برای این نقش چه کارهایی انجام دادید؟
**اولین کار این بود که به خواست وپیشنهاد آقای نعمت الله در طول یک ماه بیش از هفت کیلو وزن کم کردم تا به مختصات فیزیکی طاها نزدیک ترشوم.
*الان هنوز کار ادامه دارد؟
**بله الان روزی ۱۲ساعت کار می کنیم تایم کار زیاد است تا کار به پخش برسانیم.اتفاقا دیشب شب کار بودم که شما بیدارم کردید(با خنده)
*دلمشغولی دیگری دارید؟
**هر چند با این تایم کاری این روزها کمتر فیلم می بینم وکمتر مطالعه می کنم ولی آخرین فیلمی که دیدم فیلم«درایو» بود.
ویدیو مرتبط :
عطا عمرانی در نیمروز
خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :
مصاحبه با بهاره كیانافشار، بازیگر نقش شادی در كلاه پهلوی
بهاره كیانافشار، بازیگر نقش شادی در «كلاه پهلوی» درباره ویژگیهای نقشش در این سریال تاریخی، مشكلات دوران تولید و ریتم كند آن توضیح میدهد
با پخش بیستو هفتمین قسمت ازسریال «كلاه پهلوی»، این مجموعه تاریخی به نیمه رسید. از كنار نقدهای مثبت و منفی درباره محتوا، شخصیتپردازی و ... این سریال كه بگذریم، مسئله روند كند اتفاقها و طولانی شدن بیدلیل سریال، از آن دسته نقدهایی است كه نمیشود به راحتی از كنارش گذشت.
اگر مجموع اتفاقهای سریال را در این 27 قسمت كنار هم بگذاریم، به این نتیجه میرسیم كه عملا چیزی حدود یك سوم بخشهای آن، بیدلیل به كار اضافه شدهاند و حضورشان اصلا كمكی به پیش رفتن روند سریال نمیكند.
با پایان نیمه اول كلاه پهلوی، از هفته آینده، سریال باید وارد سراشیبی رسیدن به نقطه نهایی شود و كم كم تكلیف شخصیتهایش را مشخص كند. به بهانه پایان نیمه اول سریال «كلاه پهلوی»، با بهاره كیانافشار، بازیگر نقش شادی، درباره حال و هوای این نقش، دلایل روند كند سریال و ... گفتوگو میكنیم.
سریال «کلاه پهلوی» یکی از طولانیترین مراحل تولید را داشت و خب طبیعتا شما هم به عنوان بازیگر، سالهای زیادی با آن سر و کار داشتید. این طولانی شدن مراحل تولید برایتان خسته کننده نبود؟
من سال 83 با پروژه «کلاه پهلوی» آشنا شدم و از همان زمان قول همكاری دادم. نهایتا سال 85 پروژه کلید خورد و کار شروع شد. قرار بود زمان مراحل تصویربرداری، یک سال و نیم طول بکشد. هیچ وقت به ما نگفتند که 6 یا 7 سال قرار است درگیر این کار باشیم. قطعا خودشان هم نمیدانستند که پروژه قرار است تا این حد طولانی شود. همان موقع هم كه به ما گفته بودند قرار است یك سال و نیم درگیر پروژه باشیم، به نظرم زمان بسیار زیادی میآمد. ولی خب نقش خوبی بود و فیلمنامه بینظیری داشت. فیلمنامهای که من خواندم خیلی خیلی ساختار جذابی داشت. البته یك مقدار دستخوش تغییر شد و روی بخشهایی از آن حذفیاتی صورت گرفت. فکر میکنم حاصل کار هم خوب شده باشد.
طولانی شدن روند سریال، علاوه بر خسته کننده شدن کار برای عوامل، مسافرت، بیماری یا فوت برخی از آنها و ... مسائلی مثل تغییر چهره بازیگران را هم به همراه دارد. از آنجایی كه قسمتهای اول سریال، دیرتر از سایرین گرفته شدند و در سال 91 جلوی دوربین رفتند، سن بازیگران در ابتدای سریال، خیلی بیشتر از بخشهای بعدی آن به نظر میرسید.
من فکر میکنم این کمترین مشکلی بود که پروژه
«کلاه پهلوی» با آن روبهرو بود. ببینید بقیه مشکلات چقدر بوده! آره خب این تغییرات به نسبت وجود داشت. اتفاقا من جزو معدود بازیگرانی بودم که این تغییرات به کمترین میزان برایم وجود داشت. حداقل تغییر سن و سالم در طول کار چندان مشهود نیست. به هرحال طولانی شدن کار، مشکلات زیادی به وجود میآورد.
این مشکلات درباره حفظ راکوردهای حسی هم وجود داشت؟
بله. بیشترین مشكل را در همین حفظ راكوردها داشتیم. خیلی از سکانسها را داشتیم كه پلانهایش در زمانهایی کاملا جدا از هم گرفته میشد. این خیلی برای بازیگران سخت است. مثلا فرض كنید بخشی از یك صحنه در فضای داخلی اتفاق میافتاد و بخشی از آن در فضای خارجی مثل بالکن، حیاط یا خیابان. خیلی وقتها مثلا فضاهای بیرونی آماده نبود و باید صبر میکردیم تا آماده شود. همین آمادهسازی، بعضی وقتها چند روز یا چندهفته طول میكشید. ما چون همزمان با پیشرفت داستان، سکانسها را نمیگرفتیم و بر اساس لوکیشن ، بازیگر آماده و ... کار را جلو میبردیم. برای همین خیلی سخت بود.
شخصیت شادی در «کلاه پهلوی»، سابقه تاریخی دارد؟ یعنی در دوره کشف حجاب رضاخانی، واقعا چنین کاراکتری با این ویژگیها وجود داشته؟
ما عینا این شخصیت را با این مشخصات در تاریخ نداریم. ویژگیهای شخصیتی شادی، از یکسری از زنان آن دوره از تاریخ گرفته شده و آقای دری، مجموعهای از آن صفات را داخل یک شخصیت جا داده. ولی اینكه بخواهم بگویم در شكلگیری شخصیت شادی، عینا یک استناد تاریخی وجود داشته است، خیر! برای همین هم من مراجعه مستقیمی به شخص خاصی نمیتوانستم انجام دهم. فقط ویژگیهای زنان این طبقه از جامعه در آن دوره و طرز تفکرهایشان را مطالعه کردم.
خیلیها معتقدند که گریم و لباس زنان آن دوره، حتی رنگ آرایش، مدل ابروها و ... با چیزی که در «کلاه پهلوی» به تصویر کشیده شده كاملا فرق دارد. با توجه به مطالعاتی که درباره زنان آن دوره داشتید، با این نظر موافقید؟
من واقعا در حوزه تخصصی گریم وارد نشدم و اصلا به خودم اجازه اظهارنظر در این زمینه را نمیدهم. آنچه برایم مهم بود و باید در زمینهاش تحقیق میکردم، طرز تفکر، رفتار، منش و ... زنان آن دوره بوده و اصلا راجع به نوع آرایش و لباس آنها چیزی نمیدانم.
یکی از مهمترین انتقادها نسبت به این سریال، روند كند آن است. از زمان ورود این شخصیتها به ایران تا اجرایی شدن قانون کشف حجاب، اتفاقها بسیار کند پیش میرود و اتفاق قابل توجهی در هر قسمت نمیافتد. این مسئله را قبول دارید؟
ماهیت سریال تاریخی با سریال روتینی که هر شب از تلویزیون پخش میشود فرق میکند. ما بیشتر داریم تاریخ و قصهای را با تمام جزئیاتش از گذشته روایت میکنیم. این را نمیشود خیلی تند تعریف کرد چون به نوعی باید تمام جهات یک موضوع بررسی شود. ما داریم از شهری حرف میزنیم که نماد کشور ایران است و هر کدام از شخصیتها، نماینده قشر خاصی از مردم جامعهاند. تعدادی از شخصیتهای ویژه، نشانگر نوعی از تفکرند. بنابراین باید زمانی وجود داشته باشد که تکتک اینها به مخاطبان شناسانده شوند بعد حالا روابطشان شناسایی شود و بعد داستان پیش رود. خب قطعا روند کندتری دارد. به هرحال آن چیزی که در فیلمنامه خواندم باید بگویم آنقدر برایم پر كشش بود که اصلا نمیتوانستم آن را زمین بگذارم.
حق با شماست اما در کنار معرفی شخصیتها و نشان دادن روابط آنها با هم، باز هم قسمتهای زیادی وجود داشت که اصل داستان را تا حدی به حاشیه میبرد.
از اول هم قرار بود همین تعداد قسمت را داشته باشیم. چیزی به كار اضافه نشد. نمیتوانیم بگوییم سریال مثلا از اول برای 30 قسمت نوشته شده و حالا تبدیل شده به 52 قسمت. از اول هم برای همین 52 قسمت نوشته شده بود. به نظرم ما باید نحوه نگاهمان نسبت به چنین کاری را در مقایسه با سریالهای پلیسی، خانوادگی و ... یک مقدار تغییر دهیم. این قصه را باید با خصوصیات خودش نگاه کنیم. با این حال فکر نمیکنم ریتم سریال، با ریتم «کیف انگلیسی» زیاد فرقی داشته باشد.
تعداد قسمتهای «کیف انگلیسی» خیلی کمتر از کلاه پهلوی بود!این سریال فقط 13 قسمت بود.
بله اما باید توجه داشته باشیم که «کیف انگلیسی» حاصل هشت سال کار بود نه شش سال!
تا اینجای کار شخصیت شادی به عنوان زنی معرفی میشود كه سعی دارد هر طور شده فرهنگ مردم ایران را تغییر دهد و برای رسیدن به این هدف، از هر وسیلهای استفاده میكند. حتی در قسمتهایی یك جورهایی برای مخاطبان، بدجنس هم به نظر میرسد. یعنی در کل قصه هم چنین تعریفی از شخصیت شادی وجود دارد یا حالا به دلایل دیگری این اتفاق میافتد؟
«شادی» اصلا بدجنس نیست. به خیال خودش، دارد یکی از بزرگترین کمکها را به زنان جامعه خودش میکند.
یعنی از نظر خودش اصلا کار منفی انجام نمیدهد؟
نه اصلا. شما اگر شخصیت شادی را دنبال کنید، اصلا نمیتوانید محکومش کنید. ممکن است الان احساس کنید چرا به خودش اجازه میداده روی اعتقادات مذهبی مردم پا بگذارد ولی واقعا نیت شادی به نسبت خیلیهای دیگر که حالا خیلی منافع دیگری را در پشت پرده دنبال میکردند، بسیار صادقانه بود. خیلیها آن دوران به فکر این بودند که بیایند بازار کیف و کفش و لباس ایران را به دست بگیرند و هر طور شده به سود برسند اما شادی به زعم خودش فکر میکرده که باید آگاهی بیشتری به زنان کشورش بدهد و آنها را از آن حصر خانگی که فکر میکرده در آن قرار دارند، رها کند. درواقع شادی به زعم خودش دوست داشته آن آزادی که خودش تجربه کرده بوده و با آن توانسته بوده تحصیل کند و دنیا را بیشتر ببیند، زنان كشورش هم داشته باشند. فکر میکرده راه حل کمک به زنان جامعهاش، در قدم اول کمک به بیحجاب کردن آنهاست.
یعنی در ادامه داستان، مخاطبان به حسن نیت شادی، واقف میشوند؟
حالا با روند داستان اگر پیش روید متوجه میشوید که این شخصیت به لحاظ تفکر هم تغییر میکند و حتی عملكرد حكومت را هم نقد میكند. حالا نمیخواهم قصه را لو بدهم فقط بدانید که شخصیت شادی تا آخر اینطور نمیماند. با روند داستان خواهید دید وقتی متوجه میشود آنچه نیتش بوده با اتفاقهایی که در زمان کشف حجاب اجباری اتفاق افتاده همخوانی ندارد، واقعا موضعش را تغییر میدهد.
منبع : 7subh.blogfa.com